Jump to content

Format κάρτας SD απο Fat32 σε Fat

sokis8
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω μια κάρτα mini sd 1gb με adaptor η οποία έχει format fat. Αυτήν την χρησιμοποιώ στο mp3 του αυτοκινήτου για να παίζει μουσική. Αγόρασα κάποιες επιπλέον κάρτες SD χωρητικότητας 4gb τις φούλαρα μουσική αλλά δεν τις παίζει το μηχάνημα του αυτοκινήτου (AUDI). Απο οτι διαπίστωσα το format των SD καρτών είναι fat 32. Πως μπορώ να μετατρέψω τις SD σε format fat απο fat32. Όταν πάω να τους κάνω διαμόρφωση η μοναδική επιλογή που δίνει είναι fat32. Μήπως ξέρει κάποιος ποιές κάρτες είναι με format fat. Helppppppp........

Μέσω του "Disk Manager" μπορείς να μετατρέψεις τις κάρτες σε NTFS.. Μπορείς, όμως, να χρησιμοποιήσεις προγράμματα "τρίτων" όπως το "PartitionMagic" ή "PartitionIT" κ.α. για να κάνεις τη δουλειά σου.. :)

Το FAT16 υποστηρίζει μέχρι 2 GB, γι' αυτό μάλλον δε σε αφήνει στις 4άρες κάρτες. Μπορείς να δοκιμάσεις στο command prompt: format x: /FS:FAT16 (όπου x το drive letter της κάρτας).

Αν τελικά πετύχει, να ξέρεις οτι θα χάσεις 2 GB...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω μια κάρτα mini sd 1gb με adaptor η οποία έχει format fat. Αυτήν την χρησιμοποιώ στο mp3 του αυτοκινήτου για να παίζει μουσική. Αγόρασα κάποιες επιπλέον κάρτες SD χωρητικότητας 4gb τις φούλαρα μουσική αλλά δεν τις παίζει το μηχάνημα του αυτοκινήτου (AUDI). Απο οτι διαπίστωσα το format των SD καρτών είναι fat 32. Πως μπορώ να μετατρέψω τις SD σε format fat απο fat32. Όταν πάω να τους κάνω διαμόρφωση η μοναδική επιλογή που δίνει είναι fat32. Μήπως ξέρει κάποιος ποιές κάρτες είναι με format fat. Helppppppp........

κατά 99% το μηχάνημα δεν τις βλέπει επειδή δεν μπορεί να διαβάσει sdhc κάρτες..δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάρτα sd 2gb!