Jump to content

Nokia: Νέα και επικαιρότητα

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν έχει επεξεργαστή όπως τον 775,μόνο ναυαρχίδα πού δεν θα ναι.προϋπόθεσή για να λέγεται μία συσκευή ναυαρχίδα είναι,να φοράει τον ισχυρότερο επεξεργαστή της αγοράς.ούτε περσινό,ούτε και κάποιον,κατηγορίας midge range.

Αλλά για την nokia κρατάω μικρό καλάθι.

Και η xiaomi προσπαθεί να κυνηγήσει τους μεγάλους,στις ακριβές συσκευές ομως,δεν το πετυχαίνει.και οχι μόνο λόγω brand.

Samsung και αλλοι πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για πατέντες και software.κάτι πού πολλοί κινέζοι δεν κάνουν.μόνο specs φορτώνουν.

Θα ήθελα πάντως η nokia να κάνει το μπαμ εκπλήσσοντας με θετικό τρόπο.

Το τελευταίο αν και φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, δεν το αποκλείω εντελώς. Γιατί αν δεν το κάνει, δεν θα έχει μέλλον με mid range συσκευές.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Αν έχει επεξεργαστή όπως τον 775,μόνο ναυαρχίδα πού δεν θα ναι.προϋπόθεσή για να λέγεται μία συσκευή ναυαρχίδα είναι,να φοράει τον ισχυρότερο επεξεργαστή της αγοράς.ούτε περσινό,ούτε και κάποιον,κατηγορίας midge range.

Αν είναι έτσι όπως τα λες, που δεν είναι γιατί κακώς βαφτίζεις "επεξεργαστή" το SoC, τότε η Samsung κακώς έχει βαφτίσει ναυαρχίδα οτιδήποτε έχει βγάλει με Exynos.

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Αν είναι με τον 775, δύσκολο βλέπω να κάνει το κάτι παραπάνω στις κάμερες. Θα έπρεπε το λιγότερο τον 888+ να έχει ως τις 11 Νοεμβρίου που θα βγει η συσκευή.

Σε τέτοια περίπτωση ενδεχομένως να είναι και διάδοχος της κατηγορίας 7, ούτε καν 8, δηλαδή υψηλό mid-ranger...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Σε τέτοια περίπτωση ενδεχομένως να είναι και διάδοχος της κατηγορίας 7, ούτε καν 8, δηλαδή υψηλό mid-ranger...

Ναι, σε περίπτωση που βάλει τον 775 βλέπω να γίνεται διάδοχος του 8.3 5G που έχει τον 765G. Στο 8 ανήκει αλλά δεν θα ονομάζεται έτσι. Θα έχει πλέον X μπροστά. Όπως γινόταν με τις κινέζικες εκδόσεις παλιά. Φαίνεται αποφάσισαν να βάλουν το X και στις Global.

Αν είναι έτσι όπως τα λες, που δεν είναι γιατί κακώς βαφτίζεις "επεξεργαστή" το SoC, τότε η Samsung κακώς έχει βαφτίσει ναυαρχίδα οτιδήποτε έχει βγάλει με Exynos.

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς ετσι.

Κι επιτέλους φέτος ο 2100 είναι top.

Ομως και πάλι.προσωπικές απόψεις είναι αυτές.

Αν έκανε τα μισά πού έχει κάνει η samsung θα ήταν ήδη στο παιχνίδι.προς το παρόν κοιτάζει από τα αποδυτήρια και με γκολ πριν καν βγει στο παιχνίδι.

Εύχομαι να αλλάξει αυτό και να βρεθεί τρόπος να επανέλθει,ομως μάλλον πως απλά είμαι ρομαντικός και ονειροπόλος ως προς το Ονομά της nokia.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς ετσι.

Κι επιτέλους φέτος ο 2100 είναι top.

Και μόνο που είπες "επιτέλους", εγώ την πήρα την απάντησή μου.

Ομως και πάλι.προσωπικές απόψεις είναι αυτές.

Αν έκανε τα μισά πού έχει κάνει η samsung θα ήταν ήδη στο παιχνίδι.

Ποια μισά; Μισές αντιγραφές της Apple; Οι μόνοι που αγοράζουν Samsung είτε αυτοί που θέλουν Apple αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν, είτε αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό από Apple. Όχι μόνο την Nokia, καμία εταιρία δεν θέλω προσωπικά να δω στα χνάρια της Samsung. Και ας αποτυγχάνουν κάθε τρεις και λίγο και ας ανοίγουν νέες.

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Νέο, ανθεκτικό κινητό τέλη του μήνα. Το μόνο του είδους του με νέα Νόκια ήταν το 800 Tough. Για να δούμε τι ετοιμάζει.

https://nokiamob.net/2021/07/13/nokia-mobile-launching-a-new-rugged-smartphone-on-july-27/

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Προς το παρόν μόνο αυτό....

https://www.gsmarena.com/nokia_xr20-11013.php

Όπως το βλέπω δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μια από τα ίδια... Εκτός και αν οι φωτογραφίες δεν είναι ακριβείς και έχει ειδική προστασία στο κέλυφος...

Αντίθετα η κανονική Nokia είναι εκείνη που βγάζει ανθεκτικές συσκευές, έστω και για τη βιομηχανία της παραγωγής και όχι για ιδιώτες...

Όπως το βλέπω δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, μια από τα ίδια... Εκτός και αν οι φωτογραφίες δεν είναι ακριβείς και έχει ειδική προστασία στο κέλυφος...

Αντίθετα η κανονική Nokia είναι εκείνη που βγάζει ανθεκτικές συσκευές, έστω και για τη βιομηχανία της παραγωγής και όχι για ιδιώτες...

Τα πρώτα Nokia της HMD ήταν αρκετά ανθεκτικά. Είχαν αλουμίνιο πίσω και πλάι. Όπως το Nokia 8 που είχα. Μου θύμιζε Nokia N8 αδυνατισμένο. ;)

Τώρα τα τελευταία τα βλέπω να έχουν πλαστικό πίσω και πλάι. Δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά μπορεί να είναι.

Ναι το XR20 φαίνεται να είναι είναι ένα υποβαθμισμένο X20, με λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11013&idPhone2=10838

Βλέπω πολλά τέτοια να βγάζουν μέχρι την υποτιθέμενη ναυαρχίδα τους τον Νοέμβριο.

Edited by evris2013

Όλο για νέες συσκευές ανεβάζεις, αλλά avatar και υπογραφή παραμένει βλέπω Xiaomi ;)

Δεν ξέρω, κι εμένα να πω την αλήθεια δεν με έχει πείσει μέχρι τώρα... Μόνο σχεδιαστικά μου άρεσαν πολλές συσκευές της, αλλά κάτι άλλο για να πω ότι ξεχωρίζει από τους άλλους, όχι... Και το γεμάτο προβλήματα 9άρι που δεν έχει καν διάδοχο είναι άλλη ιστορία...

Το άβαταρ αφορά την συσκευή που έχω εκείνο το χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα για Nokia.

• 2 weeks later...

Καλά εντάξει για να βάλουν μέσα τον θρύλο Roberto Carlos, είναι τέρμα απελπισμένοι. Το έχουν τερματίσει, δείτε κλωτσιές που τρώει το νέο ανθεκτικό τηλέφωνο (αν και δεν μοιάζει με rugged)

https://www.nokia.com/phones/en_us/kick-it

Καλά εντάξει για να βάλουν μέσα τον θρύλο Roberto Carlos, είναι τέρμα απελπισμένοι. Το έχουν τερματίσει, δείτε κλωτσιές που τρώει το νέο ανθεκτικό τηλέφωνο (αν και δεν μοιάζει με rugged)

https://www.nokia.com/phones/en_us/kick-it

Το ανέβασε πιο μπροστά ο nikosxeng3 στο νήμα της συσκευής. ;)

Την βρίσκω υπερβολική την αντοχή. Μόνο κάποιο τύπου Cat ίσως να επιζούσε από τέτοιες κλωτσιές.

Το ανέβασε πιο μπροστά ο nikosxeng3 στο νήμα της συσκευής. ;)

Την βρίσκω υπερβολική την αντοχή. Μόνο κάποιο τύπου Cat ίσως να επιζούσε από τέτοιες κλωτσιές.

λες να παίζει λίγο "μούσι" η ιστορία; Όπως τότε με το Λούμια 920 που δήθεν βιντεοσκοπούσαν με αυτό αλλά είχαν επαγγελματική κάμερα στην πραγματικότητα και φάνηκε για ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου σε μια αντανάκλαση;

λες να παίζει λίγο "μούσι" η ιστορία; Όπως τότε με το Λούμια 920 που δήθεν βιντεοσκοπούσαν με αυτό αλλά είχαν επαγγελματική κάμερα στην πραγματικότητα και φάνηκε για ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου σε μια αντανάκλαση;

Πωω τι φιασκο και εκεινο τοτε με τον καμεραμαν στο βανακι!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Γιατί μόνο στη Nokia το κάνουν αυτό; Απλά εκεί έτυχε να κάνουν το λάθος στο μοντάζ. Κι άλλες εταιρείες θα κάνουν κάτι παρόμοιο αλλά δεν φαίνεται.

Ακόμα και σε ταινίες κάνουν τέτοια λάθη.

Πωω τι φιασκο και εκεινο τοτε με τον καμεραμαν στο βανακι!

Μετά έτρεχαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα... Για να μην ξεχνάμε τι ήταν η εποχή Έλοπα (a.k.a. Microsoft Trojan) ;)

Πίστεψέ με, δεν έχω ξεχάσει τίποτα. Ο χρόνος σταμάτησε στα μέσα του 2012 για εμένα.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιατί μόνο στη Nokia το κάνουν αυτό; Απλά εκεί έτυχε να κάνουν το λάθος στο μοντάζ. Κι άλλες εταιρείες θα κάνουν κάτι παρόμοιο αλλά δεν φαίνεται.

Ακόμα και σε ταινίες κάνουν τέτοια λάθη.

Μάλλον είσαι τρυφερούδι και δεν θυμάσαι πως εκείνη την περίοδο τα χαστούκια και τα αυτογκόλ έπεφταν βροχή.

Βιβλίο γράφεις αν θες. Κυριολεκτώ.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Για το θέμα των καμερών και το μοντάζ αναφέρομαι. Εγώ μόνο για το 920 άκουσα.

Λίγο πράγμα ήταν;

Το κορυφαιο παντως ηταν το διαφημιστικο του Lumia 900 με το μότο "the beta test is over!". Το απόλυτο beta test OS εν τω μεταξύ (wp7).

Kλάμα.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Λίγο πράγμα ήταν;

Το κορυφαιο παντως ηταν το διαφημιστικο του Lumia 900 με το μότο "the beta test is over!". Το απόλυτο beta test OS εν τω μεταξύ (wp7).

Kλάμα.

Κυκλοφόρησαν ναυαρχίδα που έθαψαν αμέσως μετά, αν είναι δυνατόν, όσοι είχαν πάρει το 900 τότε ως ναυαρχίδα, καταριούνταν μετά και με το δίκιο τους! :lol:

Έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα, τα 8άρια να μπορούν να εγκατασταθούν στα πρώτα λούμια έστω και με εκ νέου φλασάρισμα και σβήσιμο των πάντων π.χ. μέσω κάποιου Nokia Care. Ρυθμίσεις, λογαριασμοί κλπ θα χανόταν, αλλά τουλάχιστον οι συσκευές τους θα ήταν future-proof και δεν θα αχρηστεύονταν σε λίγους μήνες... Με τα δοκιμαστικά αυτά, είχε χαθεί αρκετή αξιοπιστία πάντως... Μια αυτό, μια νωρίτερα με το Ν9 που 2η συσκευή MeeGo δεν βγάλανε, μετά ανακοίνωσαν το 808 και είπαν σύντομα ότι δεν θα βγάλουν άλλο Symbian και έπεσε κατακόρυφα η μετοχή στο χρηματιστήριο, αργότερα, έπειτα από το 930 ματαίωσαν την κυκλοφορία νέας ναυαρχίδας για πάνω από 2 χρόνια (ακύρωσαν το 1030 - McLaren και την ανέπαφη τεχνολογία που είχε στήσει η Νόκια) κλπ. Όλα αυτά για να μικρύνει ένας κολοσσός και να την αγοράσει τσάμπα η Microsoft...

Να προσθέσω επίσης και τα Symbian ^3 Carla και Donna που δεν ήρθαν ποτέ. Όπως και το Nokia Lauta.

To Maemo 5 που ούτε αυτό ευδοκίμησε μετά το απίθανο Ν900. Και δεν ευδοκίμησε γιατί την ίδια χρονιά (2009)...

...έπρεπε να προωθηθεί αυτή η σαπίλα το Ν97 που ζήταγε 600 ευρώ και σχεδόν μόνο του κατέστρεψε το όνομα του Symbian.

Άντε μετά να πείσεις τον άλλον να μην πάει σε 3GS και Galaxy S1. Αντε να επικοινωνήσεις πως S^3 και S60 5th απέχουν πολύ. Μάταια...

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά όλα δείχνουν ότι η Microsoft ήθελε να βγάλει από τη μέση την Nokia με τον Elop και όχι για να βγάλει συσκευές με το λειτουργικό της μέσω της Nokia. Δηλαδή τα Windows Phones ήταν η επικάλυψη για να μη φανεί η πραγματική πρόθεση της.

Να ακυρώνει συσκευές όπως το 1030 McLaren και όποιες άλλες, μόνο αυτό δείχνει.

Edited by evris2013