Jump to content

Σταθεροποιητης τασης ή καλο τροφοδοτικο;;;

Draken
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

UPS οπωσδήποτε. Σε προστατεύει και από την διακοπή και από τα ανεβοκατεβάσματα της τάσης. Ο σταθεροποιητής κάνει μόνο το δεύτερο.

Εγώ έιχα πάρει το προηγούμενο μοντέλο από αυτό και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Εκεί που έμενα στη Θεσσαλονίκη είχε κακό δίκτυο και είχε συχνά ανεβοκατεβάσματα τάσης. Είχα κάψει 2 σκληρούς έτσι. Με το ups σώθηκα. Επίσης από τότε που το πήρα και για όσο έμενα εκεί έκανε 3 διακοπές και ποτέ μα ποτέ δε με απογοήτευσε.

Line interactive χρειαζομαι ή ενα απλο ups?

Με κατι τετοιο http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701304 θα ειμαι μια χαρουλα?

Ευχαριστω πολυ :)

Οκ Ευχαριστώ. Κάτι άλλο. Κάποια ups έχουν avr (vοltage regulator) κάποια όχι. Είναι απαραίτητο ή όχι;
Τα line interactive έχουν όλα avr. Τουλάχιστον το mge nova600 που πήρα 68€ έχει ;)

Line interactive χρειαζομαι ή ενα απλο ups?

Με κατι τετοιο http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701304 θα ειμαι μια χαρουλα?

Ευχαριστω πολυ :)

Line interactive χρειάζεσαι, απλώς το συγκεκριμένο έχει και ανεμιστηράκι που κάνει θόρυβο. Αν θες αθόρυβο πήγαινε γι'αυτό που αναφέρω στο προηγούμενο post.

Line interactive χρειάζεσαι, απλώς το συγκεκριμένο έχει και ανεμιστηράκι που κάνει θόρυβο. Αν θες αθόρυβο πήγαινε γι'αυτό που αναφέρω στο προηγούμενο post.

Αν και δε με πειραζει τοσο ο θορυβος, που μπορω να βρω αυτο που λες?

Με οποιοδηποτε απο τα 2 θα ειμαι καλυμενος απο πτωση/αυξηση τασης και τυχον διακοπες ρευματος? Θελω να συνδεσω πανω την οθονη και τον υπολογιστη καθως επισης και τον εκτυπωτη αν υπαρχει προβλημα.

Τελος, επειδη δεν ξερω ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο και το συγκεκριμενο ups λεει μεγιστο 360watt, πως μπορω να μαθω ποσα watt ειναι?

Αν και δε με πειραζει τοσο ο θορυβος, που μπορω να βρω αυτο που λες?

Με οποιοδηποτε απο τα 2 θα ειμαι καλυμενος απο πτωση/αυξηση τασης και τυχον διακοπες ρευματος? Θελω να συνδεσω πανω την οθονη και τον υπολογιστη καθως επισης και τον εκτυπωτη αν υπαρχει προβλημα.

Τελος, επειδη δεν ξερω ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο και το συγκεκριμενο ups λεει μεγιστο 360watt, πως μπορω να μαθω ποσα watt ειναι?

Εγώ το έχω με 420Watt τροφοδοτικό. Ένας νορμαλ σύγχρονος υπολογιστής συνήθως καίει 250-300watt + 40watt η οθόνη, οπότε είσαι εντάξει. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως η σταθεροποίηση τάσης με το 600va είσαι μια χαρά. (θα έχεις αυτονομία 5-10 λεπτά). Εγώ το πήρα από το Πλαίσιο, πάντως αν δε σε ενοχλεί το ανεμιστηράκι πάρε mustek. Αλλιώς σα το δικό μου ;)

Επειδή βλέπω ότι μετράτε τα τροφοδοτικά ανάλογα με τα watt, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα ονομαστικά watt δεν λένε και πολλά για την ποιότητα ενός τροφοδοτικού.

Έχω στήσει πολύ συχνά ενεργοβόρα συστήματα τα οποία απλώς αρνούνταν να ξεκινήσουν με φτηνιάρικο τροφοδοτικό 400W (κάτι Codegen, Deer, κα), αλλά λειτούργησαν μια χαρά με 300άρι Antec!

Τα watt των τροφοδοτικών έχουν γίνει κάτι σαν τα watt των ηχείων, όπου έβλεπες κάτι τενεκεδένιες μηχανές θορύβου να αναγράφουν... 120W, και να αποδίδουν χειρότερα από όσο μπορούσες να φανταστείς, σε σχέση με ένα ζευγάρι Yamaha των 10W RMS.

Δεν γίνεται να υπερτονιστεί η σημασία ενός καλού, ποιοτικού τροφοδοτικού. Ούτε που φαντάζεστε πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ένα PSU της πλάκας (κι ας γράφει... 600watt) στον δύσμοιρο χρήστη του. Σχεδόν δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να αποδοθεί σε τροφοδοσία που δυλειτουργεί, από τυχαία reboot μέχρι μπλε οθόνες και κολλήματα (και άντε να βρεις άκρη, ιδιαίτερα αν εμφανίζεται περιστασιακά). Μην κάνετε οικονομία στο τροφοδοτικό, και μην παρασύρεστε από τα ονομαστικά watt μονάδων που μπορεί να είναι και σκουπίδια. Αγοράστε ένα καλό τροφοδοτικό, που σημαίνει καλή, αξιόπιστη εταιρεία (Heroichi, Antec, Zalman, Seasonic -αν βρείτε-, Fortron, Enermax, Sparkle, Nexus, Coolermaster) και αποφύγετε πάση θυσία τα σκουπίδια (Codegen, Linkworld, Deer/Foxlink/Allied, Coolmax, Aspire -δεν έχει σχέση με τα laptop της Acer-, Logic Concept, L&C, FMI, Raidmax, Powmax).

Kαι σε καμμία περίπτωση δεν αγοράζουμε φτηνό τροφοδοτικό για να πάρουμε UPS -- κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά, και το δεύτερο δεν θα καλύψει τις ελλείψεις του πρώτου. Είναι σαν να "φτιάχναμε" ένα παλιό αυτοκίνητο και να βάζαμε φθαρμένα ελαστικά, για να μας μείνουν λεφτά για καλύτερη μηχανή!

Το κήρυγμα τελείωσε. :p

Θελω να συνδεσω πανω την οθονη και τον υπολογιστη καθως επισης και τον εκτυπωτη αν υπαρχει προβλημα.

ΝRG έχω διαβάσει ότι δεν είναι καλή ιδέα να συνδέεις σε ups τον εκτυπωτή. Αυτό βέβαια καλό είναι να το πουν και πιο ειδικοί πάνω στο ζήτημα...

ΝRG έχω διαβάσει ότι δεν είναι καλή ιδέα να συνδέεις σε ups τον εκτυπωτή. Αυτό βέβαια καλό είναι να το πουν και πιο ειδικοί πάνω στο ζήτημα...
Ναι γιατί τρώει πολύ από τη μπαταρία. Δε νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητο να το συνδέσει...

Οταν λες θόρυβο εννοείς πολύ; Γιατί είναι ελαφρύτερο από από το Nova (που είναι μεγάλο σε μέγεθος)

Οταν λες θόρυβο εννοείς πολύ; Γιατί είναι ελαφρύτερο από από το Nova (που είναι μεγάλο σε μέγεθος)
To nova είναι πολύ μικρό (για το 600va λέμε γιατί το 1100va είναι διπλάσιο επειδή έχει 2 μπαταρίες). Απλά το mustek έχει ανεμιστηράκι (το οποίο δε χρειάζεται στο 600άρι κατά τη γνώμη μου) ενώ το mge δεν έχει οπότε είναι εντελώς αθόρυβο.

Επειδη ο "Nαος" πρεπει να προστατευεται καλο ειναι να υπαρχει ενα καλο τροφοδοτικο ...

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=2510

οπως επισης και ενα UPS

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=449

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Επειδή βλέπω ότι μετράτε τα τροφοδοτικά ανάλογα με τα watt, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα ονομαστικά watt δεν λένε και πολλά για την ποιότητα ενός τροφοδοτικού.

Έχω στήσει πολύ συχνά ενεργοβόρα συστήματα τα οποία απλώς αρνούνταν να ξεκινήσουν με φτηνιάρικο τροφοδοτικό 400W (κάτι Codegen, Deer, κα), αλλά λειτούργησαν μια χαρά με 300άρι Antec!

Τα watt των τροφοδοτικών έχουν γίνει κάτι σαν τα watt των ηχείων, όπου έβλεπες κάτι τενεκεδένιες μηχανές θορύβου να αναγράφουν... 120W, και να αποδίδουν χειρότερα από όσο μπορούσες να φανταστείς, σε σχέση με ένα ζευγάρι Yamaha των 10W RMS.

Δεν γίνεται να υπερτονιστεί η σημασία ενός καλού, ποιοτικού τροφοδοτικού. Ούτε που φαντάζεστε πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ένα PSU της πλάκας (κι ας γράφει... 600watt) στον δύσμοιρο χρήστη του. Σχεδόν δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να αποδοθεί σε τροφοδοσία που δυλειτουργεί, από τυχαία reboot μέχρι μπλε οθόνες και κολλήματα (και άντε να βρεις άκρη, ιδιαίτερα αν εμφανίζεται περιστασιακά). Μην κάνετε οικονομία στο τροφοδοτικό, και μην παρασύρεστε από τα ονομαστικά watt μονάδων που μπορεί να είναι και σκουπίδια. Αγοράστε ένα καλό τροφοδοτικό, που σημαίνει καλή, αξιόπιστη εταιρεία (Heroichi, Antec, Zalman, Seasonic -αν βρείτε-, Fortron, Enermax, Sparkle, Nexus, Coolermaster) και αποφύγετε πάση θυσία τα σκουπίδια (Codegen, Linkworld, Deer/Foxlink/Allied, Coolmax, Aspire -δεν έχει σχέση με τα laptop της Acer-, Logic Concept, L&C, FMI, Raidmax, Powmax).

Kαι σε καμμία περίπτωση δεν αγοράζουμε φτηνό τροφοδοτικό για να πάρουμε UPS -- κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά, και το δεύτερο δεν θα καλύψει τις ελλείψεις του πρώτου. Είναι σαν να "φτιάχναμε" ένα παλιό αυτοκίνητο και να βάζαμε φθαρμένα ελαστικά, για να μας μείνουν λεφτά για καλύτερη μηχανή!

Το κήρυγμα τελείωσε. :p

Φιλε μου εχεις απολυτο δικιο....Βασικα εχω ενα xpower στα 400..Ειναι καλο???Τι λετε?

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=646&catid=204

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Επειδη ο "Nαος" πρεπει να προστατευεται καλο ειναι να υπαρχει ενα καλο τροφοδοτικο ...

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=2510

οπως επισης και ενα UPS

http://www.shls.gr/sproduct.aspx?proID=449

To ups Που προτείνεις δεν είναι line interactive αλλά stand by......

βαλε ενα 600αρι enermax που δεν καταλαβαινει τιποτα... :D :D

Το να βάλει κάποιος ένα υπερβολικά ισχυρό τροφοδοτικό στον υπολογιστή του ενώ οι ανάγκες του είναι πολύ μικρότερες μόνο καλό δεν είναι.

Το μόνο θετικό, που είναι ότι δε θα χρειάζεται να αλλάξει τροφοδοτικό σε μελλοντικές αναβαθμίσεις, δεν είναι εξασφαλισμένο, γιατί μπορεί εν τω μεταξύ να έχουν βγει νέα πρότυπα και νέα βίσματα σύνδεσης για κάποια εξαρτήματα (πχ δίσκοι SATA2, νέες κάρτες γραφικών που θέλουν άλλη τροφοδοσία, 24pin μητρικές)

Από την άλλη μεριά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά που έχει μια τέτοια κίνηση. Τα 2 πιο τρανταχτά είναι ότι ένα 600ρι για παράδειγμα τροφοδοτικό σε έναν υπολογιστή που δεν χρειάζεται πάνω από 400 watt δημιουργεί πολύ περισσότερο θόρυβο από το αντίστοιχο 400ρι και περισσότερη θερμότητα στο σύστημα.

Φυσικά μη ξεχνάμε και τη διαφορά τιμής ανάμεσα στο 400ρι και το 600ρι τροφοδοτικό ;)

• 7 years later...
πάντως παιδιά δώστε προσοχή ότι σε κανένα ups δεν βάζουμε εκτυπωτές laser και όχι inkjet, λόγω ότι το μοτέρ τραβάει πάρα πολύ στην εκκίνηση και μπορεί να κάνει και ζημιά στο UPS