Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

πως θα παρεις αυτοκινητο απο οποιαδηποτε χωρα χωρις φορους κτλ εστω της εκει χωρας?ο διανομεας δεν μπορει να πουλησει λιανικη.

στην ουσια θες να παρεις αυτοκινητο με cif τιμη ενω εισαι ιδιωτης?

Edited by kage

Φίλε από 1-1-2011 το τελωνείο είναι υψηλότερο και ειδικά για αυτοκίνητα euro 4. Ψάξτο λίγο καλύτερα για εσένα. ;)

Mιλαει για καινουργιο .

• 4 months later...

Για να μην ανοιγω αλο θεμα μιας και εχει σχεση με το τελωνειο...

Εχω ενα Honda CRV τριετεκνικο με κοκκινες πινακιδες...

Σε ενα μηνα κλεινει 3 χρονια και μπορω να αλλαξω τις πινακιδες με συμβατικες.

Ξερει καποιος την διαδικασια ?

Αν το αναθεσω σε διεκπεραιωτη αλλον θα θελει πανω απο 10-150 ευρω.

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Ευχαριστω.

Προχθές αποχαρακτηρισα το δικό μου, 10 λεπτά και 30€ κόστος στο υπουργείο που ανήκεις.....

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

Μια χαρα..Μπορεις να μου πεις την διαδικασια ? Σου εδωσαν αλλες πινακιδες ?

Το δικο ου ειναι υποχρεωτικα κατα την αγορα στο ονομα το δικο μου και της γυναικας μου.

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Ναι κανονικά μέσα σε μια μέρα μου έδωσαν καινούριες!
Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

Θα ημουν υποχρεος να μου πςεις την διαδικασια ...

Φιλικά Γιάννης

Απλά πας με την άδεια και τις πινακίδες στο χέρι τα καταθέτεις και πας την επόμενη και τα παιρνεις

Ευχαριστω.Εγω ομως εχω αδεια σε δυο ονοματα....Μπορω και μονος μου ???

Φιλικά Γιάννης

Φυσικά. Σκέψου πως το δικό μου ήταν στο όνομα της μάνας μου κ εγώ το αποχαρακτηρισα.

Ευχαριστω πολυ.Αν καταλαβα καλα δεν φτανει μια φορα να παω αλλα θελει δυο φορες.

Μπορω να ξαναζητησω μονο αριθμο οπως οι παλιες πινακιδες ?

Φιλικά Γιάννης

αυτο νομιζω μπορεις να το ζητησεις μονο αν υπαρχει ηδη στην κατοχη σας κι αλλο αυτοκινητο, ζυγο, οποτε θες ντε και καλα μονο. εμας ετσι μας ειχαν βαλουν να δηλωσουμε για να μας δωσουν ζυγες πινακιδες (ειχαμε ηδη ενα μονο και αυτο που αντικαθιστουσαμε ειχε ζυγες...οποτε θελαμε και το νεο να εχει ζυγες).
Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Ευχαριστω.Υπαρχει ζυγο του γιου αλλα ειναι στο ονομα μου οποτε μια χαρα ελπιζω να ειναι.

Φιλικά Γιάννης

ενταξει, μια χαρα εισαι τοτε. η αλλαγη πινακιδων αυτη (μονες-ζυγες η το αντιστροφο) γινεται αυθημερον..αλλα αφου λενε οτι θελει μια μερα ο αποχαρακτηρισμος, τοτε μαλλον θα σου παρει τοσο.
Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

• 2 months later...

Ευχαριστω.

Προχθές αποχαρακτηρισα το δικό μου, 10 λεπτά και 30€ κόστος στο υπουργείο που ανήκεις.....

Απλά πας με την άδεια και τις πινακίδες στο χέρι τα καταθέτεις και πας την επόμενη και τα παιρνεις

ενταξει, μια χαρα εισαι τοτε. η αλλαγη πινακιδων αυτη (μονες-ζυγες η το αντιστροφο) γινεται αυθημερον..αλλα αφου λενε οτι θελει μια μερα ο αποχαρακτηρισμος, τοτε μαλλον θα σου παρει τοσο.

Πηγα σημερα στον Χολαργο και παρεδωσα τις παλιες πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας και πληρωσα ενα παραβολο 30 ευρω.

Ευκολη σχετικα η διαδικασια αλλα οι νεες πινακιδες την Δευτερα !!!

Τεσσερεις μερες χωρις αυτοκινητο.

Φιλικά Γιάννης

• 6 months later...

Για Ευρωπαίο κάτοικο που ζει και δουλεύει στην Ελλάδα, τι ισχύει για την εισαγωγή αυτοκινήτου?

Το αμάξι θέλουμε να παραμείνει με ξένες πινακίδες.

Παίζει check στα σύνορα αν έρθει και καλά για διακοπες?Και πώς τσεκάρουν πόσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα το αμάξι αν το σταματήσουν?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

σε αυτον τον τομεα η Ελλαδα δεν ειναι καθολου ευρωπαικη..ακομα εχει δασμους...σε τρελλα νουμερα..αστο καλυτερα!!!

οσο για το τσεκ...το βλεπουν απο το εισητηριο του καραβιου...το οποιο αν δεν το επιδειξης σε περιπτωση ελεγχου..τοτε θεωρουν αυτοματα οτι εχεις περασει το οριο των 6 μηνων και κλατσ...παρε τον λογαριασμο..

εκτος και αν γιναμε ευρωπαιοι οι Ελληνες ...οποτε καποιος να με διορθωσει!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

καλά ακόμα ν'αλλάξει κάτι μ'αυτό;;δεν υπάρχει καμία καινούρια νομοθεσία;

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

σε αυτον τον τομεα η Ελλαδα δεν ειναι καθολου ευρωπαικη..ακομα εχει δασμους...σε τρελλα νουμερα..αστο καλυτερα!!!

οσο για το τσεκ...το βλεπουν απο το εισητηριο του καραβιου...το οποιο αν δεν το επιδειξης σε περιπτωση ελεγχου..τοτε θεωρουν αυτοματα οτι εχεις περασει το οριο των 6 μηνων και κλατσ...παρε τον λογαριασμο..

εκτος και αν γιναμε ευρωπαιοι οι Ελληνες ...οποτε καποιος να με διορθωσει!

Κάτσε να καταλάβω.

Έρχεται ένας Γερμανος οδικώς με το αμάξι του διακοπές στην Ελλάδα.

Ποιος ξέρει και πώς μπορεί να τσεκάρει αν το αμάξι μείνει 1 βδομάδα η ένα χρόνο στην Ελλάδα;

Amazon Fire stick 4k max

δεν ισχύει ο έλεγχος...έχω φίλο στην Ρουμανία, που ανεβοκατεβαίνει οδικώς όποτε θέλει και κανείς δεν του ελέγχει ποτέ τίποτα...διαβατήριο μόνο και αυτό μπαμ μπαμ...απλά γιανα κυκλοφορήσεις εδώ αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες θα πρέπει είτε να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (=φορολογείσαι εκεί), είτε να είναι γραμμένο σε εταιρία του εξωτερικού(=φορολογείται η εταιρία)...αν είσαι πχ φοιτητής, δε μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και να το κυκλοφορείς εδώ.

δεν ισχύει ο έλεγχος...έχω φίλο στην Ρουμανία, που ανεβοκατεβαίνει οδικώς όποτε θέλει και κανείς δεν του ελέγχει ποτέ τίποτα...διαβατήριο μόνο και αυτό μπαμ μπαμ...απλά γιανα κυκλοφορήσεις εδώ αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες θα πρέπει είτε να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (=φορολογείσαι εκεί), είτε να είναι γραμμένο σε εταιρία του εξωτερικού(=φορολογείται η εταιρία)...αν είσαι πχ φοιτητής, δε μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και να το κυκλοφορείς εδώ.

Πώς αποδεικνύεται αν είσαι φορολογούμενος εδώ?

Θα σου κάνει η αστυνομία έλεγχο στο ΑΦΜ?

Amazon Fire stick 4k max

στο αυτοκίνητο θα κάνει...αν είναι γραμμένο στο όνομά σου, θα πρέπει να δείξεις και τα χαρτιά του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού...αν είναι στο όνομα της ξένης εταιρίας, απλά σε αφήνουν...δεν μπορούν να τσεκάρουν κάτι άλλο, εξού και η μόδα με τις βουλγάρικες πινακίδες, όπου πάρα πολλοί άνοιξαν μια απλή βουλγάρικη εταιρία και αγόρασαν αυτοκίνητο στο όνομά της..

Προσεχώς μπορεί να διασταυρώνουν αν η εταιρία έχει αντικείμενο και λειτουργεί κανονικά, αλλά και πάλι αν είναι τυπική, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα..;)

Σαν ιδιώτης μιλάμε, όχι από εταιρεία.

Και ποια χαρτιά κατοίκου εξωτερικού λες;

Ταυτότητα της ξένης χώρας έχει μόνο κάποιος που είναι από εξωτερικό.

Επίσης το αμάξι αν έρθει από έξω θα είναι με ξένα χαρτιά και σε άλλη γλώσσα.

Οπότε και πάλι αναρωτιέμαι τι μπορεί να τσεκάρει κάποιος.

Amazon Fire stick 4k max

ξαναδιάβασε τι γράφω προσεχτικά...αν πάρεις αυτοκίνητο στο όνομά σου από ξένη χώρα, με ξένες πινακίδες θα πρέπει να αποδεικνύεις επί τόπου ότι είσαι και μόνιμος κάτοικος της χώρας αυτής (=φορολογείσαι για το αυτοκίνητο αυτό στην ξένη χώρα=δεν έχεις αυτοκίνητο χωρίς να πληρώνεις έναν στοιχειώδη φόρο)...αν δε μπορείς να το αποδείξεις, το αυτοκίνητο κατάσχεται!

ξαναδιάβασε τι γράφω προσεχτικά...αν πάρεις αυτοκίνητο στο όνομά σου από ξένη χώρα, με ξένες πινακίδες θα πρέπει να αποδεικνύεις επί τόπου ότι είσαι και μόνιμος κάτοικος της χώρας αυτής (=φορολογείσαι για το αυτοκίνητο αυτό στην ξένη χώρα=δεν έχεις αυτοκίνητο χωρίς να πληρώνεις έναν στοιχειώδη φόρο)...αν δε μπορείς να το αποδείξεις, το αυτοκίνητο κατάσχεται!

Δες πάλι τι γράφω πιο πάνω.

Το αμάξι θα το πάρει κάτοικος εξωτερικού (της χώρας που θα είναι και το αμάξι).

Και ξαναρωτώ:Ποιος και πώς τσεκάρει στον δρόμο πού μένεις?

Amazon Fire stick 4k max