Jump to content

Ασύρματο τηλέφωνο 2 γραμμών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αναζητώ κάποιο ασύρματο τηλέφωνο στο οποίο μπορώ να συνδέσω 2 γραμμές:

Έχω δλδ 2 τηλεφωνικά νούμερα (pstn - ΟΤΕ) αλλά δεν θέλω να έχω 2 διαφορετικές συσκευές στο σπίτι. Θέλω να μπορώ να δέχομαι τις κλήσεις και των 2 σε μία συσκευή.

Στην Αμερική είδα κάποιες πολύ ωραίες συσκευές (DECT 6) αλλά διστάζω να αγοράσω με το φόβο μήπως δεν δουλεύουν στην Ελλάδα. Για παράδειγμα:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280430856323&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1723wt_963

θα αποτελούσε ιδανική λύση για μένα.

Θα δουλεύει όμως στο ελληνικό pstn δίκτυο του ΟΤΕ?

Επιπλέον, έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη λύση?

Υπάρχουν σίγουρα κάποια ακριβά μοντέλα. Σκέφτομαι όμως ότι πρέπει να γίνεται και αλλιώς. Νομίζω μπορείς να κατοχυρώσεις ένα ακουστικό σε 2 βάσεις. Μετά να συνδέσεις τις 2 βάσεις στις 2 γραμμές. Για κοίταξε το...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

• 3 weeks later...

τα dect 6 δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα. Και γενικά στην Ευρώπη. Τα dect 6 βγήκαν για την Αμερική επειδή τα δικά τους dect δουλεύαν είτε σε 900Mhz είτε 2.4Ghz Και είχαν παρεμβολές και άλλα θέματα.

Τα dect 6 δουλεύουν στα 1,9. Και για να μην τα πούνε dect 1,9 τα ονομάσαν dect 6! οπότε ναι δουλεύουν Ελλάδα άφοβα. Το θέμα όμως με όλα τα ασύρματα και γενικά τα τηλέφωνα είναι αν θα δουλεύει η αναγνώριση τους εδώ Ελλάδα. Κάθε χώρα έχει το δικό της σύστημα.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε :)

τελικά πήρα αυτό: http://www.consumer.philips.com/c/phones/se6591b_17/prd/us/

από την Αμερική και δουλεύει άψογα... χρειάστηκα μόνο ένα ανταπτοράκι για τη μπρίζα (2,5 ευρώ) καθώς ο μετασχηματιστής παρ'ότι ήταν αμερικάνικος σηκώνει και μέχρι 240V. Η αναγνώριση καλούντος δουλεύει άψογα, τουλάχιστον με τον ΟΤΕ που έχω...

τελικά πήρα αυτό: http://www.consumer.philips.com/c/phones/se6591b_17/prd/us/

από την Αμερική και δουλεύει άψογα... χρειάστηκα μόνο ένα ανταπτοράκι για τη μπρίζα (2,5 ευρώ) καθώς ο μετασχηματιστής παρ'ότι ήταν αμερικάνικος σηκώνει και μέχρι 240V. Η αναγνώριση καλούντος δουλεύει άψογα, τουλάχιστον με τον ΟΤΕ που έχω...

Εντάξει καλά έκανες! 2 είναι τα συστήματα αναγνώρισης και τα καλά-ακριβά ασύρματα το υποστηρίζουν. οπότε ναι καλά κάνει και δουλεύει! αλλά πολλές φορές τα ελληνικά σέρβις σου λένε βλακείες.

αν και η βάση ενός gigaset που έχω και γενικά οι βάσεις των gigaset σου λένε για ποιά χώρα προορίζονται για να λειτουργούν.

και στα Panasonic αν δεν κάνω λάθος. για τα Philips τα ασύρματα δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για την κάλυψη τους βασικά. το σήμα τους με λίγα λόγια ;-) Μεγειά λοιπόν! Και καλα Χριστούγεννα :)

• 5 weeks later...

Μήπως μπορείς να μου πεις από που πήρες το συγκεκριμένο τηλέφωνο? Ψάχνω και εγώ για ένα δίγραμμο dect. Επίσης ο αντάπτορας που πήρες ήταν αποκλειστικά για το ρεύμα ή για κάτι άλλο?

Ευχαριστώ!

το τηλέφωνο που πήρα είναι αυτό εδώ

και το e-store του είναι εδώ:

ο αντάπτορας είναι κάτι πολύ κλασικό για να μετατρέπει το ακροφύσιο για την μπρίζα από αμερικάνικάνικο σε ευρωπαϊκό. κάτι σαν αυτό ας πούμε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, είχες κάνα πρόβλημα με το τελωνείο, δηλαδή σε χρεώσανε για εκτελωνισμό ή όχι? Έχω αγοράσει και εγώ πράματα από το ebay γενικά μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα αλλά νομίζω υπάρχει κάποιο χρηματικό όριο πέρα από το οποίο πληρώνεις φόρο και έξοδα εκτελωνισμού.

Σε ευχαριστώ και πάλι!

οχι. ο συγκεκριμένος στέλνει με USPS οπότε ου΄δεν πρόβλημα. Απλά στο ταχυδρομείο πλήρωσα 3 ευρώ, καθώς πέρασε ελεύθερο τελωνείου.

Σε ευχαριστώ και πάλι, λέω να πάρω και εγώ το ίδιο αφού και εσύ λές ότι είναι καλό. Βρήκα 1-2 δίγραμμα σε κάποια e-shops εδώ στην Ελλάδα αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ καλά και είναι άγνωστες μάρκες.