filippos Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 οκ , συνδέθηκα στο iphone μεσω fugu (εκανα επανεκκίνηση και λειτούργησε) το vodafone_gr.bunddle να αντιγράψω; και πού; Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 Το carrier.plist είναι βασικά αυτό που χρειάζεσαι. Θα το βρεις μέσα στο bundle (δεξί κλικ και show package contents). Όλο το bundle πάει στην τοποθεσία system->library->carrier bundles Το plist πάει στο system->library->carrier bundles->vodafone_gr.bunddle -------------------- Βρήκα και αυτό για όσους έχουν διαφορετικά apns mms και internet. Φαίνεται να θέλει λίγο "ξεσκαρτάρισμα" η διαδικασία, όποιος έχει πρόβλημα ας δοκιμάσει και να μας πει τι κράτησε από όλα αυτά κι αν είχε αποτέλεσμα. For people who require different APNs for their mobile data and their MMS, there may be a fix for you. I am on a Polish network which requires different APNs and I am able to send MMS and browse the internet. This is what I did: 1. Install the Cydia package "ActivateMMS2G" and reboot 2. Go to help.BenM.at on your iPhone 3. Go to the second Mobileconfigs link, the one that allows you to create a custom Mobileconfig 4. Enter your MMS APN (i.e. mms.plusgsm.pl) for both of the APN fields (Mobile Internet and Visual Voicemail). My network requires no username or password, if yours does, you may need to enter those as well. 5. Press generate, install it, press OK, then reboot RIGHT AWAY. Do not check the settings!!! 6. Go to settings > General and scroll down to profile. If it says 2 (or more) profiles, delete/uninstall the one(s) that are not called "help.benm.at" (i.e. delete all but the one you just installed). If it only says help.benm.at, skip to step 8. 7. After deleting the other profiles, go back to help.BenM.at and repeat steps 3-5. The first time you try to install it, it may fail or hang while installing (it did for me anyway) if this happens, press the home button, then try again, it should work. 8. Once your iPhone has rebooted, go to Settings > General > Network > Cellular Data Network. Your MMS APN should be present in every APN field. 9. Fill in your MMSC and MMS Proxy. Once again, my network has no username or password, so I am not sure if you should add this here or during step 4... Experiment!! 10. Reboot your iPhone. 11. Open Messages and try to send an MMS. If it fails, check your settings are correct. 12. If it is successful, go back to Cellular Data Network and change your Cellular Data APN to the one appropriate for your network. 13. Test your data connection. 14. Re-Test your MMS. This fixed it for me. It seems the MMS APN must be the one in the Mobileconfig file, or else it won't stick, whereas the Cellular Data APN can be anything. Let me know how it goes. http://www.modmyi.com/forums/file-mods/641191-mms-iphone-2g-os-3-0-a-25.html Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 λοιπον, περιμένοντας απάντηση στο μήνυμα μου αποφάσησα λιγάκι να βρώ κάποια λήση μόνος μου. Στην προηγούμενη σελίδα είδα που είχανε κανει παράθεση τα plist απο vodafone και cosmote. Πήρα το αντίστοιχο της vodafone απο το iphone ~/System/Library/Carrier Bundles/20205/currier.plist και πέρασα τις καταχωρήσεις που λείπαν. Κράτησα εννοείται backup το παλιό αρχείο. Έκανα επανεκκίνηση και όλα λειτουργούν μια χαρά. Πάτησα βέβαια να γίνει restore στις ρυθμίσεις για τα MMS και μου φόρτωσε τις νέες ρυθμίσεις αυτόματα χωρίς να τις περάσω χειροκίνητα (αφού υπήρχαν πλέον περασμένες στο αρχείο που δημιούργησα) Στέλνω και λαμβάνω MMS χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς περιορισμούς στέλνοντας φωτό που έχω βγάλει και απο την camera του iPhone (κάποιος φίλος έγραψε πως είχε πρόβλημα). Αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω το αρχείο στο rapidshare. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsti Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 Ορίστε φίλε μου. :happy: Ευχαριστώ φίλτατε! Αυτό είναι υποτίθεται το ενημερωμένο (ως προς τα MMS/tethering) ipcc με την εγκατάσταση του 3.0, σωστά; Είναι από 3G εγκατάσταση ή 2G; λοιπον, περιμένοντας απάντηση στο μήνυμα μου αποφάσησα λιγάκι να βρώ κάποια λήση μόνος μου. Στην προηγούμενη σελίδα είδα που είχανε κανει παράθεση τα plist απο vodafone και cosmote. Πήρα το αντίστοιχο της vodafone απο το iphone ~/System/Library/Carrier Bundles/20205/currier.plist και πέρασα τις καταχωρήσεις που λείπαν. Κράτησα εννοείται backup το παλιό αρχείο. Έκανα επανεκκίνηση και όλα λειτουργούν μια χαρά. Πάτησα βέβαια να γίνει restore στις ρυθμίσεις για τα MMS και μου φόρτωσε τις νέες ρυθμίσεις αυτόματα χωρίς να τις περάσω χειροκίνητα (αφού υπήρχαν πλέον περασμένες στο αρχείο που δημιούργησα) Στέλνω και λαμβάνω MMS χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς περιορισμούς στέλνοντας φωτό που έχω βγάλει και απο την camera του iPhone (κάποιος φίλος έγραψε πως είχε πρόβλημα). Αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω το αρχείο στο rapidshare. Aυτό το έκανα ΗΔΗ το απόγευμα και δημοσίευσα το carrier.plist στην προηγούμενη σελίδα. Μάλιστα, πρόσθεσα κάποια καλούδια :) Λαμβάνω MMS, στέλνω (χαμηλού όγκου) και το θέμα είναι να στέλνω φωτό της κάμερας, λόγω όγκου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 αυτό που λες για την κάμερα μου κάνει λιγάκι εντύπωση γιατι εγώ το έχω βάλει να βγάζει full size φωτογραφίες και την μια την έστειλα με mms πριν απο λίγο... κι έφτασε! Αναφορά παράδοσης ισχύει και στα mms? Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argonaytisvolos Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 εγώ τι στο καλο κάνω λάθος και όλο θαυμαστικό έχει και δεν φεύγει?:dash: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsti Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 αυτό που λες για την κάμερα μου κάνει λιγάκι εντύπωση γιατι εγώ το έχω βάλει να βγάζει full size φωτογραφίες και την μια την έστειλα με mms πριν απο λίγο... κι έφτασε! Αναφορά παράδοσης ισχύει και στα mms? Γιατί, πότε ίσχυε οποιαδήποτε αναφορά παράδοσης για να ισχύει τώρα; Επανέφερα τις ρυθμίσεις στις αρχικές και θα δω τι μπορεί να στείλει... ως όγκο MMS. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. June 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2009 to tethering ισχύει και στο 2G? argonaytisvolos: σου εμφανίζει το θαυμαστικό γιατι δεν μπορεί να στειλει το MMS. Δες τις ρυθμίσεις στο prefences Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nik1975 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 1. Μου έστειλα MMS από άλλο κινητό, και το έλαβα. Άρα οι ρυθμίσεις είναι σωστές! Βέβαια, η εξερχόμενη απ'το άλλο κινητό φωτό ήταν 15ΚΒ. 2. Έβαλα τα μηδενικά στον proxy καλού κακού--είχα ξεχάσει και το port 5080 3. Δεν στέλνει MMS από φωτογραφίες του τηλεφώνου. Αυτά έχω μόνο να δοκιμάσω--μήπως το SMS.app δεν κάνει σμίκρυνση του αρχείου JPG που στέλνω; Εδώ το carrier.plist για Vodafone--μην αλλάζετε τα permissions, το τηλέφωνο δεν το πειράζει ποτέ αυτό το αρχείο, απλώς αποθηκεύει τυχόν αλλαγές στο com.apple.mms_override.plist στο /var/mobile/Library/Preferences Υπόψιν δεν είμαι σε πακέτο με data και έχω βάλει internet.vodafone.gr και όχι webonly.vodafone.gr! EDIT: ΘΑ ΜΕ ΚΟΥΦΑΝΕΙ! ΕΣΤΕΙΛΑ MMS ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ. ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ; Κάνει σμίκρυνση τα JPEG της κάμερας; Konsti επειδη και εγω εχω ρυθμισεις internet.vodafone.gr μπορεις να μου πεις πως εκανες να δουλεψουν οι ρυθμισεις για mms χωρις να αλλαξουν οι internet.vodafone.gr??Βημα βημα? Thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araikos Δημ. June 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Λέτε να κοιτάξουμε και το θέμα για tethering? Παράθεση http://i3.ytimg.com/vi/Z_op8LqWYrg/default.jpg Jumpstyle! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsti Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Konsti επειδη και εγω εχω ρυθμισεις internet.vodafone.gr μπορεις να μου πεις πως εκανες να δουλεψουν οι ρυθμισεις για mms χωρις να αλλαξουν οι internet.vodafone.gr??Βημα βημα? Thanks Θεωρώ πως είσαι γνώστης του SSH... πάρε αυτό το αρχείο carriers.plist, φόρτωσέ το στο /system/library/carrier bundles/vodafone_gr.bundle κάνοντας backup το αρχικό, και μετά στις ρυθμίσεις > δίκτυα > δεδομένα κάνε επαναφορά και θα σου βγει :) Κάνε και reboot καλού-κακού! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nik1975 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Θεωρώ πως είσαι γνώστης του SSH... πάρε αυτό το αρχείο carriers.plist, φόρτωσέ το στο /system/library/carrier bundles/vodafone_gr.bundle κάνοντας backup το αρχικό, και μετά στις ρυθμίσεις > δίκτυα > δεδομένα κάνε επαναφορά και θα σου βγει :) Θα δοκιμασω το μεσημερακι που θα χω pc και θα σου πω, Thanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
big Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Παραθετω εδω το αρχειο που πρεπει να τοποθετηθει στη διαδρομη \Library\Preferences\SystemConfiguration για να δουλεψουν τα mms και το ιντερνετ σε συνδρομητες καρτοκινητης cosmote. To αρχειο αυτο εχει τροποποιηθει αρχικα απο το χρηστη karasarinis του forum iphonehellas.gr και εχει παλι τροποποιηθει απο εμενα για να δουλεψουν και τα mms. Eλπιζω να σας φανει χρησιμο Παράθεση Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsti Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Παρατηρήσεις: 1. γουστάρω που την "σπάσαμε" στην Apple και ελπίζω στο 3.0.1 να μας το δώσει επίσημα το MMS... ως αποδοχή της ήττας της. 2. έστειλα μια φωτό από κάμερα (1600x1200) και έφτασε σε SonyEricsson συνεργάτη μου μειωμένη στα 1280x768 στα 270KB. Έκανε 2 λεπτά να φύγει. Να θυμάστε πως το τηλέφωνο καλό είναι να μην κλειδώσει η οθόνη κατά τη διαδικασία αποστολής, γιατί δεν ξέρω αν το GPRS modem συνεχίζει να στέλνει τα δεδομένα MMS μετά το screen lock. Χαϊδεύετέ το απαλά κατά τη διαδικασία αποστολής, δίνοντάς του κουράγιο να στείλει το MMS μιας και αγκομαχάει :lol: 3. με της ρυθμίσεις που έκανα post πριν λίγο, παίζει 100%. Λαμβάνει και στέλνει. Απλώς κάντε και κανά reboot καλού-κακού μόλις εφαρμόσετε το νέο plist και κάνετε επαναφορά ρυθμίσεων (παρόχου). Και μην ξεχνάτε: ποτέ δεν γράφει το τηλέφωνο στο carriers.plist παρά μόνο στο com.apple.mms_override.plist σε περίπτωση εισαγωγής απ'τον χρήστη, οπότε μην πειράζετε τα permissions. Πάει κι αυτό. Το tethering θα ήταν χρήσιμο, έστω και με τα 56kbps του GPRS... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Στην 3.0 δεν είναι απαραίτητο να έχεις ανοιχτή την εφαρμογή messages για να σταλεί το μήνυμα σου, κάπου το διάβασα αυτό όταν παρουσιάστηκε αλλά δεν θυμάμαι τώρα που. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί είναι λίγο αστείο να ξαναστείλω mms στον εαυτό μου :) Την επόμενη φορά που θα στείλεις mms το δοκιμάζεις και μας λες! Αυτό με την ανάλυση το παλεύουν να δουν μήπως μπορεί να γίνει κάτι. Αν και προσωπικά 1280x768 θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικά, δεδομένου ότι το mms το στέλνεις σε φορητή συσκευή για συγκεκριμένο σκοπό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stavtag Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Στην 3.0 δεν είναι απαραίτητο να έχεις ανοιχτή την εφαρμογή messages για να σταλεί το μήνυμα σου, κάπου το διάβασα αυτό όταν παρουσιάστηκε αλλά δεν θυμάμαι τώρα που. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί είναι λίγο αστείο να ξαναστείλω mms στον εαυτό μου :) Την επόμενη φορά που θα στείλεις mms το δοκιμάζεις και μας λες! Αυτό με την ανάλυση το παλεύουν να δουν μήπως μπορεί να γίνει κάτι. Αν και προσωπικά 1280x768 θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικά, δεδομένου ότι το mms το στέλνεις σε φορητή συσκευή για συγκεκριμένο σκοπό. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα sms, mms και e-mail στέλνονται μια χαρά και ας κλειδώσει η οθόνη! :happy: Πότε ξεκινάμε τη διαδικασία για ενεργοποίηση του video recording? :p :p Παράθεση iPhone 3G S⃣ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araikos Δημ. June 30, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 Από την στιγμή που ο οδηγός για τα MMS έχει βγεί τότε αφαιρούμε από το θέμα τα MMS. Όσο για το Video Recording βλέπω σε ένα site ότι έχουν καταφέρει κάτι. http://www.modmyi.com/forums/file-mods/637491-enable-video-recording-2g-3g.html Υ.Γ. Με τον οδηγό για τα MMS τα πήγα μία χαρά! Παράθεση http://i3.ytimg.com/vi/Z_op8LqWYrg/default.jpg Jumpstyle! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
A-Ge0 Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 Με τον τροπο που ειναι γραμμενος ο guide μπερδευομαι και δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η σωστη διαδικασια για εμενα που εχω vodafone CU για ενεργοποιηση MMS Ποια είναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω; Εχω κανει install μονο το activatemms2g Παράθεση ...A-Ge0... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araikos Δημ. June 30, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 Με τον τροπο που ειναι γραμμενος ο guide μπερδευομαι και δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η σωστη διαδικασια για εμενα που εχω vodafone CU για ενεργοποιηση MMS Ποια είναι τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω; Εχω κανει install μονο το activatemms2g Αφού έχεις περάσει το activatemms2g τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στις Ρυθμίσεις>Μηνύματα>Μηνύματα MMS Αν δεν στο λέει δοκίμασε να κάνεις επανεκκίνηση στο iPhone σου. Αν δεν το λέει ούτε μετά την επανεκκίνηση τότε κάνε τον άλλο τρόπο που λέει ο οδηγός. Παράθεση http://i3.ytimg.com/vi/Z_op8LqWYrg/default.jpg Jumpstyle! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 Όσοι περάσατε mms στο 2G παρατηρήσατε μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία; Το φόρτισα χθες το βράδυ και χωρίς να το χρησιμοποιήσω η στάθμη κατέβηκε κατά 15%. Επανέφερα το πρωτότυπο αρχείο CommCenter για να δω αν η κατάσταση βελτιώνεται χωρίς τα mms. EDIT: Η κατανάλωση χωρίς MMS είναι σημαντικά μικρότερη! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 Σ' εμένα πάλι, δεν αποθηκεύει ρυθμίσεις για APN, Username και Password. Χρειάζεται κάτι άλλο; Τι βάλατε στη ρύθμιση για Max Message Size και UA Prof URL? Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pperiklis Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 Πέρασε τις ρυθμίσεις κατευθείαν στο carrier.plist. Μέγιστο μέγεθος εμένα έχει προεπιλεγμένα 614400 και UA Prof URL κενό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araikos Δημ. July 1, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Τίποτα καινούργιο με το θέμα μας ? Παράθεση http://i3.ytimg.com/vi/Z_op8LqWYrg/default.jpg Jumpstyle! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
A-Ge0 Δημ. July 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2009 το iphone καποια στιγμη ξυπνησε μονο του και ειναι ενεργοποιημενες οι ρυθμισεις των mms, εκανα επανεκκινηση μια μερα πριν και τωρα ενεργοποιηθηκαν οι ρυθμισεις... ντοινγκ! δεν αποθηκευει τις ρυθμισεις του APN και user/pass ποιο ειναι το carrier.plist μου για vodafone CU? Παράθεση ...A-Ge0... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araikos Δημ. July 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2009 το iphone καποια στιγμη ξυπνησε μονο του και ειναι ενεργοποιημενες οι ρυθμισεις των mms, εκανα επανεκκινηση μια μερα πριν και τωρα ενεργοποιηθηκαν οι ρυθμισεις... ντοινγκ! δεν αποθηκευει τις ρυθμισεις του APN και user/pass ποιο ειναι το carrier.plist μου για vodafone CU? Προτείνω όποιος έχει πρόβλημα με τις Ρυθμίσεις δικτύου να πάει στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Επαναφορά Ρυθμίσεων Δικτύου και τότε βάζει ότι θέλει;) Παράθεση http://i3.ytimg.com/vi/Z_op8LqWYrg/default.jpg Jumpstyle! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts