Jump to content

Ερώτηση για Telepassport και προεπιλογή

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα :) Θέλω να κάνω μια ερώτηση, έψαξα στο forum για παρόμοιο θέμα, υπάρχει κάποιο αλλά είναι πολύ παλιό και σκέφτηκα να ανοίξω καινούργιο. Αν έκανα έγκλημα, ας το κλειδώσουν οι moderators:)

Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής:

Έχω ISDN γραμμή από τον ΟΤΕ. Ο πατέρας μου (χωρίς να με ρωτήσει!) ενεργοποίησε την προεπιλογή φορέα μέσω Telepassport για υπεραστικές και κλήσεις προς κινητά, κάτι που εμένα δε με συμφέρει, μια και λόγω του είδους των κλήσεων που κάνω χρησιμοποιώ τον ΟΤΕ.

Μου τηλεφώνησαν από την Telepassport πως η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

(α) Μπορώ να καταργήσω την προεπιλογή φορέα από Telepassport και να παίρνει τις κλήσεις αυτόματα από το 1777 (μέσω ΟΤΕ) όπως γινόταν πάντα; Αν ναι, πως;

(β) H Telepassport μπορεί να υπάρχει σαν εναλλακτική, αλλά να την χρησιμοποιώ όποτε θέλω εγώ; (βάζοντας το 1787) Αν κάποιο μήνα δεν την χρησιμοποιήσω καθόλου, θα με χρεώσει με κάποιο πάγιο;

Έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα τηλεφωνία, οπότε πιθανόν οι ερωτήσεις μου να είναι προφανείς :( Με συγχωρείτε!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

a) Ναι μπορείς να καταργήσεις την προεπιλογή αν επιθυμείς. Μία αίτηση συμπληρώνεις στον ΟΤΕ της γειτονιάς σου, πιστεύω γίνεται και απο το 134...Θα μπορούσες να κάνεις και το εξής, να αφήσεις οπως είναι να ισχύει η προεπιλογή ώστε να επωφελήσε απο τα φθηνα τιμολόγια και τις κλήσεις που επιθυμείς να κάνεις εκτος TelePassport να τις δρομολογείς στο δίκτυο του ΟΤΕ με το προθεμα 1777.

β)Ναι μπορείς να χρησιμοποιείς την Τelepassport με το προθεμα 1787 πριν καλεσεις ενα νουμερο. Αν δεν μιλήσεις μεσω 1787 ένα η και παραπάνω μήνες, ΔΕΝ χρεώνεσαι τιποτα. Χρεώνει οτι μιλάς μόνο.

Φιλικα, Γιώργος

Η ζωή είναι στιγμές ας έρχονται μόνο καλές !

Ή βεβαια μια τριτη λυση ειναι να παρεις εναν MSN αριθμο μιας και εχεις ISDN γραμμη,να τον εχεις δικο σου και απο κει να παιρνεις τα τηλεφωνα σου και να αφησεις τον κεφαλικο αριθμο με την telepassport ;)

Μάλιστα! Δηλαδή για κατάργηση της προεπιλογής πρέπει να απευθυνθώ στον ΟΤΕ ε; Κατάλαβα....

Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις :)

Και βέβαια μπορείς να πας στον ΟΤΕ. Αλλο που δεν θέλει...

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από μια επιστολή που μόλις έλαβα απο Tellas:

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Τις τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώσαμε ότι ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία «επαναπροσέγγισης» των πελατών μας που έχουν ενεργοποιήσει την Αυτόματη Προεπιλογή Φορέα.

Ήμασταν βέβαιοι ότι ο ΟΤΕ θα προσπαθούσε να μειώσει τις μεγάλες απώλειες των πελατών που επιθυμούν οικονομικότερες λύσεις στην Σταθερή τηλεφωνία αλλά με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι ο ΟΤΕ με αφορμή τις νέες τιμές του, , επιχειρεί να τους ενημερώσει δίνοντάς ανακριβείς και ασαφείς πληροφορίες, τόσο για τα τιμολόγια του όσο και για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που παρέχονται από τον ανταγωνισμό του...»

Αλλά γιατί σε συμφέρει ο ΟΤΕ; :o

134 είναι το νούμερο που έπρεπε να πάρω; Τους έπαιρνα και δεν απαντούσαν. . .Θα πάω από κει το απόγευμα!

Θα σου πω τι γίνεται...

Σε κινητά τηλεφωνώ πάντα μέσω χρονοκάρτας (την Smile n Web για την ακρίβεια, 3e 14 λεπτά σε κινητό, είναι κάτι που με συμφέρει πάρα πολύ)

Υπεραστικά καλώ πάντα Κυριακές (δεν κάνω και πολλά) όπου μέσω του ΟΤΕ έιναι αστικά...

Τέλος, λόγω ακριβώς της "φύσεως" των κλήσεων που κάνω, δεν γλυτώνω παρά ελάχιστα από χρήση εναλλακτικών...έτσι ουσιαστικά με την Telepassport απλά έχω 2 λογαριασμούς να πληρώνω. . .

Και, δυστυχώς ακόμα, ο ΟΤΕ έχει την καθαρότερη ποιότητα ομιλίας από όλους....

Τα λέμε:)

Για την καταργηση της προεπιλογης νομιζω πρεπει να παρεις την Telepassport και οχι τον ΟΤΕ..

Έκανα attach απόσπασμα απο το έντυπο της Tellas αλλά δεν το βγάζει... :( Anyway:

"... σε περιπτωση που επιθυμειτε τη διακοπη της Πρεπιλογης Φορεα, επισκεφθειτε καποιο απο τα καταστηματα OTEshops και προβειτε στην σχετικη αιτηση...."

Πάντως και με TelePassport καλά είσαι...

14 λεπτά σε κινητό->2.66 ευρώ και όχι 3

Κυριακή τα υπεραστικά αστικά με 0.0023 και όχι 0.0026 του ΟΤΕ

...και που να ανακαλύψεις της Tellas το MyGreece αν έχεις και όγκο κλήσεων.

Παράθεση

Αρχικό μήνυμα από Play247

και που να ανακαλύψεις τα νέα τιμολόγια της ACN !!! :!:

• 1 year later...
Πάντως και με TelePassport καλά είσαι...

14 λεπτά σε κινητό->2.66 ευρώ και όχι 3

Κυριακή τα υπεραστικά αστικά με 0.0023 και όχι 0.0026 του ΟΤΕ

Κάθε Κυριακή οι κλήσεις από το δίκτυο του ΟΤΕ χρεώνονται 0,024Ε/λεπτό είτε είναι αστικές είτε είναι υπεραστικές. :D

this is how we do...

χαχ :) Που το ξεθάψατε αυτό;

Πλέον έχουν αλλάξει οι χρεώσεις μια και μιλάμε για ένα χρόνο μετά.......Εγώ πάντως ακόμα ΟΤΕ έχω...