Jump to content

Προβλημα με φορητο!!!

Kone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια εχω εναν φορητο hewlett packard xe2 στον οποιο εχω ενα προβλημα. Του εκανα format, και τωρα που θελω να του βαλω παλι τα win98se δεν τα περναει κανω κανονικα ολες τις ενεργειες και εκει που μου λει να περιμενω μου εμφανιζει μια μαυρη οθονη και κολαει!!! Το μοναδικο πραγμα που μπορεσα να κανω κανονικα ειναι να του βαλω τα win2000prο!!! Αλλα μου εχουν σπασει τα νευρα γιατι εχουν κανει τον υπλογιστη πολυ αργο!!! :mad: Αφου κανει 10λεπτα για να ανοιξει και αλλα 10 για να κλεισει!!! βεβαια εχω και αλλο pc αλλα τον φορητο τον θελω λογο ir και για να μπαινω indernet οποτε ειμαι εκτος σπιτιου!!! Σας παρακαλω πεστε μου τι να κανω γιατι αργει τρελα και τα εχω παιξει!!!!

Το pc ειναι p2 στα 400 και εχει 64mb μνημη!!! κατι αλλο μηπως φταιει που του εχω βαλει και το νορτον και του του τρωει αρκετη ταχυτητα; (αλλα πρεπει να εχω και μια προστασια οταν ειμαι on-line)

Ευχαριστω... :alien:

leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G.

Ναι αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα που εχω το θεμα ειναι πως να του ξαναβαλω win98se!!! κατι αλλο τα win98 που προσπαθουσα να του βαλω ηταν τα ελληνικα ενω τα 2000 που του εβαλα ειναι τα αγγλικα μηπως παιζει κανενα ρολο αυτο και θελει μονο αγγλικα;(και τα προηγουμενα win98 που ειχε αγγλικα ηταν)

Καλύτερα 2000 από '98 αλλά μάλλον είναι λίγο βαριά για 400MHz και 64Mb μνήμη... Μήπως το CD των 98se που είχες ήταν προβληματικό? Δοκίμασε με ένα άλλο...

Το εκανα και αυτο μεχρι και xp προσπαθησα να του βαλω αλλα τα ιδια!! το cd των win98se που σου λεω το ειχα βαλει και στο desctop μου και δουλευε μια χαρα!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Kone ( 3 Μάρ. 2004 , 15:46)

Το εκανα και αυτο μεχρι και xp προσπαθησα να του βαλω αλλα τα ιδια!! το cd των win98se που σου λεω το ειχα βαλει και στο desctop μου και δουλευε μια χαρα!!!

Δεν μπορώ τώρα να φανταστώ τι μπορεί να συμβαίνει.

Πάντως αυτό για το CD στο επεσήμανα γιατί μου έτυχε και μένα τις προάλλες. Και την πάτησα κι εγώ γιατί έβαζα στο CD-R μου το CD κι έπαιζε κανονικά! Αλλά τελικά έπαιζε μόνο σ'αυτό!!! Στο δικό μου DVD-ROM καθώς και στο CD-R και το CD-ROM του PC που προσπαθούσα να κάνω την εγκατάσταση, δεν έπαιζε με τίποτα...

Δεν εχεις τα cd του φορητου? Ειχα και εγω εναν ΧΕ2 παλιοτερα, και με αυτα τα 2 cd εκανες εγκατασταση τα 98SE μαζι με τους drivers και ηταν κομπλε μεσα σε 1 ωριτσα το πολυ

Σωστά! Τα Omnibook ZX2 (έχω ακόμα ένα C300/32MB/HPA) ερχόντουσαν με ένα recovery-cd το οποίο περιείχε σε μορφή «Norton Ghost» image τα Windows 98 οπότε εσύ απλά αν θυμάμαι καλά έκανες boot από το CD και αν όλα πήγαινα καλά (καμία φορά το Ghost κράσαρε –μου συνέβη στην πρώτη προσπάθεια επαναφοράς!!) είχες τα Windows up & running άμεσα δίχως set-up κοκ.. (μόνο γλώσσα όριζες στην αρχή από ένα special Windows 98 menu).

Υ.Γ.

Επίσης υπήρχαν και οι drivers για Windows 98 σε ξεχωριστό directory (μαζί με διάφορα άλλα διαγνωστικά λογισμικά της H.P.) εάν δεν ήθελες να κάνεις χρήση της «αυτόματης» επαναφοράς.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

παιδια δεν τα εχω!!! τα εχω χασει, ξερω γιατι μου λετε, αλλα δεν ξερω αν τα εχω, εχω φαει τον κοσμο και τον υπολογιστη τον εχω καιρο και πρωτη φορα του εκανα format!!! τα cd δεν τα χρειαστηκα ποτε και για αυτο τα παραμελισα!!!! μηπως ξερετe καποιον αλλο τροπο αλλιως θα τον αφησω με win 2000!!! τους drivers τους κατευασα απο το site της hewlett packard απο το internet γιατι δεν τους εβρισκα πουθενα αλλου!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Kone ( 5 Μάρ. 2004 , 20:55)

παιδια δεν τα εχω!!! τα εχω χασει, ξερω γιατι μου λετε, αλλα δεν ξερω αν τα εχω, εχω φαει τον κοσμο και τον υπολογιστη τον εχω καιρο και πρωτη φορα του εκανα format!!! τα cd δεν τα χρειαστηκα ποτε και για αυτο τα παραμελισα!!!! μηπως ξερετe καποιον αλλο τροπο αλλιως θα τον αφησω με win 2000!!! τους drivers τους κατευασα απο το site της hewlett packard απο το internet γιατι δεν τους εβρισκα πουθενα αλλου!!!!

Το πιο πιθανό είναι τα win98se να μην έχουν τους κατάλληλους drivers για το λάπτοπ σου και γι αυτό να κολλάει.

Πάρε ένα τηλέφωνο στην HP εδώ στην Ελλάδα και ρώτα τους αν έχουν να σου δώσουν τα CD επαναφοράς του συστήματος. Λογικά θα πρέπει να έχουν κάποια αντίγραφα και να σου τα δώσουν (αισιοδοξία που την έχω)... Αλλιώς βάλε μια αγγελία εδώ μέσα να σου τα δώσει κάποιος άλλος που έχει το ίδιο λάπτοπ με εσένα. Θα κάνεις και γνωριμίες :)

Και τέλος, δες αν μπορείς να κάνεις upgrade την RAM του λαπτοπ. Εγώ έχω έναν Pressario 1830 που του έβαλα Win2k. Αρχισε να σέρνεται μέχρι που έριξα άλλα 128 Mb RAM (τα αγόρασα 50 ευρώ με παραγγελία από το εξωτερικό γιατί το Πλαίσιο τα πουλούσε 120 ευρώ :wacko: ) και το μηχάνημα αναστήθηκε :) Φαντάζομαι πως το μηχανάκι σου με 196ΜΒ και Win98 θα είναι σφαίρα.

L.

ευχαριστο αυτο που μου ειπες θα κανω πρωτα θα τους παρω ενα τηλ να δω τι παιζει και εκει και βλεπω!!! οσο για την μνημη απο e-shop την πηρες;