Jump to content

Nokia: Νέα και επικαιρότητα

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτό το είχατε δει;Δηλαδή πόσο καλύτερα θα τα πήγαινε το Ν8;Μη λέμε και ότι θέλουμε ρε παιδιά

Είχα το lumia 800 που η κατασκευή ήταν Ν9..από τα πιο σκληροτράχηλα πολυκαρβονικά, απειρες πτώσεις,απίστευτα στιβαρό,unibody βέβαια.Για τα μη unibody lumia θα συμφωνίσω

Δεν αναφέρομαι σε αντοχή στις πτώσεις.. Αν διάβασες τι λέω, μιλάω για ποιότητα και αίσθηση υλικών, για συναρμολόγηση κλπ.. Καμία σχέση με το αν αντέχει ή αν είναι σκληρό πολυκαρβονικό..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Ναι εντάξει και ακριβώς τα ίδια υλικά κατασκευής να έχει το Nokia 8 με το N8, μη ξεχνάμε ότι το πρώτο είναι και πολύ λεπτότερο από το δεύτερο. Λογικό να αντέξει και πιο πολλά το N8!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Ναι εντάξει και ακριβώς τα ίδια υλικά κατασκευής να έχει το Nokia 8 με το N8, μη ξεχνάμε ότι το πρώτο είναι και πολύ λεπτότερο από το δεύτερο. Λογικό να αντέξει και πιο πολλά το N8!

Γενικώς πολύ πιο χοντρά τα κινητά εκείνης της εποχής, και με μικρότερες οθόνες, π.χ. το Ν8 είχε οθόνη 3.5" έναντι των 5+ των σημερινών κινητών. Πολύ πιο δύσκολο να σπάσει η οθόνη, απ' ό,τι μια συσκευή πιο λεπτή και με μεγαλύτερη οθόνη.

Το πιο χαρακτηριστικό που έχουν ως κοινό βέβαια είναι ότι γλιστράνε απίστευτα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Μέχρι να βάλω το N8 σε θήκη με γλίστρησε σαν χέλι 3-4 φορές από τα χέρια! Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τα νέα Nokia της HMD, αλλά έχουν καλή κατασκευή.

Μέχρι να βάλω το N8 σε θήκη με γλίστρησε σαν χέλι 3-4 φορές από τα χέρια! Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τα νέα Nokia της HMD, αλλά έχουν καλή κατασκευή.

Για το 8άρι ισχύει σίγουρα. Γενικά τα μεταλλικά γλιστράνε.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αυτό το είχατε δει;Δηλαδή πόσο καλύτερα θα τα πήγαινε το Ν8;Μη λέμε και ότι θέλουμε ρε παιδιά

Είχα το lumia 800 που η κατασκευή ήταν Ν9..από τα πιο σκληροτράχηλα πολυκαρβονικά, απειρες πτώσεις,απίστευτα στιβαρό,unibody βέβαια.Για τα μη unibody lumia θα συμφωνίσω

Εγώ μια ζωή nokia είχα, από τα lumia δεν έμεινα ευχαριστημενος ήταν η εποχή που πήρα το Ash 303 άλλο θεϊκό τότε.

----- προσθήκη μηνύματος 104 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για το 8άρι ισχύει σίγουρα. Γενικά τα μεταλλικά γλιστράνε.
Όντως αλλά έχουν γερή κράμα δεν παιθενουν τίποτα.
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα

Όντως αλλά έχουν γερή κράμα δεν παιθενουν τίποτα.

Δε θα τολμούσα ποτέ να ρίξω κάτω επίτηδες το 8άρι μου, ούτε θέλω να ελέγξω η αντοχή του. Το έχω σε μια πολύ ανθεκτική θήκη flip της Terrapin και το νιώθω πολύ ασφαλές και προστατευμένο.

Αυτές οι δύο είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Η δεύτερη μου ήρθε σήμερα:

https://www.terrapinaccessories.co.uk/index.php/product/nokia-8-real-leather-cover/

https://www.terrapinaccessories.co.uk/index.php/product/nokia-8-leather-cover/

Edited by panosz75

Πιο κυριλέ η δεύτερη για μένα. Αντίστοιχα χρώματα έχω κι εγώ για το Lumia μου! Αν πάρω Nokia πάλι τέτοια θα πάρω. Εννοώ στα ίδια χρώματα. Καφέ και μαύρο!

Πιο κυριλέ η δεύτερη για μένα. Αντίστοιχα χρώματα έχω κι εγώ για το Lumia μου! Αν πάρω Nokia πάλι τέτοια θα πάρω. Εννοώ στα ίδια χρώματα. Καφέ και μαύρο!

Όντως καταπληκτική. Πάρα πολύ ποιοτική, αλλά η πρώτη είναι πολύ πιο ασφαλής για το κινητό.

http://nokiamob.net/wp-content/uploads/2018/10/Nokia-9-PureView-Eero-1-1024x768.jpg

^^^ Ουάου ... Nokia 9 PureView ... Μακάρι να είναι αλήθεια. :X ^^^

Via: w@P :thanks:

Penta-lens-Nokia-9.jpg?ssl=1

Nokia 9 PureView: Έτσι θα ονομαστεί η ναυαρχίδα της HMD Global! :p

Nokia 9 PureView: Έτσι αναμένεται να ονομαστεί η πραγματική ναυαρχίδα της Φινλανδικής εταιρίας που θα δούμε επίσημα μέσα στον Οκτώβριο!

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο γνωστός και αξιόπιστος leaker Roland Quandt, που διέρρευσε μέσω του επίσημου Twitter λογαριασμού του πως το όνομα της επερχόμενης Nokia high-end συσκευής θα είναι “Nokia 9 PureView”. Ο ίδιος ανέφερε στην ανάρτηση του πως η συσκευή θα έρθει “σύντομα” από την HMD Global, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτά που γνωρίζουμε εμείς πάντως λένε ότι η HMD (Φινλανδική εταιρεία υπό της οποίας λειτουργεί η Nokia) θα ανακοινώσει το Nokia 9 PureView μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Βέβαια, μια επισημοποίηση το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα ήταν ευπρόσδεκτη. Να σημειωθεί πως οι φήμες ήθελαν το νέο smartphone να ονομάζεται Nokia 9, κάτι που εν τέλει μάλλον θα αλλάξει, αλλά όχι εντελώς.

Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από το πραγματικό flagship της Nokia; Αναμφίβολα θα έχουμε την παρουσίαση μίας ισχυρής συσκευής, με μεγάλο της προσόν την κάμερα, ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι υπάρχει μία Φινλανδική συσκευή με πέντε κάμερες στην πλάτη, όπως φαίνεται παραπάνω. Ίσως αυτό να είναι το νέο Nokia 9 PureView, ο συνεχιστής μιας σειράς που σταμάτησε στο 808 PureView πριν μερικά χρόνια.

Πότε θα δούμε τη νέα αυτή πρόταση; Η HMD Global έχει ανακοινώσει events για τις 3 και 11 Οκτωβρίου, όμως δεν αναμένεται να το δούμε τότε. Οι φήμες θέλουν το πανίσχυρο μοντέλο να παρουσιάζεται στο MWC 2019 στην Βαρκελώνη. Μένουμε επιφυλακτικοί όμως, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

https://gr.gizchina.com/2018/10/02/nokia-9-pureview-etsi-tha-onomastei-i-nayarchida-tis-hmd-global/

https://www.gizchina.com/2018/10/02/nokia-9-pureview/

Edited by Katsaras_John

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

αμαν μας έχουν γκαστρώσει....να βγεί επιτέλους ένας άξιος αντικαταστάτης του 808....

αν πράγματι αποδειχθεί άξιο...shutupmoney.jpg

Edited by stavpal

Δε θα τολμούσα ποτέ να ρίξω κάτω επίτηδες το 8άρι μου, ούτε θέλω να ελέγξω η αντοχή του. Το έχω σε μια πολύ ανθεκτική θήκη flip της Terrapin και το νιώθω πολύ ασφαλές και προστατευμένο.

Αυτές οι δύο είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Η δεύτερη μου ήρθε σήμερα:

https://www.terrapinaccessories.co.uk/index.php/product/nokia-8-real-leather-cover/

https://www.terrapinaccessories.co.uk/index.php/product/nokia-8-leather-cover/

Μα ούτε εμείς το θέλουμε, ότι γλίστρα λέμε.
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα

Λογικά χειμώνα-αρχές του 19 το βλέπω... Αλλά φαίνεται πως είναι στην τελική ευθεία. Είδα πάντως powered by light.

Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για την ιδιαίτερη εταιρεία με την κάμερα 16 φακών

https://light.co/camera

Η οποία χρηματοδοτείται εκτός των άλλων και από την Leica, το μεγαλύτερο αντίπαλο της Zeiss. Ειρωνία ε; Τεχνολογία πολλαπλών καμερών από Leica-light και φακοί ZEISS. Και με το brand PureView να κάνει το comeback του. Δεν είναι και λίγα, μακάρι και το αποτέλεσμα να είναι καλό, κι ας προκαλεί τρυποφοβία με τα μάτια της αράχνης :p

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

αμαν μας έχουν γκαστρώσει....να βγεί επιτέλους ένας άξιος αντικαταστάτης του 808....

Αν γίνει καλή υλοποίηση με ισορροπημένο software (απόδοση σε jpeg εννοώ), το μόνο ουσιαστικό που θα του λείπει για να διαδεχθεί το 808 είναι το φλας ξένου, μιας και φαίνεται να έχει ένα μονό LED... Ίσως αργότερα, καλοκαίρι-φθινόπωρο 19, βγει καμιά ειδική έκδοση 10 με εξτραδάκια τύπου ξένον, μεγαλύτερο κύριο αισθητήρα κλπ

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Διπλό led έχει μέσα στο γυαλί το 9. Στη καλύτερη περίπτωση αντί για xenon στο 10, προβλέπω περισσότερα led! ;)

Διπλό led έχει μέσα στο γυαλί το 9. Στη καλύτερη περίπτωση αντί για xenon στο 10, προβλέπω περισσότερα led! ;)

Το πιο δυνατό led ήταν των 950/XL, όλα τα άλλα ακολουθούν. Αλλά και πάλι, το ξένο παγώνει τη στιγμή. Έστω ένα μέτριο φλας τύπου 1020 αν όχι τύπου Ν82, 808 κλπ, θα ήταν καλοδεχούμενο. Αλλά ας αφήσουμε για την ώρα τα φλας και ας δούμε το ίδιο το σύστημα καμερών τι δυνατότητες έχει. Μιας και όλα τα "τζιμάνια" όπως έγραψε κάποιος έχουν φύγει, η Nokia στηρίχθηκε σε μια άλλη εταιρεία, την Light, γνωστή για το 16κάμερο σύστημα. Για να δούμε λοιπόν και το αποτέλεσμα. :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το πιο δυνατό led ήταν των 950/XL, όλα τα άλλα ακολουθούν. Αλλά και πάλι, το ξένο παγώνει τη στιγμή. Έστω ένα μέτριο φλας τύπου 1020 αν όχι τύπου Ν82, 808 κλπ, θα ήταν καλοδεχούμενο. Αλλά ας αφήσουμε για την ώρα τα φλας και ας δούμε το ίδιο το σύστημα καμερών τι δυνατότητες έχει. Μιας και όλα τα "τζιμάνια" όπως έγραψε κάποιος έχουν φύγει, η Nokia στηρίχθηκε σε μια άλλη εταιρεία, την Light, γνωστή για το 16κάμερο σύστημα. Για να δούμε λοιπόν και το αποτέλεσμα. :)

Ήταν τριπλό led γι αυτό! Αν βάλουν και στο 10 ένα τριπλό led πιο δυνατό, καλά θα είναι!

Σίγουρα θα πρέπει να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα των πολλαπλών καμερών και το συζητάμε μετά.

Σε 19 ώρες ή παρουσίαση

6μμ αύριο.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Σε 19 ώρες ή παρουσίαση

6μμ αύριο.

Αναμένουμε! :D

Λογικά το νέο 7άρι και το gaming phone. Για να δούμε αν είναι έτοιμο και το 9άρι...

Αναμένουμε! :D

Λογικά το νέο 7άρι και το gaming phone. Για να δούμε αν είναι έτοιμο και το 9άρι...

Αν δεν δείξουν το 9άρι, σίγουρα θα αφήσουν κάποια υπονοούμενα γι αυτό! Δεν μπορεί....

Αν δεν δείξουν το 9άρι, σίγουρα θα αφήσουν κάποια υπονοούμενα γι αυτό! Δεν μπορεί....

Τελικά από κινητά μόνο το νέο 7άρι παρουσίασαν??? Ούτε καν το παιχνιδοτηλέφωνο??? :blink:

No hope για το 9άρι φέτος...

Στις 11.10 έχει νέα παρουσίαση, αν και δεν νομίζω να είναι το 9.

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Η HMD Global αποκάλυψε τα ακουστικά Nokia True Wireless Earbuds και Pro Wireless Earphones.

Αν και το Nokia 7.1 που ανακοινώθηκε πρόσφατα διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, η HMD Global έκανε γνωστό πως σύντομα θα διατεθούν στην αγορά δύο ζευγάρια ακουστικών για όσους προτιμούν τις ασύρματες συνδέσεις.

Τα Nokia True Wireless Earbuds προσφέρουν εξαιρετικό επίπεδο φορητότητας αφού το βάρος καθενός δεν ξεπερνάει τα 5 γραμμάρια ενώ επιπλέον είναι “splash resistant” (IPX4-rated) οπότε και μπορείτε να τα έχετε μαζί σας σχεδόν οπουδήποτε. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ασύρματα ακουστικά, διαθέτουν θήκη μεταφοράς που λειτουργεί ως φορτιστής (μέσω USB Type-C). Τα συγκεκριμένα, προσφέρουν έως και 16 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Τα True Wireless Earbuds υποστηρίζουν Bluetooth 5.0.

https://www.nokia.com/en_us/phones/nokia-true-wireless-earbuds

Nokia-True-Wireless-Earbuds-3.jpg.74fd44ffe5b8d48a4b0bdb5b345fe2df.jpg

Τα Nokia Pro Wireless Earphones είναι μαγνητικά, οπότε μπορούν να «κολλούν μεταξύ τους» όταν δεν χρησιμοποιούνται. Με αυτό τον τρόπο απενεργοποιούνται κιόλας. Αν θέλετε να ενεργοποιηθούν τα «ξεχωρίζετε». H μπαταρία τους επαρκεί για 10 ώρες αναπαραγωγής. Τα ακουστικά υποστηρίζουν Bluetooth 4.2 και multipoint σύνδεση με έως και δύο διαφορετικές συσκευές. Επίσης προσφέρει HD εμπειρία ήχου χάρη στη τεχνολογία Qualcomm aptX. Υποστηρίζονται λειτουργίες Power on/off, Answer/end call, Reject call, Volume και track control.

https://www.nokia.com/en_us/phones/nokia-pro-wireless-earphones

nokia_com-gallery-pro_wireless-1-1024x1024.jpg.bd95d176889beb6ad7dd1a14054532d1.jpg

Και τα δύο Bluetooth-enabled ζευγάρια ακουστικών θα ξεκινήσουν να πωλούνται την ίδια μέρα που θα ξεκινήσει να πωλείται και το Nokia 7.1. Τα True Wireless Earbuds στοιχίζουν €129 και τα Pro Wireless Earphones στοιχίζουν €69.

Android Police

GSMArena

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Τα πρώτα τα λιμπίζομαι ομολογώ...