gtsia Δημ. May 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2011 (edited) Εχω ενα imac και προσπαθω να δω μεσω live streaming αγωνα μεσω του http://www.novasports.gr για χρηστες της Forthnet αλλα οτι browser και να δοκιμασα Safari,Chrome,Mozilla δεν επαιζε και μου εβγαζε plugin missing!!! Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα οτι χρειαζεται καποιο media plugin και κατεβασα το flip4mac αλλα παλι δεν εγινε τιποτα και στο παραθυρακι του streaming δειχνει μια ασπρη οθονη και τιποτα αλλο. Καποια ιδεα κανεις τι να κανω?? Edited May 12, 2011 by gtsia Παράθεση My PreciousSs!!! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg GwgosSs... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran66 Δημ. May 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2011 (edited) Μηπως χρειαζεται το adobe flash player?Αν ναι,τοτε το κατεβαζεις και το περνας χειροκινητα! Edit:Τελικα,μαλλον εχεις δικιο!Χρειαζεται το flip4mac.Αλλα ακομα δεν μπορω να δω αν δουλευει.Οταν το δοκιμασω θα σου πω... Edited May 13, 2011 by petran66 Παράθεση Apple iPhone 14 Pro Max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Εδώ και καιρό έχω τον εξης προβληματισμό! Την αγορά ενώς μηχανήματος με το μηλαρακι.. Είμαι χρήστης windows (1995-σήμερα).Καλώς η κακώς δεν εχει πεσει στα χερια μου κανενα mac παρα μονο για χρήση λεπτών,και νιώθω εντονο το αισθημα της αποκτησης του..αλλα το σκεφτομαι λόγω κοστους,κατα ποσο ειναι ευκολο στην χρηση,συμβατοτητα προγραμματων,service κτλ.. νιώθω οτι τα windows τα χω βαρεθει κ ετσι κ αλλιως η χρηση που κανω στους Η/Υ ειναι απλη.πχ σερφαρισμα,chat,office,μουσικη Ειμαι έτοιμος για την πώληση του desktop και του λαπτοπ μου..μετα την αποτυχημενη αποπειρα στο να περασω τα snow leopard στο λαπτοπ(για να δω πως ειναι ,αν με βολευουν κτλ)...έτσι κ αλλιώς ήθελα να κάνω την αλλαγή γιατι η τεχνολογια αυξάνεται με τεραστιους ρυθμους.. εψαξα με τον φιλο μας τον γοο(υ)γλη,για το συγκεκριμενο θεμα,αλλα κανενα δεν με καλυψε παρα μονο 1 ! δεν με καλυψε τπτ,γιατι οσα θεματα διαβασα ηταν απο απαιτητικους χρηστες,που με αυτα τα μηχανηματα κανουν την δουλεια τους.. και στο τελος η καταληξη σε ολα ηταν η ιδια..να λογομαχούνε πισω απο την οθονη.. το μονο που ισως με καλυψει ειναι αυτο το βιβλιο.. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=2003877&prid=1258106&deid=0 θα ηθελα την γνωμη σας στο αν αξιζει αυτη η αλλαγη.. να σημειωσω οτι στη περιπτωση που παω σε Mac η σε Windows δεν ξερω αν θα ειναι σε σταθερο η σε λαπτοπ.. αυτα,περιμενω τις γνωμες ολονων σας.. Ευχαριστώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 να σε πω επισης οτι μεσα απο τα μακ μπορεις να εγκαταστησεις τα παραθυρια και να χεις καποια προγραμματα αν σε ενδιαφερουν τοσο πολυ... αρκετα καλα τα μακ, πολυ πιο σταθερα απο windows, χωρις ιους αλλα και με λιγοτερα παιχνιδια/προγραμματα... Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 (edited) Αντί άλλου σχολίου, μια προσωπική μαρτυρία http://kkalog.wordpress.com/2009/12/28/επέτειος-apple/ Edited May 16, 2011 by kkalog Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 να σε πω επισης οτι μεσα απο τα μακ μπορεις να εγκαταστησεις τα παραθυρια και να χεις καποια προγραμματα αν σε ενδιαφερουν τοσο πολυ... αρκετα καλα τα μακ, πολυ πιο σταθερα απο windows, χωρις ιους αλλα και με λιγοτερα παιχνιδια/προγραμματα... μεσα σε αυτα που διαβασα ,επεσαν στο ματι μου σχολια κ γι αυτο το θεμα..και θυμαμαι οτι αλλος εγραφε,οτι δεν μπορεις να βαλεις windows γιατι τα υλικα που χρησιμοποιει η apple ειναι αποκλειστικα δικα της και αλλος ελεγε οτι τα περασε απροβληματιστα...:confused: Αντί άλλου σχολίου, μια προσωπική μαρτυρία http://kkalog.wordpress.com/2009/12/28/επέτειος-apple/ ενδιαφερουσα η μαρτυρια κ η αληθεια ειναι οτι ειμαι στην ιδια κατασταση με (τοτε) εσενα Ο κύριος λόγος των αναστολών μου ήταν η αναγνώριση της ανάγκης να αφιερώσω κάποιο χρόνο στην εκμάθηση ενός νέου λειτουργικού συστήματος (OS X) και στις επιφυλάξεις συμβατότητας με τα αρχεία που έως τότε χρησιμοποιούσα για χρήση πολυμέσων (κυρίως μουσική σε mp3 και ταινίες σε divx με avi container) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 μεσα σε αυτα που διαβασα ,επεσαν στο ματι μου σχολια κ γι αυτο το θεμα..και θυμαμαι οτι αλλος εγραφε,οτι δεν μπορεις να βαλεις windows γιατι τα υλικα που χρησιμοποιει η apple ειναι αποκλειστικα δικα της και αλλος ελεγε οτι τα περασε απροβληματιστα...:confused: :) Αυτο το θέμα έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια όταν η apple πέρασε σε επεξεργαστες intel. Δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα να τρεξεις windows είτε σε dual boot είτε ακομη και σε εικονική μηχανή μέσα στο os x χωρίς επιπτώσεις στις επιδόσεις. Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 ενδιαφερον ακουγεται.. πιστευεις θα ηταν καλο να ριξω μια ματια στο βιβλιο η οχι? κατι αλλο..μπορω να συνδεσω το MACbook με τηλεοραση και να λειτουργω απο κει?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Βέβαια και μπορείς είτε μέσω dsub (κλασικό VGA βυσμα) είτε μέσω hdmi. Για το βιβλίο δεν ξέρω αλλα νομίζω ότι είναι καλύτερα να δεις τη χρήση απο κοντά και να μιλήσεις με ανθρώπους στα καταστήματα που έχουν μηχανήματα σε λειτουργία, ενώ υπάρχουν και εκδηλώσεις όπως αυτές εδώ: http://www.istorm.gr/calendar Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 έλα που ειμαι απο θεσσαλονικη ομως.. hdmi εχουν και μοντελα 2009 ?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kkalog Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Για το HDMI καi διαφορετικά μοντελα macbook δες καταρχήν εδώ: http://support.apple.com/kb/HT4241 Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη υπάρχει και επάνω πολυ ενεργή κοινότητα Mac users είμαι σίγουρος ότι κάτι θα παίζει, ας δούμε μήπως σου απαντήσει κάποιος με λεπτομέρειες. Παράθεση iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ... Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Εδώ και καιρό έχω τον εξης προβληματισμό! Την αγορά ενώς μηχανήματος με το μηλαρακι.. Είμαι χρήστης windows (1995-σήμερα).Καλώς η κακώς δεν εχει πεσει στα χερια μου κανενα mac παρα μονο για χρήση λεπτών,και νιώθω εντονο το αισθημα της αποκτησης του..αλλα το σκεφτομαι λόγω κοστους,κατα ποσο ειναι ευκολο στην χρηση,συμβατοτητα προγραμματων,service κτλ.. νιώθω οτι τα windows τα χω βαρεθει κ ετσι κ αλλιως η χρηση που κανω στους Η/Υ ειναι απλη.πχ σερφαρισμα,chat,office,μουσικη ... το μονο που ισως με καλυψει ειναι αυτο το βιβλιο.. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=2003877&prid=1258106&deid=0 Αηδίες και πεταμένα λεφτά. Δε χρειάζεσαι βιβλία, εγχειρίδια και σίγουρα δε χρειάζεσαι ένα βιβλίο που να σου λέει "το αριστερό κουμπάκι του ποντικιού στα Mac αντιστοιχεί στο αριστερό κουμπάκι του ποντιικιού στα PC" :X... ΛΙΓΗ εμπειρία να έχεις από χρήση υπολογιστή γενικά, τα Mac τα μαθαίνεις ΠΑ-ΝΕΥ-ΚΟ-ΛΑ. Πίστεψέ με. Με τα Mac ασχολούμε επαγγελματικά και σαν home user εδώ και περίπου 5-6 χρόνια. Ναι, τώρα ξέρω περισσότερα και μπορώ να κάνω χίλια πράγματα, αλλά δε διάβασα ΠΟΤΕ βιβλίο του είδους. Το ίδιος θα ίσχυε και αν "γεννιόμουν" σε έναν κόσμο όπου επικρατούσε το Mac OS X και μάθαινε σιγά σιγά τα Windows. Δε ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ βιβλίο τα Mac. Λίγο να ασχοληθείς τα έμαθες. Δεν έχουν την παράξενη λογική των PC "πώς να γίνεται άραγε αυτό;" είναι...φυσικά. Και αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα χρηστών που πάνε από Windows σε Mac - ψάχνουν το "πώς" γιατί απλά δεν τους πάει στο μυαλό το πόσο εύκολα και "φυσικά" μπορεί να είναι στη χρήση τους. Δίνω καμια βδομάδα στο θέμα που άνοιξες μέχρι να κλειδωθεί γιατί σίγουρα θα σκάσουν τα fanboys της Apple και τα fanboys της Microsoft όπως και οι haters και των δύο και θα το κάνουν...ας μην το πω καλύτερα. Και το χειρότερο είναι ότι οι μισοί από αυτούς δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ Mac ή τα "προβλήματα" των Windows τα έχουν απλά διαβάσει κάπου, ακούσει κάπου ή αφορούν πράγματα που δε θα χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ ο μέσος χρήστης όπως εσύ και εγώ. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά: Αρχικά, αν είσαι PC gamer, ξεχνάς τα Μac. Βγαίνουν κααααποια παιχνίδια (πολύ λίγα) και υποστηρίζονται πλέον και τα παιχνίδια του Steam (άρα και τα γνωστά Portal, Half-Life κτλ) αλλά ΔΕΝ είναι για παιχνίδια και λόγω έλλειψης τίτλων αλλά κυρίως λόγω έλλειψης καλών καρτών γραφικών (και της δυνατότητας των PC να αλλάξεις την κάρτα γραφικών όταν παλιώσει εύκολα και απλά). Αν δε σε νοιάζουν τα παιχνίδια (έχεις κονσόλα, θα κρατήσεις το PC σου για games κτλ), μετά μετράς το τι θέλεις να κάνεις: Αν όπως λες το θέλεις για πολύ απλά πράγματα (chat, Facebook, σερφάρισμα κτλ) τα Mac είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αλλά...ακριβά για τόσο απλά πράγματα. Από την άλλη δεν ανησυχείς για ιους, δεν αγοράζεις antivirus/anti-spyware και άλλα προγράμματα που επιβαρύνουν τον υπολογιστή σου. Επίσης τα Mac έρχονται με προεγκατεστημένα προγράμματα που στις δουλειές που κάνουν είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερα των αντίστοιχων του PC (iPhoto για οργάνωση και μικροεπεξεργασία των photos σου, iMovie για το ίδιο σχετικά με τα video σου, GarageBand για να "γράφεις" μουσική, iDVD για να φτιάχνεις DVD με menu κτλ). Ένα "αρνητικό" (για εμένα δεν είναι αρνητικό - αλλά φαντάζομαι για τους περισσότερους είναι), είναι ότι δε θα βρεις σχεδόν ποτέ 3.000.000 προγραμματάκια που να κάνουν το ίδιο πραγματάκι στα Mac. Δεν είναι και 50-60 τα προγράμματα όπως παλιά, αλλά σίγουρα δεν είναι και όσα στα PC. Έτσι έχεις πιο περιορισμένες επιλογές, αλλά ξέρεις ότι αυτό που θα πάρεις/κατεβάσεις θα δουλεύει σωστά και δε θα κρασάρει/σέρνεται. Είναι θέμα προτιμήσεων αυτό. Πολλοί φίλοι μου λένε "εγώ θέλω να έχω επιλογές". Εμένα δε με νοιάζουν τόσο οι επιλογές όσο να βρίσκω κάτι να κάνω τη δουλειά μου σωστά και απλά. Εσύ ξέρεις τον εαυτό σου. Όταν λες "συμβατότητα προγραμμάτων" φαντάζομαι εννοείς τα μεγάλα προγράμματα (Office, Photoshop κτλ) τα οποία υπάρχουν και για Mac. Γισ ΟΛΑ τα μεγάλα και σημαντικά προγράμματα υπάρχει η αντίστοιχη Mac έκδοση. Ναι δε θα βρεις τα ΠΑΝΤΑ, αλλά αν μιλάς για τα πιο σημαντικά θα τα βρεις 1000%. (και υπάρχουν και υποκατάστατα - αν και για να πω την αλήθεια όσο ευχρηστο και αν είναι το iWork - το "Office" της Apple - εγώ και πάλι Office προτιμώ). Επίσης, πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα ότι τα Mac, αν και σαφώς πιο "ανοιχτά" από παλιότερα, δεν είναι Windows και σίγουρα δεν είναι Linux. Δεν μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις και με ό,τι αρχεία γουστάρεις. Αν θες π.χ. να φτιάξεις μια ταινία με το iMovie δε μπορείς να βάλεις .wmv αρχεία. Υπάρχουν εναλλακτικές αλλά θέλει περισσότερο ψάξιμο. (είναι αυτό που σου λέω στην προηγούμενη παράγραφο. Ένα μεγάλο + των Mac είναι πως επειδή κατασκευάζονται από μια εταιρεία "ενιαία" και όχι σε κομμάτια (ένα σκληρό ό,τι να ναι, μια κάρτα μνήμης ό,τι έλαχε, και τσουπ ένα λειτουργικό ίδιο για όλα) η "συνεργασία" των μηχανημάτων μεταξύ τους είναι α) άριστη και β) οι αναβαθμίσεις και όλη η υποστήριξη γίνεται κεντρικά από την Apple οπότε είναι εύκολο στα updates και πιο ασφαλές. Κάτι αντίστοιχο προσπάθησαν να κάνουν και στα Windows, με το Windows Update αλλα...ας μη γελιόμαστε...δε δουλεύει όπως θα πρεπε και όπως θα θελαν. Τελος πρέπει να βγεις λίγο από το τριπάκι του εξαιρετικού marketing της Apple (και της μόδας "μισούμε τα Windows") και να καταλάβεις ότι κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο: τα Windows έχουν τα...γνωστά προβλήματά τους, τα Linux θέλουν πολύ περισσότερο ψάξιμο και tweaking απ'ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ο μέσος χρήστης και τα Mac είναι πιο "κλειστό" λειτουργικό. Όπως έχω πει και παλιότερα σε ανάλογη συζήτηση, όλα είναι θέμα γούστων. Εμένα μου αρέσει να ξέρω ότι το μηχάνημα που έχω υποστηρίζεται από μια εταιρεία που το φροντίζει γιατί δεν κυκλοφορεί απλά ένα λειτουργικό και τέλος, αλλά ολόκληρο το μηχάνημα. Μου αρέσει το "κλειστό" αίσθημα γιατί μου δημιουργεί ασφάλεια και όντως νιώθεις και είσαι πιο ασφαλής. Και αφού ΔΕ με περιορίζει σε αυτά που θέλω να κάνω, δε με νοιάζει καθόλου που ο Χ hacker ή ο Ψ καμμένος θέλει να μπορεί να πειράζει και το τελευταίο chip του υπολογιστή του. Εγώ πάντως εκνευριζομαι κάθε φορά που με αναγκάζουν να δουλέψω σε PC. Αυτο έχω να πω για την εμπειρία μου με τα Mac. :) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostakiss Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Όλα κατανοητά από όσα διάβασα..στο μόνο που θέλω να σταθώ και να ρωτήσω είναι εκει που λες με τις ταινιες του iMovie... ταινια μεχρι στιγμης δεν ετυχε να φτιαξω.. αλλα να κολησω κανεναν υποτιτλο κτλ παιζει τιποτα με τις επεκτασεις(πχ να μην ειναι συμβατες κτλ)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 16, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 16, 2011 Όλα κατανοητά από όσα διάβασα..στο μόνο που θέλω να σταθώ και να ρωτήσω είναι εκει που λες με τις ταινιες του iMovie... ταινια μεχρι στιγμης δεν ετυχε να φτιαξω.. αλλα να κολησω κανεναν υποτιτλο κτλ παιζει τιποτα με τις επεκτασεις(πχ να μην ειναι συμβατες κτλ)? Όχι. Αυτά τα πράγματα (όπως και τα torrents, το VLC, οι σελίδες των sites στο ιντερνετ, τα αρχεία του Office - αν έχεις αγοράσει φυσικά και το Office, τα αρχεία ήχου/εικόνας/video κτλ) είναι universal - συμβατά δηλαδή με PC και Mac. Πάντως μην μπερδεύεσαι. Καμία σχέση το iMovie με τους υπότιτλους. Το iMovie είναι το "moviemaker" των PC (κάπως έτσι δε λέγεται; ). Παίρνεις δηλαδή τα video π.χ. από τη βιντεοκάμερά σου, τα περνάς σε αυτό και κόβεις-ράβεις. Για να δεις ταινία θα χρησιμοποιήσεις και πάλι το VLC όπως στο PC ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (πάντως οι πιο πολλοί το VLC χρησιμοποιούμε γιατί είναι μια χαρά). Τώρα, αν π.χ. θέλεις για κάποιο λόγο να ενσωματώσεις υπότιτλους σε ταινία χρησιμοποιείς προγράμματα όπως π.χ. το Submerge το οποίο και είναι εξαιρετικό και απλό (όπως και τα περισσότερα στα Mac). Και κάτι άσχετο που μου ήρθε και επειδή μπορεί να το διαβάσεις κάπου στο αναφέρω: λένε πως τα Mac δε "διαβάζουν" σκληρούς δίσκους φορμαρισμένους σε NTFS (πρότυπο που χρησιμοποιούν κυρίως τα Windows). Ψέμα. Κατεβάζεις ένα plugin 1-2MB και δουλεύει τέλεια. Εγώ έχω έναν άμοιρο δίσκο Lacie που του έχω βγάλει τα μάτια βάλε-βγάλε ανάμεσα σε PC-iMac-MacBook-PS3 :p Γενικά, μην τρομάζεις. ΌΛΑ γίνονται στα Mac πια :) Κάνεις κάτι άλλο συγκεκριμένο που να σε ενδιαφέρει για να σου πω αντίστοιχο πρόγρμμα PC σε Mac; Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Steeve_Mary Δημ. June 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2011 Δεν αλλάζω το OS για κανένα άλλο λειτουργικό!!! Παράθεση Η ιστοσελίδα μου!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damokles Δημ. June 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2011 Όχι. Αυτά τα πράγματα (όπως και τα torrents, το VLC, οι σελίδες των sites στο ιντερνετ, τα αρχεία του Office - αν έχεις αγοράσει φυσικά και το Office, τα αρχεία ήχου/εικόνας/video κτλ) είναι universal - συμβατά δηλαδή με PC και Mac. Πάντως μην μπερδεύεσαι. Καμία σχέση το iMovie με τους υπότιτλους. Το iMovie είναι το "moviemaker" των PC (κάπως έτσι δε λέγεται; ). Παίρνεις δηλαδή τα video π.χ. από τη βιντεοκάμερά σου, τα περνάς σε αυτό και κόβεις-ράβεις. Για να δεις ταινία θα χρησιμοποιήσεις και πάλι το VLC όπως στο PC ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (πάντως οι πιο πολλοί το VLC χρησιμοποιούμε γιατί είναι μια χαρά). Τώρα, αν π.χ. θέλεις για κάποιο λόγο να ενσωματώσεις υπότιτλους σε ταινία χρησιμοποιείς προγράμματα όπως π.χ. το Submerge το οποίο και είναι εξαιρετικό και απλό (όπως και τα περισσότερα στα Mac). Και κάτι άσχετο που μου ήρθε και επειδή μπορεί να το διαβάσεις κάπου στο αναφέρω: λένε πως τα Mac δε "διαβάζουν" σκληρούς δίσκους φορμαρισμένους σε NTFS (πρότυπο που χρησιμοποιούν κυρίως τα Windows). Ψέμα. Κατεβάζεις ένα plugin 1-2MB και δουλεύει τέλεια. Εγώ έχω έναν άμοιρο δίσκο Lacie που του έχω βγάλει τα μάτια βάλε-βγάλε ανάμεσα σε PC-iMac-MacBook-PS3 :p Γενικά, μην τρομάζεις. ΌΛΑ γίνονται στα Mac πια :) Κάνεις κάτι άλλο συγκεκριμένο που να σε ενδιαφέρει για να σου πω αντίστοιχο πρόγρμμα PC σε Mac; Θα σου πω εγω τι δεν γίνεται: Ολοκληρωμένη διαχείριση IP camera. Με βίντεο και ήχο, μονο σε Windows με ActiveX! Παράθεση iPhone XS max 256GB iPad Pro 10.5" WiFi 256GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aleka_gates Δημ. July 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2011 Υπάρχει τρόπος να δέχομαι ειδοποιήσεις για τα mail μου (gmail) π.χ. πάνω δεξιά με κάποιο plugin ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos_g Δημ. July 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2011 Υπάρχει τρόπος να δέχομαι ειδοποιήσεις για τα mail μου (gmail) π.χ. πάνω δεξιά με κάποιο plugin ? http://toolbar.google.com/gmail-helper/notifier_mac.html Παράθεση Samsung Note 8 Microsoft Surface Pro 4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimp3 Δημ. July 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2011 Gmail Notifier -> http://toolbar.google.com/gmail-helper/notifier_mac.html Παράθεση ... and Justice for ... ALL ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. July 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2011 Για αυτούς που "φοβούνται" την μετάβαση σε OS X υπάρχει πάντα και η λύση του hackintosh. Τα πράγματα έχουν ωριμάσει αρκετά και είναι σχετικά εύκολο να φτιάξεις ένα μηχάνημα "τούμπανο" και να βάλεις mac OS X, με κάποια μικροπροβλήματα πάντα. Γενικά το συστήνω ανεπιφύλακτα για δοκιμή πριν αγοράσει κάποιος mac. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinos7 Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 Εδώ και καιρό έχω τον εξης προβληματισμό! Την αγορά ενώς μηχανήματος με το μηλαρακι.. Είμαι χρήστης windows (1995-σήμερα).Καλώς η κακώς δεν εχει πεσει στα χερια μου κανενα mac παρα μονο για χρήση λεπτών,και νιώθω εντονο το αισθημα της αποκτησης του..αλλα το σκεφτομαι λόγω κοστους,κατα ποσο ειναι ευκολο στην χρηση,συμβατοτητα προγραμματων,service κτλ.. νιώθω οτι τα windows τα χω βαρεθει κ ετσι κ αλλιως η χρηση που κανω στους Η/Υ ειναι απλη.πχ σερφαρισμα,chat,office,μουσικη Ειμαι έτοιμος για την πώληση του desktop και του λαπτοπ μου..μετα την αποτυχημενη αποπειρα στο να περασω τα snow leopard στο λαπτοπ(για να δω πως ειναι ,αν με βολευουν κτλ)...έτσι κ αλλιώς ήθελα να κάνω την αλλαγή γιατι η τεχνολογια αυξάνεται με τεραστιους ρυθμους.. εψαξα με τον φιλο μας τον γοο(υ)γλη,για το συγκεκριμενο θεμα,αλλα κανενα δεν με καλυψε παρα μονο 1 ! δεν με καλυψε τπτ,γιατι οσα θεματα διαβασα ηταν απο απαιτητικους χρηστες,που με αυτα τα μηχανηματα κανουν την δουλεια τους.. και στο τελος η καταληξη σε ολα ηταν η ιδια..να λογομαχούνε πισω απο την οθονη.. το μονο που ισως με καλυψει ειναι αυτο το βιβλιο.. http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=2003877&prid=1258106&deid=0 θα ηθελα την γνωμη σας στο αν αξιζει αυτη η αλλαγη.. να σημειωσω οτι στη περιπτωση που παω σε Mac η σε Windows δεν ξερω αν θα ειναι σε σταθερο η σε λαπτοπ.. αυτα,περιμενω τις γνωμες ολονων σας.. Ευχαριστώ :) Κάπως σαν εσένα ήμουν κι εγώ όταν πέρασα στα Mac. Το θέμα είναι πως αν δεν τα χρησιμοποιείς για επαγγελματικό σκοπό είναι λίγο χαζό να δώσεις τόσα χρήματα γιατί δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το μηχάνημα πλήρως στις δυνατότητές του. Κατά τ'άλλα είναι πολύ καλά και εύκολα στη χρήση τους. Υπάρχουν και βοηθητικά βίντεο στο site της apple. Παράθεση Xiaomi Mi Air 13.3 W10 Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damokles Δημ. July 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2011 Βέβαια όσο fans και να είμαστε πρέπει να προειδοποιήσω ότι και τα Mac μηχανήματα είναι. Θα χαλάσουν κάποια στιγμη. Όπως επίσης και το λειτουργικό κάποια στιγμη θα "κοκκαλωσει", φυσικά πιο σπάνια απο τα windows. Παράθεση iPhone XS max 256GB iPad Pro 10.5" WiFi 256GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos_g Δημ. July 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2011 Βέβαια όσο fans και να είμαστε πρέπει να προειδοποιήσω ότι και τα Mac μηχανήματα είναι. Θα χαλάσουν κάποια στιγμη. Όπως επίσης και το λειτουργικό κάποια στιγμη θα "κοκκαλωσει", φυσικά πιο σπάνια απο τα windows. Σωστότατος!!! Παράθεση Samsung Note 8 Microsoft Surface Pro 4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2011 Βέβαια όσο fans και να είμαστε πρέπει να προειδοποιήσω ότι και τα Mac μηχανήματα είναι. Θα χαλάσουν κάποια στιγμη. Όπως επίσης και το λειτουργικό κάποια στιγμη θα "κοκκαλωσει", φυσικά πιο σπάνια απο τα windows. Aκριβώς. Και το πιο γελοίο είναι ότι οι φανατικοί PC Users αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν σαν παράδειγμα: "γιατί τα mac δε χαλάνε ποτέ;;;" Είναι δυνατόν;; Δεν τα έφτιαξαν αγγελάκια με τη χάρη του Θεού! Εννοείται πως θα έχουν προβλήματα όπως ΟΛΑ τα μηχανήματα. Απλά προσωπικά προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να μη χρειάζομαι όλη την ώρα να επιδιορθώνω κάτι που χαλάει παρά να δώσω λίγα χρήματα και να είμαι μονίμως με ένα κατσαβίδι/restore disk στο χέρι! Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovass Δημ. July 20, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2011 Μόλις κυκλοφόρησε το OS X Lion :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts