soom Δημ. October 6, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2009 Πολύ χαίρομαι για αυτά που διαβάζω. Τόσο από τον Περικλή, όσο και από τους Κώστηδες, τον Νίκο και τον Mythozz. Νομίζω, αν όντως τα πράγματα έχουν όπως τα παρουσιάζει ο Νίκος(CarpeNoctum), που πολύ πιθανό να είναι όντως έτσι, τότε καλώς και δεν αφαιρούνται τόσο οι οδηγοί και τα link για HSPL όσο και link και οδηγοί για τις Custom ROMS. Επίσης, σε καμία περίπτωση να μην επιτραπεί η διακίνηση και διάδοση μέσω παράθεσης link παράνομου λογισμικού στο MyPhone. Ξεκαθαρίστηκε και το θέμα με τα Custom iPsw's. Οπότε το ένα κομμάτι της απορίας σου, Κώστα, είναι ΟΚ. Τα Custom ipsw απαγορεύονται και θα απομακρύνονται άσχετα με το τι θέλει ή όχι ο εκάστοτε Διαχειριστής. Για τις ROM, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου(που με βρίσκουν και εμένα σύμφωνο, μιας και η εμπειρία του στα HTC είναι μεγάλη), επιτρέπονται. Βέβαια, Νίκο, δεν είναι όλες οι ROM βασισμένες σε Beta εκδόσεις, όπως διάφορα builts που δίνει κατά καιρούς η MS στους devs. Αν θυμάσαι μπορούσαμε να βάλουμε το 95% περίπου της ROM του Topaz στο Blackstone.. Αυτό δεν πρέπει να είναι και απόλυτα φυσιολογικό.;) Και βέβαια πειραγμένες τέτοιες ROM, όπως του Onkolog.;) Και εννοείται ότι δεν συμφέρει ούτε την MS αλλά βεβαίως, ούτε και την HTC να κινηθούν νομικά εναντίον του «ναού» xda-devs.;) Μακάρι και άλλες εταιρίες(βλ. Samsung πχ) να μπορούσαν να μπουν και αυτές στον κόσμο τους.:p Ίσως, επειδή από την μεν Apple υπάρχει ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα των ipsw και επειδή από την δε MS και HTC δεν υπάρχει πάνω στο θέμα των cooked ROM's να γίνεται αυτό το μπέρδεμα. Προσωπικά, θεωρώ εξίσου «νόμιμες» και τα μεν και τα δε. Απλά στα δε(cooked ROM's) δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση από τις εμπλεκόμενες εταιρίες για την διασφάλιση των συμφερόντων τους. Οπότε, πάνω σε αυτή την θολούρα, μπορούμε να τα θεωρήσουμε και εντός των ΟΠΧ. Ίσως, κατάλληλος για αυτή την απάντηση να ήταν ο Athanaso77 μιας και έχει εκτός από πολλές γνώσεις και αρκετή εμπειρία στο θέμα αυτό. Στο μυαλό μου είναι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει μια πιο ξεκάθαρη γνώμη. Και να συγχαρώ τον Περικλή για τις απαντήσεις του, το ύφος του και γενικότερα την σημασία που έδωσε. Όπως και τον Mythozz.:happy: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. October 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2009 τωρα το ειδα και επεσα απο τα συνεφα...:confused: δεν θα αναφερθω επαναλαμβανωντας και συμφωνωντας η διαφωνωντας σε οσα εχετε ηδη αναφερει ολοι σας,ισα για να γινεται κουβεντα... απλα η θεση μου για το "παρανομο" λογισμικο που εχει σχεση με hard spl,cooked roms επεξηγηθηκε τελεια και πολυ κατανοητα απο τον Νικο(caprenoctum) και δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αμφισβητησης.. σεβομενος τους προλαλησαντες, Mythozz ( απο τους πρωτους δασκαλους μου στα wm και τον ευχαριστω και δημοσια για την βοηθεια του στα πρωτα μου βηματα στα wm) pperiklis (για την απιστευτη δουλεια του εδω μεσα,που βασει αυτης καταφερα να κρατησω iphone στα χερια μου και να καταλαβω τι πραγματικα ειναι δυνατον να γινει η οχι με αυτην την συσκευη) ktsak,te_salat,capronoctum. (που εχουμε φαει ψωμι και αλλατι εδω μεσα τοσα χρονια :lol:) και τον νεωτερο στην παρεα, Αλεξανδρο soom που ξεκινησε αυτην την συζητηση ... ειναι αδικο να ""κατηγορουμαστε"" στα wm,για cooked roms και αμφισβητουμενης νομιμοτητας λογισμικο κλπ την στιγμη που χρονια τωρα, τα thread των iphone/symbian ειναι ΓΕΜΑΤΑ απο οδηγους για ξεκλειδωμα/χακαρισμα των ενλογω συσκευων.... εκει τα πραγματα ειναι ""αλλου"" με καρφωμενα"" χρονια τωρα,ενεργα λινκς που οδηγουν σε αμφιβολου νομιμοτητας λογισμικα για να ξεκλειδωθουν οι συσκευες της νοκια... θελω να αναφερω μονο ,μιας και μου δινεται η ευκαιρια να το κανω δημοσια με αυτην την συζητηση.. τα λινκς της υπογραφης μου που τοσο καιρο,βοηθουσαν η εξυπηρετουσαν κοσμο στο thread του kaiser παλιοτερα και τελευταια στο thread του HD,διαγραφηκαν απο εμενα,μετα απο την δυσχερεια μου απο την ενεργεια ενος mod στο thread των symbian.... διαγραφηκε ποστ μου που με ενεργα λινκ απο 2 online stores,το ενα ελληνικο και το αλλο ξενο,που προετρεπε τους χρηστες του myphone,να γλυτωσουν απο μια απατη,(ειναι η πιο σωστη λεξη..) στο ελληνικο site σε καποια προιοντα που εχριζαν παραπλανητικης περιγραφης,πανω στην οποια στηριζοταν και η υπερβολικη για τα προιοντα τιμη... αλλα εγραφαν οτι αγοραζες και αλλα σου εστελναν... ενω στο αγγλικο,ηταν το σωστο προιον που ηθελαν να παρουν καποιοι απο εδω μεσα και σε καλυτερη τιμη απο αυτο του ελληνικου... δλδ μετα απο τηλ συνομιλια με το ενλογω καταστημα,(το ελληνικο) μου ειπαν οτι μπορει να ειχε γινει λαθος και αν συνεβαινε κατι τετοιο,θα αλλαζαν αμεσα στα προιοντα την τιμη και την περιγραφη τους... μετα απο 2 μερες που επικοινωνησα μαζι τους μου αναφεραν οτι δεν αλλαξαν κατι γιατι δεν ηταν κατι λαθος... κατι που δεν εξηγουσε γιατι το προιον που εστελναν,ηταν αλλο απο αυτο που εδειχναν ετσι τελικα,εκανα την(σωστη και φθηνοτερη) αγορα μου απο το ξενο μαγαζι που ανεφερα.. το ποστ μου εκεινο απλα εξαφανιστηκε... λαθος εκτιμηση του εκαστοτε mod?? ανθρωπινο λαθος? αν ηταν ετσι,απολυτως σεβαστο :!: η μηπως ομως ,επειδη τυχαινει ο ιδιοκτητης αυτου του μαγαζιου να ειναι και μελος της κοινοτητας μας?? ειναι ενα απλο συμβαν που(αν και παρομοια κρουσματα εχουν γινει και στο παρελθον..) εμενα μου ""φωναξε"" για την πολιτικη καποιων ανθρωπων εδω μεσα στο myphone,που κρινουν και αποφασιζουν με δυο μετρα και δυο σταθμα...εκμεταλευομενοι την "δυναμη"" του edit των ποστς των χρηστων του φορουμ.... σκιαζωντας την εικονα των περισσοτερων ανθρωπων που "δουλευουν" στο myphone και εχουν προσφερει τεραστιο εργο,κρινοντας παντα και πραττοντας επι των πλειστων,με την λογικη και οχι με το συμφερον.... ειναι απλα τα πραγματα,εμεις τα κανουμε δυσκολα... τα φορουμ ειναι για να ενημερωνεται/βοηθιεται ο κοσμος ... οπως επισης οι νομοι τους ειναι για να τους τηρουμε και να τους σεβομαστε.. τα μελη τους κανουν οτι μπορουν για να εφαρμοζουν και τα 2 κοματια...και καποιες φορες να παραβαινουν το 2ο... εκει ερχονται οι mods να επαναφερουν την ταξη και να κανουν την δουλεια τους που πρεπει να ειναι σεβαστη απο ολα τα μελη! αρκει να γινεται σε ολα τα section του φορουμ το ιδιο... αν δεν ισχυουν τα ιδια μετρα παντου,ερχονται τα προβληματα και η δυχερεια μαζι με την γκρινια και την αταξια.... κατι τετοιο διακρινω στο wm section ......με το ανυπαρκτο moderating και το χαος μεσα στα επισημα θεματα.... απλα εκει ειμαστε μια καλη παρεα :) φιλικα προς ολους με ολο μου τον σεβασμο :) Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. October 22, 2009 Administrators Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2009 Ίσως, κατάλληλος για αυτή την απάντηση να ήταν ο Athanaso77 μιας και έχει εκτός από πολλές γνώσεις και αρκετή εμπειρία στο θέμα αυτό. Στο μυαλό μου είναι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει μια πιο ξεκάθαρη γνώμη. Έχω διαβάσει με ενδιαφέρον όλες τις απόψεις. Εντούτοις εγώ προτιμώ να μην επεκταθώ και θα τοποθετηθώ στο κατά πόσο (κατά τη γνώμη μου πάντα) θα πρέπει να επιτρέπεται ή όχι η ύπαρξη link με WM cooked ROMs στο forum του myphone. Από τη στιγμή λοιπόν που η Microsoft δεν κινείται (επί της ουσίας) νομικά εναντίον του XDA-developers.com για την παραγωγή και διακίνηση cooked ROM βασισμένες στα builds της Microsoft, αυτό συνεπάγεται και ότι unofficially τα αποδέχεται, κάτι βεβαίως που δεν μπορεί να παραδεχθεί για ευνόητους λόγους. Θα σταθώ σε κάποια τοποθέτηση που είχα διαβάσει προ καιρού από εκπρόσωπο της Microsoft... "We can't live with them, but we can't live without them". Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το forum αυτό (όπως και πολλά άλλα) για διακίνηση παράνομου λογισμικού μιας και ενώ θεωρείται παράνομο, η Microsoft δεν έχει επιβάλλει νομικά τη μη χρήση του. ΥΓ. Κατά καιρούς η Microsoft έχει κάνει προσπάθειες να επιβάλλει στο XDA-devs την αφαίρεση link με cooked ROMs κάτι πού όμως ποτέ δεν "πίεσε" τόσο ούτως ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα, γνωρίζοντας ότι αυτό σε βάθος χρόνου θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για την ίδια την εταιρία. Είδεμεν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts