Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σημερα αγορασα i-mac:).Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις και την ταχυτητα,αλλα ειναι η πρωτη φορα που χρτησημοποιω λειτουργικο mac και εχω καποιες αποριες.

1/Πως κανω unrar τα rar αρχεια που κατεβαζω για να τα παιξω στην τηλεοραση?Το i-mac τα παιζει στο vlc χωρις unrar αλλα αμα θελω να τα παιξω αλλου υπαρχει προβλημα.Υπαρχει καποιο προγραμμα αντιστοιχο του winrar για mac?

2/Το ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι που ειχε μαζι θελουν φορτιση?Γιατι δεν βρηκα καποιον φορτιστη.

3/Οι αναβαθμισεις γινονται παντα αυτοματα?

4/Προτυνετε μου αμα μπορειτε καποιες πρωτες απαρετητες εφαρμογες ειναι καλο να κατεβασω για αρχη

5/Μπορω να βαλω διπλο λειτουργικο mac/windows χωρις να πληρωσω?

6/Υπαρχουν προγραμματα αντιστοιχα του microsoft office στα mac?Μπορω στο i-mac να τρεξω αρχεια word/excel/powerpoint?

7/Πως κανουμε μετονομασια αρχειων?

Edited by NetSurfer_g7

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@NetSurfer_g7

Αφού ασχολείσαι με Προγραμματισμό C προτείνω το Eclipse

Έχω και Matlab για Mac OS X (όποτε χρειαστείς)

Για να λυθούν αρκετές απορίες σου μπές maclife.gr υπάρχουν αρκετοί Οδηγοί

@NetSurfer_g7

Αφού ασχολείσαι με Προγραμματισμό C προτείνω το Eclipse

Έχω και Matlab για Mac OS X (όποτε χρειαστείς)

Για να λυθούν αρκετές απορίες σου μπές maclife.gr υπάρχουν αρκετοί Οδηγοί

Ευχαριστω πολυ.Οντως ασχολουμαι με προγραμματισμο C στην σχολη μου.Το eclipce και το matlab τι ακριβως ειναι?Κατι σαν το Dev C++ των windows?

Επειδή αυτό το έλυσα εδώ και καιρό, μήπως ξέρουμε πως μπορώ να κάνω δίκτυο το pc με το mac για να εχω πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους?

Η διαδικασία είναι πολυ απλή. Ενεργοποιείται το sharing απο τα system preferences και μετα το file sharing. Επιλέξτε επίσης την ενεργοποίηση του Windows sharing (για να ενεργοποιηθεί ο Samba server).

Και κάτι ακόμα.. εχω τον εξωτερικό σκληρό που είναι ntfs αλλά δεν τον διαβάζει ο mac.. λογικό θα μου πείτε.. κατέβασα όμως το paragon αλλά κ πάλι δεν γίνεται δουλειά.. καμία λύση?

Μια χαρά δουλεύει το Paragon. Έχεις σίγουρα την έκδοση 9.5;

Σημερα αγορασα i-mac:).Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις και την ταχυτητα,αλλα ειναι η πρωτη φορα που χρτησημοποιω λειτουργικο mac και εχω καποιες αποριες.

1/Πως κανω unrar τα rar αρχεια που κατεβαζω για να τα παιξω στην τηλεοραση?Το i-mac τα παιζει στο vlc χωρις unrar αλλα αμα θελω να τα παιξω αλλου υπαρχει προβλημα.Υπαρχει καποιο προγραμμα αντιστοιχο του winrar για mac?

2/Το ασυρματο πληκτρολογιο και ποντικι που ειχε μαζι θελουν φορτιση?Γιατι δεν βρηκα καποιον φορτιστη.

3/Οι αναβαθμισεις γινονται παντα αυτοματα?

4/Προτυνετε μου αμα μπορειτε καποιες πρωτες απαρετητες εφαρμογες ειναι καλο να κατεβασω για αρχη

5/Μπορω να βαλω διπλο λειτουργικο mac/windows χωρις να πληρωσω?

6/Υπαρχουν προγραμματα αντιστοιχα του microsoft office στα mac?Μπορω στο i-mac να τρεξω αρχεια word/excel/powerpoint?

7/Πως κανουμε μετονομασια αρχειων?

1/ unrarX ή theUnarchiver (καλύτερο)

2/ δεν έχω ασύρματα αλλα το πληκτρολόγιο τουλάχιστον ξέρω ότι παίρνει μπαταρίες

3/ όχι. Σου βγάζει ειδοποίηση το Software Update (μενού μήλο) και τις κανείς οπότε και αν θες.

4/ μεγάλη η λίστα... Πες τι χρειάζεσαι να κάνείς. Για μένα είναι απαραίτητα το ParagonNTFS, little Snitch, istat menus

5/ τι εννοείς χωρίς να πληρώσεις; Εγγενώς υποστηρίζονται δίπλα λειτουργικά με το bootcamp. Αν θες virtual machine δεν νομίζω να υπάρχει δωρεάν.

6/ Microsoft office 2011. Όπως έκανες στο pc. Καμία διαφορά.

7/ όπως έχεις επιλεγμένο ένα αρχείο στον Finder πατάς απλα enter.

Edited by damokles

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Η διαδικασία είναι πολυ απλή. Ενεργοποιείται το sharing απο τα system preferences και μετα το file sharing. Επιλέξτε επίσης την ενεργοποίηση του Windows sharing (για να ενεργοποιηθεί ο Samba server).

εκανα οτι μου ειπες αλλα Windows sharing δεν βρηκα πουθενα... και τωρα πως θα εχω προσβαση στα windows?

Phone 6s

iPhone 6 iPhone 5s iPhone 5

HTC Sensation S-Off

Ευχαριστω πολυ.Οντως ασχολουμαι με προγραμματισμο C στην σχολη μου.Το eclipce και το matlab τι ακριβως ειναι?Κατι σαν το Dev C++ των windows?

Το πρώτο είναι αντίστοιχο DEV-C++ (είχα δει το thread "Βοήθεια C..." που είχες γράψει)

Το Matlab είναι για Μαθηματικά (Γραμμική Άλγεβρα αν κάνεις σε επόμενα εξάμηνα)

Ποιο iMac πήρες;;; Έχω MacBook Air (1ης γενιάς) εδώ και 2-3 χρόνια

1/ unrarX ή theUnarchiver (καλύτερο)

2/ δεν έχω ασύρματα αλλα το πληκτρολόγιο τουλάχιστον ξέρω ότι παίρνει μπαταρίες

3/ όχι. Σου βγάζει ειδοποίηση το Software Update (μενού μήλο) και τις κανείς οπότε και αν θες.

4/ μεγάλη η λίστα... Πες τι χρειάζεσαι να κάνείς. Για μένα είναι απαραίτητα το ParagonNTFS, little Snitch, istat menus

5/ τι εννοείς χωρίς να πληρώσεις; Εγγενώς υποστηρίζονται δίπλα λειτουργικά με το bootcamp. Αν θες virtual machine δεν νομίζω να υπάρχει δωρεάν.

6/ Microsoft office 2011. Όπως έκανες στο pc. Καμία διαφορά.

7/ όπως έχεις επιλεγμένο ένα αρχείο στον Finder πατάς απλα enter.

Ευχαριστω για την απαντηση.Φανταζομουν οτι δεν θα υπηρχε office για mac αφου ειναι της microsoft,αλλα τελικα υπαρχει.

Το πρώτο είναι αντίστοιχο DEV-C++ (είχα δει το thread "Βοήθεια C..." που είχες γράψει)

Το Matlab είναι για Μαθηματικά (Γραμμική Άλγεβρα αν κάνεις σε επόμενα εξάμηνα)

Ποιο iMac πήρες;;; Έχω MacBook Air (1ης γενιάς) εδώ και 2-3 χρόνια

Αυτο πηρα:http://www.skroutz.gr/s/338168/Apple-iMac-21-5-i5-MC309.html

Και κατι ακομα:Μπορω να συνχρονισω το iCal με το google calendar?

Edited by NetSurfer_g7

εκανα οτι μου ειπες αλλα Windows sharing δεν βρηκα πουθενα... και τωρα πως θα εχω προσβαση στα windows?

Αυτά είναι για να βλέπεις απο τα windows τον Mac. Το αντίστροφο πάντα είναι δυνατόν χωρίς καμία ρύθμιση, εκτός των απαραίτητων δικτυακών.

Και κατι ακομα:Μπορω να συνχρονισω το iCal με το google calendar?

Προφανώς. Δες στις ρυθμίσεις μπορείς να προσθέσεις Google (CalDAV) λογαριασμό. Μέχρι και το apergia.gr μπορείς να βάλεις ως shared calendar...

Edited by damokles

iPhone XS max 256GB

Καλησπέρα σε όλους!

Σκέφτομαι κι εγώ την αγορά ενός macbook pro με την ευκαιρία μιας υποτροφίας που περιμένω. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα αλλά έχω μια απορία. Τα 512MB της GPU που φοράει το 15άρι με τα 1950 ευρώ είναι ΟΚ; Όχι ότι έχω σκοπό για gaming στο mac, αλλά καμιά ταινιούλα 1080p θα βλέπω. Από ότι διάβασα πιο πάνω, Matlab και Eclipse τρέχουν μια χαρά. Το Java JDK υπάρχει για OSX; Πάνω σε Matlab και Eclipse-Java θα είναι η πτυχιακή μου σε κάτι μήνες και αυτό με "καίει" περισσότερο.

Σας ευχαριστώ πολύ

Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα αλλά έχω μια απορία. Τα 512MB της GPU που φοράει το 15άρι με τα 1950 ευρώ είναι ΟΚ;

Κοίτα είναι υπέρ αρκετά. Προσωπικά όμως έχω επιλέξει το μεγαλύτερο μοντέλο (2.4GHz) με το 1GB GPU γιατί στο μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μετατοπιστεί μεγάλο μέρος της επεξεργαστικής δουλειάς στη GPU από τη CPU και σκοπεύω να κρατήσω το μηχάνημα αρκετα!

ΥΓ: Έβαλα και την anti glare high res οθόνη. Να δούμε πώς θα είναι!

iPhone XS max 256GB

Κοίτα είναι υπέρ αρκετά. Προσωπικά όμως έχω επιλέξει το μεγαλύτερο μοντέλο (2.4GHz) με το 1GB GPU γιατί στο μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μετατοπιστεί μεγάλο μέρος της επεξεργαστικής δουλειάς στη GPU από τη CPU και σκοπεύω να κρατήσω το μηχάνημα αρκετα!

ΥΓ: Έβαλα και την anti glare high res οθόνη. Να δούμε πώς θα είναι!

Δυστυχώς θα είμαι οριακά και δεν θα μπορέσω να δώσω 300+ για να πάρω το μεγαλύτερο μοντέλο...

Πως μπορω να ρυθμισω ποιες εφαρμογες θα μου τρεχουν αυτοματα με την ενεργοποιηση του iMac?Γιατι καθε φορα που το ενεργοποιω γινεται χαμος απο εφαρμογες που ενεργοποιουνται αυτοματα(Word,iTunes,Mail,finder,activity monitor,iCal,terminal).

Πως μπορω να ρυθμισω ποιες εφαρμογες θα μου τρεχουν αυτοματα με την ενεργοποιηση του iMac?Γιατι καθε φορα που το ενεργοποιω γινεται χαμος απο εφαρμογες που ενεργοποιουνται αυτοματα(Word,iTunes,Mail,finder,activity monitor,iCal,terminal).
System Preferences -> Accounts -> Login items :)

Για να βάλεις κι άλλη: dock -> right click -> open at login

iPhone XS max 256GB

Κατι ακομα:Υπαρχει στο πληκτρολογιο της apple καποιο πληκτρο η συνδυασμος πληκτρων που να κανει οτι εκανε το delete στο PC?

Κατι ακομα:Υπαρχει στο πληκτρολογιο της apple καποιο πληκτρο η συνδυασμος πληκτρων που να κανει οτι εκανε το delete στο PC?

Αν έχεις το extended keyboard με το αριθμητικό πληκτρολόγιο υπάρχει το ίδιο πληκτρο.

iPhone XS max 256GB

Αν έχεις το extended keyboard με το αριθμητικό πληκτρολόγιο υπάρχει το ίδιο πληκτρο.

Αλλιώς cmd και το backspace αν δεν κάνω λάθος..

Send from my HTC with Sense 3.0

Phone 6s

HTC Sensation S-Off

Δυστυχως δεν εχω το ξεχωριστο αριθμητικο πληκτρολογιο απο δεξια.

Αλλιώς cmd και το backspace αν δεν κάνω λάθος..

Με cmd και backspace αλλαζει η γλωσσα του πληκτρολογιου(αναλογο του alt+shift στα windows)

Η εντολη ειναι "cmd" + "back" οχι backspace! Ειναι δηλαδη του κουμπακι που σβηνεις οταν γραφεις κειμενο(πανω απο το enter)

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

Η εντολη ειναι "cmd" + "back" οχι backspace! Ειναι δηλαδη του κουμπακι που σβηνεις οταν γραφεις κειμενο(πανω απο το enter)

Α sorry εγω μπερδευτηκα.Ειδα backspace και το μπερδεψα με το spacebar.Παντως με cmd+bacspace δεν σβηνει οτι θα εσβηνε το delete ,αλλα σβηνει με τη μια ολη την προταση που υπηρχε πριν τον κερσορα.

Μπορούμε να φτιάξουμε κρυφούς φακέλους στον mac..? Η τέλος πάντων έναν φάκελο που θα εχω πρόσβαση μόνο εγώ?

Phone 6s

HTC Sensation S-Off

Πρόσβαση μόνο εσύ έχεις στο home folder σου.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 2 weeks later...

OS X 10.7.3 build 11D42 seeded to developers

The release notes contained in build 11D42 indicate that the build will add Catalan, Croatian, Greek, Hebrew, Romanian, Slovak, Thai, and Ukrainian language support.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.