Jump to content

Πρόβλημα με NEC ND-2500 dvd-r

SpecFor21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω το ND-2500 +/- 8χ εδώ και μερικές ημέρες και το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να γράψω dvd.

Έχω δοκιμάσει με τα dvd-r Ritek 4x(και με άλλες μάρκες) και μου κάνει το εξής: ξεκινάει να γράψει, και ενώ ετοιμάζεται να κάνει το lead'in εκεί σταματάει ο οδηγός να λειτουργεί (δεν ακούγεται κάτι) αλλα δεν κολάει.Και το νέρο 6 χρονομετρά κανονικά την ώρα αλλά έχει μείνει στο 2%, και κάτω γράφει lead'in ενώ το buffer δίπλα από αυτή την ένδειξη είναι κενό.

Αυτό το κάνει σε και 2χ και σε 4χ που το έχω δοκιμάσει.Μία φορά μόνο που έγραψε ήταν όταν επέλεξα multisession disk αλλά το συγκερκιμένο δισκάκι δεν παιζει ούτε σε αυτό ούτε σε δύο άλλους οδηγούς που δοκίμασα.

Το περίεργο είναι ότι cd γράφει κανονικά.

Τον οδηγό τον έχω σε εξωτερική θήκη που συνδέεται μεσω usb 2.0 με τον φορητό μου και το βλέπει κανονικά ο υπολογιστής.Δοκίμασα να γράψω σε Nero 6.0 & RecordNow by Veritas Software

Κανείς καμιά ιδέα του τί μπορεί να φταίει ;

Τα πάντα ήταν διαφορετικά, πριν αλλάξουν όλα.

To κακό είναι ότι το παρείγγειλα και ήρθε από Αγγλία και θέλω να ερευνήσω κάθε πιθανότητα πριν αναγκαστώ να μπω σε αυτή την διαδικασία...

Επίσης το RecordNow μου βγάζει το εξής μήνυμα λάθους:

Response: -9 - Command:35 Sense:06 ASC:29 ASCQ:00

--------------------------------------------------

_nec DVD_RW ND-2500A (G:) UNKNOWN (1.06)

PX.DLL - 1.6.14.507

PXMAS.DLL - 1.6.14.507

PXWAVE.DLL - 1.6.14.507

OLEAUT32.DLL - 3.50.5016.0

MSVBVM60.DLL - 6.0.92.37

MSCOMCTL.OCX - 6.1.95.45

MSCOMCT2.OCX - 6.0.88.4

PXHelp20.SYS - 2.2.62.0

Εγώ φίλε αυτό που σκεφτομαι, είναι οτι μπορεί να φταίει το USB 2. Δοκίμασες να το συνδέσεις στην Firewire? ένας γνωστός μου είχε περίπου παρόμοιο πρόβλημα. Δοκίμασε και πές μας.
Τα λέτε..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chamelaion (13 Φεβ. 2004 , 23:36)

Εγώ φίλε αυτό που σκεφτομαι, είναι οτι μπορεί να φταίει το USB 2. Δοκίμασες να το συνδέσεις στην Firewire? ένας γνωστός μου είχε περίπου παρόμοιο πρόβλημα. Δοκίμασε και πές μας.

Δεν έχω Firewire δυστυχώς. Και το USB 2 είναι κάρτα pcmcia αφού το λάπτοπ έχει μόνο 1.1.

Problem solved...

Κατέβασα στην σουίτα Roxio Easy CD & DVD creator 6 και γράφει κανονικά.

Όσοι δεν την έχετε δει να την κατεβάσετε/αγοράσετε όπωσδήποτε.Σταθερότατη, με απίστευτες επιλογές (Disc copier, Audiocentral,DVD builder(!), photosuite κλπ) και πολύ εύχρηστη.

Και τόσο καιρό ήμουν κολλημένος με το Νερο και τα κολλήματά του...