Jump to content

Nokia: Νέα και επικαιρότητα

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως έγραψα κι εγώ στο θέμα της νέας συσκευής, έλεος με τις αντιγραφές και μάλιστα τις άσχημες. Όσο για την επαναλαμβανόμενη ονομασία, όντως εκνευριστική, αλλά άμα βγει καλή συσκευή, δεν πάνε να την πούνε και Μήτσο? :p

Το X7 αν και στα χαρακτηριστικά ήταν αδύναμη συσκευή, είχε έναν μοναδικό φουτουριστικό σχεδιασμό, μέταλλο με καμπύλες πίσω και ιδιαίτερες γωνίες μπροστά, δεν έμοιαζε με κανένα. Βγάλτε κανένα τέτοιο Νόκια να ξεχωρίσει σχεδιαστικά έστω, όχι άσχημες αντιγραφές μήλου... Το Νόκια 8 ήταν πολύ πιο κομψό, ωραίο και κλασικό σχεδιαστικά. Απλά ήθελε μια δυνατή κάμερα να ξεχωρίσει. Ας ελπίσουμε στο Νόκια 9.

Όσο για την σειρά Ν, πέρα από το όνομα, αν είναι μάγκες ας φέρουν και τα καλούδια της σειράς, από δυνατές κάμερες και φλας ξένου, συνδεσιμότητα, πλοήγηση κλπ μέχρι τα αδικοχαμένα λειτουργικά Symbian και MeeGo έστω και σε μικρές εκδόσεις. ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Όπως έγραψα κι εγώ στο θέμα της νέας συσκευής, έλεος με τις αντιγραφές και μάλιστα τις άσχημες. Όσο για την επαναλαμβανόμενη ονομασία, όντως εκνευριστική, αλλά άμα βγει καλή συσκευή, δεν πάνε να την πούνε και Μήτσο? :p

Το X7 αν και στα χαρακτηριστικά ήταν αδύναμη συσκευή, είχε έναν μοναδικό φουτουριστικό σχεδιασμό, μέταλλο με καμπύλες πίσω και ιδιαίτερες γωνίες μπροστά, δεν έμοιαζε με κανένα. Βγάλτε κανένα τέτοιο Νόκια να ξεχωρίσει σχεδιαστικά έστω, όχι άσχημες αντιγραφές μήλου... Το Νόκια 8 ήταν πολύ πιο κομψό, ωραίο και κλασικό σχεδιαστικά. Απλά ήθελε μια δυνατή κάμερα να ξεχωρίσει. Ας ελπίσουμε στο Νόκια 9.

Όσο για την σειρά Ν, πέρα από το όνομα, αν είναι μάγκες ας φέρουν και τα καλούδια της σειράς, από δυνατές κάμερες και φλας ξένου, συνδεσιμότητα, πλοήγηση κλπ μέχρι τα αδικοχαμένα λειτουργικά Symbian και MeeGo έστω και σε μικρές εκδόσεις. ;)

Όλα αυτά που θες, Mivas, δεν γίνονται σε μιά η δυό χρονιές! Ακόμα και να θέλουν, που μάλλον δεν θέλουν, να επαναφέρουν παλιά λειτουργικά!

Για να βάλουν xenon και μάλιστα δυνατό, μάλλον είναι κι αυτό αδύνατον, προς το παρόν. Κι αυτό θέλει ειδική σχεδίαση για να παραμείνει λεπτή η συσκευή! Αν ηταν έτσι απλό να έβαζες xenon σε τόσο λεπτές συσκευές, θα το είχαν κάνει ήδη η Samsung και η Apple και όχι μόνο αυτές!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Η νέα πρόσκληση για τα αποκαλυπτήρια του Nokia X επιβεβαιώνει την εγκοπή στην οθόνη.

Αυτό που επιδιώκει η HMD Global είναι να αποκαλύψει στην διάρκεια του Μαίου το νέο Nokia X, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα smartphones τους. Παρόλο που το τηλέφωνο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κίνα, το Nokia X δεν έχει εισαχθεί ακόμα επίσημα και αυτό δεν θα γίνει μέχρι και τα μέσα Μαίου.

Η νέα πρόσκληση για το Nokia X επιβεβαιώνει την εγκοπή του ψηλά στην οθόνη και την ημερομηνία παρουσίασής τους που είναι η 16η Μαΐου.

Invitation-Nokia-x.jpg

Η φινλανδική εταιρεία διεξάγει μια 5ήμερη εκδήλωση στο Πεκίνο της Κίνας, όπου έχει όλα τα smartphones της και τα κινητά τηλέφωνα που έχει να αποκαλύψει στην συνέχεια. Ωστόσο, εκτός από τις συσκευές που έχουν ήδη ξεκινήσει στην αγορά, η HMD Global εμφανίζει ένα που δεν ανακοινώθηκε ακόμα, το Nokia X.

Στην πραγματικότητα, πολλές διαφημιστικές πινακίδες τοποθετημένες κοντά στην τοποθεσία της εκδήλωσης διαφημίζουν το επερχόμενο Nokia X. Παρόλο που το Nokia X παρουσιάζεται στην έκθεση, δεν εμφανίζονται πληροφορίες για τις προδιαγραφές του τηλεφώνου. Επίσης, η συσκευή φαίνεται να είναι κλειδωμένη έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ρίξει μια κρυφή ματιά στις προδιαγραφές του hardware.

Σύμφωνα με επίσημη πρόσκληση που προέρχεται από την HMD Global, το Nokia X θα αποκαλυφθεί στις 16 Μαΐου που συμπίπτει με την ευρωπαϊκή αποκάλυψη του OnePlus 6.

Nokia-X-notched-invitation-confirms-May-16-reveal.jpg

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Ό,τι πιο άσχημο έχει βγάλει η Νοκια.

Δεν θα το έλεγα. Παλιά έβγαζε και πιό άσχημα.... ;)

Αν δεν είχε εγκοπή δηλαδή θα γινόταν όμορφο;;; Δεν είμαι της άποψης οτι οι εγκοπές σώνει και καλά ασχημαίνουν τα τηλέφωνα!

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πωλήσεις των P20.

Ό,τι πιο άσχημο έχει βγάλει η Νοκια.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Απολύτως καμία σχέση με τα πολύ όμορφα και κομψά mid+high range που έχει βγάλει και πέρσι και φέτος, δηλαδή από 6 και πάνω. Ακόμα και το Sirocco που δε μου αρέσει λόγω edge οθόνης (εργονομικά κυρίως), πανέμορφο είναι σχεδιαστικά. Αυτό εδώ προσωπικά εμένα με απωθεί.

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δεν θα το έλεγα. Παλιά έβγαζε και πιό άσχημα.... ;)

Αν δεν είχε εγκοπή δηλαδή θα γινόταν όμορφο;;; Δεν είμαι της άποψης οτι οι εγκοπές σώνει και καλά ασχημαίνουν τα τηλέφωνα!

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πωλήσεις των P20.

Οι πωλήσεις του P20 δεν δείχνουν ότι ο κόσμος προτιμάει το notch.

Μάλλον ότι το τηλέφωνο με την καλύτερη κάμερα φαίνεται ότι μοσχοπουλάει.

Συμφωνώ με τα παιδιά πιο πάνω. Καλό θα ήταν η Nokia να ακολουθήσει τις τακτικές του παρελθόντος και να χαράξει την δική της σχεδιαστική πορεία από το να γίνει μία φτηνή απομίμηση πατώντας στα βήματα των άλλων κατασκευαστών.

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

evris, ήμασταν φερέφωνα της Nokia όταν ακόμα ήταν cool να είσαι (kinda).

Αλλά ακόμα και τότε βρίσκαμε να πούμε και κάτι αρνητικό.

Εσύ πασά μου, τι φάση;

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Οι πωλήσεις του P20 δεν δείχνουν ότι ο κόσμος προτιμάει το notch.

Μάλλον ότι το τηλέφωνο με την καλύτερη κάμερα φαίνεται ότι μοσχοπουλάει.

Συμφωνώ με τα παιδιά πιο πάνω. Καλό θα ήταν η Nokia να ακολουθήσει τις τακτικές του παρελθόντος και να χαράξει την δική της σχεδιαστική πορεία από το να γίνει μία φτηνή απομίμηση πατώντας στα βήματα των άλλων κατασκευαστών.

Έτσι ακριβώς. Αν και επιφυλάσσομαι για την καλύτερη κάμερα ότι την έχει το P20 Pro. Το καλύτερο hardware ναι, αλλά το αποτέλεσμα δεν... Θέλει ισορροπημένους αλγόριθμους και επιλογές για να γίνει η καλύτερη κάμερα :)

Αλλά ακόμη κι έτσι, ας βγάλει η Nokia το δικό της P20 Pro ως Nokia 9 και με φλας ξένου όπως έδειχναν τα leaks και θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι. ;)

Για την ώρα ακόμη προσπαθεί να σκαρφαλώσει... Έχει δρόμο ακόμη. Αν και νομίζω εταιρείες όπως Sony, LG, HTC τις κοιτάζει ήδη στα ίσια αν δεν τις έχει ξεπεράσει σε κάποια πράγματα. Η κάμερα όμως θέλει δουλειά ακόμη...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Έτσι ακριβώς. Αν και επιφυλάσσομαι για την καλύτερη κάμερα ότι την έχει το P20 Pro. Το καλύτερο hardware ναι, αλλά το αποτέλεσμα δεν... Θέλει ισορροπημένους αλγόριθμους και επιλογές για να γίνει η καλύτερη κάμερα :)

Αλλά ακόμη κι έτσι, ας βγάλει η Nokia το δικό της P20 Pro ως Nokia 9 και με φλας ξένου όπως έδειχναν τα leaks και θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι. ;)

Για την ώρα ακόμη προσπαθεί να σκαρφαλώσει... Έχει δρόμο ακόμη. Αν και νομίζω εταιρείες όπως Sony, LG, HTC τις κοιτάζει ήδη στα ίσια αν δεν τις έχει ξεπεράσει σε κάποια πράγματα. Η κάμερα όμως θέλει δουλειά ακόμη...

Μωρέ και να έχει δρόμο ακόμη δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, όχι όσο το να βλέπω να υπάρχουν καλές επιλογές στην αγορά. Στα mid βλέπω να έχει γίνει καλή δουλειά, όπως με το 7Plus. Απίστευτα εντυπωσιασμένος με αυτό το κινητό, εάν είχε μία OLED στις 6μιση ίντσες 16/10 για μένα θα ήταν no brainer.

Εσύ πασά μου, τι φάση;

Φήμες τον θέλουν να έχει μία κόρη, και το όνομα αυτής Nokia.

Είναι πρωτοξάδελφος της κυρά Λούμιας του μαστρο-Μίγκου.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τα σχέδια που έκανε τότε η Nokia ηταν με πληκτρολόγιο το οποίο τώρα δεν υπάρχει. Τι θέλετε να βγάλει δηλαδή τρίγωνα ρομβικά κινητά σαν τα Ngage;

Ή μήπως το είδες κιόλας το Nokia X και σου φάνηκε άσχημο. Κι αυτό θα πουλήσει, ασχέτως αν σ' αρέσει ή όχι. Για να μη σε πω οτι όλες οι συσκευές με notch θα πουλήσουν!!!

Αλήθεια εσείς σε τι φάση;;;;....

Είναι πρωτοξάδελφος της κυρά Λούμιας του μαστρο-Μίγκου.

Λάθος. Από 3310 ξεκίνησα, N95, N86, X6 (το έχω ακόμα), N8 και μετά Lumia 830!

Edited by evris2013

Τα σχέδια που έκανε τότε η Nokia ηταν με πληκτρολόγιο το οποίο τώρα δεν υπάρχει. Τι θέλετε να βγάλει δηλαδή τρίγωνα ρομβικά κινητά σαν τα Ngage;

Γιατί όχι ? "Κερδίζεις οθόνη"...

http://www.shipsrus.gotchemistry.com/wp-content/uploads/2010/10/House-Selfish-Recorded-Sep-27-2010-KTTVDT14-30-42.png

Ή μήπως το είδες κιόλας το Nokia X και σου φάνηκε άσχημο. Κι αυτό θα πουλήσει, ασχέτως αν σ' αρέσει ή όχι. Για να μη σε πω οτι όλες οι συσκευές με notch θα πουλήσουν!!!

Όλες οι συσκευές με notch θα πουλήσουν ? Δηλαδή αυτές που δεν έχουν notch θα μείνουν στα ράφια ? Οπότε δεν θα πω ότι το Samsung S9/S9+ θα πάει άπατο για να βγω εκτός θέματος, οτιδήποτε έχει βγάλει η HMD μέχρι τώρα θα πάει άπατο ? 0 Πωλήσεις θα έχει η Nokia στα τελευταία 6-7 μοντέλα ???

Ο Βασίλης την εφάρμοσε την αυτοκριτική δύο γραμμές πριν σε ρωτήσει. Είτε απάντα και μην υπεκφεύγεις είτε μην το σχολιάζεις.

Δηλαδη δε μπορουν να βγαλουν κατι τετοιο στυλ ας πουμε εκει στη νοκια τοσα χρονια?

Ζωγραφησα προχειρα ενα κινητο το ονομασα n7.

:p

vG8pEJo.png

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το n7 εχει 77 mpx camera, 7 πυρινο, η μπαταρια του κρατα 7 μερες, κτλ κτλ. Το συγκεκριμένο στυλ το εχω δει απο αναπτηρες μεχρι τηλεκοντρολ, μετα το 7610, περα απο τη πλακα.

Στο παραπανω μοντέλο δεν καταλαβα γιατι να υπάρχει notch, και κατω απο την οθονη ενα ολοκληρο κενο οπου γραφει το λογοτυπο. Το notch δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου κανει το κινητο να θυμιζει και evil, με δυο κερατα (οθονης). Αλλα πραγματικα ειναι αχρηστο.

Ο Βασίλης την εφάρμοσε την αυτοκριτική δύο γραμμές πριν σε ρωτήσει. Είτε απάντα και μην υπεκφεύγεις είτε μην το σχολιάζεις.

^ qft

......

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σου είπα. Τρελό fanboy ήμουν. Σε μια εποχή όμως που το Android Eclair ήταν (στα μάτια μου) μια αθλιότητα και προτιμούσα Maemo 5 / S^3 και Harmattan. Ακόμα και στο hardware, συνήθως η νοκια έδινε τα περισσότερα καλούδια (xenon, fm transmitter, hdmi out, true multitasking, 64gb, amoled/clear black, usb-otg κλπ κλπ)

Ακόμα όμως και σχεδιαστικά υπήρχε μια ποικιλία. To N9 ακόμα μου σηκώνει το φρύδι όταν το κοιτάζω.

Και στο φινάλε ήμουν και ένας "άμυαλος" 25άρης που τα σημαντικά προβλήματά του ήταν...αυτά!

Πλέον, χέστηκα. όλα μου μοιάζουν ολόιδια και με συσκευές των 80 ευρώ κάνεις σχεδόν τα πάντα ενώ το Android μετά την Jelly Bean είναι πολύ καλό και το IOS στέλνει και αναφορές στα sms.

Για ποιο λόγο λοιπόν να "λυσσάω" και να είμαι ακόμα φερέφωνο; Να συμπαθώ τη Νοκια; Μα ναι φυσικά! Παραμένει η αγαπημένη μου εταιρία. Αλλά διάολε θα κριτικάρω κιόλας.

Ορίστε, στο ανέλυσα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δηλαδη δε μπορουν να βγαλουν κατι τετοιο στυλ ας πουμε εκει στη νοκια τοσα χρονια?

Ζωγραφησα προχειρα ενα κινητο το ονομασα n7.

:p

vG8pEJo.png

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το n7 εχει 77 mpx camera, 7 πυρινο, η μπαταρια του κρατα 7 μερες, κτλ κτλ. Το συγκεκριμένο στυλ το εχω δει απο αναπτηρες μεχρι τηλεκοντρολ, μετα το 7610, περα απο τη πλακα.

Στο παραπανω μοντέλο δεν καταλαβα γιατι να υπάρχει notch, και κατω απο την οθονη ενα ολοκληρο κενο οπου γραφει το λογοτυπο. Το notch δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου κανει το κινητο να θυμιζει και evil, με δυο κερατα (οθονης). Αλλα πραγματικα ειναι αχρηστο.

Στέφανε, να γυρίζει είπαμε. Μοναχοφαγά!

* Πέρα από την πλάκα όμως, θα ήταν φοβερό κάτι στο στυλ του 7610. Δεν έχεις άδικο.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ναι θα βγάλει 7610 μόνο με οθόνη για σας! :lol:

@kaluas είπα πουθενά οτι αυτα που δεν έχουν εγκοπή θα μείνουν στα ράφια;

Θα πουλήσουν και οι συσκευές με notch. Άσε που θα το υιοθετήσουν κι άλλοι κατασκευαστές σε λιγο.

Δεν βλέπω να παίρνω απάντηση...

Δεν μπορεί κάποιος να σου απαντήσει για πράγματα που δεν έχει συνειδητοποιήσει.

^

Δεν μπορεί κάποιος να σου απαντήσει για πράγματα που δεν έχει συνειδητοποιήσει.

Σοφέ γέροντα. Δίδαξέ με.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Το Nokia X θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Μαΐου και τότε οι Φινλανδοί θα μας το περιγράψουν λεπτομερώς για να γνωρίσουμε κάθε του κρυφή πτυχή, όμως αυτό δεν εμποδίζει κανέναν από το να βρίσκει διαρκώς νέες πληροφορίες για αυτό το μοντέλο και έτσι προέκυψε η ανάρτηση ενός ανεπίσημου hands-on video.

Πρώτη εμφάνιση του Nokia X σε ανεπίσημο hands on βίντεο διαρροή.

Nokia-X-Notch-Display-2018-China.png

Edited by Katsaras_John

Android: Xiaomi PocoPhone F1 (6/128) Xiaomi Redmi Note 8 Pro (6/128) ✔ Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

iOSiPhone X (3/256) ✔ Microsoft LUMIA 950 XL & 950 XL Dual Sim (Black & White) Microsoft BAND

✔ Other: Display Dock HD-500 Continuum/Qi DT-904/Screen Sharing HD-10/Wireless Display Adapter V3

Χριστέ μου τι αντιγραφή...

Bloody rubbish που λένε και στο χωριό μου.

Τέτοια κινεζίλα δεν είχε ξαναδείξει η Nokia.

Bloody rubbish που λένε και στο χωριό μου.

Τρου. Όου σόου φάκιν τρου.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Κρίμα και μέχρι τώρα καλά τα πήγαινε, είχε αρχίσει να φτιάχνει τον δικό της χαρακτήρα σταδιακά, τώρα μηλοποιείται :(

Δεν θέλουμε μήλα καλοκαιριάτικα ;)