johntfsi Δημ. February 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2010 Τι ψάχνετε βρε παιδιά.... ??? Δεν κόβουν απόδειξη γιατί δε τους συμφέρει. Φοβούνται μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αλλά στην ουσία άμα κλέβεις το κράτος την τσέπη σου κλέβεις. Το κράτος αν θέλει να στα πάρει θα στα πάρει. Θα βάλει υψηλούς φόρους στα βασικά αγαθά και στα είδη πρώτης ανάγκης και θα φτάσουν οι τιμές τους στα ύψη. Όπως έγινε και με τη βενζίνη. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε μία κοινωνία χάλια. Κανένας μας δεν κοιτάζει το κοινωνικό συμφέρον, όλοι το ιδιωτικό. Όλοι κοιτάζουν πως θα τη φέρουν στον άλλον. Έχουμε μάθει στην αρπαχτή και στο εύκολο (μαύρο) χρήμα. Στην πονηριά είμαστε πρώτοι. Θέμα παιδείας είναι όλα. Σε αυτό τον τόπο, οι πολίτες δεν συμπαθούν τους πολιτικούς, τους κατηγορούν για πολλά, αλλά όταν βρουν την ευκαιρία για ρουσφέτια ξαφνικά αλλάζουν γνώμη... Αντίστοιχα και πολλοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν τους πολίτες, όχι σα μέλη κοινωνίας, αλλά σα ψήφους και κλέφτες... Πάντως τα χρόνια που έρχονται, θα είναι πολύ δύσκολα και θα γίνουν πολλές αλλαγές. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. February 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2010 Ναι βρε παιδιά! Αν υπήρχε η αίσθηση ότι τα χρήματα που πληρώνουμε "πιάνουν τόπο" πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολίτες θα πλήρωναν τους φόρους πιο ευχάριστα (ας το πούμε έτσι :p) και θα ζητούσαν πάντα απόδειξη ώστε να πληρώνουν και εκείνοι που δεν θα είχαν την καλή διάθεση. Αλλά εμείς εδώ έχουμε την αίσθηση ότι τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα και ότι τα λεφτά τα μοιράζονται μεταξύ τους πολιτικοί και οι δικοί τους χωρίς σχεδόν καμιά άλλη αξιολόγηση πλην των γνωριμιών. Οπότε τι μας διδάσκει η κατάσταση που επικρατεί; Μην πληρώνεις όσο μπορείς και κοίτα να πιάσεις κανένα γλύψιμο μπας και χωθείς κι εσύ. Και φταίνε και οι δύο πλευρές, και περιμένω να δω αν θα μπορούσε κάπως αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. February 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2010 Ναι βρε παιδιά! Αν υπήρχε η αίσθηση ότι τα χρήματα που πληρώνουμε "πιάνουν τόπο" πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολίτες θα πλήρωναν τους φόρους πιο ευχάριστα (ας το πούμε έτσι :p) και θα ζητούσαν πάντα απόδειξη ώστε να πληρώνουν και εκείνοι που δεν θα είχαν την καλή διάθεση. Αλλά εμείς εδώ έχουμε την αίσθηση ότι τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα και ότι τα λεφτά τα μοιράζονται μεταξύ τους πολιτικοί και οι δικοί τους χωρίς σχεδόν καμιά άλλη αξιολόγηση πλην των γνωριμιών. Οπότε τι μας διδάσκει η κατάσταση που επικρατεί; Μην πληρώνεις όσο μπορείς και κοίτα να πιάσεις κανένα γλύψιμο μπας και χωθείς κι εσύ. Και φταίνε και οι δύο πλευρές, και περιμένω να δω αν θα μπορούσε κάπως αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει. :rolleyes: Συμφωνώ απόλυτα. Κανείς δεν αισθάνεται ότι τα λεφτά που πληρώνει σε φόρους πιάνουν τόπο. Και δεν έχει και πολύ άδικο.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MAD 13 Δημ. February 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2010 Ναι βρε παιδιά! Αν υπήρχε η αίσθηση ότι τα χρήματα που πληρώνουμε "πιάνουν τόπο" πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολίτες θα πλήρωναν τους φόρους πιο ευχάριστα (ας το πούμε έτσι :p) και θα ζητούσαν πάντα απόδειξη ώστε να πληρώνουν και εκείνοι που δεν θα είχαν την καλή διάθεση. Αλλά εμείς εδώ έχουμε την αίσθηση ότι τα χρήματα που δίνουμε πάνε σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα και ότι τα λεφτά τα μοιράζονται μεταξύ τους πολιτικοί και οι δικοί τους χωρίς σχεδόν καμιά άλλη αξιολόγηση πλην των γνωριμιών. Οπότε τι μας διδάσκει η κατάσταση που επικρατεί; Μην πληρώνεις όσο μπορείς και κοίτα να πιάσεις κανένα γλύψιμο μπας και χωθείς κι εσύ. Και φταίνε και οι δύο πλευρές, και περιμένω να δω αν θα μπορούσε κάπως αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει. :rolleyes: Απολυτα σωστο αυτο που λες και συμφωνω 1000%.. Αυτο ομως δεν αναιρει οτι υπαρχουν ενα σωρο κατηγοριες ελευθερων επαγγελματιων που συστηματικα αποκρυπτουν τα πραγματικα εισοδηματα τους (και δεν μιλαμε για 1000 και 2000 ευρω το χρονο) σε αντιθεση με ολους τους μισθωτους που τρωνε το χαρατσι! Οι καταστηματαρχες, οι γιατροι, οι δικηγοροι, οι υδραυλικοι, οι ηλεκτρολογοι, οι τεχνιτες, τα ταξι κλπ κλπ κλπ ειναι παιδια ανωτερου θεου, ειναι πιο εξυπνοι, πιο μαγκες??? Αυτοι γιατι να μην ελεγχονται?? Προφανως η μαυρη τρυπα που περιγραφεις παραπανω τοσα χρονια ρουφαγε τα λεφτα κυριως των μισθωτων... ηρθε η ωρα να τραβηξει απο παντου χρημα καθως πλεον δεν φτανει!:cool: Οπως ομως παντα λεω και θα συνεχισω να λεω... ολα αυτα τα μετρα ειναι ασπιρινη στον κακρινο!!!! Χρωσταμε 1.5 φορα το ΑΕΠ μας! Προφανως δεν αρκει μονο η φοροεπιδρομη αλλα καπως πρεπει να αυξηθει και το ΑΕΠ δηλαδη η παραγωγη! Και προς αυτη την κατευθυνση οχι μονο δεν εχουν παρει το παραμικρο μετρο αλλα παρατεταμενη περιοδος τρομοκρατειας, αβεβαιοτητας, φοροεπιδρομης κλπ χειροτερευει την κατασταση! υγ Παντως οι μεγαλες εταιρειες, οι αλυσιδες καταστηματων, οι πολυεθνικες κλπ παντα κοβουνε αποδειξη! Αυτος που δεν κοβει αποδειξη ειναι ο ψευρομαγκακος ο ελληναρας με το μικρομαγαζο που βλεπει μερι την γωνια του τετραγωνου του! Εχω παει σε ταβερνα μου φερνει και καλα τον λογαριασμο που ειδα οτι ειναι το δελτιο παραγγελιας... ετσι εισαι λεω.. θα σε φτιαξω! Βαζω τα λεφτα και περνω την "αποδειξη", σκαει πανικοβλητο το γκαρσονι με τα ρεστα και την κανονικη αποδειξη και μου ζηταει το δελτιο παραγγελιας! Ετσι θελουν για να στρωσουν ολοι τους!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 ....Εχω παει σε ταβερνα μου φερνει και καλα τον λογαριασμο που ειδα οτι ειναι το δελτιο παραγγελιας... ετσι εισαι λεω.. θα σε φτιαξω! Βαζω τα λεφτα και περνω την "αποδειξη", σκαει πανικοβλητο το γκαρσονι με τα ρεστα και την κανονικη αποδειξη και μου ζηταει το δελτιο παραγγελιας! Ετσι θελουν για να στρωσουν ολοι τους!!!!! Δεν το έπιασα αυτο. Τι σημασια εχει αν του παρεις το δελτιο παραγγελίας; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
despoto Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 παιδια για τους ελευθερους επαγγελματιες δν εχεται δικιο..εγω ειμαι ψυκτικος και αυριο δν θα ξερω αν εχω δουλεια,το πασχα και τα χριστουγεννα δν θα μου δωσει κανενας το δωρο μου,την ασφαλιση την πληρωνω μονος μου σε αντιθεση με τους μισθωτους που ολα τα προηγουμενα θα τα υποστει το αφεντικο του Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimsakpt3 Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 παιδια για τους ελευθερους επαγγελματιες δν εχεται δικιο..εγω ειμαι ψυκτικος και αυριο δν θα ξερω αν εχω δουλεια,το πασχα και τα χριστουγεννα δν θα μου δωσει κανενας το δωρο μου,την ασφαλιση την πληρωνω μονος μου σε αντιθεση με τους μισθωτους που ολα τα προηγουμενα θα τα υποστει το αφεντικο του και αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να τα κλέβεις? ( φιλικά μιλάω ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 despoto Φιλε μου ψυκτικε, και εγω ελευθερος επαγγελματιας ειμαι.....τοτε ας μην δηλωσω τιποτα και ας μην τα βαζω στην φορολογικη μου δηλωση γιατι αυριο μπορει να μην εχω δουλεια. Δεν ειναι λογικη αυτην.... Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
despoto Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 φιλε μου δν εγινε τιποτα να μην κοψεις και 20 αποδιξεις,αλλα ακομα και τωρα ο κοσμος δν θελει αποδιξεις γιατι πληρωνουν τον φπα εκτος απο καποιους γεροξεκουτιδες!!!αν επιτρεπεται τι επαγγγελμα κανεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 πολ.μηχανικος ειμαι και πιστευω οτι κακως δεν θελουν αποδειξεις. Κακο σε ολους κανουν. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
despoto Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 φιλε αλλο πολιτικος μηχανικος και αλλο ψυκτικος εχει μια διαφορα...εσυ ασχολισε με εκατομυρια σε καθε δουλεια που αναλαμβανεις...λογικο ειναι να καοβεις αποδειξη...και γω οταν περνω μεγαλες δουλιες εννοειτε οτι κοβω αποδειξη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 17, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 Δυστυχως αυτην την νοοτροπια εχουμε ολοι και γιαυτο φτασαμε εκει που φτασαμε. Οι 20 αποδειξεις που κλεβεις ειναι την ημέρα; γιατι αποκλειεεται να ειναι τον χρονο. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 δε θα το κάνουμε προσωπικό vs...υπάρχουν και τα pm...αρκεί η άποψή σας με επιχειρήματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. February 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2010 To κακό είναι οτι αν κάποιος κόβει αναγκαστικά αποδείξεις θα χάσει κάποιους πελάτες του. Μάστορας: Θα κοστίσει 119 ευρώ. 100 + 19% ΦΠΑ Πελάτης: Δεν θέλω απόδειξη Μάστορας: Α δεν μπορώ, πρεπει να σου κόψω Πελάτης: Καλά, αν δεν βρώ άλλον θα σε ενημερώσω.. Και φυσικά σε μερικά επαγγέλματα υπάρχει και ανταγωνισμός απο μη-αδειούχους, μη-πτυχιούχους. Ο αδειούχος/επαγγελματίας π.χ. υδραυλικός ζητάει 119 ευρώ (100 + 19%) και ο πολυτεχνίτης της γειτονιάς ζητάει 100. Τι λύση υπάρχει; Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 18, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 για απαντηση........αποσπασμα απο καποιον σε αλλο site. σημειωση οτι δεν ειναι προσωπικο διοτι δεν σε γνωριζω ουτε θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου..... "Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ & ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ να ζητάμε αποδείξεις . Με αυτό, δεν κάνουμε τζάμπα την δουλειά των εφοριακών- όπως γράφει κάποιος φίλος - απλά προστατεύουμε το δικό μας συμφέρον και το συμφέρον του τόπου μας .ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ... 2)Για τον φίλο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ που γράφει ότι μέχρι τώρα δήλωνε κάτι ψιλά ΔΗΛ. ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ και τώρα που έμαθε για τους υπαλλήλους της Βουλής δεν θα δηλώνει τίποτα ΔΗΛ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ ...ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ? Φίλε μου δεν πλήρωνες και δεν θα πληρώνεις ,τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ... Υ.Γ. Πολύ θα ήθελα να μου πεί ένας υδραυλικός ότι αν θέλω απόδειξη δεν μπορεί να έρθει να κάνει την δουλειά του ,ενώ αντίθετα αν δεν θέλω θα έρθει .. Όχι φιλέ μου ..ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΞΕ" ..... καλά ρε φίλε, τα θες και τα λες αυτά? Θα μου πεις εσύ ότι δεν έρχεσαι να δουλέψεις επειδή θέλω απόδειξη!!!??? ΣΩΠΑ ΡΕΕΕ!!! Και θα στενοχωρηθώ εγώ ξέρεις!!! Λες κι είσαι ο τελευταίος που υπάρχει!!! Ίσα ρε μάγκα!!! Τόσοι και τόσοι καλοί και ΕΝΤΙΜΟΙ επαγγελματίες υπάρχουνε ρε να με εξυπηρετήσουνε, και θα μου υποδείξεις εσύ τι θα κάνω και αν θα ζητήσω το δικαίωμά μου, για να κλέβεις εσύ και να παρασιτίζεις μέσα στο κράτος? Κλωτσηδόν ρε θα τους έστελνα στα τσακίδια εγώ προσωπικά πρώτος, πριν φύγουν από μόνοι τους. Ή μήπως θεωρείς ότι είσαι κανένας αναντικατάστατος επιστήμονας ή φωστήρας, ή ότι είσαι ο μόνος που δουλεύει και κουράζεται? Εκατομμύρια άλλοι δουλεύουν και κουράζονται περισσότερο από εσένα, αλλά "ζούνε" με ψίχουλα, και ούτε κλέβουν ούτε φοροδιαφεύγουν. Έτσι κάνε λοιπόν ********, ΚΑΙ ΘΑ ***** σύντομα, κι εσύ κι όλοι οι όμοιοί σου. Αυτές τις πρακτικές που ξέρατε για κονόμα και φοροκλεψιά ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ πλέον τα κάθε είδους *******, όπως είναι και το σωστό άλλωστε...όπως χάνει όλη η μισθωτή κοινωνία, έτσι θα μάθετε να χάνετε κι εσείς! ʼντε, γιατί το παραέχετε αφοδεύσει το ζήτημα... πηγη:http://www.naftemporiki.gr/news/viewcomments.asp?id=1777255&mode=read Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 δεν εχει νοημα το μετρο γιατι οσο θελουν κοστολογουν οι μαστορες και οι γιατροι.. αυξανουν την επισκεψη ή την κοστολογηση και παλι αυτοι ειναι οκ. την διαφορα θα την πληρωσουν οι πελατες/ασθενεις.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 δεν εχει νοημα το μετρο γιατι οσο θελουν κοστολογουν οι μαστορες και οι γιατροι.. αυξανουν την επισκεψη ή την κοστολογηση και παλι αυτοι ειναι οκ. την διαφορα θα την πληρωσουν οι πελατες/ασθενεις.. Aκριβώς. Το κλασσικό: 100 χωρίς απόδειξη, 180 με. :( Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 Αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ποστ, αλλά θα το επαναλάβω. Δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας η ίδια, μου το μετέφερε μια ξαδέρφη μου τοπογράφος ΕΜΠ: Θεωρείται τόσο αυτονόητο από το κράτος ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν, ώστε εφαρμόζουν κάθε κάποια χρόνια την "περαίωση". Θέλεις να κλείσει η προηγούμενη πενταετία ανώδυνα; Πλήρωσε χ ευρώ και δεν θα σε ελέγξουμε. Αν δεν πληρώσεις υπάρχει πιθανότητα να σε ελέγξουμε και δεν μπορεί, κάτι θα σου βρούμε (ακόμα και οι λογιστές κάνουν λάθη) και θα αρχίσουν τα πρόστιμα. Οπότε τι διδάσκει το κράτος ακόμα και τον πιο τυπικό; Κλέψε τώρα και περίμενε την περαίωση και μετά όλα οκ! Σε αυτό το σημείο πραγματικά συμπονάω τους νομοταγείς ελεύθερους επαγγελματίες... Σωστά τα λέω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
odontiatros1986 Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 Το κλασσικό: 100 χωρίς απόδειξη, 180 με. :( Μακάρι να μπορούσε το κράτος να μας επιβάλει (αν όχι να μας πείσει) να του εμπιστευτούμε την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέχρι να γίνει (αν ποτέ γίνει) αυτό, όλοι θα πάμε στα "100 χωρίς απόδειξη". Αυτή είναι η πικρή αλήθεια... :( Παράθεση http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg Automagic * Automation @ Google Play Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
despoto Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 φιλε μου σε αυτο εχεις δικιο...ολες οι τιμες θα ανεβουν και φυσικα ο κοσμακης δν θα προτιμιση την αποδειξη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. February 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2010 Και αν δε μαζεύουμε αποδείξεις τι θα καταφέρουμε σαν κοινωνία ?? Θα περάσει άλλος ένας χρόνος χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και τον επομένο χρόνο που θα βάλει τη βενζίνη 2Ε το λίτρο από τους φόρους, θα λέμε μετά ότι φταίει το κράτος. Γιατί αν δε μαζέψει φόρους φέτος, θα τους μαζέψει εμμέσως του χρόνου. Αυτό είναι σίγουρο. Όταν καθοριστεί με σαφήνεια το φορολογικό πλαίσιο για τους συντελεστές βαρύτητας για κάθε είδους απόδειξη, τότε θα δούμε πραγατικά κατά πόσο ο κόσμος ανταποκρίνεται στο μέτρο αυτό. Προς το παρόν, δεν ανταποκρίνονται όλοι. Και ο κόσμος τον τελευταίο καιρό το ψάχνει περισσοτέρο με τις τιμές. Οποτέ δε νομίζω ότι θα ανέβουν οι τιμές, όσο θα βαθαίνει η κρίση. Δε τους συμφέρει. Γιατί θα χαθούν και οι όποιοι πελάτες έχουν όσοι φοροδιαφεύγουν, όπως τεχνίτες, γιατροί και τέτοια... Αν οι αποδείξεις αποκτήσουν σημαντική βαρύτητα στο φόρο εισοδήματος που θα πληρώσεις, τότε θα τις μαζεύουν όλοι. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 το σκεφτηκα ,αλλα τι θα κερδιζΑ?? ασε που εβρεχε με το τουλουμι και ειχα περπατησει ηδη ενα τετραγωνο! Καμια αναγκη για φασαρια. Ενα απλο τηλεφωνο στην αρμοδια υπηρεσια αφου το συγκεκριμενο μαγαζι προφανως φοροδιαφευγει συστηματικα και αστους να βρουν την ακρη αυτοι. Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 @johntfsi ας αλλαξουν την φορολογηση π.χ. να 2πλασιασουν το κατωτο οριο αναλογα με την περιοχη,να δουν τι περιουσιακα στοιχεια εχουν,τι νοικι εχουν στο ιατρειο κτλ... Επιπλεον να πανε να μαζεψουν οτι χρωστανε εταιριες,οτι κλεψανε απο και δεν τα εδωσαν πισω κτλ...http://skandalakommaton.blogspot.com/ Οσο για την αποψη σου για το χασιμο πελατων οκ και πες τους μαστορες δεν τους εχεις και τοσο αναγκη .τον γιατρο που αφορα θεμα υγειας λες να σε περνει για περατζαδες μεχρι να βρεις φτηνο και καλο? μην ξεχνας οτι τον γιατρο τον θες για καταστασεις που θα τον χρειαστεις απροοπτα.Αρα πρεπει να εχεις και καλες σχεσεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 @johntfsi ας αλλαξουν την φορολογηση π.χ. να 2πλασιασουν το κατωτο οριο αναλογα με την περιοχη,να δουν τι περιουσιακα στοιχεια εχουν,τι νοικι εχουν στο ιατρειο κτλ... Επιπλεον να πανε να μαζεψουν οτι χρωστανε εταιριες,οτι κλεψανε απο και δεν τα εδωσαν πισω κτλ...http://skandalakommaton.blogspot.com/ Οσο για την αποψη σου για το χασιμο πελατων οκ και πες τους μαστορες δεν τους εχεις και τοσο αναγκη .τον γιατρο που αφορα θεμα υγειας λες να σε περνει για περατζαδες μεχρι να βρεις φτηνο και καλο? μην ξεχνας οτι τον γιατρο τον θες για καταστασεις που θα τον χρειαστεις απροοπτα.Αρα πρεπει να εχεις και καλες σχεσεις... Φίλε όντως για τον τομέα υγείας έχεις δίκιο. Απλά πολλοί ασθενείς πλέον πάνε στους γιατρούς των ασφαλιστικών τους ταμείων, πχ ΙΚΑ. Οι γιατροί όμως που εργάζονται εκεί μετά παίρνουν τους ασθενείς τους στο ιδιωτικό τους ιατρείο και τους τα παίρνουν. Αυτό έχει μειωθεί λίγο, όσον αφορά τις τιμές και πλέον αρκετοί γιατροί κόβον απόδειξη. Και δε σου λένε οι περισσότεροι άλλη τιμή με ΦΠΑ. Είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί φορολογικό νομοσχεδίο πολλών ταχυτήτων (πχ για κάθε περιοχή) και επίσης πολύ δύσκολο να γίνει εκτίμηση της ατομικής κατάστασης του καθενός, όσον αφορά τα έξοδα του (σχολεία, ενοίκια, κα). Αυτό δεν αφορά μόνο τους ιατρούς, αλλά και τους ιδιώτες. Οι εταιρείες έχουν ήδη αυστηρό φορολογικό νομοσχέδιο, απλά βρίσκουν παραθυράκια και όχι μόνο :O. Φαντάζομαι ξέρετε τι γίνεται όταν πάει εφοριακός σε ΑΕ να κλείσει βιβλία 3ετιας -5ετιας... Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, απλά δε ξέρω κατά πόσο είμαστε όλοι μας ευαισθητοποιημένοι και κάτα πόσο θα λειτουργήσουν οι ελεκτικοί μηχανισμοί. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 Δεν νομιζω οτι ειναι νομιμο στην Ελλαδα να σου δωσει καποιος τιμη χωρις ΦΠΑ. Δεν ειμαστε στην Αμερικη. Αν καποιος μας προσφερει μια υπηρεσια και μας δωσει μια τιμη, και οταν του ζητησουμε αποδειξη ανεβασει την τιμη, νομιζω εχουμε το δικαιωμα να αρνηθουμε την πληρωμη του επιπλεον ποσου, επειδη φυσικα δεν μπορουμε εμεις να πληρωσουμε το φορο του γιατρου, υδραυλικου κτλ. Αυτο που θα μπορουσε να γινει, ειναι να μας γινει εκπτωση για τη μη επιμονη μας να παρουμε αποδειξη (οχι δλδ οτι αυτο ειναι νομιμο, απλα ειναι νομιζω το πιο συχνο). Δεν θυμαμαι να μου εχει συμβει, αλλα αν καποιος μου ζητουσε επιπλεον χρηματα για να μου δωσει αποδειξη σιγουρα δεν θα του τα εδινα και σιγουρα θα επερνα την αποδειξη. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts