Jump to content

Απευθείας δημιουργία πρότυπου email.

tasulm
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος.

Θέλω να προσθέσω σε μια σελίδα ένα link όπως είναι το mailto ώστε όταν το πατάει κάποιος, να ανοίγει νέο mail στο outlook του, με αυτόματα συμπληρωμένα τα πεδία recipients (to, cc κτλ), subject, αλλά και ένα πρότυπο κείμενο (το οποίο θα μπορόυν να αλλάζουν, να συμπληρώνουν πεδία κτλ) ή έστω μια σελίδα (οχι όμως λίνκ).

Όλα καλά με την εντολή mailto, αλλά είναι λίγο περιορισμένες οι δυνατότητες καθώς ειναι δύσκολη η συνταξη του πρότυπου κειμένου (δεν μπορώ να κάνω formatting, ακόμα και το να αφήνω γραμμές πρέπει να το κάνω με %0Α κτλ, πράγμα χρονοβόρο)

όσο κι αν έψαξα στο google δεν μπορεσα να βρώ κάτι. και δεν ξέρω αν και πώς θα μπορούσε αυτό να παίξει.

καμια ιδέα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δεν ξέρω αν το mailto: έχει τέτοιες δυνατότητες, δεν το έχω δει πουθενά για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που μπορείς να προκαθορίσεις σίγουρα, είναι το subject και το To: , για τα υπόλοιπα δε νομίζω ότι γίνεται κάτι. Αν θέλεις περισσότερες δυνατότητες θα πρέπει να φτιάξεις μια φόρμα την οποία θα επεξεργάζεσαι με κάποιο τρόπο, π.χ. με php, ώστε να φεύγει το email που θέλεις. Δεν είναι δύσκολο και μπορείς να το συνδυάσεις με διάφορους ελέγχους ώστε να αποφύγεις να σου έρχονται σκουπίδια στα διάφορα πεδία της φόρμας.

Δεν ξέρω αν το mailto: έχει τέτοιες δυνατότητες, δεν το έχω δει πουθενά για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που μπορείς να προκαθορίσεις σίγουρα, είναι το subject και το To: , για τα υπόλοιπα δε νομίζω ότι γίνεται κάτι. Αν θέλεις περισσότερες δυνατότητες θα πρέπει να φτιάξεις μια φόρμα την οποία θα επεξεργάζεσαι με κάποιο τρόπο, π.χ. με php, ώστε να φεύγει το email που θέλεις. Δεν είναι δύσκολο και μπορείς να το συνδυάσεις με διάφορους ελέγχους ώστε να αποφύγεις να σου έρχονται σκουπίδια στα διάφορα πεδία της φόρμας.
Το σημαντικό ειναι να γλυτωνω το copy paste στο παράθυρο του new mail, που δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά είναι σπαστικό.

Και για συγκεκριμένο λόγο, θέλω να γίνεται μέσω του outlook :-(

Κάποιος τρόπος με linkακι να φευγει όλη η σελίδα? (οχι μονο το λίνκ της, να ενσωματώνεται στο outlook)

Ευχαριστώ.

Χίλια ευχαριστώ φίλε μου αλλα...

α)δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ελληνικά

β)στο body text δεν μπορώ κανω line break (να παω στην επόμενη γραμμη) :-(

που αυτό ειναι και το σημαντικότερο...

Ευχαριστώ πάντως.

Χίλια ευχαριστώ φίλε μου αλλα...

α)δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ελληνικά

β)στο body text δεν μπορώ κανω line break (να παω στην επόμενη γραμμη) :-(

που αυτό ειναι και το σημαντικότερο...

Ευχαριστώ πάντως.

Τροποποίησα λίγο τον κώδικα της σελίδας και σου τον επισυνάπτω.

Τώρα δουλεύουν και τα ελληνικά και τα line break.

Copy paste το link θα κάνεις μόνο.