Jump to content

Τέρμα η υποχρεωτική εγκατάσταση από τον ΟΤΕ του modem!!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας,

Από χθες (Δευτέρα 9/2/2004) δίνεται πλέον η δυνατότητα να σας αποσταλεί το ADSL modem που θα αγοράσετε από τον ΟΤΕ, μέσω κούριερ εντελώς δωρεάν και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, γλιτώνοντας αφενός τα 50 Ευρώπουλα και αφετέρου την αναμονή για το συνεργείο του ΟΤΕ, αφού με το που θα γίνει η ενεργοποίηση της γραμμής, θα σας έρθει και το μόντεμ μέσω κούριερ!!!

Προσωπικά είχα κάνει την αίτηση μέσω OTEshop την Πέμπτη (που ήταν ακόμα υποχρεωτική η εγκατάσταση από συνεργείο του ΟΤΕ), όταν είδα όμως ότι πλέον είναι δυνατόν να γλιτώσω την κοροϊδία των 50 Ευρώ και επειδή δεν είχαν επικοινωνήσει ακόμα μαζί μου οι τεχνικοί, πήρα στο 134 και τους ρώτησα αν μπορώ να κάνω αλλαγή στην αίτησή μου και να επωφεληθώ της δωρεάν παράδοσης. Μου είπαν ότι γίνεται και το κάνανε κατευθείαν από εκεί! Έτσι περιμένω απλά να γίνει η σύνδεση της γραμμής, έπειτα θα με πάρουν τηλέφωνο για να μου πουν ότι η γραμμή ενεργοποιήθηκε και για να κλείσουμε ραντεβού με τον κούριερ για την παράδοση!

Τόσο απλά!!!!

Η πολυαναμενόμενη αυτή κίνηση από τον ΟΤΕ πιστεύω ότι λύνει τα χέρια μας καθώς και δωρεάν θα έρχεται το μόντεμ σπίτι μας και δεν θα χρειάζεται επίσκεψη συνεργείου για την ενεργοποίηση του DSL πράγμα που θα κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη!!!!

ΥΓ: Πάντα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του μόντεμ από τεχνικό του ΟΤΕ (σημειωτέον το κόστος είναι πλέον 44.99 και όχι 50 Ευρώ) - προσωπικά πιστεύω ότι είναι κοροϊδία να δώσεις 45 Ευρώ για να σου συνδέσουν ένα καλώδιο στην πρίζα...

Και πόσο δύσκολο είναι να το συνδέσεις μόνος σου (και να δουλεύει κιόλας μετά???) !!!!

Είναι σα το netmod η είναι πιο δύσκολη η διαδικασία?

:X

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mplip^ (10 Φεβ. 2004 , 16:50)

Και πόσο δύσκολο είναι να το συνδέσεις μόνος σου (και να δουλεύει κιόλας μετά???) !!!!

Είναι σα το netmod η είναι πιο δύσκολη η διαδικασία?

Είναι πολύ εύκολο...

Είναι εξίσου εύκολο με τη σύνδεση του Netmod!

Σημειωτέον ότι ο ΟΤΕ αναλαμβάνει (αν του δώσεις τα 45 Ευρώ) να σου βάλει το μόντεμ στην πρίζα, την σύνδεση του μόντεμ με τον ΗΥ σου την κάνεις έτσι κι αλλιώς εσύ (κι εκεί μπορεί να μπλεχτείς με οδηγούς και δε συμμαζεύεται)!!!

Αναλυτικά λοιπόν:

Για PSTN: Συνδέεις το μόντεμ σε μία οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού ενώ σε όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα του σπιτιού, παρεμβάλεις στην σύνδεσή τους το ανάλογο φίλτρο (δηλαδή, βάζεις το καλώδιο του φίλτρου στην πρίζα και το καλώδιο του τηλεφώνου το βάζεις στην υποδοχή του φίλτρου).

Αν έχεις διαχωριστή και όχι φίλτρα, βάζεις τον διαχωριστή στην πρίζα και έπειτα στην μία έξοδο του διαχωριστή βάζεις το μόντεμ και στην άλλη τα τηλέφωνα.

Για ISDN: Βγάζεις το Netmod από την πρίζα και σε αυτή την πρίζα βάζεις τον διαχωριστή (splitter), ο διαχωριστής έπειτα έχει πάνω του δύο υποδοχές με ανάλογες σημάνσεις, στην μία συνδέεις το Netmod και στην άλλη συνδέεις το DSL μόντεμ και αυτό ήταν όλο!

Η εγκατάσταση είναι πραγματικά απλή και δεν χρειάζεται να πληρώσετε τα 45 Ευρώ και να περιμένετε και πότε θα φιλοτιμηθεί να έρθει το συνεργείο να σας το περάσει!

Φαντάζομαι ότι και το πακέτο που θα σου έρθει από τον ΟΤΕ θα έχει και τις ανάλογες οδηγίες...

Όταν μου έρθει με το καλό, θα στείλω ποστ σχετικά με το τι περιείχε η συσκευασία και αν ήταν εύκολη η εγκατάσταση.

EDIT: Στην ακόλουθη σελίδα του Oteshop υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με εικόνες για τη σύνδεση του μόντεμ και των διαχωριστών/φίλτρων: http://www.oteshop.gr/home/adslequipment.htm

Ε, τα 45-50 eyro για να συνδέσει δύο συρματάκια στο κουτάκι της πολυκατοικίας είναι ελαφρώς..πολλά.

Αν όμως δεν έχει κουτάκι, είναι πχ παλιό διώροφο, τι κάνουν; Σου τραβάνε twisted pair από το κουτί τους έξω από το σπίτι μέχρι εκεί που θες ή σου λένε, εμείς τα πήραμε τα λεφτά μας, τώρα κολύμπα μονος σου;

Θα ήταν ενδιαφέρον να το μαθαίναμε κι αυτό.

Εν οίδα ότι εν οίδα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος muhaha (11 Φεβ. 2004 , 10:37)

Ε, τα 45-50 eyro για να συνδέσει δύο συρματάκια στο κουτάκι της πολυκατοικίας είναι ελαφρώς..πολλά.

Αν όμως δεν έχει κουτάκι, είναι πχ παλιό διώροφο, τι κάνουν; Σου τραβάνε twisted pair από το κουτί τους έξω από το σπίτι μέχρι εκεί που θες ή σου λένε, εμείς τα πήραμε τα λεφτά μας, τώρα κολύμπα μονος σου;

Θα ήταν ενδιαφέρον να το μαθαίναμε κι αυτό.

Ώπα σιγά...

Κάπου κάνεις κάποιο λάθος.

Δεν χρειάζεται να πειράξεις καθόλου τη γραμμή σου (ούτε τα συρματάκια στο υπόγειο) για να βάλεις DSL!

Το μόνο που χρειάζεται (και ο ΟΤΕ παίρνει 45 Ευρώ για να το κάνει) είναι να παρεμβάλεις ανάμεσα στην πρίζα του τηλεφώνου και το μόντεμ συν τις τηλεφωνικές συσκευές ή το netmod, έναν διαχωριστή ή φίλτρο!

Δεν πειράζεις καθόλου τη γραμμή, όλα γίνονται μέσα στο σπίτι σου με πολύ απλά εξαρτήματα που μπαίνουν ΜΕΤΑ την τηλεφωνική πρίζα! Οπότε ουσιαστικά, απλά πρέπει να βάλεις δύο RJ βύσματα στη σωστή υποδοχή του διαχωριστή και έπειτα να βάλεις τον διαχωριστή στην πρίζα και αυτό ήταν όλο! Δεν χρειάζεται (όπως γίνεται με την εγκατάσταση του ISDN) να κοιτάξει ο τεχνικός τη γραμμή από το κουτί της πολυκατοικίας!

Συγνώμη που δεν το διευκρίνισα πιο πριν, όταν έλεγα ότι η εγκατάσταση του DSL είναι εξίσου εύκολη με αυτή του ISDN, αναφερόμουνα στην ομοιότητα ότι όπως ο τεχνικός έβαζε το netmod απλά στην πρίζα, έτσι θα έβαζε και το DSL μόντεμ στην πρίζα... Δεν χρειάζεται με το DSL κανένα πείραγμα στην καλωδίωση εν αντιθέση με το ISDN όπου ο τεχνικός κοιτάει και τη γραμμή "από το κουτάκι στο υπόγειο"!!!

Συγνώμη που δεν το διευκρίνισα πιο πριν... Ελπίζω τώρα να έγινε καταννοητό γιατί είναι κοροϊδία να δώσεις 45 Ευρώ στον ΟΤΕ και να περιμένεις πότε θα φιλοτιμηθεί ο τεχνικός να έρθει να σου βάλει το μόντεμ στην πρίζα... (Είναι πάνω κάτω σαν να πληρώνεις τον ΟΤΕ για να σου βάλει την τηλεφωνική συσκευή στην πρίζα, η όλη διαδικασία είναι σχεδόν plug-n-play και εξαιρετικά απλή!) Θα συμφωνούσα να δώσω χρήματα, αν αναλάμβαναν να μου το εγκαταστήσουν και στον Η/Υ με όλους τους drivers μέχρι να δουλέψει σωστά, αλλά κι αυτό είναι πολύ εύκολο!

Στο κάτω κάτω τώρα που η εγκατάσταση από τον ΟΤΕ έγινε προαιρετική μπορείς, αν νομίζεις ότι θα είναι καλύτερα, να ζητήσεις εγκατάσταση από τον ΟΤΕ ενώ αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου γλιτώνεις 45 Ευρώ!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour (11 Φεβ. 2004 , 14:33)

Στο κάτω κάτω τώρα που η εγκατάσταση από τον ΟΤΕ έγινε προαιρετική μπορείς, αν νομίζεις ότι θα είναι καλύτερα, να ζητήσεις εγκατάσταση από τον ΟΤΕ ενώ αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου γλιτώνεις 45 Ευρώ!

Παιδιά, εμένα μου ρθαν Σεπτέβριο. Και τότε ήταν υποχρεωτική η παράδοση από το συνεργείο (να το κάνει ο Θεός).

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Το splitter γράφει πάνω, στις υποδοχές...τι πάει που! ;)

Don't criticize... what you can't understand...!

Θα μπορουσε καποιος με 2-3 φωτογραφιες να μας δειξει πως γινεται η ολοι διαδηκασια; Γιατι σκεφτομαι να βαλω DSL αλλα μου φενεται βουνο η εγκατασταση.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour (10 Φεβ. 2004 , 17:00)

Στην ακόλουθη σελίδα του Oteshop υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με εικόνες για τη σύνδεση του μόντεμ και των διαχωριστών/φίλτρων: http://www.oteshop.gr/home/adslequipment.htm

Στο παραπάνω site ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να βάλει αναλυτικά pdf που εξηγούν και με εικόνες την εγκατάσταση. Μαζί με το πακέτο σίγουρα θα περιέχονται οι ίδιες οδηγίες και έντυπες.

Είναι πάρα πολύ εύκολο, πίστεψέ με! Απλά βάζεις τρία καλώδια στις ανάλογες υποδοχές του διαχωριστή (που γράφουν πάνω η κάθε μία τι μπαίνει που) και τελείωσες! Η εγκατάσταση στον Η/Υ μπορεί από την άλλη να είναι λιγάκι δύσκολη (όσο δύσκολη είναι η εγκατάσταση ενός απλού μόντεμ - αλλά η όλη διαδικασία είναι plug and play οπότε μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα), αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς δεν αναλαμβάνει να σου το κάνει ο ΟΤΕ οπότε ή θα το κάνεις μόνος σου ή θα πρέπει να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει!

Αν δεν μπορέσεις να καταλάβεις από τις φωτογραφίες του ΟΤΕ πώς συνδέονται τα καλώδια, καλύτερα να μου στείλεις ένα ΠΜ για να σου το εξηγήσω εγώ, παρά να δώσεις τα 45 Ευρώ στον ΟΤΕ! Τώρα για την εγκατάσταση του μόντεμ στον Η/Υ σου καλό θα ήταν αν συναντήσεις προβλήματα να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου που να γνωρίζει...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmmour (11 Φεβ. 2004 , 14:33)

Ώπα σιγά...

Κάπου κάνεις κάποιο λάθος.

Δεν χρειάζεται να ......

Υποθέτω, αν δε γίνεται αντιληπτό, πως αν δεν έχω καν γραμμή, με εκείνα τα euro τι προτίθεται ο ΟΤΕ να σου κάνει;

(σαν πολύ αυτονόητο είναι πως έχουμε όλοι σταθερό τηλέφωνο, ή μου φαίνεται;)

Φιλικα,

muhaha

Εν οίδα ότι εν οίδα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος muhaha (12 Φεβ. 2004 , 07:03)

Υποθέτω, αν δε γίνεται αντιληπτό, πως αν δεν έχω καν γραμμή, με εκείνα τα euro τι προτίθεται ο ΟΤΕ να σου κάνει;

(σαν πολύ αυτονόητο είναι πως έχουμε όλοι σταθερό τηλέφωνο, ή μου φαίνεται;)

Φιλικα,

muhaha

Αν δεν έχεις σταθερό τηλέφωνο, απλά δεν παίζεις για ADSL. Πρώτα βάζεις σταθερό, και μετά το ADSL. Άρα το πρόβλημά σου ανάγεται στο πώς/ποιος κάνει τη σύνδεση για το σταθερό τηλέφωνο. Τα €50 θα σε απασχολήσουν στην επόμενη φάση, του έχεις σταθερό τηλέφωνο αλλά όχι ADSL. :alien:

Είμαστε όλοι εδώ

Δλδ, αν πιάνουν *λίγο* τα χεράκια σου, δεν πρέπει να δώσεις τα κοροιδίστικα λεφτά για "εγκατάσταση".. Μάλιστα :!:
Εν οίδα ότι εν οίδα.

Θα συμφωνούσα να δώσω χρήματα, αν αναλάμβαναν να μου το εγκαταστήσουν και στον Η/Υ με όλους τους drivers μέχρι να δουλέψει σωστά, αλλά κι αυτό είναι πολύ εύκολο!

:D :D και ποιος θα αφηνε εναν δημοσιο υπαλληλο :) να εγκαταστησει κατι στο pc του? φανταζεσται σκηνικο να παει να σεταρει το Modem να του πεταξει καμια μπλε οθονη?? :D :D

ερε γλεντια θα ειχε απιστευτο γελιο... πλακα πλακα σκεφτομαι να βαλω :whistle: linux και adsl και να πω του οτετζη να μου τα σεταρει