Jump to content

Εορτολογιο σε καρτελλα στο titanium! WM 6.5+

sosimple2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βαζοντας τα windows mobile 6.5 μου ελλειπε το γνωστο ημερολογιο της today screen.

Ξεκινησα λοιπον να γραφω ενα εορτολογιο για το titanium. Το προγραμμα γραφτηκε σε basic for ppc που ειναι και η μονη γλωσσα που ειχα για να προγραμματισω, και ο κωδικας του μου εφαγε αρκετες 10δες ωρες (κυριως γιατι δεν ηξερα πως να κανω καποια πραγματα σε αυτη τη γλωσσα , οποτε μπορει να εκανα και ωρες μεχρι να το βρω.. )

Το προγραμμα εχει:Ακίνητες & Κινητές Εορτές , Αργίες , Παγκόσμιες Εορτές ,Πασχάλιο.

Για την ακριβεια εχει ακριβως τις ιδιες εορτες με το Εορτολόγιο Greek Today Screen (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=178634),απο το οποια δανιστικα τη βασικη ιδεα.

Επισης δεν θα ασχοληθω τουλαχιστον τωρα με δημιουργια αυτωματων setup , .cab και τετοια μιας που απαιτουν πολυ χρονο.

Η εκδοση v1.1 ειναι ενα μονο αρχειο, το SosimpleJMLeortologio.exe μολις 23 kb και μπορειτε να το κατεβασετε απο το link στο τελος

Επειδη δεν εχω φτιαξει ακομα καποια δικια μου καρτελλα για το titanium, για την ωρα το εφτιαξα να δειχνει τη γιορτη στην καρτελλα του JMLtoday, την οποια θα πρεπει να εχετε εγκατεστημενη για να δειτε εκει τις γιορτες. Εχει και το συν οτι μιας και εχει γραφτει για ολες τις αναλυσεις οθονης το JmlToday ,θα δουλευει και το εορτολογιο σε ολες τις αναλυσεις αρα και σε ολα τα κινητα, με titanium interface.

Παρακατω εχω 3 φωτο οπου φαινεται η καρτελα και στην πρωτη καρτελλα φαινονται οι γιορτες. Στην τριτη φωτο, εχω προσθεσει μια τριτη κενη σελιδα (Κανονικα το JMLtoday εχει 2 σελιδες) οπου σχεδιαζω να την κανω να δειχνει μονο γιορτες, μιας και αν υπαρχουν πολλες γιορτες σε μια μερα, δεν φαινονται στην πρωτη σελιδα λογω περιορισμου χωρου. Oι φωτο ειναι απο το diamond 1.

Εαν και οταν το εξελιξω περισσοτερα εδω. Αν βρεθει καποιο bug ή για γνωμες, αποριες εδω....

to be continued..

Ιστορια

27/9/09 εκδοση v1.0

28/9/09 εκδοση v1.1 τωρα ενημερωνεται αυτοματα καθε φορα που αλλαζει η μερα .

1/10/09 εκδοση v1.2 διορθωθηκε ενα προβλημα που δεν ενημερωταν καποιες φορες κατα την εναρξη

Κανουμε πχ με το resco μια συντομευση στο φακελο start up των windows για να τρεχει αυτοματα κατα την εναρξη.

DOWNLOAD v1.2 : http://rapidshare.com/files/287102155/SosimpleJMLeortologio_v1.2.rar

Εγκατασταση:Aντιγραφετε σε ενα φακελο το SosimpleJMLeortologio.exe , και το τρεχετε. Δεν θα δειτε απολυτως τιποτα. Το προγραμμα θα εχει τρεξει ομως θα εχει ενημερωσει το καταλληλο κλειδι στη registry το οποιο βλεπει το jmltoday και τυπωνει στην οθονη. Θα ρυθμησει επισης να ξανακανει αυτοματα ενημερωση καθε μερα (στις 12:01 τα μεσανυχτα που αλλαζει η μερα) για να βρισκει την νεα γιορτη. Η ενημερωση θα γινεται ακομα και αν εινα κλειστο το κινητο.

Απεγκατασταση: Απλα το σβηνετε , και τη συντομευση στο φακελο start up.Στην αλλαγη της μερας την πρωτη φορα αφου το σβησετε, μπορει να βγαλει το κινητο ενα μυνημα λαθους οτι το SosimpleJMLeortologio.exe δεν βρεθηκε ή κατι τετοιο, απλα το αγνοειτε.

Download JmlToday plugin : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=540413

Σιγα Σιγα ελπιζω να το εξελιξω και αλλο. Ορισμενα ιδεες που θα μπορουσαν να γινουν καποιες απο αυτες με σειρα προτερεοτητας. Δεν εγγυομαι οτι θα κανω καποια απο τα παρακατω, αλλα αμα βρω το χρονο και την ορεξη και βοηθησει και κανενας εμπειροτερος απο εμενα ,μπορει. Καθε βοηθεια απο αλλους developers ευπροσδεκτη.

1- Το βασικοτερο ολων:3η καρτελλα στο jmltoday αποκλειστικα για το εορτολογιο. Αμα μια μερα εχει πολλες γιορτες δεν μπορουν να φανουν ολες στην πρωτη σελιδα λογω περιορισμου χωρου. Η 3η σελιδα θα δειχνει γιορτες σημερινες και αυριανες. Αυτο ειναι κατι που το εχω ξεκινησει ηδη, δεν ξερω αν θα το τελειωσω ποτε ομως, καθως πρεπει να μαθω αρκετα πραγματα για σχεδιαση σελιδας στο titanium.

2- Ενημερωση καθημερινα για ωρα ανατολης και δυσης (Εδω χρειαζομαι κωδικα για τον υπολογισμο, τον οποιο δεν εχω. Αν καποιος εχει φτιαξει κωδικα για κινητα σε οποιαδηποτε γλωσσα και το κανει να τυπωνει αυτη την πληροφορια στη registry καθε φορα που το τρεχεις, θα μπορουσα να το καλεσω μεσα απο τον κωδικα μου για να κανω το παραπανω. )

3-Καρτελλα στο titanium αποκλειστικα για το εορτολογιο, η οποια θα εχει π.χ 3 σελιδες.

4- Στην νεα καρτελα, μια σελιδα να εχει "Το ανεκδοτο της ημερας" οπως ειναι και καποια ημερολογια τειχου. (Το δυσκολο εδω ειναι να μαζευτουν πχ 360 μικρα -και καλα- ανεκδοτα )

5- Φασεις σεληνης οπως του εορτολογιου για το today, οπου ομως να φαινεται γραφικα η φαση της σεληνης. (Επισης το δυσκολο εδω ειναι οτι δεν εχω τον κωδικα για τον υπολογισμο, και ισχυει οτι και στο 2)

• 2 months later...
Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω πως έχεις μεταφράσει το Titanium... υπάρχει ελληνική μετάφραση (και δεν την έχω βρει) ή με το χέρι στη registry;
Panasonic GD70, Ericsson GF768, Panasonic GD30, Nokia 3210, Ericsson T18s, Panasonic GD92, Ericsson R320s, Nokia 6210, Ericsson T65i, SE T300i, SE K700i, Siemens SX1, Nokia 7610, Siemens SX1 Music Edition, SE J210i, Sendo X, Qtek 8500, Nokia 6021, HTC Touch Cruise, HTC HD2, LG Optimus 4X HD, HTC One M7, HTC One M9, HTC 10, Xiaomi Mi8 Lite

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Σε HTC Diamond 2, δε δουλεύει...

Κατέβασα την τελευταία έκδοση από τη σελίδα του κατασκευαστή και για να δουλέψει σε WM6.5 πρέπει το λειτουργικό να ρυθμιστεί στη μικρότερη δυνατή γραμματοσειρά. Διαφορετικά οι ενδείξεις στην today screen δεν προβάλονται ολόκληρες αλλά μόνο στο μισό τους ύψος.