Jump to content

SVCD

dpetka2001
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια ταινιες με αυτο το φορματ πως τις καις σε CD?? κανονικα με nero οπως και τα divx?? ποιες οι διαφορες τους??

Τα πάντα θα τα βρείτε παρακάτω : http://www.dvdrhelp.com
Είπαμε του κώ..ου μας να μαγειρέψει, σκ...α μας έφτιαξε.

Μπορείς να το γράψεις με το Νero --> File --> Open --> Files of type: --> Image Files (*.nrg;*.iso;*.cue)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος KARATEKA ( 8 Μάρ. 2004 , 10:09)

Τα πάντα θα τα βρείτε παρακάτω : http://www.dvdrhelp.com

apo edo kano SVCD ki ego!!!!!! ;)

Exei pragmatika ta panta ! :)

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 8 Μάρ. 2004 , 14:15)

Μπορείς να το γράψεις με το Νero --> File --> Open --> Files of type: --> Image Files (*.nrg;*.iso;*.cue)

τα .bin δεν τα αναγνωριζει με αυτον τον τροπο..μια ταινια που κατεβασα ειναι μονο .bin και δεν υπαρχουν .cue αρχεια..σε αυτην την περιπτωση τι κανω?? διαλεγω svcd απο το nero?? ευχαριστω..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dpetka2001 (14 Μάρ. 2004 , 18:38)

τα .bin δεν τα αναγνωριζει με αυτον τον τροπο..μια ταινια που κατεβασα ειναι μονο .bin και δεν υπαρχουν .cue αρχεια..σε αυτην την περιπτωση τι κανω?? διαλεγω svcd απο το nero?? ευχαριστω..

Χρησιμοποίησε το winiso για να δεις τα περιεχόμενα του bin και βλέπουμε από εκεί και κάτω

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος br492 (15 Μάρ. 2004 , 00:30)

Χρησιμοποίησε το winiso για να δεις τα περιεχόμενα του bin και βλέπουμε από εκεί και κάτω

Και βεβαια το UltraIso που στο καιει κατ'ευθυαν σε DVD ή CD-ROM !

με το winiso βλεπω κανονικα αυτα που περιεχει το .bin..προσπαθησα και να τα κανω extract καπου και μετα να δω την ταινια αλλα παλι δε γινεται..τα folders του .bin ειναι τα εξης: ext,mpeg2,segment,svcd..πρεπει να κανω και κατι αλλο?? ευχαριστω..

Σε κάποιο από αυτά τα folders θα υπάρχουν αρχεία mpeg, αυτά πρέπει να κάνεις extract για να δεις την ταινία.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dpetka2001 (15 Μάρ. 2004 , 17:50)

εκανα extact ολα τα αρχεια και εκει υπαρχει ενα αρχειο AVSEQ01.MPG..δυστυχως ομως δεν το παιζει o WMP αλλα ουτε και το PowerDvd..

Μήπως AVSEQ01.Dat?Εγώ τα βλέπω με winamp.Αν θες να το γράψεις σε cd μετονόμασε το παραπάνω αρχείο σε .avi και με το nero γράψε το ως svcd

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dpetka2001 (15 Μάρ. 2004 , 17:50)

εκανα extact ολα τα αρχεια και εκει υπαρχει ενα αρχειο AVSEQ01.MPG..δυστυχως ομως δεν το παιζει o WMP αλλα ουτε και το PowerDvd..

Δοκίμασε και με κανέναν άλλο video player, όπως π.χ. bsplayer ή videolan

δοκιαμσα και με bsplayer αλλα δεν το παιζει..λεει cannot open file..μηπως παιζει κατι με τα codecs?? το οτι ειναι svcd μηπως σημαινει οτι πρεπει να κανω κατι διαφορετικο?? το αρχειο παντως εχει σιγουρα καταληξη .mpg και οχι .dat...το folder που βρισκεται στο bin ειναι mpeg2..αυτο παλι μηπως σημαινει κατι?? μαλλον με βλεπω να την ξανακατεβαζω την ταινια..

καταρχήν ότι αφορά το ριππινγκ μπορείται να το ρωτήσετε και στο dvd.stuff.gr

θα χαρώ να τα πούμε κι από εκεί.

τώρα. μην συγχέεται δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. το svcd είναι μια διάταξη φακέλων που αφορά την πλατφόρμα mpeg-2 ή mpeg 1

για να κάνεις ένα vcd πρέπει να έχει ένα αρχείο Mpeg(1) και να το κάψεις με το νέρο σε διάταξη vcd. το ίδιο ισχύει και για το svcd με την διαφορά ότι το αρχικό σου αρχείο είναι mpeg(2).

αν το αρχικό σου αρχείο είναι mpeg (1) είτε το κάνεις vcd είτε svcd δεν θα δεις καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά. αφού η διαφορά vcd-svcd είναι στην διάταξη, και όχι στην ποιότητα. το πιο πιθανό είναι το συγκεκριμένο βίντεο αν γίνει svcd και όχι vcd (που θα πρεπε) να βλέπεις ένα μακρόστενο κάδρο κατά την αναπαραγωγή.

όταν δημιουργείς vcd το βίντεο που δημιουργείται είναι *.dat. ο φίλος παραπάνω το πιο λογικό είναι να προσπάθησε να κάνει vcd ένα αρχείο avi το οποίο είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο Mpeg2 και φυσικά αυτό είναι αδύνατο να αναπαραχθεί. επίσης ένα ακόμα λάθος είναι η μετονομασία *.mpeg.dat.

πες μου η ταινία που κατέβασες τη φορμάτ είναι? για να σου πω τι ακριβώς πρέπει να κάνεις? θέλεις να την δεις στον υπολογιστή ή στην φέτα σου?

αν η ταινία σου είναι έτοιμη σε svcd απλά θα την κάψεις με το νερο στο cd σαν data. και εννοείται ότι όλη αυτή η διάταξη ΔΕΝ θα βρίσκετε μέσα σε κάποιο φάκελο.

η ταινια που κατεβασα λεγεται xxxx.svcd1.bin και υπαρχει και το δευτερο cd..οπως ανεφερα μεσα στο .bin υπαρχουν τα εξης folders: ext,mpeg2,segment,svcd..στο mpeg2 υπαρχει η ταινια ως εξης: avseq01.mpg..τα ιδια folders υπαρχουν και στο .bin για το δευτερο cd και μαλιστα στο folder mpeg2 το δευτερο μερος της ταινιας λογικα αλλα με το ιδιο ονομα παλι δηλαδη avseq01.mpg..οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη..ευχαριστω..

Edit: επισης θελω πρωτα να τη δω στον υπολογιστη μου για να δω οτι ειναι οκ πριν την καψω σε cd..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dpetka2001 (17 Μάρ. 2004 , 15:14)

η ταινια που κατεβασα λεγεται xxxx.svcd1.bin και υπαρχει και το δευτερο cd..οπως ανεφερα μεσα στο .bin υπαρχουν τα εξης folders: ext,mpeg2,segment,svcd..στο mpeg2 υπαρχει η ταινια ως εξης: avseq01.mpg..τα ιδια folders υπαρχουν και στο .bin για το δευτερο cd και μαλιστα στο folder mpeg2 το δευτερο μερος της ταινιας λογικα αλλα με το ιδιο ονομα παλι δηλαδη avseq01.mpg..οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη..ευχαριστω..

Edit: επισης θελω πρωτα να τη δω στον υπολογιστη μου για να δω οτι ειναι οκ πριν την καψω σε cd..

Τι εκδοση PowerDVD εχεις; Δοκιμασε να βαλεις την πιο τελευταια. Εχει μεσα και codecs για SVCD.

Infinite loneliness

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kots (17 Μάρ. 2004 , 01:57)

...........

όταν δημιουργείς vcd το βίντεο που δημιουργείται είναι *.dat. ο φίλος παραπάνω το πιο λογικό είναι να προσπάθησε να κάνει vcd ένα αρχείο avi το οποίο είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο Mpeg2 και φυσικά αυτό είναι αδύνατο να αναπαραχθεί. επίσης ένα ακόμα λάθος είναι η μετονομασία *.mpeg.dat.

...

Εγώ έγραψα να μετατρέψει το avseq.dat σε avseq.mpg για να το δεί στον υπολογιστή του ο φίλος μας και όχι να το κάνει avseq.mpg.dat.Μεχρί στιγμής έχω γράψει πάνω απο 60 svcd (παιδικά για τα μικρά μου ανηψάκια) και μπορώ να πώ ότι ξέρω δυο πράγματα γύρω απο αυτό.Μου έχει τύχει να συναντήσω πολλά προβλήματα και ξέρω κάποια πράγματα.Όσο για την αναγκαιότητα codec svcd αυτός πολύ απλά δεν υπάρχει αφού η κωδικοποίηση είναι βάσει του προτύπου mpeg2 οπότε αρκεί (όχι πάντα) ένα πρόγραμμα για την αναπαραγωγή dvd.Στο σύστημα μου με το power dvd είχα πρόβλημα στην αναπαραγωγή svcd αφού είτε αργούσε υπερβολικά να ξεκινήσει την αναπαραγωγή (εως και 3 λεπτά) είτε δεν ξεκινούσε καθόλου.Με το win dvd από την άλλη λειτουργεί περίφημα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

επειδη κατεβασα και μια αλλη ταινια σε μορφη .bin εκανα οσα μου ειπατε παραπανω και επαιξε κανονικα..αρα υποθετω οτι ειναι προβληματικη ταινια..με βλεπω να την ξανακατεβαζω..ευχαριστω παντως..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος br492 (20 Μάρ. 2004 , 01:09)

Εγώ έγραψα να μετατρέψει το avseq.dat σε avseq.mpg για να το δεί στον υπολογιστή του ο φίλος μας και όχι να το κάνει avseq.mpg.dat.

μα ακόμα και αν το κάνει το avseq.dat σε avseq.mpg δεν θα μπορεί να αναπαράγει την ταινία. πως είναι δυνατόν να αλλάξεις απλά την κατάληξη του αρχείου και αυτό να παίζει ενώ πριν δεν έπαιzε. επίσης άλλη είναι η κωδικοποίηση του mpeg και άλλη του dat.

φίλε δοκίμασε να τρέξεις το αρχείο σου (από την ταινία που δεν σου παίζει) πριν την ξανακαταβάσεις. δοκίμασε να τρέξεις το avseq.dat με το bs player και το power dvd. (δεξί κλικ και άνοιγμα με...)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kots (20 Μάρ. 2004 , 15:45)

μα ακόμα και αν το κάνει το avseq.dat σε avseq.mpg δεν θα μπορεί να αναπαράγει την ταινία. πως είναι δυνατόν να αλλάξεις απλά την κατάληξη του αρχείου και αυτό να παίζει ενώ πριν δεν έπαιzε. επίσης άλλη είναι η κωδικοποίηση του mpeg και άλλη του dat.

φίλε δοκίμασε να τρέξεις το αρχείο σου (από την ταινία που δεν σου παίζει) πριν την ξανακαταβάσεις. δοκίμασε να τρέξεις το avseq.dat με το bs player και το power dvd. (δεξί κλικ και άνοιγμα με...)

Απλά γιατί τα αρχεία με .dat ο υπολογιστής ψάχνει το κατάλληλο πρόγραμμα για να το ανοίξει, και αν το έχει αντιστοιχίσει κατα λάθος πχ με το wordpad να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το δει εκτός αν το επιλέξει χειροκίνητα όπως αναφέρεις κι εσυ με το (δεξί κλικ και άνοιγμα με...).Και πίστεψε με οτί έτσι θα το αναγνωρίσει οτο πρόγραμμα αναπαραγωγής

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

παιδια οπως ειπα το αρχειο δεν ειναι avseq.dat αλλα avseq.mpg..επισης δοκιμασα τοσο με bsplayer οσο και με powerdvd..αποτελεσμα τιποτα..τεσπα η ταινια διαγραφηκε και κατεβαινει ξανα..