Jump to content

ΑΠΟ VISTA ΣΕ WINDOWS 7

ALEX19
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδες

εχω ενα λαπτοπ sony vaio που εχει vista και θα ηθελα να βαλω τα 7 το προβλημα μου ειναι οτι αν βαλω τα 7 θα χασω τα προεγκατεστιμετα προγραμματα οση εχουν sony ξερουν τι θα μπορουσα να κανω ξερει κανεις??

Ευχαριστω

ΕΛΛΑΣ

Μπορείς να εγκαταστήσεις τα Windows 7, αλλά αντί για "Clean Installation" να κάνεις "Upgrade".. Και πάλι, όμως, τα προγράμματα δεν τα παίζουν ή δεν θα παίζουν σωστά.. Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι που είχα εγκαταστήσει στα Windows XP μετά από Upgrade σε Windows 7 δεν έπαιζε σωστά και οι πίστες είχαν χαθεί.. Με διαγραφή του φακέλου του παιχνιδιού από το "Windows.old" και με σωστή εγκατάσταση από τα Windows 7, το παιχνίδι έπαιζε και παίζει κανονικά (δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα)...

Προσοχή: Θα πρέπει να εγκαταστήσεις ίδια έκδοση που είχες στα Vista και στα Windows 7 (Home Premium -> Home Premium, Business -> Pro και Ultimate -> Ultimate..

Καταλαβα δηλαδη θα κανω αναβαθμηση χωρις να χρειαστει να κανω format και να χασω ολα τα αρχεια μου αλλα θα δουλευουν τα προεγκατεστιμενα π.χ. καμερα η ολα τα αλλα προγραμματα που βαζει η sony οταν το αγοραζεις?
ΕΛΛΑΣ

Και εγώ θέλω να κάνω το ίδιο με τον ALEX19... και έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις...

1) Αν κάνω Clean Installation δεν μπορώ να ξαναπεράσω τα προγράμματα της σονυ από το recovery disc ή έστω να τα κατεβάσω?

2) Υπάρχει περίπτωση να χαθεί η εγγύηση με την αλλαγή του λειτουργικού?

jimsakpt3 said:
Και εγώ θέλω να κάνω το ίδιο με τον ALEX19... και έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις...

1) Αν κάνω Clean Installation δεν μπορώ να ξαναπεράσω τα προγράμματα της σονυ από το recovery disc ή έστω να τα κατεβάσω?

Σωστα ειναι καποιες αποριες που εχω και εγω

ΕΛΛΑΣ

αν κανεις αναβαθμιση και ολα πανε καλα το pc σου θα ειναι πληρως λειτουργικο οπως πριν με νεο OS.

Αν κανεις clean install θα εχεις νεο λειτουργικο, καθολου προγραμματα και τα αρχεια σου σε ενα φακελο με ονομα windows.old. Χανεις μονο τα προγραμματ δηλαδη.

Ειναι προτιμοτερο το clean install για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρχουν μπερδεματα μεσω της αναβαθισης και ειναι προτιμοτερο μετα να αφιερωσεις 1-2 ωρες να ξαναφερεις το pc στα μετρα σου! ;)

Shit Happens!!!

jimsakpt3 said:

1) Μπορεις!

2) Αν ειναι αυθεντικα windows δεν χανεται η εγγυηση!

Shit Happens!!!

ALEX19 said:
Καταλαβα δηλαδη θα κανω αναβαθμηση χωρις να χρειαστει να κανω format και να χασω ολα τα αρχεια μου αλλα θα δουλευουν τα προεγκατεστιμενα π.χ. καμερα η ολα τα αλλα προγραμματα που βαζει η sony οταν το αγοραζεις?

Με το "Upgrade" μένουν στον υπολογιστή όλα τα αρχεία και τα προγράμματα, ενώ με το "Clean Installation" διαγράφονται όλα..!!

jimsakpt3 said:

1) Φυσικά και μπορείς να ξαναπεράσεις όλα τα προγράμματα της Sony, αλλά με την προϋπόθεση ότι (αν τα περάσεις από το Recovery Cd) τα προγράμματα που έχει το Cd είναι συμβατά με Windows Vista.. Καλύτερα να κοιτάξεις πρώτα στην ιστοσελίδα της Sony μήπως έχει βγάλει έκδοση του προϊόντος που θες για Windows 7.. ;)

2)Δεν ξέρω αν θα χαθεί η εγγύηση (λίγο άκυρο το "κόβω), αλλά σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τα Windows 7 θα απευθυνθείς στη Microsoft και όχι στη Sony (γιατί αγοράζεις νέο λειτουργικό σύστημα και η Sony δεν έχει την ευθύνη. Η Sony είχε την ευθύνη του λειτουργικού σου σε περίπτωση που αυτό ήταν ήδη εγκατεστημένο όταν αγόρασες τον υπολογιστή από αυτή).. :)

P.s: Με πρόλαβε ο φίλος fantomas. Συγνώμη φίλε, αλλά την ώρα που εσύ είχες γράψει τις απαντήσεις σου εγώ πληκτρολογούσα και δεν τις είδα..

σε μια παρομια περιπτωση που ειχα απο χαζομαρα μου εσβησα τα vista οταν τα ξαναεγκατεστησα δεν υπηρχαν τα προεγκατεστημενα μπηκα στο σαιτε της sony για να κανω με καπιο τροπο update και δεν γινοταν επρεπε να κατεβαζω τα προγραμματα ενα-ενα και αναγκαστηκα να παρω τα recovery disc απο εκει που τον αγορασα για να τον επαναφερω στην κατασταση που τον πηρα
ΕΛΛΑΣ

johnthegreek said:
P.s: Με πρόλαβε ο φίλος fantomas. Συγνώμη φίλε, αλλά την ώρα που εσύ είχες γράψει τις απαντήσεις σου εγώ πληκτρολογούσα και δεν τις είδα..

No prob! :D

Shit Happens!!!

fantomas_ktm said:
αν κανεις αναβαθμιση και ολα πανε καλα το pc σου θα ειναι πληρως λειτουργικο οπως πριν με νεο OS.

Αν κανεις clean install θα εχεις νεο λειτουργικο, καθολου προγραμματα και τα αρχεια σου σε ενα φακελο με ονομα windows.old. Χανεις μονο τα προγραμματ δηλαδη.

Ειναι προτιμοτερο το clean install για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα υπαρχουν μπερδεματα μεσω της αναβαθισης και ειναι προτιμοτερο μετα να αφιερωσεις 1-2 ωρες να ξαναφερεις το pc στα μετρα σου! ;)

Αν είναι να κάνεις clean install καλύτερα να κάνεις τον δίσκο και format, να την κάνεις σωστά την δουλειά...

Τέσπα, νομίζω ότι κατάλαβα...

παιδιά thanks για τις πληροφορίες...

To format το εκανες επι XP εποχης επειδη δεν σου εδιναν και αλλη επιλογη.. Τωρα δεν ειναι αναγκη να ταλαιπωρεις το δισκο. Η νεα εγκατασταση θα ειναι πεντακαθαρη και δν χρειαζεται να ταλαιπωρησαι με backup και αλλα τετοια ;)
Shit Happens!!!

fantomas_ktm said:
To format το εκανες επι XP εποχης επειδη δεν σου εδιναν και αλλη επιλογη.. Τωρα δεν ειναι αναγκη να ταλαιπωρεις το δισκο. Η νεα εγκατασταση θα ειναι πεντακαθαρη και δν χρειαζεται να ταλαιπωρησαι με backup και αλλα τετοια ;)

δηλαδή πιστεύεις ότι είναι καλύτερα χωρίς φορματ?

δεν μένουν αρχεία από το προηγούμενο λειτουργικό?

πάντως με τα 7 το φορματ γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα xp ( τώρα αν ταλαιπωρήται ο δίσκος δεν το ξέρω )....

jimsakpt3 said:
δηλαδή πιστεύεις ότι είναι καλύτερα χωρίς φορματ?

δεν μένουν αρχεία από το προηγούμενο λειτουργικό?

πάντως με τα 7 το φορματ γίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα xp ( τώρα αν ταλαιπωρήται ο δίσκος δεν το ξέρω )....

Σίγουρα μια "καθαρή" εγκατάσταση είναι ό,τι καλύτερο για το σύστημα.. Πίστευω, όμως, ότι αν διαβάσετε από την αρχή το θέμα "Microsoft Windows 7" θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες.. :)

το φορματ έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. μόνο καθαρή εγκατάσταση.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Alexkass said:
το φορματ έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. μόνο καθαρή εγκατάσταση.

τι εννοείται όταν λέτε καθαρή εγκατάσταση? γιατί μάλλον μπερδεύομαι με τις λέξεις :confused:...

και ποια η διαφορά της με το format?

Εννοεί ότι αν μπορείς να μην επιλέξεις να γίνει format στον δίσκο και έτσι το παλιό λειτουργικό θα μεταφερθεί σε ένα φάκελο windows.old χωρίς να χάσεις τα υπόλοιπα αρχεία.

Υπάρχει όμως αρμόδιο topic για τα windows 7 και είναι αυτό: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=250460

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...