Jump to content

Πρόβλημα με τα cd μουσικής

dread
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα πολύ περίπλοκο και θα παρακαλούσα όποιον ξέρει κάτι να με βοηθήσει

Όταν γράφω όχι μόνο εγώ αλλά και 2 φίλοι μου audio-cd http://www.langkawi.dk/s7.gif (και ο kostas@sl45i) και μετά τα ακούω cd-player μου ξέρετε εκείνα τα μεσαία ούτε στερεοφωνικά ούτε τα μικρά τα φορητά ,κανονικό με κασέτα και ράδιο ακούγονται μικρά και στιγμιαία τσακ που δεν διακόπτουν το τραγούδι αλλά ενοχλούν τον ακροατή (εμένα).Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα παίζω στο DVD μας. Ενώ όταν τα παίζω ( τα cd μην πάει το μυαλό σας αλλού) στο καινούριο phillips φορητό diskman τα παράσιτα δεν ακούγονται. Δεν είναι ένα cd είναι ΟΛΕΣ οι αντιγραφές μου.

Τι είναι αυτά τα καταραμένα τσακ που ακούγονται και μου σπαν τα νεύρα; :mad: http://www.langkawi.dk/u0102.gif

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Αυτό συμβαίνει όταν αντιγράφεις ένα cd; Σ'αυτή την περίπτωση δοκίμασε να μην κάνεις on-the-fly αντιγραφή. Κάνε πρώτα ένα image στον δίσκο και μετά γράψε το cd.

mpa den einai ayto exo grapsei kai se 4x kai pali .

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (15 Φεβ. 2004 , 21:02)

mpa den einai ayto exo grapsei kai se 4x kai pali .

ε τοτε οι συσκευές που παρουσιάζουν το πρόβλημα δεν υποστηρίζουν πλήρως κάποια συγκεκριμένα αγραφα δισκάκια.ίσως να μην υποστηρίζουνκαι ολα τα εγράψιμα. δοκίμασε αγραφα cd με την υποσημείωση "for audio".

Ειναι υποτίθεται συμβατά με περισότερες συσκευές.

Ρώτησα αν το κάνει αυτό σε αντιγραμμένα cd και δεν μου απάντησε κανείς. Έχει σημασία.

Σε αντιγραμμένα το κάνει.

Απλά είναι ασύμβατο μάλλον το cd player και δε τα πάει καλά με κάποια μουσικά cd ανάλογα με τη μάρκα και ανάλογα με το ποιος εγγραφέας τα γράφει.

Φίλε dread προσπάθησε άλλη φορά να είσαι πιο σαφής για να μη μπερδεύεις τα παιδιά ;)

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Μείωσα την ταχύτητα εγγραφης και το πρόβλημα λύθηκε.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Μπα δεν είναι ούτε σκόνη ούτε ταχήτητα

Τι μπορεί να φτέει???

<-><-><-><-><->

Ayto to provlima antimetopiza kai ego gia ena megalo diasthma kai den hxera ti eftege!!!!

Mexri pou apofasisa na allaxo thn Ilithia marka CREATION kai na pao sthn PHILIPS pou apo tote den exo kanena provlima!!!

A kai pote se Maximum taxitita! Ola ta CD mou ta grafo se 12x !!!!

Dokimase na allaxeis marka cd kai an sto kanei pali ayto!!! den xero ti na po.... (a kai tha sinistousa na pareis AUDIO-CD...kalitera einai na pareis cd gia DATA kai na grafeis audio h oti allo thes!!!!!) !!!!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (21 Φεβ. 2004 , 20:14)

...a kai tha sinistousa na pareis AUDIO-CD...kalitera einai na pareis cd gia DATA kai na grafeis audio h oti allo thes!!!!!

Τελικά Audio ή Data να πάρει? :confused:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος csk4023 (22 Φεβ. 2004 , 01:55)

Τελικά Audio ή Data να πάρει? :confused:

Sorry mperdeytika...ithela na po na mhn penreis Audio-CD.....alla na perneis Data-CD !!!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (22 Φεβ. 2004 , 19:05)

Sorry mperdeytika...ithela na po na mhn penreis Audio-CD.....alla na perneis Data-CD !!!!

ΩΠ!....Παραπληροφόρηση!

Ο ρολος ύπαρξης των Audio cd είναι η βέλτιστη δυνατή συμβατότητα με τις επιτραπέζιες συσκευές.

Και φυσικά να προτιμάς τα AUDIO-CD οταν πρόκειται για ήχο και θέλεις να μειωθούν οι πιθανότητες να μην παίζουν σε κάποιες συσκευές!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 (22 Φεβ. 2004 , 20:45)

ΩΠ!....Παραπληροφόρηση!

Ο ρολος ύπαρξης των Audio cd είναι η βέλτιστη δυνατή συμβατότητα με τις επιτραπέζιες συσκευές.

Και φυσικά να προτιμάς τα AUDIO-CD οταν πρόκειται για ήχο και θέλεις να μειωθούν οι πιθανότητες να μην παίζουν σε κάποιες συσκευές!

Αυτό που προφανώς θέλει να πει είναι ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες και μη αισθητές στον απλό χρήστη.

Και μάλιστα με βρίσκει σύμφωνο.

Τα audio cd παραείναι ακριβά για αυτό το παραπάνω που τάχα δίνουν

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 (22 Φεβ. 2004 , 20:45)

ΩΠ!....Παραπληροφόρηση!

ΩΠ!....Παραπληροφόρηση²

Τα CD-R for Audio (όπως είναι η πλήρης ονομασία τους) είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά CD-R, με μόνη διαφορά ότι υπάρχει ένα είδος ψηφιακής υπογραφής σε αυτά. Χωρίς αυτήν, οι περισσότεροι επιτραπέζιοι εγγραφείς CD δεν αναγνωρίζουν το δισκάκι ως άδειο. Αυτό γίνεται διότι τα CD-R for Audio είναι ακριβότερα διότι στην τιμή τους συμπεριλαμβάνεται κάποιο ποσοστό για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τα CD-RW για υπολογιστή δεν ελέγχουν για την ύπαρξη της ψηφιακής υπογραφής και αποδέχονται το δισκάκι ούτως η άλλως.

Όσον αφορά τα επιτραπέζια CD-Players και το γεγονός ότι δεν παίζουν ή παίζουν με προβλήματα μερικά γραμμένα δισκάκια, αυτό γίνεται γιατί η κατασκευή τους είναι τέτοια που δεν μπορούν να διαβάσουν με ευκολία ορισμένους τύπους υποστρώσεων των άδειων CD. Απλά δοκιμάστε άλλες μάρκες.

Ένα άλλο πράγμα που μερικές φορές προκαλεί αυτα τα στιγμιαία τσακ είναι η υψηλή ταχύτητα εγγραφής που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε κατα την εγγραφή των CD σας δοκιμάστε με χαμηλότερες ταχύτητες εγγραφής...

Τελικά θα μου πείτε τι μπορεί να φταίει ή θα μαλώνετε για το ποια cd είναι καλύτερα;

Τελικά τα creation που χρησιμοποιώ είναι καλά; :worry:

<-><-><-><-><->

Δοκίμασε να τα γράψεις με χαμηλότερη ταχύτητα και τηα δεις σίγουρα διαφορα.Ξεκίνα από πολύ χαμηλά και αν δεις ότι παίζουν καλά ανέβαζε΄μέχρι να βρείς την ψηλότερη ταχύτητα με την οποία πορείς να γράψεις μουσικό cd και να παίζει καλά

loipon logo arketis eos megalis piras sto thema proto rolo paizi to cd i marka toy diladi meta apo apoires dokimes an mporis grafe se verbatim enas allos logos pou mpori na sto kanei poy to epatha kai ego einai to antigrafiko soy :)

kai oxi pano apo 16 taxitita se audio :rolleyes:

!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

opois breis pios ine pm!!

Κι εγώ πάντως που ταλαιπωρούμαι καιρό με τέτοιο πρόβλημα, μετά από διάφορα πειράματα, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίνε κάποιες συσκευές μου. Είτε το recorder (παλιό RICOH) είτε τα στερεοφωνικά Sony που έχω σε σπίτι κι αυτοκίνητο...

Το μεσημέρι ήμουν καθ'οδόν κι άκουγα ένα CD (κατά 90% Verbatim) γραμμένο με 2x, το οποίο έπαιξε άψογε μέχρι το 15ο track. Από εκεί και πέρα, ζεστάθηκε το Cd-player και άρχισαν τα παράσιτα, τα κολλήματα, τα πηδήματα. :mad: Το άφησα να κρυώσει και στη συνέχεια έπαιξε άψογα και τα υπόλοιπα tracks... Το ίδιο μου κάνει και με TDK, αλλά δεν τα έχω γράψει εγώ για να ξέρω τις συνθήκες εγγραφής. Κι εκείνα πάντως μέχρι να ζεσταθούν παίζουν άψογα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 (15 Φεβ. 2004 , 18:15)

Ειναι απλό: Μην γράφεις ποτέ audio cd σε ταχύτητες μεγαλύτερες απο 8Χ

Εγώ τα γράφω σε 40Χ και είναι όλα μια χαρά! :)

Το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι κάποια άλλη μάρκα CD. Δοκίμασε Mitsui/TDK/Plextor ή κάποια άλλη επώνυμη. Αν δεις τα ίδια αποτελέσματα, μπορεί να είναι και πρόβλημα hardware.

Μιχάλης :alien:

Σήμερα άκουσα ένα αυθεντικό cd των Evanescence και είχε κι αυτό τα παράσιτα .Το έβγαλα και είδα οτι ήταν απο κάτω ο χάρτης της Ελλάδος με ολους τους ποταμούς,χωματόδρομους,δρόμους κτλ. απο γρατσουνιές.Αρα έχω χάσει κάθε ιδέα για τον λόγο που τα προκαλεί. :(

<-><-><-><-><->