Jump to content

Πρόβλημα LAN με Windows 7 & XP

kostas2419
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

σήμερα έφτιαξα ένα pc καβάτζα, το οποίο το θέλω για να κάνω τις ηχογραφίσεις μου σαν μουσικός που είμαι :p. το pc καβάτζα έχει windows xp

το κύριο pc μου τώρα, έχει windows 7, και για να μην αλλάζω συνέχεια το καλώδιο της οθόνης, ή έχω 2 πληκτρολόγια και ποντίκια, είχα την φαεινή ιδέα να κάνω remote support στο άλλο pc από εδώ, ωστε να ανοίγω τα προγράμματα που θέλω

έτσι έκατσα και έφτιαξα ένα crossover καλώδιο, για να το συνδέσω κατευθείαν από το ένα pc στο άλλο.

ίντερνετ παίρνω ασύρματα, επειδή το ρούτερ το έχω στο σαλόνι. και επειδή είμαι απαιτητικός και δεν θέλω ούτε ένα data loss, δημιούργησα το crossover για να λύσω τα χέρια μου

ακολουθώ τις κλασσικές ρυθμίσεις, το 2ο pc βρίσκει το κύριο κανονικότατα, του κάνει ping, του στέλνει κοινόχρηστα αρχεία, το δίκτυο των xp δείχνει να δουλεύει κανονικά.

έλα όμως που στα 7 δεν γίνεται τίποτα...

ούτε ping κάνει, ούτε καν συνδέεται με το άλλο pc

ενώ τα xp βλέπουν κανονικά τα 7

τα 7 δεν βλέπουν όμως τα ΧΡ!

τι να κάνω; ψάχνω καμια ώρα τώρα και δε βρίσκω τίποτα...

ευχαριστώ και πείτε καμια λύση :p

:cool:

Νομιζω τα 7 σε ρωτανε στην αρχη αν θα ειναι σε καποιο δικτυο και σου δινει και ενα κωδικο,μηπως κατι τετοιο θελει ρυθμιση?
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Νομιζω τα 7 σε ρωτανε στην αρχη αν θα ειναι σε καποιο δικτυο και σου δινει και ενα κωδικο,μηπως κατι τετοιο θελει ρυθμιση?

το κοίταξα και αυτό, το απενεργοποίησα, τα ίδια.

το κουλό είναι οτι τα ΧΡ στέλνουν στα 7 δεδομένα. το ανάποδο δεν γίνεται!:blink:

:cool:

• 2 months later...

Κανείς που να έχει βρεί κάποια λύση?

Κι έγω έχω το ίδιο προβλημα, δικτυώνω τα XP με τα 7, τα ΧΡ βλέπουν και τα 2, (αλλά μου λένε οτι δεν έχω δικαίωμα προσβασης στα 7, παρόλο που τα έχω κάνει shared), όμως τα 7 βλέπουν μόνο τον εαυτό τους και το router.

Το κουλό στα 7 είναι οτι σε κάποιες φάσεις εμφανίζεται και το ΧΡ, μπορώ να κάνω κανονικά τα πάντα, να στείλω και να πάρω αρχεία, αλλα μόνο του εξαφανίζεται κ δεν μπορώ να το βρω με τίποτε, όσες ρυθμίσεις κι αν πειράξω!!

Τα ΧΡ μοιάζουν να δουλεύουν κανονικά... Καμία ιδέα?

Δε μπορώ να καταλάβω γιατι περιέπλεξαν τόσο πολύ τις ρυθμίσεις για το δίκτυο στα Vista και τα 7 :down:

Το δικό μου δίκτυο πάντως δουλεύει κανονικότατα με 3 μηχανήματα:

Windows 7 Pro: Ενσύρματα πάνω στο router (Windows Firewall)

Windows 7 Pro: Ασύρματα (Windows Firewall)

Windows XP Pro: Ασύρματα (Comodo Firewall)

Μόλις εγκατέστησα τα 7 στο desktop με ρώτησε τι δίκτυο είναι αυτό που βρήκε. Επέλεξα Home network.

Στο laptop με τα 7, μόλις συνδέθηκα ασύρματα στο δίκτυο, επέλεξα πάλι Home network. Ζήτησε και password, το οποίο το βρήκα στο desktop.

Το laptop με τα XP ήταν από παλιά ρυθμισμένο σε δίκτυο με την ονομασία Workgroup. Δεν πείραξα απολύτως τίποτα.

• 8 months later...

καλημερα.

θελω να φτιαξω ενα δικτυο 4 υπολογιστων.

οι 3 ειναι xp και ο 1 windows 7.

το προβλημα που εχω ειναι με τα 7αρια και με τον εναν xp που ειναι συνδεμενος στο router ασυρματα.

συνδεω τους 2 χανω τον τριτο .συνδεω αναποδα χανω τους αλλους δυο.

Βασικα στα 7αρια εχω εναν δευτερο σκληρο και θελω να παιρνω εκει backup. το μονο που εχω καταφερει ειναι να εχουν τον εκτυπωτη στα 7αρια κοινο. εχουν το ιδιο workgroup και μεχρι εκει.

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

δοκίμασες να κλείσεις τείχος προστασίας (firewall) ?

δοκίμασες να κλείσεις τείχος προστασίας (firewall) ?

τα εκλεισα σε ολους τους υπολογιστες.Περα απο την ομαδα εργασιας που πρεπει να ειναι ιδια τι αλλο ρυθμιζουμε?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Tι ip βαζεις? Αυτοματες ή καρφωτες?

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Tι ip βαζεις? Αυτοματες ή καρφωτες?

αυτοματα μεσω dhcp.τουλαχιστον για τον ασυρματο το θελω ετσι.

αυτοματα μεσω dhcp.τουλαχιστον για τον ασυρματο το θελω ετσι.

Δοκίμασες να βάλεις καρφωτές να δεις αν δουλέψει ?

vasilimertzani θα ηθελες να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για τη δομη του δικτυου σου? Ισως καταλαβουμε περισσοτερα πραγματα για το προβλημα σου. Αλλωστε η δικτυωση σε workgroup σε περιβαλλον windows ειναι πολυ απλη.

Εγω για αρχη στη θεση σου θα τα εβγαζα και θα τα ξαναβαζα στο workgroup ενα ενα. Αρχισε πρωτα με αυτα που εχουν XP και μετα πηγαινε σε αυτο με τα 7αρια. Επισης δοκιμασε την δικτυωση να την κανεις με καλωδιο και μετα οποιον θες τον συνδεεις ασυρματα.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

vasilimertzani θα ηθελες να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για τη δομη του δικτυου σου? Ισως καταλαβουμε περισσοτερα πραγματα για το προβλημα σου. Αλλωστε η δικτυωση σε workgroup σε περιβαλλον windows ειναι πολυ απλη.

Εγω για αρχη στη θεση σου θα τα εβγαζα και θα τα ξαναβαζα στο workgroup ενα ενα. Αρχισε πρωτα με αυτα που εχουν XP και μετα πηγαινε σε αυτο με τα 7αρια. Επισης δοκιμασε την δικτυωση να την κανεις με καλωδιο και μετα οποιον θες τον συνδεεις ασυρματα.

τι πληροφοριες θες να μαθεις?

Εχω παιδευτει οσο δεν παει αλλο στο στησιμο.τοσα χρονια επαιζε τελεια.Απο τοτε που αλλαχτηκαν 2 υπολογιστες ( ο ασυρματος και τα 7αρια) αρχισε το προβλημα.

Οποτε στο νεο στησιμο δινω νεο workgroup στους 2 xp.σωστα?

Μην μπλέκετε το windows networking με την πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο και στο internet γενικότερα (που επηρεάζεται από τις διευθύνσεις IP μερικές φορές). Το windows networking μεταξύ μηχανημάτων με xp και 7 είναι γενικά προβληματικό, με μια αναζήτηση στο Google με "windows 7 and xp networking" θα βρεις πολλά σχετικά links, για παράδειγμα: http://www.howtogeek.com/howto/15247/complete-guide-to-networking-windows-7-with-xp-and-vista/

Τα XP χρειάζονται τον Link Layer Topology Discovery (LLTD) Responder (http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=4f01a31d-ee46-481e-ba11-37f485fa34ea) για να δουν δίκτυο με τα 7 (και το αντίστροφο). Αν θυμάμαι καλά, ο Responder υπάρχει ενσωματωμένος στο SP3, αν δεν το έχεις θα πρέπει να τον περάσεις (από το παραπάνω link)... Edited by Candlemass
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

• 1 year later...
Καλησπερα συγνωμη που γραφω εδω αλλα δεν ηθελα να ανοιξω νεο θεμα... Εχω κατι παρομοιο αλλα οχι αναμεσα σε XP και 7 αλλα 7 με 7.... Δεν μπορω να τα συνδεσω με τιποτα ( εχω καλοδιο ethernet ) βεβαια δεν γνωριζω αν ειναι καποιο ιδικο καλωδιο το χρεισιμοποιουσα και για internet παντως ( συνδεση λαπτοπ με ροοτερ ενσυρματα ) απλα τωρα στην θυρα αυτη εχω συνδεση τα δυο pc (ελπιζω να εγινα λιγο κατανοητος )... Με τα πολλα εγω θελω να παιξω ενα game με τον ξαδελφο μου μου ( sniperelitev2 ) εχει multiplayer αλλα οταν παω να κανω creating Lobby ( πιστα ) λεει το εξης... The connection to the game time out... Καποια βοηθεια παρακαλω?? δεν εχω φτιαξει τιποτα απο IP που εχω διαβασει googlarodas διοτι δεν γνωριζω... Ευχαριστω πολυ και καλη χρονια
kTm Duke 690

Για να κάνεις δουλειά με αυτό το καλώδιο, πρέπει να συνδέσεις και τα 2 pc στο ρούτερ και όχι μεταξύ τους.

Για την απευθείας σύνδεση, θέλεις crossover καλώδιο.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Εκτός από τα παραπάνω, επίσης πρέπει να ρυθμίσεις και το δίκτυο ώστε να δει το ένα το άλλο. πχ να ανήκουν στην ίδια ομάδα εργασίας. Δεν φτάνει απλά να κουμπώσεις τα καλώδια και να πας στο game και να παίξεις