Jump to content

Συμβουλές για μαγειρική,συνταγές κ.α


ambassador
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To proto mou thema pou elpizo na voithisei pollous kai na voithisei kai emena...

Symvoules gia foitites,gia romantika trapezia k.a

...giati ta panta pernane apo to stomaxi.... ;)

kali oreksi!!!!!!!!!!

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

As arxisoume ta basika lipos :)Pos ginete mia kali omeleta?Den ksero apo auta bebea alla 8a i8ela na ma8o.Apo oti ksero einai eukolo na ginei,alla den mporei....8a exei kamia patenta gia na ginei ksexoristi!

Σαν θα πεθάνω βάλτε μου,το κινητό στ'αυτάκι,για να μιλάω στα βαθιά με κανα πιπινάκι!

 

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3 KBytes.

Link to comment
Share on other sites

Omeleta,klasika osa auga goustareis....kata protimisi klemmena apo kotetsi.. :p kalo xtipima na zalistoun!!!!galataki,alataki,piperaki kai meta oti goustareis apo allantika,tirokomika,laxanika k.a.

Meta ladaki sto tigani kai dostou kala kai apo tis dio pleurres!!!! :D

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

Ypo8esh No1:

 

Ena romantiko dypno sto spiti me to proswpo.Foithtes kai oi dyo gyrw sta 20-21.Kati pou na thn entypwsiasei alla kai na mhn xreiastei mia periousia gi'ayto..

 

Chef ti protineis?

Δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μην έχουν κάνει έστω και ένα λάθος...

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν έχουν ζητήσει ποτέ ούτε μια συγνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Arxika koita ton xoro na ton exeis katallila diakosmimeno...

Epeita ta zumarika einai to pio sinithismeno alla an ta sinodepseis katallila:agorase kati diaforetiko diladi penes,fiogakia i koxilakia(xtipaei sto mati)paikse me mpaxarika gia kali saltsa...mia kokkini saltsa vassilikou einai oraia..

Saltsa:vouturo fresko,kremmidi,skordo(tha fate etsi ki allios kai oi 2 ;) )vasiliko ntomata konkase,piperia,alati piperi.

Kane mia salata na sinodeuei me marouli kai tono fresko kremmudi kai valsamiko ksidi

Gia glyko pare kati etoimo giati an pareis ulika gia gluko ksexna tin tsepi sou...

Pare kai ena imigluko krasaki ftino pou pei me ta zumarika kai eisai ok

Auta den tha sou kostisoun akriva....kai na ksereis oti o vasilikos kai ta zumarika genikotera xalaronoun ton organismo me ta epithimita apotelesmata... :rolleyes:

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

Eπιτρέψτε μου να συνεισφέρω με το θεματάκι αυτό... :D

 

:whistle: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=7919 :whistle:

 

Τι θα λέγατε για μια συνένωση (merge); :)

 

Επίσης υπάρχει κα αυτό το θεματάκι για το πώς να βράσετε ένα αυγό, επίσης από τον φίλτατο valerio :* :) :D

Link to comment
Share on other sites

κοιταξε να υπαρχει κανα νοσοκομειο.κλινικη ή απλα ενας γιατρος κοντα.....μην τυχον και γινει κατι απροσδοκιτο και τρεχουμε μετα... :D :p :lol: :lol:

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

 

SuRf to the EdGe!!!!

Link to comment
Share on other sites

Freak den mas proteines tipota san foititria,afou les oti mageireueis....

San foititria ti mageireveis sinithos?

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

Mallon tairiazoume... ;) Molis xthes eixa mia protasi gia douleia se mexikaniko restaurant...kai tha me endieferai mia zimi gia pizza..gia pes.. :)
I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

loipon....perneis aleyri.to bazeis se ena mpolaki..rixneis to alati.(eksartatai th posothta tou zymariou).bazeis siga siga nero kai anakateyeis(sto nero kalo einai na exeis dualusei ligh magia)anakateueis ospou to zymari na ginei opos prpei,dld na mh kolaei sta xeria....na einai elastiko kai afrato...s eayto to shmeio alloi rixnoun ayga...ego prosopika de bazo.(kai sou synisto na mhn baleis).pros8eteis kai liomeno boutyro.an h zymh einai gia mexikaniko opos les isos na mporeis na baleis kana mpaxariko.apo mexikanikh kouzina de ksero...thh aploneis,ths dineis sxhma kai apo pano bazeis mia strosh kaseraki,allantika,manitaria,piperies ktl ktl..me to idio zymari mporeis na kaneis kai kaltsone...

epishs extes o filos mou mou edose mia polu oraia idea gia krepes....se endiaferei?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Apo zimi pizza ksero apla ithela na do pos tin kaneis.

Kai apo krepes ksero...an einai omos na douleueis kapou epaggelmatika xrisimopoieis pio polla ylika..

Pantos sinexise na mageireueis...einai oti kalytero gia mia gynaika,giati oi torines kopeles oute ena augo den kseroun na tiganisoun..

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

xm....na se rothso tote kati...sto rebani to siropi to bazeis opos sta alla siropiasta?dld zesto gluko-kryo siropi / kryo gluko-zesto siropi ?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Mallon mou to paizeis eksipnoula e?

To proto pou ematha apo glyka stin sxoli einai to ravani(oxi revani):)

kai me tous dio tropous ginetai kali mou...alla sinithos to siropi zesto gia na to roufiksei kala...Thats all you 've got????????

I know someday you have a beautiful life,i know you will be the sun...in someone elses sky...But WHY WHY cant it be in mine
Link to comment
Share on other sites

δοκιμάστε κι αυτό που μου βγήκε σε μια περίοδο μαγειρικού οργασμού :D

 

πάρτε φιλετάκια μοσχαρίσια (ή σνίτσελ) πετάξτε τα σε αντικολλιτικό τηγάνι με λίγο λαδάκι. κόψτε φετάκια μερικά μανιτάρια (σιχαίνομαι τα μανιτάρια της κονσέρβας) και ρίξτε τα κι αυτά στο τηγάνι. όταν πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές, ρίξτε ένα ποτήρι λευκό κρασί (προσοχή μην πάρει φωτιά η κουζίνα) και μετά αδειάστε κι ένα κουτάκι μικρό κρέμα γάλακτος. αλατοπίπερο, γλυκιά πάπρικα και λίγο σκόνη τζίντζερ. αφήστε να δέσει η κρέμα γάλακτος και στο τέλος ρίξτε ένα κουταλάκι μουστάρδα και ανακατέψτε καλά να ενωθεί με την κρέμα και να γίνει ένα κίτρινο ανοιχτό χρώμα όλη η σαλτσούλα.

 

βράστε και λίγες πενούλες και καλή όρεξη!

 

ούτε μισή ώρα και θα γλύφετε και το τηγάνι

 

 

έχω και μια ωραία σάλτσα για σπαγγέτι αλλά δεν την λέω σε κανέναν (χιχιχι) :devil:

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Link to comment
Share on other sites

mia sintagi pou exo proxiri kai einai arketa eukoli...

 

Τάρτα λεμονιού

Υλικά

Ζύμη τάρτας:

2 κούπες κουκουνάρι

1/3 κούπας ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)

1 μεγάλο, ή 2 μικρά αυγά

1 κουταλάκι, εκχύλισμα βανίλιας

Ζαμπαγιόν λεμονιού:

2 αυγά

2 κρόκοι

¾ κούπας ζάχαρη

1/2 κούπας χυμός λεμονιού

100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετοιμασία

Τάρτα: Βάζουμε τα κουκουνάρια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τριφτούν εντελώς τα κουκουνάρια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλα (στην αρχή θα σβολιάζει, αλλά μετά θ’ αλλάξει αυτό).

Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και πλάθουμε απαλά ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε τρεις φόρμες για τάρτα με 14 cm διάμετρο και 1,5-2 cm ύψος. Ακολουθούμε την τεχνική ψησίματος για τάρτες.

Ζαμπαγιόν: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, 5 εκατοστά νερό να βράζει.

Σε μεταλλικό μπωλ, ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ένα, περίπου 2 λεπτά.

Επειτα μεταφέρουμε το μπολ, πάνω από την κατσαρόλα που βράζει και συνεχίζουμε να χτυπάμε με σύρμα το μείγμα μας και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, έπειτα από 2 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το 1/3 του χυμού λεμονιού.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μετά από άλλα δύο λεπτά περίπου ρίχνουμε άλλο 1/3 του χυμού λεμονιού, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα καθόλου.

Οταν το μείγμα θα έχει πήξει (μετά από άλλα 3 λεπτά) ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.

Σβήνουμε τη φωτιά (αν έχουμε ηλεκτρική εστία κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία) και αφήνουμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο (το έχουμε κόψει σε 5 κομμάτια από πριν) κομμάτι – κομμάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.

Συναρμολόγηση τάρτας: Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα και τις βάζουμε κάτω από το grill του φούρνου για μερικά δευτερόλεπτα, να πάρουν χρώμα, χωρίς να κλείσουμε την πόρτα του φούρνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ : η διαδικασία στο grill, κρατάει ελάχιστα !!! Επιπλέον, πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 1/2 ώρα πριν το σερβίρισμα.

hero of our nation.

Noodles Romanoff and his gang won't get far!

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

Link to comment
Share on other sites

ambassador de sto paizo eksypnh(eimai :p)...apla eixa akousei pos me ton ena apo tous 2 tropous roufaei kalytera to siropi....kai eipa na rothso ton eidiko...

oso gia thn onomasia ma8e pos kai ta 2 einai sosta..sth beroia to "rabani"opos esu to les legete "rebani"...alla re sy se ena gramma 8a kollhsoume?

ti allh syntagh 8es na sou doso?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Ομελέτα με σάλτσα μανιτάρια

 

Υλικά : 1 μερίδα

Αυγά 2

Βούτυρο 1 κγ

Μαϊντανό 1 κλαδάκι (για τη σάλτσα)

Βούτυρο 1 κγ

Μανιτάρια άσπρα 75 γρ

Αλεύρι 1 κγ

Γάλα 100 μλ

Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κγ

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1.Για τη σάλτσα κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε με το βούτυρο για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσουν.

2.Πασπαλίζουμε επάνω τους το αλεύρι και σιγά – σιγά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχουμε μια βελουδένια σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε . Κρατάμε ζεστή.

3.Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε με 1 κουταλιά νερό. Με ένα σύρμα χτυπάμε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε τα δυο απαλά.

4.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και χύνουμε μέσα τα αυγά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά και τοποθετούμε το τηγάνι κάτω από το γκρίλ του φούρνου να ροδοκοκκινίσει και η πάνω μεριά για ακόμα 3 με 4 λεπτά.

5.Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο, γεμίζουμε με τη σάλτσα και διπλώνουμε στη μέση. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή αυτή είναι μια ευγενική προσφορά από τη "Ρένα της Φτελιάς" ... θα ακολουθήσουν και άλλες

 

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος john75 (27 Φεβ. 2004 , 21:00)

 

As arxisoume ta basika lipos :)Pos ginete mia kali omeleta?Den ksero apo auta bebea alla 8a i8ela na ma8o.Apo oti ksero einai eukolo na ginei,alla den mporei....8a exei kamia patenta gia na ginei ksexoristi!

 

.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος FREAK_OF_NATURE ( 1 Μάρ. 2004 , 22:06)

 

xm....na se rothso tote kati...sto rebani to siropi to bazeis opos sta alla siropiasta?dld zesto gluko-kryo siropi / kryo gluko-zesto siropi ?

 

Μαμαλακη και Βεφα ..........τρεμετε ενα αστερι γεννιεται.........! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...