jpsih Δημοσιεύτηκε June 6, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 6, 2010 (edited) θελω να εκτυπωσω καποιες φωτογραφιες που εχω σε ποστερ μεγαλου μεγεθους... οι φωτογραφιες εχουν μεγαλη αναλυση (10mpixels και ανω...) και θελω να τις βγαλω σε μεγεθος αλλες περιπου 2x1 μετρα και αλλες περιπου 1x0.5 μετρα... θελω να μαθω αν η συγκεκριμενη αναλυση (10mpixels) θα προσφερει ικανοποιητικη ποιοτητα σε αυτες τις 2 διαστασεις... αν μπορω να επιλεξω εγω ακριβεις διαστασεις ή ειναι προκαθορισμενα τα μεγεθη σε τι ειδη χαρτιου μπορει να τυπωθει ενα ποστερ ποιο το κοστος περιπου ενος τετοιου ποστερ αν μπορειτε να μου πειτε καποια καταστηματα που αναλαμβανουν να κανουν τα παραπανω περιμενω εναγωνιως απαντησεις ευχαριστω... Edited June 6, 2010 by jpsih Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jim_1979 Δημ. June 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2010 1. Η ανάλυση είναι πάνω από ΟΚ, κατά τη γνώμη μου, εξάλλου στις μεγάλες διαστάσεις εκτύπωσης δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη ανάλυση. 2. Ο βασικός περιορισμός είναι το πλάτος του χαρτιού του plotter. Το χαρτί είναι σε ρολό, με τυπικό πλάτος γύρω στο 1μ, οπότε αν οι διαστάσεις είναι 1μ επί οτιδήποτε ή μικρότερες, είσαι μάλλον οκ. 3. Τα καταστήματα εκτύπωσης δίνουν συνήθως πολλές επιλογές για το χαρτί, το πάχος του, το αν είναι γυαλιστερό κλπ. 4. Εξαρτάται κυρίως από το τι χαρτί θα επιλέξεις, και χρεώνεσαι με το τετραγωνικό εκατοστό. Ακόμα και τα απλά χαρτιά, που θα σου δώσουν ένα κόστος 40 με 80 ευρώ είναι οκ. 5. Ψάξε στην περιοχή σου. Δ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jpsih Δημ. June 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2010 δεν ξερω που αξιζει να γινει εκτυπωση... σε poster ή σε καμβα....? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jpsih Δημ. June 8, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2010 κανεις αλλος........? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
heartless Δημ. June 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2010 Αρχικά, να ξέρεις πως θα απαιτηθούν αρκετά λεφτά για την δουλειά που θες να κάνεις. Επίσης η διάσταση μπορεί να είναι όποια θες, δεν σε περιορίζει στο 1μ. Αυτό συμβαίνει στα φωτογραφία συνήθως, και θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά από αυτά, γιατί εκτυπώνουν απευθείας, σε φωτογραφικό χαρτί οπότε μειώνεται και ο χρόνος ζωής και η ποιότητα του πόστερ, και συγχρόνως ανεβαίνει το κόστος υπερβολικά. Πρέπει να ψάξεις καταστήματα που κάνουν ψηφιακές εκτυπώσεις. Μ'ένα googlάρισμα θα βρεις ότι θες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iRi Δημ. June 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2010 εγω σκεφτομαι να εκτυπώσω μια αρκετά μεγάλη αφίσα σε μουσαμά πάντως. Σε καμβά δε συνέφερε! Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BeholderX Δημ. July 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2010 Ενας μεγάλος έγχρωμος πίνακας που είδα στο ΙΚΕΑ και ήταν περίπου 2 x 1.5 μέτρα, κόστιζε 170 ευρώ. Και εγώ σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω το ίδιο... Τελικά ποιο είναι περίπου το κόστος της εκτύπωσης σε τέτοιες διαστάσεις ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. July 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2010 οταν ειχα κανει κατι αντιστοιχο πηγα και ρωτησα σε εκτυπωσεις και σε φωτογραφειο. Στο φωτογραφειο μου ειπαν γυρω στα 100ε για λιγο πιο μικρα απο αυτα που θες! Στις εκτυπωσεις εδωσα 10ε περιπου. Σιγουρα δεν ηταν ιδια η ποιοτητα αλλα το εβαλα στο καδρο απο ΙΚΕΑ και ειναι μια χαρα. Ρωτα και σε καταστημα με φωτοτυπειες αλλα και σε art τυπου που φτιαχνουν φυλλαδια και αφισες και αφισες σε καραβοπανα. Υπολογιζω παντως και για τα 2 αμα δεν θες την τελεια ποιοτητα αλλα σιγουρα θα ειναι μια χαρα γυρω στα 100ε θα δωσεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. July 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2010 η διασταση που θες σιγουρα τυπωνεται τα τυπικα χαρτια ενος εκτυπωταδικου ειναι ρολλα των 60 και 90 εκατοστων το μεγαλυτερο πλατος που μπορει να τυπωθει σε plotter που ισως βρεις σε απλα εκτυπωταδικα ειναι 134 εκατοστα απο κει και πανω θελεις ψηφιακη εκτυπωση και οι διαστασεις μπορουν να γινουν απεριοριστες (με ενωσεις φυσικα του χαρτιου) ενα απο τα καταστηματα του ειδους που θα μπορουσες να ρωτησεις ειναι το εξης: http://www.copyexpress.gr/ εχω τυπωσει στο εν λογω καταστημα με εξαιρετικα αποτελεσματα αν θεωρηθει διαφημιση ας διαγραψουν το λινκ οι συντονιστες :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. July 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2010 (edited) θα πας σε εναν στυλο δεη κτλ. και θα δεις τις διαφημιστικες αφισες...εκει πανω γραφουν τηλ.μαγαζιου που τα εκτυπωσαν.... ετσι ειχα κανει την δουλεια πριν χρονια για κατι αφισες που ηθελα.Το γραφειο ηταν στην βουλιαγμενης και εκτυπωνε μεχρι και διαφημιστικες γιγαντοαφισες....μαλιστα οτι αλλαγη ηθελα την διορθωσαν στο photoshop http://www.google.gr/#hl=el&q=%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%82&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=ce742c7076004f54 Edited July 25, 2010 by kage Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. August 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2010 Παιδιά ενδιαφέρομαι κι εγώ για τέτοιου είδους ποστερ (για εσωτερικό χώρο), ωστόσο δεν θέλω αν εκτυπώσω κάποια φωτογραφία που τράβηξα εγώ ο ίδιος, αλλά να βρώ έτοιμα πόστερ που να απεικονίζουν τη Νέα Υόρκη και οι διαστάσεις τους να είναι γύρω στο 1,00χ0,50μ. Βρήκα τις εξής που μου άρεσαν και με βολεύουν: 1)http://afisorama.gr/?section=1403&query1485=%CE%BD%CE%B5%CE%B1+%CF%85%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7&language=el_GR&itemid706=18864 2) http://afisorama.gr/?section=1403&query1485=%CE%BD%CE%B5%CE%B1+%CF%85%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7&language=el_GR&itemid706=4684 3) http://afisorama.gr/?section=1403&query1485=%CE%BD%CE%B5%CE%B1+%CF%85%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7&page18551=1&language=el_GR&itemid706=4579 4) http://afisorama.gr/?section=1403&query1485=%CE%BD%CE%B5%CE%B1+%CF%85%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7&page18551=1&language=el_GR&itemid706=4566 5) http://afisorama.gr/?section=1403&query1485=%CE%BD%CE%B5%CE%B1+%CF%85%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%B7&page18551=1&language=el_GR&itemid706=4505 (αν και μερικές απο αυτές δεν είναι διαθέσιμες...) Ωστόσο έχω κάποιες ερωτήσεις να σας κάνω: 1) Έχει αγοράσει κανείς απο αυτό το κατάστημα; 2)Είναι μήπως πολύ φθηνές (σε σχέση με αυτές που προαναφέρθηκαν) και πρόκειται να "αλλοιωθούν" εύκολα; Γνωρίζει κανείς σε τί χαρτί είναι τυπωμένες; 3) Αυτό που με απασχολεί περισσότερο απ' όλα είναι εαν η ποιότητα της εικόνας είναι καλή επειδή πρόκειται να διακοσμήσω τον τοίχο του δωματίου μου (εσωτερικός χώρος όπως και προανέφερα) και δεν θέλω να δείχνει κουραστική. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω εναγωνιωδώς τις απαντήσεις σας... υ.γ. και καλό μήνα... Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CosPaok Δημ. August 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2010 Εγω σου προτινω camvafix ειναι ενα ειδος καμβα αρκετα της μοδας τωρα τελευταια καθως ειναι και πιο οικονομικο και ποιοτικο. Οσον αφορα την εκτυπωση ανοιξε τις φωτογραφιες σου μεσω photoshop και προσεξε το dpi της φωτογραφιας να ειναι στα 300 resolution καθως θα δουλευεις σε cmyk και οχι σε rgb διοτι μονο ετσι μπορει να τυπωθει σωστα χρωματικα και τονικα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Φραπεδάκι ολέε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. August 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2010 Εγω σου προτινω camvafix ειναι ενα ειδος καμβα αρκετα της μοδας τωρα τελευταια καθως ειναι και πιο οικονομικο και ποιοτικο. Οσον αφορα την εκτυπωση ανοιξε τις φωτογραφιες σου μεσω photoshop και προσεξε το dpi της φωτογραφιας να ειναι στα 300 resolution καθως θα δουλευεις σε cmyk και οχι σε rgb διοτι μονο ετσι μπορει να τυπωθει σωστα χρωματικα και τονικα. Ευχαριστώ φίλε για τη συμβουλή σου αλλά στο google δε μου δίνει καμία πληροφορία για τη μέθοδο που μου προτείνεις... Πού μπορώ να μάθω περισσότερα; Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts