Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον μετα απο 1 εβδομαδα και ισως λιγο παραπανω με Ginger να πω και εγω τις εντυπωσεις μου καθως εχω περασει απο Rom οτι εχει κυκλοφορησει εκτος απο Darky......

Λοιπον εγκατασταση με Odin 512 repartilition και φλασαρισμα την εκδοση με τους bootloaders.

Εξαιρετικα σταθερη με πολυ καλη διαχειρηση μνημης (ποτε σχεδον κατω απο 115 ΜΒ) και αρκετα καλη διαχειρηση μπαταριας (μετα απο 24 ωρες στο 35 με 40%)

Επομενο βημα φλασαρισμα της Turbo Ginger.....

Εδω αρρχιζουν τα θεματα.....

Μνημη μονιμα σχεδο κατω απο 100 ΜΒ και μπαταρια μεσα σε 5 ωρες απο 98% στο 12%......

Εξαιρετικα γρηγορη αλλα τρομακτικη στην διαχειρηση μνημης και μπαταριας.......

Την εβγαλα μετα απο 1 μερα γιατι επρεπε να εχω μονιμα ενα φορτιστη συνδεδεμενο στο τηλ.....

Επομενη και αφου εκανα ολη την διαδικασια απο τη αρχη....(ναι απο φλασαρισμα της 2.3.3 και ολα τα συναφη) ηταν η GingerCriskelo....

Εδω δεν ειχα τοσο θεμα με την μπαταρια αλλα με την μνημη..... σταθερα οχι πανω απο 95ΜΒ και οταν ανοιγες κατι απευθειας στα 50 με ταση να πεσει ακομα περισσοτερο......

Επισης αρκετα bugs οπως αυτο με την μπαταρια που τα 10-20-30-40-50 ..... % τα εδινε σαν 1-2-3-4-5 %..........

Απο μπαταρια σαφως καλυτερη απο την προγουμενη αλλα οχι τιποτα το δραματικο (μετα απο 15 ωρες περιπου απο το 100% στο 15%).....

Παλι δε ημουν ικανοποιημενος και γυρισα στην original.......

Επομενη και παλι με ξαναστημενο τηλ απο την αρχη ηταν η MIUI......

καλη σταθερη καλη διαχειρηση μπαταριας αλλα δεν μου αρεσε οπτικα......

Επομενη σταση η Juwe's Smart Edition που ειναι και αυτη που εμεινα τελικα (μεχρι νεωτερας εννοειτε).

Απλα η καλυτερη που εχω δοκιμασει μεχρι τωρα.....

Παρα πολυ καλη διαχειρηση μνημης (σταθερα πανω απο 120ΜΒ και οταν το τηλ ειναι σε αδρανεια απο 170 μεχρι 150ΜΒ....)

Αψογη στη μπαταρια (απο χτες το πρωι με ανοικτο WiFi συνεχεια) αρκετα τηλ. καμποσα SMS πολυ internet, περιπου 25 φωτο μιση ωρα παιχνιδια και απο το 95% εχω τωρα 35%)....

Περιμενω να βγαλει και την εκδοση 3.1.....

Επισης δεν ξερω γιατι αλλα δεν εχω το θεμα με την gallery που αναφερετε στο XDA.....

Αυτα επι του παροντος.....

Νεωτερα οσονουπο οταν θα εχουμε και την Simply Galaxy 3.0 του simone που λεει οτι θα την δωσει σημερα......

Επισης οσον αφορα το θεμα με την φωτεινοτητα της οθονης αυτο που εχω δια πιστωσει εγω ειναι οτι ο αισθητηρας εχει γινει σαφως πιο ευαισθητος και πιανει και την παραμικρη διαφοροποιηση στη φωτεινοτητα του περιβαλοντος και αντιδρα ακαριαια......

πουθενα ομως δεν αυξομοιωνει με σταθερο φωτισμο.

Φιλικα Γιωργος.

Edited by gnkgr

Γιωργος και.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

φυσικα....

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σήμερα θα την δώσει ο simone, αλλά με cf kernel. Εγώ ήθελα με supercurio, μιας και με έβγαλε ασπροπρόσωπο όπου τον δοκίμασα.

Πάω για CM7 παίδες...

Σήμερα θα την δώσει ο simone, αλλά με cf kernel. Εγώ ήθελα με supercurio, μιας και με έβγαλε ασπροπρόσωπο όπου τον δοκίμασα.

Πάω για CM7 παίδες...

εγω δεν εχω τολμησει ακομα για cm7:(:mad::( αντε να μας πεις και εμπειρια χρησης:):)

Και εμένα μου αρέσουν οι ρομ του juwe...δείχνουν και είναι οι πιο σταθερές αυτή την στιγμή, και ο τύπος βοηθάει πολύ...

Sent from our Galaxy ...

Αντώνης

Λοιπόν την έβαλα την CM7 και μπορώ να πω οτι έμεινα ικανοποιημένος. Δηλαδή πάει αρκετά γρήγορα. Πιο καλά μου πηγαίνει απο την miui που 2 φορές την έβαλα και δεν ήταν τόσο καλή όσο η CM7 που έχω τώρα (update-03312011). Δεν μου έκανε κανένα auto-reboot, ούτε είχα πρόβλημα με wifi, ήχους, usb storage κτλ.

Θα δοκιμάσω το gps, αν και δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Πχ με την jvk δεν το είχα δοκιμάσει.

Μόνο πρόβλημα με την κάμερα. Μόλις πας να βγάλεις φωτογραφίες, φαίνεται να βγάζει και μερικές γραμμές, αλλά μόλις κάνεις το shoot τραβάει κανονικά.

Και video recording έχει, αλλά όχι 720p, και εκεί φαίνονται μερικές γραμμές στο τελικό αποτέλεσμα.

Βέβαια αυτά τα προβλήματα δεν με απασχολούν, και εφόσον είναι αρκετά γρήγορη, θα την κρατήσω.

Στο μεγάλο + είναι οτι είναι καθαρό AOSP. Είναι αρκετά γοητευτικό για μένα αυτό, όταν μάλιστα δουλεύει απροβλημάτιστα. Προς το παρόν δουλεύει όσο καλά και η JVK+lagfix. Και σίγουρα όχι πιο αργή...Ίσως να είναι ελάχιστα πιο γρήγορη. Αν αναλογιστούμε οτι δεν έχει ext4, το 1500 score στο quadrant είναι αρκετά υψηλό ε...

Παιδιά σορρυ για το τελείως offtopic που θα ρωτήσω αλλά κάνω μια εργασία και βιάζομαι πολύ. Συν ότι ήθελα να ρωτήσω ποια rom μου προτείνεται να περάσω στο galaxy s.

Αλλά θέλω να μου πει κάποιος αν ξέρει πως μεταφράζεται στα ελληνικά το "flashing phones" δλδ να φλασάρεις ένα τηλέφωνο. Πως μπορείς να το πεις στα ελληνικά? Και πάλι σορρυ.

Αν είναι η πρώτη σου φορά που θα φλασάρεις και δεν έχεις καθόλου εμπειρία, καλύτερα φλάσαρε juwe 1.9 ή simply 2.7 XE.

Όσον αφορά τη μετάφραση, καταρχάς η σωστή έκφραση είναι flash a firmware. Και όταν μιλάμε για κινητά και custom roms, λέμε flash a rom. Το οποίο εδώ το λέμε θα φλασάρω τη τάδε ρομ απλά.

Αν είναι η πρώτη σου φορά που θα φλασάρεις και δεν έχεις καθόλου εμπειρία, καλύτερα φλάσαρε juwe 1.9 ή simply 2.7 XE.

Όσον αφορά τη μετάφραση, καταρχάς η σωστή έκφραση είναι flash a firmware. Και όταν μιλάμε για κινητά και custom roms, λέμε flash a rom. Το οποίο εδώ το λέμε θα φλασάρω τη τάδε ρομ απλά.

Δεν είναι η πρώτη μου φορά, έχω ξαναφλασάρει με odin.

Η δευτερη έχει ελληνικό swype αν δεν κάνω λάθος, σωστά?

Τότε μπορείς εύκολα να βάλεις και juwe 3.1 ή simply 3.0 που θα βγουν σε λίγο σήμερα. Η πρώτη σίγουρα έχει swype ελληνικό, η δεύτερη δε ξέρω αν θα έχει, αλλά μπορείς να το βάλεις μετά φλασάροντας ένα zip απο cwm.

Προτείνω να πας σε αυτές που είναι 2.3.3, και οι περισσότεροι έμειναν ικανοποιημένοι σε σχέση με με το froyo.

Παιδια γιατι το κινητο ειναι Not officially supported by CyanogenMod ενω πχ το desire ειναι;Χρειαζεται να τους δωσει κατι η samsung για να βγει μια stable cm7;

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Παιδια γιατι το κινητο ειναι Not officially supported by CyanogenMod ενω πχ το desire ειναι;Χρειαζεται να τους δωσει κατι η samsung για να βγει μια stable cm7;

ειναι not officially φανταζομαι γιατι δεν εχουν βρει ακομη σταθερη εκδοση...

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Δεν είναι η custom μόνο, έτσι ακριβώς είναι η επίσημη :)

Εγώ που είχα αυτό το πρόβλημα το έλυσα με τις προτεινόμενες τιμές του darky(autokiller) και να που αυτά που είχαμε ξεχάσει από 2.2.1 τα ξαναθυμόμαστε στην 2.3.3 :D

anyways, όταν με το καλό βγει η επίσημη επίσημη δεν νομίζω να έχει αυτές τις παιδικές ασθένειες

edit; μέχρι να φρενάρει όμως φέτες μόνο ! :D

Σου ειναι ευκολο να παραθεσεις αυτες τις τιμες?Βασικα ειναι το μονο που με χαλαει αυτη τη στιγμη (και τα γκρι εικονιδια φυσικα :lol:)

Αυτο που παρατηρησα για την μεγαλη πτωση της ελευθερης μνημης ειναι κατι που αρχικα με ξεγελασε και εξηγουμαι,ειχα δει οτι το συστημα εκλεινε τον browser μετα απο σερφαρισμα,ομως τελικα δεν ειναι ακριβως ετσι,φαινεται κλειστος στην διαχειριση εργασιων αλλα το συστημα εχει δεσμευσει για λογαριασμο του ενα ποσο μνημης 20 mb+,το ιδιο παρατηρησα οταν ανοιξα κι εκλεισα το docstogo,δοκιμαστε να κλεισετε καποια απο αυτες τις εφαρμογες οποτε τις χρησιμοποιησετε,με εναν task manager και θα δειτε ποση μνημη θα απελευθερωθει μονο απο εκει.

Edited by truckman

Σου ειναι ευκολο να παραθεσεις αυτες τις τιμες?Βασικα ειναι το μονο που με χαλαει αυτη τη στιγμη (και τα γκρι εικονιδια φυσικα :lol:)

Αυτο που παρατηρησα για την μεγαλη πτωση της ελευθερης μνημης ειναι κατι που αρχικα με ξεγελασε και εξηγουμαι,ειχα δει οτι το συστημα εκλεινε τον browser μετα απο σερφαρισμα,ομως τελικα δεν ειναι ακριβως ετσι,φαινεται κλειστος στην διαχειριση εργασιων αλλα το συστημα εχει δεσμευσει για λογαριασμο του ενα ποσο μνημης 20 mb+,το ιδιο παρατηρησα οταν ανοιξα κι εκλεισα το docstogo,δοκιμαστε να κλεισετε καποια απο αυτες τις εφαρμογες οποτε τις χρησιμοποιησετε,με εναν task manager και θα δειτε ποση μνημη θα απελευθερωθει μονο απο εκει.

autokiller --> switch to pages 2560 / 4096 / 6144 / 17408 / 19456 / 23552

με αυτές τις τιμές δεν κάνει τα κρεμάσματα, επίσης μπορείς να τις βάλεις μέσω adb εάν δεν θες να βάλεις τον autokiller

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

Μήπως στο desire είναι officially για την CM6; Νομίζω το officially σημαίνει οτι η htc έχει δώσει τον source code για το android froyo. Πάντως officially για 2.3 δεν νομίζω να έχει το desire.

Παιδιά το σημαντικότερο μείον στην CM7 βρέθηκε. Έχει χειρότερη απόδοση στα 3D παιχνίδια. Πρώτα το παρατήρησα στο quadrant και μετά το είδα στα παιχνίδια, τα γραφικά είναι λίγο χειρότερα.

Αλλά είναι σταθερή.

Σε λίγα λεπτά βγαίνει η simply 3.0 rc1.

λοιπόν για να μην μπερδεύεστε τζάμπα .. :lol:

Officialy supported by cyanogen = Ο ίδιος ο cyanogen εγκρίνει το port της ρομ που έχει γίνει από τους devs, αυτό εξαρτάται από το βαθμό αξιοπιστίας που έχει το εκάστοτε port.

tl;dr Εάν δουλεύει καλά είναι επίσημο, εάν όχι είναι ανεπίσημο και λύνετε μόνοι σας τα θέματα.

flik πες μου για την CM7 plz plz θέλω να την βάλω σήμερα !! :p

autokiller --> switch to pages 2560 / 4096 / 6144 / 17408 / 19456 / 23552

με αυτές τις τιμές δεν κάνει τα κρεμάσματα, επίσης μπορείς να τις βάλεις μέσω adb εάν δεν θες να βάλεις τον autokiller

Σε ευχαριστω,τις περασα και θα δω πως θα παει

λοιπόν για να μην μπερδεύεστε τζάμπα .. :lol:

Officialy supported by cyanogen = Ο ίδιος ο cyanogen εγκρίνει το port της ρομ που έχει γίνει από τους devs, αυτό εξαρτάται από το βαθμό αξιοπιστίας που έχει το εκάστοτε port.

tl;dr Εάν δουλεύει καλά είναι επίσημο, εάν όχι είναι ανεπίσημο και λύνετε μόνοι σας τα θέματα.

flik πες μου για την CM7 plz plz θέλω να την βάλω σήμερα !! :p

Αν δεν σε ενοχλεί το χειρότερο 3d performance βάλτην σίγουρα...

Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, άρα μόνο 3d και αυτό με την κάμερα που είπα παραπάνω. Πολύ γρήγορο άνοιγμα εφαρμογών, κανένα lag πουθενά, κανένα fc, όλα οκ. Επίσης μη ξεχάσεις και το gapps addon.

Εγώ θα πάω μάλλον σε simply 3.0 να δω πως είναι εκεί το 3d, και μετά θα κρίνω.

Δηλαδή ακόμα και στο fruit ninja, που δεν το λες 3d, ήταν χειρότερα τα γραφικά. Σαν να είναι πιο θολές οι γραμμές και τα χρώματα.

Εdit: Λογικά το ίδιο συμβαίνει και στην miui αλλά δεν είχα δοκιμάσει τίποτα. Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στην CM7 έχω πολύ γρήγορο I/O write speed. Πως τσεκάρω το filesystem;

Edit2: yaffs2 είναι. Νόμιζα rfs..

Edited by flik

Μήπως στο desire είναι officially για την CM6; Νομίζω το officially σημαίνει οτι η htc έχει δώσει τον source code για το android froyo. Πάντως officially για 2.3 δεν νομίζω να έχει το desire.

Παιδιά το σημαντικότερο μείον στην CM7 βρέθηκε. Έχει χειρότερη απόδοση στα 3D παιχνίδια. Πρώτα το παρατήρησα στο quadrant και μετά το είδα στα παιχνίδια, τα γραφικά είναι λίγο χειρότερα.

Αλλά είναι σταθερή.

Σε λίγα λεπτά βγαίνει η simply 3.0 rc1.

Οταν με το καλο βγει η 2.3 για το galaxy s η samsung θα δωσει τον source code; για το desire η cm7 rc4 ειναι διαθεσιμη δεν θα επρεπε να ειναι και για το galaxy s;

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Οταν με το καλο βγει η 2.3 για το galaxy s η samsung θα δωσει τον source code; για το desire η cm7 rc4 ειναι διαθεσιμη δεν θα επρεπε να ειναι και για το galaxy s;

Ναι, ο source code δίνεται χρονικά όταν περίπου γίνεται και η αναβάθμιση μέσω Kies. Και όταν βγει, τότε θα δούμε και πολύ καλή CM7, και πολύ καλούς kernels για τις άλλες custom roms.

Εdit: Λογικά το ίδιο συμβαίνει και στην miui αλλά δεν είχα δοκιμάσει τίποτα. Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά στην CM7 έχω πολύ γρήγορο I/O write speed. Πως τσεκάρω το filesystem;

Edit2: yaffs2 είναι. Νόμιζα rfs..

σε αυτο εχεις δικαιο...

στη miui νομιζω ειναι ext4 απο την αρχη, ετσι ειχα διαβασει τουλαχιστον

οταν βγει επισημα η 2.3 θελωντας και μη θα βρεθει το source code :)

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Με το που φορτισει το κινητο σκεφτομαι να φλασρω την 2.3.3 του doc , την εχει δοκιμασει κανεις?

επισης στην περιπτωση που δεν εχει ελληνικο swype , θα μπορω να φλασαρω μεσω CWM το swype που ειχα στην 2.2.1.

Επισης απο εντυπωσης ως προς το gps τι λεει το modem της JVK , σε περιπτωση που δεν με ικανοποιει θα μπορω να φλασαρω modem απο την 2.2.1 (το JPG για μενα ειναι κορυφαιο)?

Και τελος ποιο κερνελ θεωρειτε πιο σταθερο ?

Edited by dimkit

Με το που φορτισει το κινητο σκεφτομαι να φλασρω την 2.3.3 του doc , την εχει δοκιμασει κανεις?

επισης στην περιπτωση που δεν εχει ελληνικο swype , θα μπορω να φλασαρω μεσω CWM το swype που ειχα στην 2.2.1.

Επισης απο εντυπωσης ως προς το gps τι λεει το modem της JVK , σε περιπτωση που δεν με ικανοποιει θα μπορω να φλασαρω modem απο την 2.2.1 (το JPG για μενα ειναι κορυφαιο)?

Aν διαβασεις προηγουμενα ποστ θα δεις οτι το gps της jvk ειναι οτι καλυτερο εχει περασει απο το galaxy μεχρι τωρα

Ξαφνικα πριν λιγο το πληκτρολογιο εφαγε φρικη και κολησε στα αγγλικα,εκανα επανεκινησεις,το ξαναφλασαρισα αλλα τιποτα!! Αλεξ,κανε κανα βουντου να μου πεις τι θα κανω :D

Edited by truckman

η doc είναι καλή έχει κάποιες επιλογές αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα φυσικά ελληνικό πληκτρολόγιο το περνάς μόνος σου

εγώ σου προτείνω η stock η cfroot σε καμία περίπτωση voodoo.

εκανα και ενα edit οσο απαντουσες,

οσο αφορα τον kernel ποιον μου προτεινεις?

Σε αυτο θα πρεπει να σου απαντησουν καποιοι που ασχολουνται με custom roms

• The topic was unlocked