cute_eyes Δημ. May 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2010 μάλλον αντιλαμβάνονται τα γεγονότα καλύτερα... το θέμα είναι οτι τα ακούς απο καταξιωμένους καθηγητές στα πλαίσια του μαθήματος οι οποιοι δεν μιλούν με πολιτικό λόγο αλλά απολύτως τεχνοκρατικά... σε κοινό 20-30 ατόμων μιλάς ανοιχτά και όχι οπως θα μίλαγες σε 1 συνέντευξη πχ... έτσι οσοι εχουν την τυχή-ατυχία να είναι φοιτητές οικονομικού τμήματος με σημαντικούς καθηγητές, ακούν μεγάλες δυστυχώς αλήθειες που δεν λέγονται για διαφορους λογους στην τηλεοραση και στις εφημεριδες... ναι αλλα οταν δεν μπορω να κανω κατι για ολα αυτα πραγματικα προτιμω να μην τα γνωριζω..μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι(ετσι δεν λεγεται ή το σκοτωσα? :lol::lol::lol: ) @Watermelon δεν με ενοχλεί να κανω νεες παρεες και ετσι αλλα θελω αν αποφασισω να φυγω απο την ελλαδιτσα μας να ειναι δικια μου αποφαση και οχι εσχατη λυση για επιβιωση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsilivithrini Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Πόσοι θα άντεχαν να φύγουν από την Ελλάδα. Να αφήσουν τον ήλιο, την θάλασσα και τους φίλους τους και να πάνε σε μια ξένη χώρα. Εκεί που θα πρέπει να κάνουν νέους φίλους, οικογένεια... Εκ τους ασφαλούς το λέω και γω... Αλλά τα λεφτά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο... Γνωστό από την αρχαιότητα! Τα λεφτά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο για αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό.. Οι περισσότεροι φεύγουν για μια καλύτερης ποιότητας ζωή, καλύτερη παιδεία, καλύτερο υγειονομικό σύστημα, καλύτερη αντιμετώπιση του πολίτη. Παράθεση Think of me long enough to make a memory... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 μάλλον αντιλαμβάνονται τα γεγονότα καλύτερα... το θέμα είναι οτι τα ακούς απο καταξιωμένους καθηγητές στα πλαίσια του μαθήματος οι οποιοι δεν μιλούν με πολιτικό λόγο αλλά απολύτως τεχνοκρατικά... σε κοινό 20-30 ατόμων μιλάς ανοιχτά και όχι οπως θα μίλαγες σε 1 συνέντευξη πχ... έτσι οσοι εχουν την τυχή-ατυχία να είναι φοιτητές οικονομικού τμήματος με σημαντικούς καθηγητές, ακούν μεγάλες δυστυχώς αλήθειες που δεν λέγονται για διαφορους λογους στην τηλεοραση και στις εφημεριδες... Οι καθηγητές σύμφωνα με άλλους είναι και άτομα που επειδή απέτυχαν στην αγορά εργασίας βρήκαν την εύκολη λύση του Πανεπιστημιου με ικανοποιητικότατες αποδοχές πόσο μάλλον αν τις κρίνεις βάση ωραρίου...Δεν λέω ότι είναι όλοι τους έτσι, αλλά για ένα σημαντικό ποσοστό αυτό ισχύει. Και μάλιστα τα έχω ακούσει από καθηγητή μου που μου ανέφερε ότι επιτυχία είναι να είσαι έξω, όχι εδώ απλώς να διδάσκεις. Χώρια το γεγονός πως γίνεσαι καθηγητής και μπαίνεις σε αυτή την κλίκα, που τις περισσότερες φορές αν δεν έχεις γνωστό πέραν από γνώσεις δεν τα καταφέρνεις να μπεις...Ειναι κάποιες από τις σοβαρές παθογένειες του ελ.πανεπιστημίου ο μη έλεγχός τoυ επιπέδου του προσωπικού τους και η ύπαρξη των κομμάτων.... Σχετικά με τα οικονομικά πανεπιστήμια δεν θέλω να είμαι εριστικός αλλά το επίπεδο των γνώσεων επ ουδενί δεν συγκρίνεται όχι με των πολυτεχνικών αλλά ούτε και με φυσικών επιστημών και όσο για τους καθηγητές, τέτοιοι ήταν και ο Αλογοσκούφης και ο Σημίτης. Η πλειοψηφία των βουλευτών άραγε τι επαγγέλονται;;;Όσοι επαγγέλονται... Τα λεφτά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο για αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό.. Οι περισσότεροι φεύγουν για μια καλύτερης ποιότητας ζωή, καλύτερη παιδεία, καλύτερο υγειονομικό σύστημα, καλύτερη αντιμετώπιση του πολίτη. +1 Τον ήλιο και την θάλασσα θα την δεις στις διακοπές αν θες....Βασικά να το πω αλλιώς...τι να τα κάνεις όταν δεν μπορείς να τα χαρείς...γιατί τώρα δεν μπορείς...Το μεγαλύτερο κακό δεν είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται αλλά ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος αισιοδοξίας ότι όλες αυτές οι παραχωρήσεις στο μέλλον θα σε ανταμείψουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Πόσοι θα άντεχαν να φύγουν από την Ελλάδα. Να αφήσουν τον ήλιο, την θάλασσα και τους φίλους τους και να πάνε σε μια ξένη χώρα. Εκεί που θα πρέπει να κάνουν νέους φίλους, οικογένεια... Εκ τους ασφαλούς το λέω και γω... Αλλά τα λεφτά δεν σε κάνουν ευτυχισμένο... Γνωστό από την αρχαιότητα! Μονο ο ηλιος ο φραπες μας εχουν μεινει σε αυτη τη χωρα και η τεμπελια βεβαια.Τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια σιγουρα αλλα αν δεν υπαρχουν λεφτα ,για τα στοιχειωδη τουλαχιστον, ευτυχια δεν υπαρχει. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Watermelon Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Μπορεί οι μισθοί στο εξωτερικό να είναι μεγάλοι, αλλά εξίσου μεγάλα είναι και τα νοίκια. Δεν είναι λίγες οι πόλεις του εξωτερικού που το ενοίκιο για μια τυπική γκαρσονιέρα είναι τουλάχιστον όσο και ολόκληρος ο βασικός μισθός. Γι'αυτό και η συγκατοίκηση είναι τόσο διαδεδομένη έξω. Λεφτά μπορείς να κάνεις πιο εύκολα στο εξωτερικό, σίγουρα. Αλλά και εκεί θέλει πολύ δουλεία. Η κρίση δεν είναι ελληνικό μόνο φαινόμενο. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Μπορεί οι μισθοί στο εξωτερικό να είναι μεγάλοι, αλλά εξίσου μεγάλα είναι και τα νοίκια. Δεν είναι λίγες οι πόλεις του εξωτερικού που το ενοίκιο για μια τυπική γκαρσονιέρα είναι τουλάχιστον όσο και ολόκληρος ο βασικός μισθός. Γι'αυτό και η συγκατοίκηση είναι τόσο διαδεδομένη έξω. Λεφτά μπορείς να κάνεις πιο εύκολα στο εξωτερικό, σίγουρα. Αλλά και εκεί θέλει πολύ δουλεία. Η κρίση δεν είναι ελληνικό μόνο φαινόμενο. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει. Σύγκρινε αγοραστική κίνηση εδώ με εξωτερικού. Όσο για το δουλειά που λες, ειλικρινά εδώ οι περισσότεροι δουλεύουν και δεν παίρνουν τα λεφτά που παίρνουν στο εξωτερικό. Όπως σε έναν φίλο μου που είχε πάει Ιταλία με την εταιρία του του λέγανε γιατί να παίρνετε 14 μισθούς όταν το παιδί έπαιρνε 1000καθαρά και ο Ιταλός 2000....Δώσε μου και εμένα 2000 και χαρισμά σου ο 13-14ος. Αλλά τις συγκρίσεις τις κάνουμε όπως μας παίρνει...Όπως όταν έλεγαν ότι είχαμε την φθηνότερη βενζίνη αλλά αν συνέκρινες με το μισθό τότε δεν είμασταν οι φθηνότεροι.....Τώρα ποια που θα βαρέσουμε 2ευρω θα είμαστε επίσημα και μακρά ακριβότεροι και σε αυτό τον τομέα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrispetsas Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Και ας κόψουν επιτέλους τα λεφτά ταμείου ανεργίας. Αν παίρνουν 500 ευρώ το μήνα, χαζοί είναι να πιάσουν δουλειά; !! Απαράδεκτο να λες κάτι τέτοιο. Αυτός που δούλευε σκληρά τόσα χρόνια και απολύεται επειδή κλείνει η ΔΕΚΟ ή η επιχείρηση που δούλευε για λόγους αποκλειστικά ανωτέρω συμφερόντων και όχι γιατί δεν πήγαινε καλά η επιχείρηση (ναι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις!) τι φταίει; Και αν έχει παιδιά να θρέψει τι θα κάνει; Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και ότι στο εξωτερικό δεν πας μόνο για τα λεφτά. Φυσικά και πας για τα λεφτά αν έχεις παιδιά που πεινάνε. Σας καλώ να δείτε το ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή που βγήκε σε διάφορα site και θα αναθεωρήσετε σε πολλά. Και γι΄αυτούς που λένε ότι δεν μας φταίνε οι Αμερικάνοι, τα συμφέροντα κλπ. έχω να πω ότι όντως βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας και δεν μας φταίει κανείς εδώ που φτάσαμε. Μας φταίνε όμως οι Αμερικάνοι και τα συμφέροντα για τα δολοφονικά μέτρα που παίρνουν τώρα. Προς Θεού, δεν έχω σύνδρομο καταδίωξης και είμαι νέος άνθρωπος και ακομμάτιστος, οπότε θεωρώ ότι βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα. Αυτό που βλέπω λοιπόν είναι ότι καθοδηγούμαστε υποχρεωτικά στην πλήρη εξαθλίωση και οικονομική υποδούλωση(βλέπε Αργεντινή), ενώ υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές (βλέπε Τουρκία). Και γι' αυτούς που θα με χαρακτηρίσουν γραφικό, βάζω τον εξής προβληματισμό: Γιατί κόπηκαν όλοι οι μισθοί του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και οι αποζημιώσεις του Ιδιωτικού, και δεν πειράχτηκαν καθόλου οι μισθοί των αστυνομικών και των ενόπλων δυνάμεων; (που στο κάτω κάτω δεν παράγουν και τίποτα). Μήπως γιατί αν είχαν κοπεί και των αστυνομικών οι μισθοί, τον Σεπτέμβρη ή νωρίτερα που θα γίνει το μεγάλο μπαμ και θα επαναστατήσει ο κόσμος, θα ήταν και οι αστυνομικοί στη δική μας πλευρά; Όποιος δει το ντοκιμαντέρ της Αργεντινής που σκοτώθηκαν 34 άτομα στις διαδηλώσεις και δει τους αστυνομικούς να βαράνε εξαθλιωμένες γριούλες ίσως καταλάβει γιατί δεν πειράζει κανείς τους μισθούς τους και γιατί αυξάνεται το Σώμα της ΕΛΑΣ. Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Απαράδεκτο να λες κάτι τέτοιο. Αυτός που δούλευε σκληρά τόσα χρόνια και απολύεται επειδή κλείνει η ΔΕΚΟ ή η επιχείρηση που δούλευε για λόγους αποκλειστικά ανωτέρω συμφερόντων και όχι γιατί δεν πήγαινε καλά η επιχείρηση (ναι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις!) τι φταίει; Και αν έχει παιδιά να θρέψει τι θα κάνει; Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και ότι στο εξωτερικό δεν πας μόνο για τα λεφτά. Φυσικά και πας για τα λεφτά αν έχεις παιδιά που πεινάνε. Σας καλώ να δείτε το ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή που βγήκε σε διάφορα site και θα αναθεωρήσετε σε πολλά. Και γι΄αυτούς που λένε ότι δεν μας φταίνε οι Αμερικάνοι, τα συμφέροντα κλπ. έχω να πω ότι όντως βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας και δεν μας φταίει κανείς εδώ που φτάσαμε. Μας φταίνε όμως οι Αμερικάνοι και τα συμφέροντα για τα δολοφονικά μέτρα που παίρνουν τώρα. Προς Θεού, δεν έχω σύνδρομο καταδίωξης και είμαι νέος άνθρωπος και ακομμάτιστος, οπότε θεωρώ ότι βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα. Αυτό που βλέπω λοιπόν είναι ότι καθοδηγούμαστε υποχρεωτικά στην πλήρη εξαθλίωση και οικονομική υποδούλωση(βλέπε Αργεντινή), ενώ υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές (βλέπε Τουρκία). Και γι' αυτούς που θα με χαρακτηρίσουν γραφικό, βάζω τον εξής προβληματισμό: Γιατί κόπηκαν όλοι οι μισθοί του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και οι αποζημιώσεις του Ιδιωτικού, και δεν πειράχτηκαν καθόλου οι μισθοί των αστυνομικών και των ενόπλων δυνάμεων; (που στο κάτω κάτω δεν παράγουν και τίποτα). Μήπως γιατί αν είχαν κοπεί και των αστυνομικών οι μισθοί, τον Σεπτέμβρη ή νωρίτερα που θα γίνει το μεγάλο μπαμ και θα επαναστατήσει ο κόσμος, θα ήταν και οι αστυνομικοί στη δική μας πλευρά; Όποιος δει το ντοκιμαντέρ της Αργεντινής που σκοτώθηκαν 34 άτομα στις διαδηλώσεις και δει τους αστυνομικούς να βαράνε εξαθλιωμένες γριούλες ίσως καταλάβει γιατί δεν πειράζει κανείς τους μισθούς τους και γιατί αυξάνεται το Σώμα της ΕΛΑΣ. Για τα λεφτά από το ταμείο ανεργίας οφείλεις να εχεις ένα κοινωνικό πρόσωπο αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν χωρίς να δικαιούνται....Έχω ακούσει πάμπολλες περιπτώσεις...Σωστό έλεγχο ώστε να περιορίσεις αν όχι εξαφανίσεις τέτοια φαινόμενα πρέπει να κάνεις... Μειώσεις έγιναν και στους στα σώματα ασφαλείας....Εδώ έγινε ολόκληρο νταβαντούρι με τους πιλότους...Οι μόνοι που δεν έχουν ειπωστεί μειώσεις παίζει να είναι οι βουλευτές γιατί άκουσα ότι ΑΝ θέλουν θα προβούν σε μείωση του εισοδήματός τους οι ίδιοι....Αν ισχύει αυτό τότε ντροπή...Και πέρνουν 16 μισθούς και τους κόβουν τον 13-14ο ενώ διατηροούν 15-16ο που είναι επιδόματα με πολλαπλάσια ποσά... Πάντως εδώ και πόσο καιρό όλες οι ενέργειες είναι τέτοιες που να οδηγήσουν σε υποχρεωτική "αποδοχή" της "βοήθειας" του ΔΝΤ. Το γιατί δεν δανειζόμασταν όταν τα spread ήταν στα 134 και όχι 600 μειώνουν μισθούς αυξάνοντας παράλληλα ΦΠΑ και λοιπές φορολογίες οπότε είναι διπλή η μείωση της αγοραστικής δύναμης. Αλλά το κράτος έχει έσοδα από την φορολογία αν εσύ του μειώνεις την αγοραστική δύναμη τι λεφτά θα εισπράξεις;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrispetsas Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Πάντως εδώ και πόσο καιρό όλες οι ενέργειες είναι τέτοιες που να οδηγήσουν σε υποχρεωτική "αποδοχή" της "βοήθειας" του ΔΝΤ. Το γιατί δεν δανειζόμασταν όταν τα spread ήταν στα 134 και όχι 600 μειώνουν μισθούς αυξάνοντας παράλληλα ΦΠΑ και λοιπές φορολογίες οπότε είναι διπλή η μείωση της αγοραστικής δύναμης. Αλλά το κράτος έχει έσοδα από την φορολογία αν εσύ του μειώνεις την αγοραστική δύναμη τι λεφτά θα εισπράξεις;;; +1000 Ακριβώς! Στην Τουρκία μειώθηκαν οι φόροι, δούλεψε η αγορά και ιδιωτικοποιήθηκαν με σωστές διαδικασίες κρατικές περιουσίες. Τόσο απλό... :( Μειώσεις έγιναν και στους στα σώματα ασφαλείας... Δεν μειώθηκαν οι μισθοί στα σώματα ασφαλείας... Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Απαράδεκτο να λες κάτι τέτοιο. Αυτός που δούλευε σκληρά τόσα χρόνια και απολύεται επειδή κλείνει η ΔΕΚΟ ή η επιχείρηση που δούλευε για λόγους αποκλειστικά ανωτέρω συμφερόντων και όχι γιατί δεν πήγαινε καλά η επιχείρηση (ναι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις!) τι φταίει; Και αν έχει παιδιά να θρέψει τι θα κάνει; Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και ότι στο εξωτερικό δεν πας μόνο για τα λεφτά. Φυσικά και πας για τα λεφτά αν έχεις παιδιά που πεινάνε. Σας καλώ να δείτε το ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή που βγήκε σε διάφορα site και θα αναθεωρήσετε σε πολλά. Και γι΄αυτούς που λένε ότι δεν μας φταίνε οι Αμερικάνοι, τα συμφέροντα κλπ. έχω να πω ότι όντως βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας και δεν μας φταίει κανείς εδώ που φτάσαμε. Μας φταίνε όμως οι Αμερικάνοι και τα συμφέροντα για τα δολοφονικά μέτρα που παίρνουν τώρα. Προς Θεού, δεν έχω σύνδρομο καταδίωξης και είμαι νέος άνθρωπος και ακομμάτιστος, οπότε θεωρώ ότι βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα. Αυτό που βλέπω λοιπόν είναι ότι καθοδηγούμαστε υποχρεωτικά στην πλήρη εξαθλίωση και οικονομική υποδούλωση(βλέπε Αργεντινή), ενώ υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές (βλέπε Τουρκία). Και γι' αυτούς που θα με χαρακτηρίσουν γραφικό, βάζω τον εξής προβληματισμό: Γιατί κόπηκαν όλοι οι μισθοί του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και οι αποζημιώσεις του Ιδιωτικού, και δεν πειράχτηκαν καθόλου οι μισθοί των αστυνομικών και των ενόπλων δυνάμεων; (που στο κάτω κάτω δεν παράγουν και τίποτα). Μήπως γιατί αν είχαν κοπεί και των αστυνομικών οι μισθοί, τον Σεπτέμβρη ή νωρίτερα που θα γίνει το μεγάλο μπαμ και θα επαναστατήσει ο κόσμος, θα ήταν και οι αστυνομικοί στη δική μας πλευρά; Όποιος δει το ντοκιμαντέρ της Αργεντινής που σκοτώθηκαν 34 άτομα στις διαδηλώσεις και δει τους αστυνομικούς να βαράνε εξαθλιωμένες γριούλες ίσως καταλάβει γιατί δεν πειράζει κανείς τους μισθούς τους και γιατί αυξάνεται το Σώμα της ΕΛΑΣ. Κόψανε και μισθούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, φίλε μου. Εδώ κόψανε και τα πτητικά στους Ίκαρους-πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Για την αστυνομία δε γνωρίζω κάτι σίγουρο, αν και νομίζω ότι κόψανε κι εκεί. Αλλά ειδικά για Αεροπορία αυτά που έγραψα ισχύουν. Το κορυφαίο είναι ότι οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις απαγορεύεται, βάσει νόμου, να απεργήσουν.... Μπορεί τα σώματα ασφαλείας να υπολειτουργούν τόσα χρόνια, ειδικά η ΕΛΑΣ, όπως όλοι μας λέμε (κι έτσι είναι για μένα) αλλά τον κακοποιό με τις σφαίρες δε θα πάμε να τον κυνηγήσουμε εμείς που υποστηρίζουμε τα παραπάνω, αλλά ο απλός αστύφυλακας (βέβαια όταν το θυμηθεί να τον κυνηγήσει). Δεν είδα ποτέ κανένα πολίτη να κυνηγάει ένοπλο κακοποιό, μόνο να φωνάζει την αστυνόμια, την οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας βρίζει (και δικαίως για μένα). Και όπως παντού υπάρχει διαφθορά, έτσι και στην ΕΛΑΣ υπάρχει. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrispetsas Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Εγώ ξέρω ότι δεν μειώθηκαν οι μισθοί των αστυνομικών. Όποιος είναι σίγουρος ας απαντήσει. Παράθεση :blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsilivithrini Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Χθες μου έστειλαν μέσω e-mail το παρακάτω κείμενο: "Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Προτάσεις για "νοικοκύρεμα": Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων, Μείωση του αριθμού των βουλευτών (π.χ. 200), Οι βουλευτές να κατοχυρώνουν συντάξιμα δικαιώματα μετά τα 16 χρόνια κι όχι τα 8, Να έχει δικαίωμα εκλογής μόνο αν έχει ένσημα τουλάχιστον 10ετίας, Η συμμετοχή του στις επιτροπές να μην πληρώνονται εξτρά, Κατάργηση πολυτελών αυτοκινήτων, χρηματοδότησης ιδιωτικών γραφείων και άλλων προνομίων, Άμεση εφαρμογή του πόθεν έσχες όσων έχουν υπηρετήσει στη Βουλή και δημόσιες θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και δήμευση της περιουσίας των παρανομούντων, η οποία θα αξιοποιηθεί, και τα κέρδη να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, Να καταργηθεί αμέσως ο νόμος παραγραφής των αδικημάτων, να μην υπάρχουν όρια. Ο κλέφτης να μην έχει ασυλία, Άμεσος έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων (όχι από τους ορκωτούς λογιστές της Βουλής αλλά από αδιάφθορο κομμάτι της δικαιοσύνης). Θα εκπλαγούμε όλοι! Μείωση των δαπανών της Βουλής. Διακομματική Κίνηση Πολιτών Προσεχώς κι άλλες προτάσεις Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κόμματα: Αυτοί και Εμείς." Παράθεση Think of me long enough to make a memory... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cute_eyes Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 αυτη τη στιγμη γινεται της τρελης στο κεντρο!!ολα τα ξενα καναλια ασχολουνται με εμας και οι δικοι μας δημοσιογράφοι και καλα απεργουνε για να συμπαρασταθουν.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 αυτη τη στιγμη γινεται της τρελης στο κεντρο!!ολα τα ξενα καναλια ασχολουνται με εμας και οι δικοι μας δημοσιογράφοι και καλα απεργουνε για να συμπαρασταθουν.. Για αυτό υπάρχουν και τα blogs και κάποια άλλα site http://troktiko.blogspot.com/ http://www.newsit.gr/ Έχω πάψει να ενημερώνομαι από την τηλεόραση.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cute_eyes Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 ουτε και εγω απλα θελω να τονίσω την υποκρισια(οχι βεβαια και οτι οι ξενοι δημοσιογραφοι ειναι καλυτεροι...).αυτα που συμβαίνουν πρεπει να τα δει ολος ο κοσμος και οχι μονο αυτοι που περνουν μερος και εμεις που ασχολουμαστε με το ιντερνετ.. edit:εχουμε ηδη αρχισει να θρηνούμε και θύματα:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Απαράδεκτο να λες κάτι τέτοιο. Αυτός που δούλευε σκληρά τόσα χρόνια και απολύεται επειδή κλείνει η ΔΕΚΟ ή η επιχείρηση που δούλευε για λόγους αποκλειστικά ανωτέρω συμφερόντων και όχι γιατί δεν πήγαινε καλά η επιχείρηση (ναι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις!) τι φταίει; Και αν έχει παιδιά να θρέψει τι θα κάνει; Πιάνεις μόνο μία περίπτωση! Και άντε και τον απέλυσε η επιχείρηση, ποιός ο λόγος να είναι 1 χρόνο στο ταμείο ανεργίας; Και έστω οτι λέει το ταμείο "Σου έχω βρεί μια δουλειά αποθηκάριου με 600 ευρώ το μήνα" Γιατί να πάει κάποιος σαν αποθηκάριος με 600 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που μπορεί να είναι στο ταμείο ανεργίας με λίγο λιγότερα λεφτά; Και μάλιστα χωρίς να δουλεύει;;!! Δε θα έπρεπε να σου λέει "Φίλε, σου έχω προτείνει 5 δουλειές. Αν δεν δεχτείς καμία θα φύγεις απο το ταμείο". Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jpsih Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων, εδω υπαρχουν μαυρα ταμεια με κρατικη χρηματοδοτηση των κομματων... φαντασου τι θα γινει μετα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 "Δεν πάει πιο κάτω,πιάσαμε πάτο" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Πιάνεις μόνο μία περίπτωση! Και άντε και τον απέλυσε η επιχείρηση, ποιός ο λόγος να είναι 1 χρόνο στο ταμείο ανεργίας; Και έστω οτι λέει το ταμείο "Σου έχω βρεί μια δουλειά αποθηκάριου με 600 ευρώ το μήνα" Γιατί να πάει κάποιος σαν αποθηκάριος με 600 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που μπορεί να είναι στο ταμείο ανεργίας με λίγο λιγότερα λεφτά; Και μάλιστα χωρίς να δουλεύει;;!! Δε θα έπρεπε να σου λέει "Φίλε, σου έχω προτείνει 5 δουλειές. Αν δεν δεχτείς καμία θα φύγεις απο το ταμείο". Σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι αχτίστοιχοι οργανισμοί του ΟΑΕΔ, λειτουργούν έτσι ακριβώς. Δίκιο έχεις. Για μένα το πιο σωστό, θα ήταν μόλις παρουσιαστεί θέση εργασίας σε έναν άνεργο, να υποχρεούται να πάει να εργαστεί. Αν δε θέλει οκ, αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8662117.stm αν ακουσα καλα ο δημοσογραφος του ΒΒC παρομοιaζει την διαμαρτυρια με τoτε που επεσε η Χουντα..λεγοντας οτι είναι στο DNA μας να αγωνιζομαστε..... επισης σε καποιο αλλο σημειο χαρακτηριζει τα ΜΑΤ σαν M.P (military police) ας ελπισουμε λογο αγνοιας...... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Watermelon Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 επισης σε καποιο αλλο σημειο χαρακτηριζει τα ΜΑΤ σαν M.P (military police) ας ελπισουμε λογο αγνοιας...... Στην Αγγλία πάντως (και σε πολλές άλλες χώρες) οι αστυνομικοί ούτε πιστόλια έχουν, ούτε δακρυγόνα έχουν.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8662117.stm αν ακουσα καλα ο δημοσογραφος του ΒΒC παρομοιaζει την διαμαρτυρια με τoτε που επεσε η Χουντα..λεγοντας οτι είναι στο DNA μας να αγωνιζομαστε..... επισης σε καποιο αλλο σημειο χαρακτηριζει τα ΜΑΤ σαν M.P (military police) ας ελπισουμε λογο αγνοιας...... H πλάκα είναι οτι οι διαμαρτυρίες γίνονται απο όλους αυτούς που διορίζανε τόσα χρόνια! Δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, stage κλπ. Κάνανε οι βουλευτές τα ρουσφέτια και τώρα τους γυρνάνε μπούμερανγκ! Το κακό είναι οτι την πληρώνουν οι αστυνομικοί και όχι αυτοί που πραγματικά φταίνε... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 H πλάκα είναι οτι οι διαμαρτυρίες γίνονται απο όλους αυτούς που διορίζανε τόσα χρόνια! Δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, stage κλπ. Κάνανε οι βουλευτές τα ρουσφέτια και τώρα τους γυρνάνε μπούμερανγκ! Το κακό είναι οτι την πληρώνουν οι αστυνομικοί και όχι αυτοί που πραγματικά φταίνε... Μια διόρθωση....Διαμαρτύρονται και αυτοί....Γιατί όλοι πλήττονται από τα μέτρα αυτά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 Χθες μου έστειλαν μέσω e-mail το παρακάτω κείμενο: "Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. Προτάσεις για "νοικοκύρεμα": Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων, Μείωση του αριθμού των βουλευτών (π.χ. 200), Οι βουλευτές να κατοχυρώνουν συντάξιμα δικαιώματα μετά τα 16 χρόνια κι όχι τα 8, Να έχει δικαίωμα εκλογής μόνο αν έχει ένσημα τουλάχιστον 10ετίας, Η συμμετοχή του στις επιτροπές να μην πληρώνονται εξτρά, Κατάργηση πολυτελών αυτοκινήτων, χρηματοδότησης ιδιωτικών γραφείων και άλλων προνομίων, Άμεση εφαρμογή του πόθεν έσχες όσων έχουν υπηρετήσει στη Βουλή και δημόσιες θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και δήμευση της περιουσίας των παρανομούντων, η οποία θα αξιοποιηθεί, και τα κέρδη να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, Να καταργηθεί αμέσως ο νόμος παραγραφής των αδικημάτων, να μην υπάρχουν όρια. Ο κλέφτης να μην έχει ασυλία, Άμεσος έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων (όχι από τους ορκωτούς λογιστές της Βουλής αλλά από αδιάφθορο κομμάτι της δικαιοσύνης). Θα εκπλαγούμε όλοι! Μείωση των δαπανών της Βουλής. Διακομματική Κίνηση Πολιτών Προσεχώς κι άλλες προτάσεις Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κόμματα: Αυτοί και Εμείς." Μιας και είπαμε για τους βουλευτές ας μάθουμε κανά δυο πράγματα... Αμετανόητοι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής - Μειώσεις για γέλια σε μισθούς και επιδόματα Στην Ελλάδα φαίνεται τελικά να υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών. Εκείνοι που ζούν έξω από το κοινοβούλιο και εκείνοι που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Περιττό να πούμε ποιοί είναι οι πιο ευνοημένοι.'Η μάλλον καλύτερα να το πούμε. Την ώρα που ανακοινώθηκαν αιματηρές περικοπές στις συντάξεις των 500 και 1.000 ευρώ και στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων των 1.500 ευρώ τον μήνα, οι βουλευτές ανακαίνισαν το γραφείο τους και διόρισαν κανονικά τα δικά τους παιδιά σε θέσεις με παχυλούς μισθούς στην Βουλή. Ούτε λόγος βέβαια για κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού που ΜΟΝΟ οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου λαμβάνουν προκλητικά ακόμα και σήμερα. Μόνο μια μικρή περικοπή! Οι βουλευτές χύνουν κροκοδείλια δάκρυα την ώρα που εισπράττουν για την ανακαίνιση του γραφείου τους έως και 5.500 ευρώ! Παράλληλα οι εθνοπατέρες έχουν βρει το ... κόλπο να μη χάσουν εισόδημα. Έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις συμμετοχές τους σε επιτροπές λαμβάνοντας για κάθε μια εμφάνισή τους ποσό 270 ευρώ! Οπότε με συμμετοχή σε 2 και τρείς επιτροπές ο καθένας έχουν ισοφαρίσει τις απώλειες από το μισθό για το κατά τα άλλα λειτούργημα που επιτελούν.... Τα μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής: - Η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής. - μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης. - μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης" (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%). - Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Παράλληλα ο κ. Πετσάλινος ανακοίνωσε και τα μέτρα για τους βουλευτές: - Κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. - Εκτός απο τη μείωση κατα 12% που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, μειώνεται περεταίρω κατα 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης. Τι δεν χάνουν οι βουλευτές -Αποζημίωση εκπροσώπησης του Κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 του μισθού τους. -Επίδομα οργάνωσης γραφείου 20-25% -Δωρεάν τηλέφωνα ως 13.500 ευρώ το χρόνο -Δωρεάν κινητό ως 270 ευρώ το μήνα -Επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για τους βουλευτές επεαρχίας για σπίτι ή ξενοδοχείο -Επίδομα κίνησης από 450 έως 750 το μήνα ανάλογα με την απόσταση από την εκλογική τους περιφέρεια -52 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο (αλέ-ρετούρ) για όσους εκλέγονται 200 χλμ και πάνω από την Αθήνα Όλα αυτά παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος ζήτησε από τους βουλευτές να παραιτηθούν των δώρων τους. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24835&catid=13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JG4 Δημ. May 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2010 H πλάκα είναι οτι οι διαμαρτυρίες γίνονται απο όλους αυτούς που διορίζανε τόσα χρόνια! Δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, stage κλπ. Κάνανε οι βουλευτές τα ρουσφέτια και τώρα τους γυρνάνε μπούμερανγκ! Φιλε ποσο δίκιο έχεις! Όλοι τώρα ψάχνουμε να βρούμε αποδιοπομπαίους τράγους. Εμείς δεν ψηφίζαμε τόσα χρονια όσους πολιτικούς μας γλύφανε? Εμείς δεν ψηφίζαμε όσους μας διορίζανε αβέρτα στο δημόσιο με δανεικά των ξένων? Εμείς δε κατεβαίναμε σε πορείες μόλις κάποιος τολμούσε να ιδιωτικοποιήσει μια κρατική επιχείρηση που κακώς ήταν κρατική, κατηγορώντας τον για ξεπούλημα του "εθνικού πλούτου"? Εμείς δε στέλναμε σπίτια τους όσους ανθρώπους μας λέγαν την αλήθεια και στη θέση τους βάζαμε όλους αυτούς τους φελλούς (πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ) που μας χάιδευαν τα αυτάκια και μας ψιθύριζαν "δε φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε, τα ξένα κέντρα, οι αμερικανοι, οι άγγλοι, η ΕΕ, το ξένο κεφαλαιο, που συνωμοτούν εναντίον μας. Έχουμε δικαίωμα να ζούμε πλουσιοπάροχα χωρίς να παράγουμε τίποτα, έχουμε δικαίωμα να έχουμε μόνιμη εργασία κι ας μην υπάρχει ζήτηση για το αντικείμενο της εργασίας μας". Aσε τους ξένους τα κορόιδα να δουλεύουν και να μας συντηρούν με δανεικά. Το ξένο κεφαλαιο μας συντηρούσε 30 χρονια τώρα. Μόλις είπαν stop έγιναν ξαφνικά κερδοσκόποι... Ακόμα και τώρα δεν εννοούμε να καταλάβουμε. Όλα όσα ζητα το ΔΝΤ θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει από μονοι μας. Απελευθέρωση αγορών, δραστική μείωση του δημοσιου τομέα, μείωση της γραφειοκρατίας κλπ. P.S Ελπίζω να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εγκληματίες πυρπόλησαν κτίρια και δολοφόνησαν συνανθρώπους μας. Ελπίζω επίσης να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι λεηλάτησαν το σύμβολο της Aκρόπολης κρεμώντας πανό και όσοι δίνουν τη χαριστική βολή στην οικονομία μας διώχνοντας τον τουρισμό που είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη βιομηχανία μας. Κάποιος επιτέλους να μας προστατέψει από όλους αυτούς ! Παράθεση "Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened" --------------------------------- Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts