one_tree_hill Δημ. January 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2010 omg! ΄Ήταν πραγματικά ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ :wacko: Και ήταν και ελληνικό κατόρθωμα αν δεν κάνω λάθος Απίστευτα βαρετό βίντεο! Ήταν να πεθάνεις, μιλάμε! Τέλος πάντων, καλή η ταινία, βλεπόταν ευχάριστα, αλλά ως εκεί. Παράθεση Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Ο Κυνόδοντας, του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια ταινία προκλητική και ανατρεπτική - όπου η έκφραση "γροθιά στο στομάχι" ταιριάζει γάντι. Κατάφερε ό,τι καμία ελληνική ταινία δεν κατάφερε την τελευταία δεκαετία - μια διάκριση στις Κάννες (βραβείο "un certain regard" - "Ένα κάποιο βλέμμα") και άλλες διεθνείς διακρίσεις. Εδώ και λίγο καιρό προβάλλεται και σε επιλεγμένους κινηματογράφους του εξωτερικού. Η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια που ζει απομονωμένη σ' ένα σπίτι που περιστοιχίζεται από ένα ψηλό φράχτη. Τα τρία παιδιά έχουν μεγαλώσει αλλά ζουν ακόμα με τους γονείς τους - χωρίς να έχουν γνωρίσει τον έξω κόσμο. Η ατμόσφαιρα και το στυλ του φιλμ συγκρίνονται με έργα δημιουργών όπως ο Trier και ο Hanneke, ενώ πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που έχουν βγει ποτέ. Την είδατε? Απόψεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Ρε σεις, και σόρι κιόλας που το επαναφέρω το θέμα (που πήγε άπατο :( ) κανείς δεν είδε/θέλει να συζητήσει αυτή την ταινία?? Στο μεταξύ κέρδισε και 5 ακόμα βραβεία, εγχώρια αυτή τη φορά (στην πρώτη απονομή βραβείων της ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου), ενώ αποτελεί και την πρόταση της ακαδημίας για να μπει στη διαδικασία επιλογής ξενόγλωσσων ταινιών για τα Όσκαρ. Είναι τελείως σουρεαλιστική και αλληγορική (για τη δομή/δυναμική της οικογένειας), ενώ τα όσα διαδραματίζονται είναι τόσο εξωφρενικά που βγάζουν πολύ γέλιο...Εγώ την παρακολούθησα στον κινηματογράφο της γειτονιάς μου στην Αγγλία: ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε Ελληνική ταινία και η αίθουσα ήταν γεμάτη...βέβαια απ'ό,τι κρυφάκουσα απ' τους ξένους, είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις αλλά αν μη τι άλλο -όλοι συμφωνούν στο ότι είναι μια πρωτότυπη (για να μην πω "θεόκουλη") σύλληψη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karakatsanisg Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Από τις μεγαλύτερες ........ που έχω δει φέτος. Επιεικώς απαράδεκτη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blackmamba Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Την ειχα δει και μου αρεσε πολυ! Σιγουρα ειναι αρκετα προκλητικη και σοκαρει σε καποια σημεια,ενω σε καποια αλλα θυμαμαι οτι γελασα με την αγνοια των παιδιων αυτων και την ερμηνεια που ειχαν δωσει οι γονεις τους στα πραγματα("βρηκα ενα ζομπι στον κηπο":p) Ομως γενικα περναει ενα πολυ σωστο μηνυμα και με πολυ ιδιαιτερο τροπο. Πολυ καλη :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Luci Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Δεν μου άρεσε καθόλου. Ευτυχώς που υπάρχει και το fast forward. Μου άρεσαν και οι "Ηλίθιοι" του Φον Τριερ και το "Σκοτεινό Χωριό". Η υπόθεση είναι κάτι ανάμεσα (χωρίς φυσικά να πλησιάζει στο επίπεδο παραγωγής και των δύο), απλά λιγότερο ενδιαφέρουσα. Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να κρίνουμε πιο επιεικώς τις ελληνικες ταινίες, ξέρω ότι πήρε καλές γενικά κριτικές (ιδιαίτερα στην Ελλάδα που σε ένα βαθμό οι δημόσιες σχέσεις και η προβολή των Ελλήνων δημιουργών που διακρίνονται στο εξωτερικό συχνά σκεπάζει την κριτική, τρανό παράδειγμα το ριμέικ του Last House on The Left). Update: Αξιόλογη παραγωγή ωστόσο για τα ελληνικά δεδομένα και ιδαίτερα καλλιτεχνική. Απλά too much 4 me. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 βασισμενη στο Δογμα 95 και απο τους πιο ταλαντουχους σκηνοθετες της εποχης μας (λανθιμο), ηταν πολυ μπερδεμενο για το αν μου αρεσε η οχι. Ωρες θυμιζε το χωριο, ωρες θυμιζε το Dogville, ωρες θυμιζε κατι αλλο αλλα την αποδοχη μου τη βρηκε. Και ειναι εξαιρετικη η κορη που μιλαει σα καθυστερημενο και κολλαει τις φρασεις. Μπραβο της Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2010 Δεν μου άρεσε καθόλου. Ευτυχώς που υπάρχει και το fast forward. Αφού δε σου άρεσε καθόλου να σε ενημερώσω (για την επόμενη ταινία που δε θα σου αρέσει) πως υπάρχει και το ακόμα καλύτερο, stop.;) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. August 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2010 Την είδα και γω (κάπως καθυστερημένα). Η άποψη μου είναι κάπως στο ενδιάμεσο. Ως σενάριο κτλπ είχε πάρα πολύ καλές προοπτικές αλλά αυτή την σκηνοθεσία δεν την μπορώ ρε γμτ. Σε κάποιο βαθμό, βέβαια, αυτή η άθλια σκηνοθεσία και υποκριτική ήταν συν για την ταινία (κάποιοι ίσως πουν ότι ήταν και επιτηδευμένο) και γι'αυτό θεωρείται και "κουλτουριάρικη". Πιστεύω, όμως, ότι στα χέρια κάποιου ξένου σκηνοθέτη θα μιλάγαμε για πραγματικό διαμάντι και δεν θα πήγαινε άπατη. Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. August 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2010 Την είδα και γω (κάπως καθυστερημένα). Η άποψη μου είναι κάπως στο ενδιάμεσο. Ως σενάριο κτλπ είχε πάρα πολύ καλές προοπτικές αλλά αυτή την σκηνοθεσία δεν την μπορώ ρε γμτ. Σε κάποιο βαθμό, βέβαια, αυτή η άθλια σκηνοθεσία και υποκριτική ήταν συν για την ταινία (κάποιοι ίσως πουν ότι ήταν και επιτηδευμένο) και γι'αυτό θεωρείται και "κουλτουριάρικη". Πιστεύω, όμως, ότι στα χέρια κάποιου ξένου σκηνοθέτη θα μιλάγαμε για πραγματικό διαμάντι και δεν θα πήγαινε άπατη. Ε οχι και άπατη! Κερδισε το Prix Un Certain Regard στις Καννες, που δεν ειναι και μικρη υποθεση, αλλα και διαφορα αλλα βραβεια σε μικροτερα φεστιβαλ (στα δε βραβεια της Ελληνικης ακαδημιας Κινηματογραφου σαρωσε), ενω προβληθηκε και σε σινεμα στις ΗΠΑ (δες και κριτικη απο τον roger ebert, απο τους πιο γνωστους κριτικους κινηματογραφου στον κοσμο) Ουτε εγω συγκλονιστηκα, αλλα άπατη δεν πηγε η ταινια. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 Από τις μεγαλύτερες ........ που έχω δει φέτος. Επιεικώς απαράδεκτη. Αυτες ειναι οι κριτικες που αγαπαμε. :p Τεκμηριωμενες. Εμενα η ταινια μ'αρεσε, θα συμφωνησω πανω κατω με οσα γραφει το αρχικο ποστ. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. September 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2010 το νι εσβησε και το δωματιο βυθιστηκε στο σκοταδι... Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2010 H ταινία επιλέχτηκε για να μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=208147 Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. September 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2010 H ταινία επιλέχτηκε για να μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=208147 Αν δεν κάνω λάθος, επιλέχθηκε στη λίστα με τις ταινίες από τις οποίες θα προκύψουν οι πέντε υποψήφιες. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. September 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2010 Αν δεν κάνω λάθος, επιλέχθηκε στη λίστα με τις ταινίες από τις οποίες θα προκύψουν οι πέντε υποψήφιες. Η κάθε χώρα υποβάλλει μία ταινία το χρόνο στην επιτροπή των όσκαρ και εν συνεχεία η επιτροπή προτείνει 4-5 ταινίες ως υποψήφιες. Προς το παρόν ο "Κυνόδοντας" είναι φετινή υποβολή της Ελλάδας και μένει να δούμε αν θα προταθεί για Οσκαρ από την επιτροπή (που φυσικά επιλέγει ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό ταινιών απ όλες τις χώρες, οποτε προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ελπίζουμε) On a different note: δεν ξέρω αν το χετε πάρει χαμπάρι, αλλά υπάρχει δυσαρέσκεια από πολλούς σινεφιλ που ειδαν την ταινία και την ξεχώρισαν ως ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετική (κι εγώ ανάμεσα σ' αυτούς) εξαιτίας του ότι δε φαίνεται πουθενά, ούτε στα credits ούτε στην περιγραφή ούτε στις καμπάνιες προώθησης, ότι η ταινία είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένη σε μία μεξικάνικη ταινία του 1973 που λέγεται El Castillo de la pureza (υπάρχει ολόκληρη στο youtube: http://www.imdb.com/title/tt0068348/) Αν τη δείτε θα διαπιστώσετε ότι εκτός από το γενικό θέμα είναι και κάποιες σκηνές (πχ η σκηνή που δενουν τα ματια του γιου κι αυτος πρεπει να τους βρει) ακριβώς πανομοιότυπες. Και αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι κάποιοι φίλοι διαπίστωσαν πως για ένα διάστημα η Μεξικάνικη ταινία είχε αφαιρεθεί απ το youtube μετά απο report...από ποιον? από την εταιρεία παραγωγής του Κυνόδοντα! Τελοσπάντων, για μένα το να είναι βασισμένη σε άλλη ταινία δε μειώνει την αξία της (μειώνει φυσικά την πρωτοτυπία της) αλλά με ενοχλεί που αυτό πάει να περάσει "κάτω απ το τραπέζι" και αναρωτιέμαι αν το γνωρίζουν αυτοί που υπέβαλαν την ταινία στην ακαδημία - λογικά τα remakes δικαιούνται εξίσου να ειναι υποψήφια για όσκαρ ξένης ταινίας - αφού δε μιλάμε για όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου εδώ - αλλά και πάλι...(μη γινουμε πάλι ρόμπα ως χωρα φοβάμαι, γιατί καλά μας έχει βγει το όνομα ότι "κάνουμε ζαβολιές" τελευταία :shifty: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. September 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2010 Κοίτα, η ταινία έχει πάρει ήδη 14 βραβεία σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς. Φαντάζομαι πως οι πιθανότητες έστω και για υποψηφιότητα για Οσκαρ είναι αρκετά καλές. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια αξιόλογη ταινιά (δεν την έχω δει, με βάση τους κριτικούς το λέω) ως προτεινόμενη. Όσο για το άλλο που λες, δεν ξέρω αν παίζει και κανα ιδιαίτερο ρόλο. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. October 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2010 αξιολογη? παιζει να ειναι απο τις λιγες που το γυμνο δεν ειναι καν softcore και αν εχει και κλεμμενο σεναριο δειχνει την ασχετοσυνη των κριτων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
the_best2905 Δημ. July 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2011 παιδια διαβασα καπου οτι γυριζεται η συνεχεια τησ ταινιασ νησοσ!εμενα δεν μου αρεσε η ταινια καθολου!δε μπορω να καταλαβω γιατι αρεσε σε τοσο κοσμο!τεσπα τα γυρισματα γινονται αυτο το καιρο το ειδα σε μια εφημεριδα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. July 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2011 παιδια διαβασα καπου οτι γυριζεται η συνεχεια τησ ταινιασ νησοσ!εμενα δεν μου αρεσε η ταινια καθολου!δε μπορω να καταλαβω γιατι αρεσε σε τοσο κοσμο!τεσπα τα γυρισματα γινονται αυτο το καιρο το ειδα σε μια εφημεριδα.. ναι...παλι στην σιφνο;) εμενα μου αρεσε η πρωτη...και η 2η...θα γινει προσθηκη καποιον ηθοποιον οπως η αγγελικη λαμπρη και θα ονομαστει νησος 2:) Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wicker Δημ. July 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2011 η καλύτερη ελληνική ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια. και πιο πολύ μου άρεσε ο Κυριακίδης, ελπίζω να είναι και στο 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DonJuan Δημ. July 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2011 την είδα κι εγώ προχθές. Ωραία ταινία αν και δεν είχε τόσο γέλιο όσο περίμενα. ελπίζω η δεύτερη να'χει περισσότερο. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. July 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2011 η καλύτερη ελληνική ταινία που έχω δει τα τελευταία χρόνια. και πιο πολύ μου άρεσε ο Κυριακίδης, ελπίζω να είναι και στο 2 θα ειναι:) Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts