Jump to content

MTN - Κύπρος (Πρώην Areeba)


gmmour
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Erotima:

 

mipos kata tixis vrethike kapios apo esas to triimero pou mas perase se kapio paraliako meros tis eleutheris anatolikis kyprou (Cell 325).

fusika miloume, gia osous den exoun akomi katalavei, gia ag. napa kai protara.

ena apo ta pio megala touristika theretra tis mesogeiou

kai ena apo tous pio polisixnastous topous tous kosmou se analogia plithismou kai ektaseos.

gia na min polilogoume...

opios dipote sindromitis tis cytas vriskotan ekei ...

den mporouse oute na dekti oute na kanei klisi epidi sinexeia tou elege

"oles oi grammes ine katelimenes" kai

"o sindromitis pou kalesate den antapokrinete"

 

p.s.

pros olous tous sindromites tis cytas

apofeugete triimera(15Augouste sou erxomaste)

apofeugete sinaulies (Diana Ross, Ploutarxos - Vardis, D.J. Tiesto k.a)

episis

apofeugete podosferika gegonota opos tin podosferiki aulaia stis 27-28 Augoustou me ta nterpi (Apoel-Olympiakos, Digeni - Omonoia kai Salamina -Anorthosis)

Link to comment
Share on other sites

Prwton, vriskesai se lathos thread.

Deyteron, to vriskeis asinithisto auto pou les?

 

Twra an esi skopeueis na pas ston Ploutarxo, Diana Ross kai DJ Tiesto kai na exeis to kinito sto auti na tilefwnas tote den exw tipota na pw..

 

Oso afora tis thalasses kai ta triimera sinithws otan xaplwnw stin paralia to exw kleisto so den me peirazei.

Link to comment
Share on other sites

Prwton, vriskesai se lathos thread.

Deyteron, to vriskeis asinithisto auto pou les?

 

Twra an esi skopeueis na pas ston Ploutarxo, Diana Ross kai DJ Tiesto kai na exeis to kinito sto auti na tilefwnas tote den exw tipota na pw..

 

Oso afora tis thalasses kai ta triimera sinithws otan xaplwnw stin paralia to exw kleisto so den me peirazei.

 

 

Η πλάκα είναι ότι τώρα βρήκε να κάνει "ντού" για το capacity αυτός-και-ο-εαυτός-του, μετά την πρώτη εντυπωσιακή εμφάνιση του mobile σταθμού της cytavoda.....Τώρα που θα δείξει την αξία του το κόκκινο φορτηγάκι, θυμήθηκε αυτός-και-ο-εαυτός-του να πεί κακίες...

 

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η AREEBA να πάρει τους πελάτες της ρε μεγάλε? Πάλι αναβαθμίσεις έκαναν?

Link to comment
Share on other sites

haha

prota prota

den milisa gia sena prosopika

anyway ti thalassa pas??

oso gia to kinito apoti ksero to exoume gia na epikinonoume kai oxi na to exoume klisto

an ine gia na to exoume klisto i na to po allios an epithimoume apomonosi menoume sto spiti klidomenoi:)

coming soon... COMING WHEN??

kai an vriskome ego se lathos thread esi pou diafimizeis kati aniparkto ... pou vriskese?

araktos stin paralia tetia ora me apenergopioimeno kinito?

Link to comment
Share on other sites

Agia Napa - So Nice hotel kai i antistoixi beach dipla akrivws apo Nissi.

Kopiase!

 

Nai to kinito to exoume na epikoinwnoume. Alla otan thelw na relax to exw kleisto.

 

Oso afora gia tin diafimisi einai aplws to sig mou pou fenetai se OLA ta threads pou grafw kai oxi mono se auto edw.

Twra oso afora to poso anyparkto einai to 3G tis cytamobilevodafone to mono pou exeis na kaneis einai na kaneis search gia diktio me ena 3G kinito. Ekei na deis anyparktosini.. (estw kai se test mode akoma)

Link to comment
Share on other sites

Ολιγοπώλιο εξ ανάγκης

 

Δεν σηκώνει πολλούς παίχτες η αγορά των τηλεπικοινωνιών στις χώρες με μικρό πληθυσμό. Σημασία δεν έχει το εύρος του ανταγωνισμού αλλά το τελικό όφελος στον καταναλωτή.

 

Τα ευρήματα κοινής έρευνας των τέως μονοπωλίων Κύπρου, Μάλτας και Λουξεμβούργου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών παρουσίασε χθες στη Λευκωσία η ΑΤΗΚ. Προσκεκλημένοι ήταν παράγοντες του Γραφείων του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ακαδημαϊκοί. Τα πορίσματα της έρευνας, η οποία έγινε από ανεξάρτητους συμβούλους που προσέλαβαν οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, αφού παρουσιαστούν και σε Μάλτα-Λουξεμβούργο, θα τεθούν ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη στις επόμενες εκθέσεις της Κομισιόν σε ότι αφορά στην πρόοδο στον τομέα. Στέλεχος της ΑΤΗΚ, δήλωσε στον "Π" ότι οι τρεις οργανισμοί προχώρησαν σε κοινή έρευνα όταν σε συνάντηση που είχαν για συζήτηση ρυθμιστικών θεμάτων, συμφώνησαν ότι οι αγορές των τριών χωρών παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Βασική ιδιαιτερότητά τους το γεγονός ότι ο πληθυσμός τους είναι κάτω από το ένα εκατομμύριο, ενώ οι μεγάλες χώρες της ΕΕ στις οποίες στηρίχθηκε η δημιουργία του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου έχουν πληθυσμό μέχρι και 60 εκατομμύρια. Ειδικά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η λεγόμενη δευτερογενής νομοθεσία, κατά την άποψη των τριών οργανισμών έγινε χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μικρές χώρες. Σε γενικές γραμμές και σ' αυτές τις δυο χώρες, η αγορά τηλεπικοινωνιών δεν πήρε την πορεία που είχε στις μεγάλες χώρες.

Οι λόγοι των δυσκολιών στην πλήρη ελευθεροποίηση των τριών αγορών, απορρέουν από την έρευνα που έγινε.

 

Ναι στον ανταγωνισμό, αλλά...

Κατ' αρχάς οι σύμβουλοι εντόπισαν αναφορές άλλων χωρών, όπου σημειώνεται πως το μέγεθος μιας χώρας επηρεάζει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι μικρές χώρες έχουν αποδοτικούς οργανισμούς, υπηρεσίες τεχνολογικά προηγμένες, αρκετά καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές, χωρίς να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανταγωνιστών. Παράλληλα δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όχι επειδή οι οργανισμοί αυτοί παρεμβάλλουν εμπόδια αλλά επειδή το μέγεθος της αγοράς είναι τέτοιο που ενδεχομένως να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Ο ανταγωνισμός, τονίζεται στην έρευνα, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Ναι σε μια αγορά που να μην έχει εμπόδια εισόδου σε ανταγωνιστές, αλλά η επιτυχία στον τομέα δεν πρέπει να κρίνεται με το πόσοι κατάφεραν να εισέλθουν. Σημασία έχει η ικανοποίηση του καταναλωτή, η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και το κατά πόσο εξυπηρετείται ο καταναλωτής με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

 

Μήνυμα στην Κομισιόν

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στην Κομισιόν αρχές Ιουλίου από τους ανεξάρτητους συμβούλους, παρουσία και των τριών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών. Στόχος, σύμφωνα με το στέλεχος της ΑΤΗΚ δεν είναι να εξαιρεθούν από την εφαρμογή του Κεκτημένου οι τρεις χώρες. Στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ρυθμιστικές Αρχές να λαμβάνουν υπόψη τα πορίσματα της έρευνας και τις ιδιαιτερότητες των τριών χωρών ως δεδομένες και να μην είναι τόσο αυστηρές. Να αναφέρουμε ότι στην τελευταία της έκθεση για την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνιζε μεταξύ άλλων ότι ο ανταγωνισμός στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες είναι πολύ περιορισμένος, τα τέλη τηλεφωνίας είναι πολύ χαμηλότερα απ' ό,τι ο μέσος όρος της ΕΕ παρότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί κανονικά, η διείσδυση στο ευρυζωνικό Ίντερνετ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ διαπιστώθηκε σύγκρουση από το διπλό ρόλο της κυβέρνησης να είναι ο ιδιοκτήτης της ΑΤΗΚ, του φορέα δηλαδή που κατέχει δεσπόζουσα θέση και ταυτόχρονα να διαμορφώνει πολιτική στα θέματα τηλεπικοινωνιών, μέσα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που υπάγεται στο Υπουργείο.

 

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ

 

Κωδικός άρθρου: 556041

 

ΠΟΛΙΤΗΣ - 22/06/2005, Σελίδα: 20

Link to comment
Share on other sites

Ίσως βιαστεί κάποιος να πεί ότι απο τη στιγμή που ο "ανεξάρτητος" σύμβουλος που προσέλαβε η ΑΤΗΚ, προφανώς θα έφτανε στα πιό πάνω συμπεράσματα.

Και εν μέρει ίσως να είχε και δίκαιο. Ειδικά αν μιλούσε ο areebistas Χρύσης για παράδειγμα, θα έλεγε σίγουρα " :mad: :mad: :mad: psemata! psemata!".

Αν το δεί όμως αντικειμενικά, και ειδικότερα για την κινητή τηλεφωνία, θα δεί ολοφάνερα την παγίδα: αυτή τη στιγμή η areeba προσπαθεί να γίνει ο εναλλακτικός παροχέας μιας ήδη κορεσμένης αγοράς. Τί προσπαθεί να πουλήσει? Φωνή, και τις κλασσικές υπηρεσίες δεδομένων, μέσω του ΔΙΚΟΥ της δικτύου. Είναι σάν να προσπαθούσε μια ανταγωνιστική εταιρία του ΟΤΕ να αναπτύξει ΕΞΑΡΧΗΣ χάλκινο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας μόνο και μόνο για να γίνει ο ενναλακτικός παροχέας σταθερής τηλεφωνίας, μια καταδικασμένη προσπάθεια, ακόμα και πριν 30 χρόνια.

 

Προσωπική μου άποψη? Η αγορά της Κύπρου είναι όντως τόσο μικρή που είναι ηλίθιο να ξοδέψεις δεκάδες εκατομμύρια λίρες για να αναπτύξεις μια υποδομή για να ανταγωνιστεί μια άλλη, που ήδη αναπτύχθηκε, είναι πετυχημένη και έκανε και την απόσβεση της.

 

Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος χώρος για παιχνίδι απο τρίτους, αλλα όχι στα χωράφια της Cytavoda. Αν δεί κανείς τί μπορεί να προσφέρει το δίκτυο GSM, και το UMTS που έρχεται (στ'αλήθεια, όχι πέντε "ψώρηδες" σταθμοί και μια ταμπέλα στη μέση του πουθενά) θα καταλάβει τις υπηρεσίες. Location based services, bulk sms, premium sms (όχι λογότυπα και μαλακιούλες, μιλώ για σοβαρές εφαρμογές, πχ πληρωμές απο το κινητό, mobile-banking κ.λ.π)...Όλα αυτά είναι υπηρεσίες που το δυσκινητο "αμάξι" της ΑΤΗΚ δε μπορεί να παρακολουθήσει με ευκολία, αλλά μια εταιρία με 10-15 τσαμπουκάδες μηχανικούς και marketeers μπορούν να αξιοποιήσουν.

 

Αλλά τί να πείς...Ας περιμένουμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η φαρσοκωμωδία. Εντωμεταξύ, εταιρίες όπως η NetSmart και η Thunderworx, έχουν ήδη δεί τις προοπτικές και θησαυρίζουν με υπηρεσίες πάνω απο το δίκτυο της ΑΤΗΚ. Οι Λιβανέζοι ακόμα τρίβουν....

Link to comment
Share on other sites

Na poume edw oti i Thunderworx exei "katalavei" tous radiofwnikous stathmous pagkypriws. Einai i etaireia pisw apo tous 4psifious arithmous pou mporoume pleon na stelloume SMS stous rad.stathmous.

 

O apostoleas xrewnetai 10c to minima + VAT. Fysika o stathmos exei kai autos to meridio tou....Xerw stathmo pou efyge apo to 96 tou kai pige ston 4psifio tis Thunderworx

Link to comment
Share on other sites

Μια τέτοια υπηρεσία (4ψήφιοι αριθμοί αποστολής SMS) ήταν κάτι που ήταν αναμενόμενο. Είπες 10c+ΦΠΑ; Σε κάποιο σταθμό άκουσα για 50c...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα είναι (συνήθως 1€+ΦΠΑ). Οπότε τα 50c είναι καλά...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Εντωμεταξύ, εταιρίες όπως η NetSmart και η Thunderworx, έχουν ήδη δεί τις προοπτικές και θησαυρίζουν με υπηρεσίες πάνω απο το δίκτυο της ΑΤΗΚ. Οι Λιβανέζοι ακόμα τρίβουν....

 

Εσένα ποιος σου είπε ότι οι υπηρεσίες της Thunderworks είναι πάνω από τη CYTA?

Link to comment
Share on other sites

Εσένα ποιος σου είπε ότι οι υπηρεσίες της Thunderworks είναι πάνω από τη CYTA?

 

Exartatai pws to vlepeis...

Link to comment
Share on other sites

Demi, δεν ξέρω αν οι εν λόγω πάροχοι χρησιμοποιούν το δίκτυο της CytaVoda ή της Areeba, αλλα εάν έχουν συμβαση με την Areeba, τότε για GPRS χρησιμοποιούν το δικό της δίκτυο, διότι -έχω την εντύπωση ότι- GPRS roaming δε γίνεται. Σε αυτό ας μας διαφωτίσουν οι παροικούντες τη Areeba.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Demi, δεν ξέρω αν οι εν λόγω πάροχοι χρησιμοποιούν το δίκτυο της CytaVoda ή της Areeba, αλλα εάν έχουν συμβαση με την Areeba, τότε για GPRS χρησιμοποιούν το δικό της δίκτυο, διότι -έχω την εντύπωση ότι- GPRS roaming δε γίνεται. Σε αυτό ας μας διαφωτίσουν οι παροικούντες τη Areeba.

Fisika k de ginete kati tetio.

kanenas paroxeas stin kipro den ipostirizi GPRS roaming xenou diktiou apoti xerw.

Link to comment
Share on other sites

Fisika k de ginete kati tetio.

kanenas paroxeas stin kipro den ipostirizi GPRS roaming xenou diktiou apoti xerw.

 

Kalwstone kai as argise :rolleyes: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εσένα ποιος σου είπε ότι οι υπηρεσίες της Thunderworks είναι πάνω από τη CYTA?

 

Γιατί αγαπητέ δεν-ξέρω-τί-σημαίνει-το-nickname-σου, η areeba ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει ακόμη υπηρεσίες bulk sms (αυτό το ρώτησα προσωπικά), ούτε premium sms (αυτό το ρώτησε κάποιος συνεργάτης), επομένως προφανέστατα μόνο πάνω απο δίκτυο της cyta μπορούν να προσφέρουν αυτά που προσφέρουν.

Άρα, εσένα ποιός σου είπε ότι υπήρχε ποτέ πιθανότητα να συνεργαστεί η thunderworx με την areeba?

Link to comment
Share on other sites

Gia pliroforia sas, opoia etaireia prosferei ipiresies opos thunderworx, gia na mporesei na tis ilopoiisei xreizetai na exei simfonia me olous tous paroxeis kinitis tilefonias. An den exei simfonia px me cyta, o xristis tis cyta den tha mporei na steilei SMS ston sigkekrimeno arithmo. Autos o 4 arithmos prepei na ginei define sto SMSC gia na mporei na ipostirixthei. An kapoios mporei na dokimasei na steile SMS apo areeba se ene tetoio arithmo kai na mas pei an leitourgei.
Link to comment
Share on other sites

Uparxei GPRS roaming...Kane ena search sto google grapse cyta GPRS roaming kai tha sou petaxsei 3-4 providers. Mporouses na peis den nomizw...esi amesws na peis den uparxei!!

Apla einai periorismenos o arithmos sumfwniwn kai mono gia inbound service...

Link to comment
Share on other sites

file inside geia sou. Ta links pou exei to google einai gia diafores etaireies pou parexoun ipiresies GPRS Roaming Exchange, diladi i cyta anti na exei me kathe operator direct connection kanei simfonia me kapoious paroxeis pou exoun epikoinonia me allous paroxeis kai etsi kaliptoun sxedon tous perissoterous operators. auto apo mono tou den mporei na simainei kai oti iparxei GPRS roaming. kai i areeba exei tetoies simfonies alla den nomizo na exei GPRS roaming!!! epeidi eimai e3oteriko mporeis na pareis to customer care kai na rotiseis kai na mas peis? Thanks
Link to comment
Share on other sites

Gia pliroforia sas, opoia etaireia prosferei ipiresies opos thunderworx, gia na mporesei na tis ilopoiisei xreizetai na exei simfonia me olous tous paroxeis kinitis tilefonias. An den exei simfonia px me cyta, o xristis tis cyta den tha mporei na steilei SMS ston sigkekrimeno arithmo. Autos o 4 arithmos prepei na ginei define sto SMSC gia na mporei na ipostirixthei. An kapoios mporei na dokimasei na steile SMS apo areeba se ene tetoio arithmo kai na mas pei an leitourgei.

 

Άσχετο. Το θέμα είναι: τελικά ποιός ξέρει τί του γίνεται?

Η areeba που τρέχει να ΣΤΗΣΕΙ δίκτυο κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, (ελπίζοντας να φτάσει που? Στο 30 - 40% της αγοράς? Είναι αυτό επένδυση?), ή η Thunderworx που νοικιάζει απλά τα δίκτυα των operators για να κτυπήσει έξυπνες υπηρεσίες με ελάχιστο κόστος σε σχέση με τα έσοδα της?

Αυτή ήταν η ουσία των σκέψεων μου. Θέλεις να δίνεις 100 και να παίρνεις 105,με τεράστιο κίνδυνο και έντονο ανταγωνισμό ή να δίνεις 3 και να παίρνεις 6 άνετος κι ωραίος (όπως απέδειξε η εταιρία-παράδειγμα)?

Link to comment
Share on other sites

  • The topic was unpinned
  • This topic was featured and unfeatured

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...