ntinouli Δημοσιεύτηκε August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2010 (edited) Η εφαρμογή ΠόσηΒενζίνη, υπολογίζει την κατανάλωση βενζίνης για τις διαδρομές σας! Εισάγετε δύο διευθύνσεις, δηλώστε τον κυβισμό του οχήματός σας και το είδος της διαδρομής και δείτε το αποτέλεσμα στον χάρτη (google maps) μαζί με λεπτομέρειες όπως το κόστος, η απόσταση και ο απαιτούμενος χρόνος. Χαρακτηριστικά: Εντοπισμός της θέσης σας ώς διεύθυνση αφετηρίας Δυνατότητα για δήλωση ενδιάμεσου σταθμού Επιλογή κυβισμού οχήματος Επιλογή είδους διαδρομής Επιλογή για αποφυγή δρόμων με διόδια Επιλογή για αποφυγή αυτοκινητόδρομων (εθνικών οδών) Επιλογή για εισαγωγή της τιμής (€/λίτρο) με την οποία αγοράζετε βενζίνη Αποτελέσματα διαδρομής που συμπεριλαμβάνουν: Απόσταση και απαιτούμενο χρόνο Κόστος για απλή μετάβαση, μετ΄επιστροφής ή εργάσιμη εβδομάδα Αποτύπωση της διαδρομής στο χάρτη (google maps) Απαιτήσεις iOS 3.1.2 ή μεγαλύτερο Σύνδεση EDGE, 3G ή WiFi App Store Link: http://itunes.apple.com/gr/app/id387354653?mt=8 Δείτε το και πείτε μου...το έκανε ένας φίλος... Δώστε μου τα bugs ή άλλες πληροφορίες για να γίνει καλύτερο! Εγώ μόνο στον απαιτούμενο χρόνο έχω θέμα! Πάντα φτάνω 1 ώρα νωρίτερα!χαχαχα:lol: http://img444.imageshack.us/img444/9109/44539119412558111246119.jpg http://img842.imageshack.us/img842/2552/46093119412571444578119.jpg http://img529.imageshack.us/img529/2759/46093119412574777911119.jpg http://img340.imageshack.us/img340/9599/46093119412578111244119.jpg Edited August 20, 2010 by ntinouli Παράθεση "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 @ntinouli Καλή "πρώτη άσκηση" προγραμματισμού, αλλά στην πράξη ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο όσο η κατανάλωση καυσίμου σε λίτρα ανά 100 χλμ και ανά συνθήκες κίνησης (πόλη, αυτοκινητόδρομο, μικτά). Τα μεγέθη αυτά τα δίνει ο κατασκευαστής και είναι εύκολο να συγκεντρωθούν - άρα θα μπορούσε να υπάρχει μια database που να συντηρεί η εφαρμογή με στοιχεία ανά μοντέλο η οποία να επικαιροποιείται ώστε ο χρήστης να βλέπει την κατανάλωση που εκτιμά ο κατασκευαστής, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα αυτή να τροποποιείται τοπικά αν ο χρήστης έχει καλύτερη γνώση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου του ή αν καταχωρεί στοιχεία όπως πόση βενζίνη έβαλε σε αξία μεταξύ δύο μετρήσεων του οδομέτρου για να υπολογίζει η εφαρμογή την πραγματική κατανάλωση ώστε στη συνέχεια να την χρησιμοποιεί για την "κοστολόγηση" της διαδρομής. Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntinouli Δημ. August 20, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 αχα! Δεν ξέρω πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι αυτό! Αλλά θα το μεταφέρω!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ! Παράθεση "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 Καλό!!! αλλά δεν βρηκα πως αλλάζεις τον κυβισμό, αν και μαλλον δεν θα έχει σημασία στην περιπτωση μου γιατί έχω άλλα κυβικά και άλλα άλογα, εκτός αν το δηλώσω 2λιτρο! :lol::lol::lol::lol::lol: μπορούμε να το κάνουμε κάπως να βγάζει εναλλακτικές διαδρομές? γιατί είμαι εξοχικό και επιμένει να με πάει από Αττική οδό!!! με διόδια και περισσότερα χλμ!:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntinouli Δημ. August 20, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 Καλό!!! αλλά δεν βρηκα πως αλλάζεις τον κυβισμό, αν και μαλλον δεν θα έχει σημασία στην περιπτωση μου γιατί έχω άλλα κυβικά και άλλα άλογα, εκτός αν το δηλώσω 2λιτρο! :lol::lol::lol::lol::lol: μπορούμε να το κάνουμε κάπως να βγάζει εναλλακτικές διαδρομές? γιατί είμαι εξοχικό και επιμένει να με πάει από Αττική οδό!!! με διόδια και περισσότερα χλμ!:( Στις ρυθμίσεις έχει αποφυγή αυτοκινητοδρόμων και διοδίων, για δες αυτό... ;) Παράθεση "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
qns1 Δημ. August 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2010 Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Σε ότι αφορά το θέμα με την αττική οδό ενεργοποιώντας την επιλογή "Αποφυγή Διοδίων" αποφεύγεται και η αττική οδός και υπολογίζεται εναλλακτική διαδρομή (εφόσον υπάρχει βέβαια). Σε ότι αφορά το θέμα της κατανάλωσης που είναι και αυτό που με ρωτάνε οι περισσότεροι, (θα μπεί στο help στην επόμενη έκδοση της εφαρμογής) απλά σας αναφέρω ότι οι καταναλώσεις έχουν υπολογιστεί ως εξής (για αστικό κύκλο πάντα που έχει την μέγιστη κατανάλωση): πόλης 5λτ/100 μικρός 7,5λτ/100 μεσαίος 10λτ/100 μεγάλος 12,5λτ/100 Ο υπεραστικός και ο μικτός κύκλος υπολογίζονται ως ποσοστά του αστικού για κάθε κυβισμό. Τα νούμερα έχουν προκύψει ύστερα από σχετική έρευνα της κατανάλωσης σε διάφορα μοντέλα της αγοράς και με ένα ¨φούσκωμα¨ των τιμών που δίνουν οι εταιρείες καθώς τείνουν να είναι μικρότερα των τιμών που προκύπτουν σε κανονικές συνθήκες οδήγησης. Στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και προτάσεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntinouli Δημ. September 2, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2010 Η εφαρμογή ΠόσηΒενζίνη μετά από 2 εβδομάδες στο app store ξεπέρασε τα 10.000 downloads! Σας ευχαριστούμε πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον! Σύντομα θα κυκλοφορήσει η έκδοση 1.1 η οποία θα έχει επιπλέον: 1. Multitasking για iOS 4 2. Eπιλογή ¨Η κατανάλωσή μου¨ όπου θα δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα εισαγωγής της δικής του κατανάλωσης (lt/100km) 3. video help 4. bug fixes Πόσοι από εσάς το έχετε ακόμα και το χρησιμοποιείτε και σας βοήθησε? Παράθεση "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntinouli Δημ. October 12, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2010 Βγήκε στο App Store η καινούρια έκδοση (1.1) του ΠόσηΒενζίνη! Τα νέα χαρακτηριστικά είναι: Multitasking support Νέο χαρακτηριστικό: εισάγετε την κατανάλωση του οχήματός σας Υποστήριξη για υβριδικά οχήματα Αυτόματη αποθήκευση ρυθμίσεων χρήστη (επιλογή οχήματος, κατανάλωσης) Minor bug fixes Παράθεση "Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fozis Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Πολυ καλο ειναι το: http://vriskoapostasi.gr υπολογίζει το κόστος καυσίμων (βενζίνη, LPG, πετρέλαιο) και το κόστος διοδίων, με ρυθμιζόμενη καταναλωση καυσιμου και ρυθμιζομενη τιμη καυσίμου. Παρέχει και εναλλακτικες διαδρομές μεταξυ των προορισμων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts