Jump to content

Nokia: Νέα και επικαιρότητα

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

η one plus επιασε γιατι εδινε το κατι παραπανω, τουλαχιστον στα χαρτια αρχικα ηταν τουμπανα και στην πορεια εφτιαξαν κωδικα. αντιθετα η νοκια επι microsoft προτιμησε να δινει Mid και ποτε δεν επιασε... αυτο δειχνει ακριβως αυτο που λες. αν δεν σωσεις δυνατη ναυαρχιδα να μπει στη συνειδηση του κοσμου ως εταιρεια που κανει παπαδες τοτε δεν πουλας ουτε mid...γιατι ο κοσμος αν δεν ακουσει οτι η νοκια πχ ειναι κορυφη στις καμερες (εξ αιτιας της ναυαρχιδας) δεν θα σκεφτει οτι και το πιο φθηνο ειναι καλο..παντα πανε συνδυαστικα για τον κοσμο που δεν ξερει...εμεις που ξερουμε πολυ πιο τεχνικα και πιο πολλες λεπτομερειες μπορουμε και τα διαχωριζουμε.
και εδώ έρχεται η xiaomi να στο ανατρέψει.. κατάφερε να κάνει την mid κατηγορία, mainstream με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε τιμές χώμα

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

KTLK

Αυτά που έπρεπε να είχε ήδη κάνει η Nokia (HMD) τα κάνει η Xiaomi.

Η συνεργασία με Zeiss μόνο, δεν αρκεί. Θέλει κάτι παραπάνω.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

και εδώ έρχεται η xiaomi να στο ανατρέψει.. κατάφερε να κάνει την mid κατηγορία, mainstream με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε τιμές χώμα

ακριβως αν και λιγο πυροτεχνημα για μενα με την εννοια οτι δε δινει αδιαβροχοποιηση, δε δινει καρτα μνημης, συχνα δε δινει τοπ επεξεργαστη, απλα δινει καλη μπαταρια, ραμ, και θεωρητικα καλη καμερα (γιατι στην πραξη ειναι μαπα αν δεν βαλεις gcam) σε πολυ πολυ χαμηλες τιμες ομως. Οποτε δεδομενης της τιμης ειναι ο,τι καλυτερο, ομως στην ουσια, καλυτερα να παρεις μια περσινη ναυαρχιδα αλλης εταιρειας ή ενα μεταχειρισμενο με 100 ευρω παραπανω απο ενα xiaomi, Παντα για το συνολο μιλαω, γιατι για μενα μετρανε ολα, οχι μονο μια μπαταρια ή ενας αισθητηρας καμερας.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Administrators
Αυτά που έπρεπε να είχε ήδη κάνει η Nokia (HMD) τα κάνει η Xiaomi.

Η xiaomi έχει το κεφάλαιο για να ακολουθεί τέτοια στρατηγική σε αντίθεση με την HMD. Το μέγεθος των δύο εταιριών είναι μη συγκρίσιμο.

Modpic.gif

Η xiaomi έχει το κεφάλαιο για να ακολουθεί τέτοια στρατηγική σε αντίθεση με την HMD. Το μέγεθος των δύο εταιριών είναι μη συγκρίσιμο.

σωστο αλλα παρουσιαζει και καμια 10αρια κινητα την εβδομαδα..πραγματικα αδυνατω να την παρακολουθησω προσωπικα.

η νοκια μια ναυαρχιδα θελαμε να βγαλει αλλα να κανει την διαφορα οπως η One plus...δεν ξερω αν τα κεφαλαια της τελευταιας ηταν πολυ μεγαλυτερα αλλα με μια ναυαρχιδα το χρονο "φτιαχτηκε" και παλι δεν ξεφυγε μετα..παρεμεινε σε παρομοια στρατηγικη και της βγαινει

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Administrators
η νοκια μια ναυαρχιδα θελαμε να βγαλει αλλα να κανει την διαφορα οπως η One plus...δεν ξερω αν τα κεφαλαια της τελευταιας ηταν πολυ μεγαλυτερα αλλα με μια ναυαρχιδα το χρονο "φτιαχτηκε" και παλι δεν ξεφυγε μετα..παρεμεινε σε παρομοια στρατηγικη και της βγαινει

Δεν μπορείς να συγκρίνεις Nokia με OnePlus.

Η Oneplus δεν είναι μια εταιρία όπως είναι η HMD αλλά ένα παρακλάδι της ΒΒΚ Electronics που κάτω από την ομπρέλα της έχει τις Realme, Oppo, Vivo και OnePlus.

Και εδώ όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μεγέθη.

Modpic.gif

παιδιά η xiaomi είναι τεράστια δύναμη.. Είναι επιλογή της να χτυπάει την midrange αγορά και με επιλογές για όλα τα γούστα

. για αυτό έχει τόσες συσκευές παρόμοιες μεταξύ τι, αλλά καμία ίδια.. τωρα για την ποιότητα δεν νομίζω οτιυθα σχοληθουμε γτ τα περισσότερα είναι για να αναλώνομαστε στα φόρουμ και όχι στην πράξη αυτό που θα λάβει ο μέσος χρήστης..Για την αδιαβραχοποιηση δεν έχει την πιστοποίηση.. μια χαρα αδιαβραχοποιηση έχουν... ψαχτε το λίγο.. το κόστος θα το λουζοταν ο καταναλωτής... επίσης ήταν η πρώτη με bezel less συσκευη και άλλες πρωτιές... να σας θύμησω ότι η huawei που ξαφνικά χρεώνει τις συσκευές της 1000+ δολάρια έχει ποιότητα και υλικα ακριβώς τα ίδια.. και όχι η κάμερα δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής.. τους ξεφτυλισε η xiaomi με το 10αρι τώρα που έβγαλε με κόστος κάτω από 500ευρω..

τώρα για την. ΝΟΚΙΑ έχει άλλο target group.. Το 9αρι για παράδειγμα λ όταν βγήκε ήταν η φθηνότερη ναυαρχίδα, η πιο λεπτή, και ένα ξεχωριστό κομμάτι κάμερας που δεν υπάρχει αντίστοιχο.. με οθόνη η πιο φωτεινή της αγοράς (1000nit όταν το galaxy ήταν στα 600)..no1 σε updates, όλες οι συσκευές τις στο enterprise program του Android και ποιότητα κατασκευής στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορεί να υπάρξει..να θύμησω τοι το Nokia 8 ήταν η πρώτη συσκευή μετά από χρόνια που δεν λύγιζε και δεν έσπαγε η οθόνη στα τεστ του γνωστού τρελού YouTuber

..

μια χαρά είναι οι συσκευές της και με πολύ καλή εμπειρία χρήσης..

KTLK

παιδιά η xiaomi είναι τεράστια δύναμη.. Είναι επιλογή της να χτυπάει την midrange αγορά και με επιλογές για όλα τα γούστα

. για αυτό έχει τόσες συσκευές παρόμοιες μεταξύ τι, αλλά καμία ίδια.. τωρα για την ποιότητα δεν νομίζω οτιυθα σχοληθουμε γτ τα περισσότερα είναι για να αναλώνομαστε στα φόρουμ και όχι στην πράξη αυτό που θα λάβει ο μέσος χρήστης..Για την αδιαβραχοποιηση δεν έχει την πιστοποίηση.. μια χαρα αδιαβραχοποιηση έχουν... ψαχτε το λίγο.. το κόστος θα το λουζοταν ο καταναλωτής... επίσης ήταν η πρώτη με bezel less συσκευη και άλλες πρωτιές... να σας θύμησω ότι η huawei που ξαφνικά χρεώνει τις συσκευές της 1000+ δολάρια έχει ποιότητα και υλικα ακριβώς τα ίδια.. και όχι η κάμερα δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής.. τους ξεφτυλισε η xiaomi με το 10αρι τώρα που έβγαλε με κόστος κάτω από 500ευρω..

τώρα για την. ΝΟΚΙΑ έχει άλλο target group.. Το 9αρι για παράδειγμα λ όταν βγήκε ήταν η φθηνότερη ναυαρχίδα, η πιο λεπτή, και ένα ξεχωριστό κομμάτι κάμερας που δεν υπάρχει αντίστοιχο.. με οθόνη η πιο φωτεινή της αγοράς (1000nit όταν το galaxy ήταν στα 600)..no1 σε updates, όλες οι συσκευές τις στο enterprise program του Android και ποιότητα κατασκευής στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορεί να υπάρξει..να θύμησω τοι το Nokia 8 ήταν η πρώτη συσκευή μετά από χρόνια που δεν λύγιζε και δεν έσπαγε η οθόνη στα τεστ του γνωστού τρελού YouTuber

..

μια χαρά είναι οι συσκευές της και με πολύ καλή εμπειρία χρήσης..

Για το 8αρι και γενικά την ποιότητα κατασκευής της νόκια επιτρεψε μου να διαφωνήσω, μπορεί να αντέχει στην τσέπη οκ αλλά σαν αίσθηση και φινίρισμα μοιάζει μέτρια, τουλάχιστον όσα είχα δει εγώ. Όσο για αδιάβροχο της xiaomi, αν δεν έχει πιστοποίηση δεν είναι, δε θα πλύνεις ένα κινητό 200 και 300 ευρώ χωρίς την πιστοποίηση και καμιά πιθανότητα εγγύησης. Πέρα από αυτά όμως ναι έτσι είναι και κρίμα είναι να μην δούμε μια δυνατή νόκια με την παλιά συνταγή σαν βάση αλλά με νέα τεχνολογία..

Για το 8αρι και γενικά την ποιότητα κατασκευής της νόκια επιτρεψε μου να διαφωνήσω, μπορεί να αντέχει στην τσέπη οκ αλλά σαν αίσθηση και φινίρισμα μοιάζει μέτρια, τουλάχιστον όσα είχα δει εγώ. Όσο για αδιάβροχο της xiaomi, αν δεν έχει πιστοποίηση δεν είναι, δε θα πλύνεις ένα κινητό 200 και 300 ευρώ χωρίς την πιστοποίηση και καμιά πιθανότητα εγγύησης. Πέρα από αυτά όμως ναι έτσι είναι και κρίμα είναι να μην δούμε μια δυνατή νόκια με την παλιά συνταγή σαν βάση αλλά με νέα τεχνολογία..

Μιας κι έχω το 8άρι, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η ποιότητά του είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω ποιά Nokia έχεις πιάσει, αλλά το 8 είναι πολύ καλό ποιοτικά. Όπως και το πρώτο Nokia 6.

Όσα έχουν πλάτη αλουμινίου πίσω είναι αρκετά γερά σε σχέση με αυτά που έχουν γυαλί μπρος πίσω.

Δεν ξέρω τι μπάτζετ έχουν εκεί στην HMD, αλλά θα μπορούσαν πιστεύω να έκαναν καλύτερα πράγματα σε συνεργασία με την Light.

Όπως όλα δείχνουν, το Nokia 8.2 του χρόνου θα βγει. Με 5G...

Edited by evris2013

Μιας κι έχω το 8άρι, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η ποιότητά του είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω ποιά Nokia έχεις πιάσει, αλλά το 8 είναι πολύ καλό ποιοτικά. Όπως και το πρώτο Nokia 6.

Όσα έχουν πλάτη αλουμινίου πίσω είναι αρκετά γερά σε σχέση με αυτά που έχουν γυαλί μπρος πίσω.

Δεν ξέρω τι μπάτζετ έχουν εκεί στην HMD, αλλά θα μπορούσαν πιστεύω να έκαναν καλύτερα πράγματα σε συνεργασία με την Light.

Ειδικά το 8 μου φάνηκε τελείως μάπα, το scirocco κάπως καλύτερα αλλά πάλι μέτριο για αυτά που διάβαζα.

Μάλλον δεν το κράτησες αρκετά. Εμένα που μου έπεσε και τρεις φορές με το γυαλί από κατω, δεν έπαθε το παραμικρό. Είναι και το μοναδικό με splash proof. Το Sirocco έχει IP68 για αυτό είναι και καλύτερο.

Μάλλον δεν το κράτησες αρκετά. Εμένα που μου έπεσε και τρεις φορές με το γυαλί από κατω, δεν έπαθε το παραμικρό. Είναι και το μοναδικό με splash proof. Το Sirocco έχει IP68 για αυτό είναι και καλύτερο.

Σε μαγαζί τα είδα, δεν το είχα αλλά δε μαρεσε σαν κατασκευή κλπ. Δεν είπα ότι δεν αντέχει.. Απλά ότι δε μου άρεσε σαν ποιότητα σαν συναρμολογηση κλπ κλπ

τι εννοείς να πλύνεις? ξερεις τι είναι η πιστοποίηση που δίνουν στα κινητά αν σε πιάσει καμία βροχή η αν σου πέσει σε κανα λακο με νερά να αντέξει μέχρι κάποια δευτερόλεπτα... αλλιως θα σου έλεγαν τραβά και υποβρύχιες φώτο... μην τρώτε το παραμύθι των εταιριών

KTLK

τι εννοείς να πλύνεις? ξερεις τι είναι η πιστοποίηση που δίνουν στα κινητά αν σε πιάσει καμία βροχή η αν σου πέσει σε κανα λακο με νερά να αντέξει μέχρι κάποια δευτερόλεπτα... αλλιως θα σου έλεγαν τραβά και υποβρύχιες φώτο... μην τρώτε το παραμύθι των εταιριών

Όχι μερικά δευτερόλεπτα. Για 30 λεπτά γράφουν. Πτώση μέχρι και 1,5m. Βέβαια για να το διαπιστώσεις αυτό στη πράξη, θα πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα. Ποιός θα κάνει κάτι τέτοιο όμως;

Καλά υποβρύχιες λήψεις ούτε το Cat δεν κάνει.

Θα σε ρωτησω κατι απλο, και μετα θα σου κανω μια ιστορικη αναδρομη: Εσενα στα τοσα χρονια που εχεις κινητο, δεν σου εχει πεσει ποτε ποτο επανω, μπυρα ή και φαγητο? Εμενα μου εχουν ριξει, ειδικα ποτο, παλιοτερα αρκετες φορες, αλλα και φαγητο εχει φαει στο παρελθον ειδικα που τα αφηνα στο τραπεζι.

Παμε τωρα:

αν και τα εχω πει εκατονταδες φορες τα τελευταια 6 χρονια, ας τα ξανα πω αλλη μια φορα. Οταν πηρα το πρωτο μου αδιαβροχο, το xperia Z, δεν σκεφτηκα καν να του ριξω νερο πανω για δοκιμη.. Στη συνεχεια ομως που ειχαν λυσσαξει με τις διαφημισεις με υποβρυχιες ληψεις, με αθληση μες τη βροχη κλπ αποφασισα στο επομενο να κανω δοκιμη. Καταρχας επειδη εβγαινα για ποδηλατο αρκετα, εκανα διαδρομες 100χλμ κλπ, με επιανε βροχη συχνα και ποτε δεν ειχα θεμα παρολο οτι το κινητο γινοταν μουσκεμα. Οταν πηγα στο Ζ1 το βουτηξα λοιπον στην ψυχρα σε μπωλ με νερο ετσι απλα για να δω αν ειναι αδιαβροχο, και ηταν.

Απο τοτε, ναι σε πισινες,σε δρασεις οπως rafting κλπ επαιρνα παντα το κινητο μαζι. Εχω βγαλει υποβρυχια βιντεο με Ζ3c, βουτιες σε πισινες με slow motion πριν 5 χρονια, την εποχη που κατι παλικαρια επαιρναν χρυσαφι τα iphone και δεν ειχαν καν slow motion.

Πηγαινα για rafting με s7 edge με το κινητο μες τη βαρκα διπλα στα ποδια μου και με 5 ποντους νερο μες τη βαρκα για να σηκωνω και να βγαζω ληψεις στα ωραια σημεια... κανενα προβλημα.

Τοτε λοιπον αν διαβαζες το φορουμ, ακομα και η τραγικη αρβατο σε καλυπτε κανονικα απο υγρασια αν διαπιστωνε ελλατωμα του κινητου και οχι εκουσια ζημια. το πως και το γιατι αστο.

μετα αρχισε μια συζητηση, περιπου απο το σ8 νομιζω οτι δεν ειναι αδιαβροχα και κολλαγαμε στη μεταφραση waterproof και water resistant...Απο τοτε λοιπον, επειδη μεχρι τοτε ολες οι διαφημισεις σου ελεγαν βαλε το μες το νερο, μιλησα με τα σερβις αρκετα καθως πηγαινα συχνα ειτε για αντικατασταση ακουστικων ειτε για φιλους που δεν ηξεραν και το αναλαμβανα εγω κλπ. Ξεκαθαρα μου εχουν πει στη smartec αλλα και παλιοτερα που το ρωτουσα στην αρβατο οτι και καλυπτουν αν υπαρχει κατασκευαστικο ελλατωμα, και γινεται ελεγχος να διαπιστωθει αν φταις εσυ. Δε σημαινει οτι παντα πεφτουν μεσα, αλλα αν εσυ εχεις κανει σωστη χρηση, δεν εχεις θεμα.

Τελος, το οτι εγινε καταχρηση στο νερο τους οδηγησε στο να λενε δεν καλυπτουν κλπ, στο να βγαινει ολη αυτη η εικονα οτι δεν ειναι αδιαβροχα κλπ κλπ. Οχι φιλε μου, ειναι ip 68, εχεις αντοχη μες το νερο ,τελος, τι παει να πει δεν ειναι αδιαβροχο? ειναι και παρα ειναι.

Απο τοτε, οπως εχω πει πολλες φορες, τα βαζω στο νερο σε μπωλ day one, αν χαλασουν παω για doa Κατευθειαν. αν δεν χαλασει σημαινει οτι δεν εχει θεμα και εφοσον το χρησιμοποιω σωστα θα ξερω οτι αν μετα απο 5 μηνες θελω να βγαλω μια φωτο σε πισινα, σε ποταμι κλπ θα το κανω ή αν λερωθει (δε σου εχει πεσει ποτε φαγητο ή ποτο σε κινητο???) θα το πλυνω.

Ελπιζω να σε καλυψα.

Εχω μαθει οταν αγοραζω κατι, να εκμεταλλευομαι τις δυνατοτητες του. Δεν πληρωνω ip68 για να το εχω μη σταξει και μη βρεξει. Θα σταξει και θα βρεξει αν χρειαστει!

Φυσικα δεν μου πεφτουν κατω τα κινητα ουτε τα αφηνω στις παραλιες κατω απο τον ηλιο 5 ωρες να καουν και μετα να αναρωτιεμαι γιατι εμπασε νερο! παντα τα εχω σε τελεια κατασταση!

Όχι μερικά δευτερόλεπτα. Για 30 λεπτά γράφουν. Πτώση μέχρι και 1,5m. Βέβαια για να το διαπιστώσεις αυτό στη πράξη, θα πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα. Ποιός θα κάνει κάτι τέτοιο όμως;

Καλά υποβρύχιες λήψεις ούτε το Cat δεν κάνει.

διαβασε παραπανω και θα σου λυθει η απορια...

διαβασε παραπανω και θα σου λυθει η απορια...

Με κάλυψες. Αλλά πόσοι θα κάνουν ότι έκανες εσύ;

Με κάλυψες. Αλλά πόσοι θα κάνουν ότι έκανες εσύ;

κοιτα, αν εννοεις ποσοι θα μιλησουν με σερβις κλπ οκ, ισως και κανεις. ποσοι ομως θα τους πεσει ποτο, φαγητο κλπ στο κινητο? πολλοι...εσυ αν σου επεφτε αλκοολ θα το αφηνες με το αλκοολ, αν επεφτε με coca cola? χειροτερα θα χαλασει μετα αν πεσει σε ακουστικο/ηχειο/μικροφωνο αφου δε θα δουλευουν σωστα. Για τετοιους λογους αρχικα ηθελα να ξερω οτι ειναι οντως αδιαβροχο το κινητο μου,θυμαμαι με τα Ζ1, Ζ3 κλπ οτι τα αφηνα στο τραπεζι με ανεση οταν οι αλλοι με αι φον τα εκρυβαν σε τσεπες, τσαντες κλπ.

Οποτε στη συνεχεια το πηγα ενα βημα παραπερα και αποφασισα να ανακαλυψω αν οντως ισχυουν οσα λενε και ναι τα εβαζα πισινα κλπ αλλα με προσοχη, με κλειστες ταπες, πχ ενα σ5 με τετοιο καπακι που ειχε δε θα το εβαζα ποτε..και φυσικα οταν μπηκε η ασφαλιση στα κινητα εκανα και ενα συμβολαιο. Αυτα για τα αδιαβροχα, γιαυτο λεω οτι μετραει για μενα η πιστοποιηση, δεν ειναι παιξε γελασε και αιντε δειτε κανα βιντεο που μερικοι τα βαζουν στο νερο και μας λενε οτι δεν παθαινουν τιποτα τα xiaomi.. μπορει να παθουν μετα απο 1 μηνα γιατι μπορει να παιρνουν λιγη υγρασια... οσο ειμαι καθετος στο να δοκιμασω τα πιστοποιημενα, τοσο ειμαι αντιθετος στα μη...και αυτο δε μπορω να καταλαβω, πολλοι φωναζουν εδω στο φορουμ για τα πιστοποιημενα οτι δεν ειναι αδιαβροχα, και απο την αλλη εχεις τους αλλους που σου λενε βαλε το στο νερο γιατι ειδα στο youtube οτι δε χαλαει..πραγματικα ο,τι ναναι.

Απλά είσαι κολοφαρδος

https://www.trustedreviews.com/news/sony-don-t-use-waterproof-xperia-phones-underwater-2926003

Τώρα και το miband που δεν έχει πιστοποίηση μια χαρά μπάνιο και στη θάλασσα το είχα.. δεν λέει κάτι..οσο για την arvato δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....

KTLK

Απλά είσαι κολοφαρδος

https://www.trustedreviews.com/news/sony-don-t-use-waterproof-xperia-phones-underwater-2926003

Τώρα και το miband που δεν έχει πιστοποίηση μια χαρά μπάνιο και στη θάλασσα το είχα.. δεν λέει κάτι..οσο για την arvato δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....

Κωλοφαρδος δεν ειμαι, εχω βαλει ολα τα κινητα της υπογραφης μου που ειναι αδιαβροχα, εκτος απο το Ζ, και τα οποια τα εχω παρει και απο 2-3-4 φορες το καθε ενα, αρα μιλαμε για πολλαπλασιες περιπτωσεις.

Το οτι η σονυ αλλαξε σταση με Ζ5 εγινε γιατι ειχε ξεσκιστει να σου λεει βαλτο στο νερο και μετα της γυρνουσαν πολλα για σερβις, αλλα δεν μας λεει οτι τα καλυπτε ολα καθως ειχε αστοχιες τρομερες, ειδικα με οθονες σε Z3c Που ξεκολλαγαν απο σασι.

απο εκει και περα, οπως ειπα δεν εχω μιλησει προσφατα με σονυ σερβις, ανεφερα οτι παλιοτερα με αρβατο και πλεον με smartec Καθως τα τελευταια μου κινητα ηταν κυριως samsung, ομως και ο,τι αλλο εχω παρει αδιαβροχο το εχω βαλει στο νερο, ακομα και αν δεν εχω μιλησει με σερβις. και οταν λεω οτι το εβαλα μιλαω για την 1η μερα δοκιμη, δεν ειμαι καθε μερα για rafting ή σε πισινες ή να λερωνονται στα τραπεζια. απλα θελω να ξερω οτι στη δυσκολη στιγμη θα κανει αυτο που πληρωσα, αλλιως 1η μερα θα τους το παω doa και ας μου πουν οτι το αδιαβροχο δεν ειναι αδιαβροχο!!!Δηλαδη ειναι σα να μου λες οτι εχει υποδοχη για καρτα μνημης αλλα ειναι σφραγισμενη να μην μπορεις να βαλεις μεσα καρτα, ε δεν γινεται αποδεκτο αυτο, απλα.

@Nikos_Mpi Εννοούσα να το κάνει τεστ μόλις το πάρει. Ούτε αυτό κανένας δεν θα το κάνει. Άσε που κανένας σχεδόν δεν ξέρει αν έχει αδιάβροχη συσκευή και πιστοποιημένη, αν δεν τους το πει ο ίδιος ο πωλητής!

Στο ξαναλέω ο σκοπός της. αδιαβραχοποιησης στα κινητά δεν είναι αυτός που αναφέρεις και δεν ειναι για αυτή την χρήση.. αν σου είναι τόσο αναγκαία η πιστοποίηση καιναρκησε στις demek Ν πιστοποίησεις της Samsung τι να πωμ

KTLK

Στο ξαναλέω ο σκοπός της. αδιαβραχοποιησης στα κινητά δεν είναι αυτός που αναφέρεις και δεν ειναι για αυτή την χρήση.. αν σου είναι τόσο αναγκαία η πιστοποίηση καιναρκησε στις demek Ν πιστοποίησεις της Samsung τι να πωμ

Φίλε μου έχουμε βγει αρκετά εκτός θέματος, κάθε ένας κάνει ότι καταλαβαίνει, εσύ μπορείς να θεωρείς ότι είναι ντεμεκ οι ip 68 που δίνονται, τα δις που δίνουν σε rnd φαίνεται είναι για χαβαλέ, οπότε ας πάρουμε και κάνα zer... Τέλος πάντων. Εγώ ανέλυσα από την πρώτη στιγμή που έπιασα αδιάβροχο πως το χειρίζομαι, τι έχω κάνει με ποιους έχω μιλήσει κλπ. Εσύ κράτα το στην τσέπη. Δε θα μου αλλάξεις μυαλά ούτε θέλω να σου αλλάξω τα δικά σου. Κάθε ένας ας το απολαύσει το κινητό του όπως μπορεί

Εμένα πάλι με κάνει εντύπωση πως το Nokia 9 έχει πιστοποίηση IP67 και το Sirocco IP68. Ποιά η διαφορά; και στα δύο τα ίδια πράγματα λέει ότι κάνει.

• Administrators
Εμένα πάλι με κάνει εντύπωση πως το Nokia 9 έχει πιστοποίηση IP67 και το Sirocco IP68. Ποιά η διαφορά; και στα δύο τα ίδια πράγματα λέει ότι κάνει.

Διαφορές IP67 και IP68:

Το IP σημαίνει International Protection. Το πρώτο ψηφίο που είναι το 6 υποδηλώνει την ανθεκτικότητα στην σκόνη και στην βρωμιά του smartphone. Tο δεύτερο ψηφίο υποδηλώνει την ανθεκτικότητα στο νερά και οτιδήποτε είναι υγρό. Το 7 στο IP67 υποδηλώνει ότι το smartphone μπορεί να πέσει σε νερό βάθους μέχρι ενός μέτρου, έως και μισή ώρα χωρίς να πάθει τίποτα. Το 8 στο IP68 υποδηλώνει, ότι το smartphone μπορεί να πέσει στο νερό βάθους πάνω από ένα μέτρο και να μείνει μισή ώρα μέσα στο νερό χωρίς να πάθει η συσκευή τίποτα.

Modpic.gif