Jump to content

Προσφέρει κάποιος εναλλακτικός αποστολή παλμού χρέωσης?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν κάποιος εναλλακτικός προσφέρει αποστολή παλμού χρέωσης 16ΚΗz όπως ο ΟΤΕ?

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

:: SY1EBE ::

Δύσκολο να το προσφέρει καθώς τα 16kHz δεν μπορεί να τα στείλει ο εναλλακτικός, παρά μόνο ο ίδιος ο ΟΤΕ...
Είμαστε όλοι εδώ

Οι εναλλακτικοί ενεργοποιουν την χρέωση με την χρηση καποιου DTMF τόνου (συνηθως C Tone) και δεν μπορούν να στείλουν 16ΚΗz.

Ύπαρχει παντως μηχανημα που δημιούργει τους καταλληλους παλμούς παιρνοντας σαν ερέθισμα τον C Tone. ;)

Οι παλμοί χρέωσης χρησιμοποιουνται απο τον ΟΤΕ κυριως σε περιπτωσεις κοινοχρηστης τηλεφωνιας (π.χ. κερματοτηλεφωνα).

Το κερματοτηλεφωνο μετρα τους παλμους που καταφτανουν και αντιστοιχουν στη χρεωση της εκαστοτε κλησης και αναλογα χρεωνει τον πελατη που το χρησιμοποιει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Play247 (19 Μάρ. 2004 , 01:45)

Οι εναλλακτικοί ενεργοποιουν την χρέωση με την χρηση καποιου DTMF τόνου (συνηθως C Tone) και δεν μπορούν να στείλουν 16ΚΗz.

Ύπαρχει παντως μηχανημα που δημιούργει τους καταλληλους παλμούς παιρνοντας σαν ερέθισμα τον C Tone. ;)

χμ.. έχεις περισσότερες info για αυτό το μηχάνημα? με ενδιαφέρει για τηλεφωνικό κέντρο ξενοδοχείου..

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

• 11 months later...

Λοιπόν, να σας πώ και την εμπειρία που αποκόμισα από την όλη υπόθεση. Στην εταιρία που δουλεύω έχουμε κερματοτηλέφωνο για το κοινό. Μέχρι πρότινος είχαμε PSTN γραμμές και είχαμε αποστείλει ειδική επιστολή στον ΟΤΕ για να μας ενεργοποιήσει τους παλμούς χρέωσης, κάτι που έγινε.

Πρόσφατα μετατρέψαμε τη γραμμή σε ISDN και παρατηρήσαμε ότι η συσκευή δεν έριχνε το κέρμα με το που σήκωνε ο καλούμενος το ακουστικό. Κατάλαβα ότι με τη μετατροπή είχαν απενεργοποιηθεί οι παλμοί και δε δινόταν σήμα στον κερματοδέκτη για να χρεώσει την κλήση. Κάλεσα το 134 για να το αναφέρω και να ζητήσω επανενεργοποίηση. Με παρέπεμψαν σε άλλες τεχνικές υπηρεσίες και καταλήξαμε στο εξής:

Η χρήση παλμών χρέωσης επιτρέπεται μόνο για τα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ. Η χρήση τους σε γραμμές όπου λειτουργούν άλλα τηλέφωνα (π.χ. κερματοδέκτες) είναι παράνομη, δεδομένου ότι προκύπτουν έσοδα για τον ιδιοκτήτη του κερματοδέκτη τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές χρεώσεις (αντί να σε χρεώνει αστική μονάδα, σε χρεώνει 10 ευρωλεπτά) και φυσικά δεν δηλώνονται. Για το λόγο αυτό ο ΟΤΕ προτείνει την εγκατάσταση καρτοτηλεφώνου, η χρήση του οποίου δίνει κατά κάποιο τρόπο έξτρα μπόνους στον ιδιοκτήτη της γραμμής στον λογαριασμό του.

Στο εγχειρίδιο του netmod και στην παράγραφο για το aoc αναφέρει την ενεργοποίηση για τον παλμό χρέωσης.

Για όποιον δεν θέλει να ψάξει η ενεργοποίηση των παλμών χρέωσης στο netmod γίνεται πληκτρολογώντας *89# . Αυτό πρέπει να γίνει και στις δύο αναλογικές θύρες (δηλαδή να σηκώσετε το τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο στην πρώτη αναλογική θύρα, να δώσετε τον κωδικό και μετά να κάνετε το ίδιο και για την άλλη αναλογική θύρα) .

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Στην εταιρία που δούλευα παλιότερα

είχαμε χρησιμοποιήσει δρομολογητές

που είχαν και παραγωγή παλμού.

Ρίξε μια ματιά εδώ σε ένα νεότερο μοντέλο.

• 3 months later...

σε σημερινή επικοινωνία με τη Forthnet μου είπαν πως μπορούν πλέον να στείλουν παλμό χρέωσης (με ρώτησαν μάλιστα και τον τύπο του τηλεφωνικού μου κέντρου για να το κανονίσουν)..

προσωπικά αν δε το δώ δε το πιστεύω.. θα περιμένω τρείς μέρες να ενεργοποιηθεί το 1789 να δώ..

Μιας και αυτή την περίοδο εργάζομαι στην forthnet (στο voice customer service, συγκεκριμένα), σου επιβεβαιώνω ότι ναι, υποστηρίζεται η παλμοχρέωση, αλλά από ότι θυμάμαι δεν λειτουργεί με κάποια παλιά τηλεφωνικά κέντρα ( σε ISDN πρέπει να δουλεύει απρόσκοπτα...)

:)

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Επικοινώνησα κι εγώ με τη FORTHnet και μου το επιβεβαίωσαν..

Μου έστειλαν μάλιστα ένα έγγραφο που περιγράφει πως υλοποιείται η υπηρεσία.. Εκεί αναφέρει πως γίνεται και σε PSTN γραμμές.

Ομως πάντα απαιτεί εγκατάσταση συσκευής η οποία παρέχεται από τη FORTHnet και παρεμβάλεται μεταξύ γραμμής και κέντρου.. (Ο αντιπρόσωπος που με πήρε τηλ βέβαια αρχικά δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο..)

Ιδωμεν σε λίγες μέρες.. ή θα δουλεύει ή θα έχω πολλά νεύρα γιατί είναι εγκατάσταση ξενοδοχείου και όχι σπιτικό τηλέφωνο..

Επικοινώνησα κι εγώ με τη FORTHnet και μου το επιβεβαίωσαν..

Μου έστειλαν μάλιστα ένα έγγραφο που περιγράφει πως υλοποιείται η υπηρεσία.. Εκεί αναφέρει πως γίνεται και σε PSTN γραμμές.

Ομως πάντα απαιτεί εγκατάσταση συσκευής η οποία παρέχεται από τη FORTHnet και παρεμβάλεται μεταξύ γραμμής και κέντρου.. (Ο αντιπρόσωπος που με πήρε τηλ βέβαια αρχικά δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο..)

Ιδωμεν σε λίγες μέρες.. ή θα δουλεύει ή θα έχω πολλά νεύρα γιατί είναι εγκατάσταση ξενοδοχείου και όχι σπιτικό τηλέφωνο..

apo oti xero kai i cosmoline ypostirizei tin yphresia ayth edo kai 2 xronia.

Επαναλαμβανω οτι ειναι αδυνατη η αποστολη παλμων χρεωσης απο τον οποιο εναλακτικο

σε γραμμη με προεπιλογη ή σε γραμμη με προθεμα.

εχουμε ομως την δυνατοτητα με μηχανισμο που μπαινει στην γραμμη να μετατρέψουμε το c tone που μπορουν να δωσουν οι εναλακτικοι σε παλμο 16khz ωστε να δωσουμε εκκινηση μονο σε συστηματα χρέωσης.(κερματοτηλεφωνα μετρητες κεντρα)

Αφου τα μηχανηματα εχουν την εκκινηση ακολουθουν τους πινακες χρεωσεων που εμπεριεχονται απο τους κατασκευαστες και ειναι ευθυνη των ΚΑΤΟΧΩΝ των συσκευων αυτων η ενημερωση των πινακων προκειμενου να υπαρχουν σωστοι ΡΥΘΜΟΙ χρεωσης.

Η παλμοχρεωση του ΟΤΕ δινει οχι μονο εκκινηση αλλα και ρυθμους χρεωσης οποτε και δεν χρηζουν ενημέρωσης

Παντως διαθετω συσκευες παραγωγης παλμου χρεωσης καθως και συσκευες παλμων χρεωσης για χρηση πανω στον οποιο εναλακτικο με ελευθερη ρυθμιση προγραμματισμο και Ελληνικο πληρες εγχειριδιο χρησης

Den nomizo oti eipe kaneis kati diaforetiko.