Jump to content

Samsung S5230 Tocco Lite / Star

chris7_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά ο τύπος στην Λάρισα που πήγα να περάσω firmware, μου είπε πως στα samsung χρειάζεται ειδικό μηχάνημα για να τα αναβαθμίσεις. Μου το έδειξε μάλιστα και μου είπε πως μόλις τα είχε παραλάβει και πως θα πήγαινε Αθήνα για σεμηνάριο και θα ήταν έτοιμος σε 2 βδομάδες. Τώρα, μου έλεγε αλήθεια, μου έλεγε παραμύθια, δεν ξέρω.

• Απαντήσεις 593
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βαλε το S523GXXJA2.το S5230XPJB1 εχει κλειδωμα και δεν μπορεις να εγκαταστησεις τζαβα αππς.

τα νεα που εχουν ειναι ενα νεο ταβ στο μενου με 3 οθονες με συντομευσεις,αναζητση με ελληνικα στον καταλογο που δουλευει,,καμια 10ρια παιχνιδια, τα μισα ειναι ντεμο),λιγοτερο χρονο πιεσης στο πληκτρο ξεκλειδωματος για να ανοιξει,και μερικες ρυθμισεις παραπανω.αυτα εχω δει μεχρι τωρα.επισης φευγει το λογκο του κοσμοτε στην εκινηση και τερματισμο και εχει το κανονικο της σαμσουνγκ

βαλε το S523GXXJA2.το S5230XPJB1 εχει κλειδωμα και δεν μπορεις να εγκαταστησεις τζαβα αππς.

τα νεα που εχουν ειναι ενα νεο ταβ στο μενου με 3 οθονες με συντομευσεις,αναζητση με ελληνικα στον καταλογο που δουλευει,,καμια 10ρια παιχνιδια, τα μισα ειναι ντεμο),λιγοτερο χρονο πιεσης στο πληκτρο ξεκλειδωματος για να ανοιξει,και μερικες ρυθμισεις παραπανω.αυτα εχω δει μεχρι τωρα.επισης φευγει το λογκο του κοσμοτε στην εκινηση και τερματισμο και εχει το κανονικο της σαμσουνγκ

Φίλε, είσαι ωραίος. Μια χαρά τις ακούω τις αλλαγές.

Ρε παιδιά, αν βάλουμε εμείς το firmware μπορούν να το καταλάβουν κάπως και να χάσουμε καμιά εγγύηση?

Γεια σας.

Κατ αρχήν φανταζομαι να έχετε προσεξει ότι η αυτονομία της συσκευής αυτής είναι σκανδαλωδώς μεγάλη! Τόσο μεγάλη αυτονομία δεν θυμάμαι ούτε την εποχή που οι οθόνες των κινητών ήταν "ασπρομαυρες", με μηδενική κατανάλωση δηλαδή σε σχέση με τις ενεργοβόρες σημερινές οθόνες. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο κινητό με αυτή την αυτονομία και διορθώστε με αν κανω λάθος.

Παρατηρώ επίσης ότι η μπαταρία δεν έχει και τις πιο υψηλές mAh της αγοράς.

Απορία: αφού δεν είναι θέμα μπαταρίας, θα είναι θέμα κατανάλωσης: πώς μπόρεσε η Samsung να περιορίσει τόσο πολύ την κατανάλωση; Από που "κόβει" δηλαδή κατανάλωση η Samsung στην συσκευή αυτη και κάνει τόση οικονομία;

Ευχαριστω

Πιστέυω πωα απλά τους έκατσε. Αν είχαν βρει μια φόρμουλα, θα την εφαρμόζαν σε όλες τους τις συσκευές. Αλλά αυτό συνέβει μόνο στο συγκεκρημενο μοντέλο.

Για την εγκατάσταση θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

- Firmware S5230XXIE7: http://www.megaupload.com/?d=83CE30L3

- Μultiloader 5.56: http://www.megaupload.com/?d=JVKFLI29

- Και σας δίνω και τον οδηγό εγκατάστασης (είναι στα αγγλικά):

http://samsung-firmware.com/?p=92 (πρέπει να γίνετε μέλος).

Σας συστήνω να εγκαταστήσετε αυτο το Firmware!!!!!

Για απορείες σχετικα με την εγκατάσταση στείλτε μου email στο : stilianos1000@gmail.com ή γράψτε στο forum και θα σας απαντήσω το συντομότερο.

Φίλε μου έχω πρόβλημα...το κατέβασα το εγκατέστησα όλα καλά (αν και έχασα τις επαφές μου...)...Έχω όμως ενα πρόβλημα...κατεβάζω εφαρμογές απ το ιντερνετ σε μορφη "όνομα".jar και δεν τις αναγνωρίζει ενώ πριν αλλάξω το firmware τις αναγνώριζε...τι φταίει;

Γιατί ακολούθησες αυτόν και όχι αυτόν που είναι πιο καινούριος οδηγός?

Eδω τα τελευταία firmware για το star

http://darkforestgroup.com/forum/index.php?topic=4048.0

Κάνε μια εγγραφή και κατέβασε οποιοδ'ηποτε ΧΧ ΧP τα οποία έχουν και την Ελληνική γλώσσα..

Η αν θές καλύτερα,googlάρησετα και βρές τα σε direct link για κατέβασμα.

Είναι κατα σειρά..τα πρώτα σε κάθε κατηγορία είναι τα πιο πρόσφατα.

Oσο για το πώς περνάς το firmware ειναι απλό.

Κατεβάζεις το utility Multiloader v5.56 και βλέπεις τις οδηγίες εδώ..

Τις ενέργειες αυτές θα τις κάνεις χωρίς την κάρτα sim και την κάρτα μνήμης,τις αφαιρείς απο το κινητό.

Και για τα java apps λογικά αυτό σου λύνει την απορία.

Χαιρετώ τους διαχειριστές και την παρέα του myphone!

Πριν από λίγο φλάσαρα το σταράκι με το νέο firmware S523GXXJA2 και δουλεύει

jet! Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, με αξιοπρόσεκτη την εμφάνιση κενού αριστερά από τον τηλεφωνικό κατάλογο για να κινείται ο αντίχειρας χωρίς να ενεργοποιείται κάποια επαφή που δε θέλουμε.Πολλά καινούρια παιχνίδια και εφαρμογές για δίκτυο, γρήγορες αποκρίσεις στην αφή. Ακόμα βέβαια εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι, δε μπορώ να γράψω ένα μήνυμα με μικρά γράμματα. Υπάρχει κάποια ρύθμιση ρε παιδιά ή είναι bug που δεν έχει φτιαχτεί; Και κάτι άλλο ρε παιδιά συγχωρέστε με κιόλας αν φανεί μαλ... αλλά με το νέο firmware έχει μόνιμο icon πάνω στην οθόνη το G σε μπλε πλαίσιο, που σημαίνει ότι έχει συνδεθεί σε δίκτυο GPRS. Επειδή με το προηγούμενο πρόγραμμα (S5230MAIG2), αυτό το εικονίδιο μου το έβγαζε όταν κατά λάθος ενεργοποιούσα κάποια εφαρμογή που απαιτούσε πρόσβαση στο δίκτυο, μήπως χρεώνει όσο βρίσκεται σαν ένδειξη πάνω; Η απλά είναι ένδειξη ότι υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με GPRS; Αν συμβαίνει η πρώτη περίπτωση πώς να το απενεργοποιήσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε με για τον πανικό απλά ήθελα να σας ρωτήσω για να μάθω.:O

Τίποτα φίλε. Εγώ απλά πρότεινα αυτά που είπαν ο sakisxas και ο felix. Να σε ρωτήσω. Το κινητό σου ήταν από cosmote?

Ναι από Cosmote. Να στείλω βιογραφικό στη "Σειρήνα" για να βγάλω τα έξοδα; :worry:

Διάβασα σε topic του myphone για το GPRS ότι οι εταιρίες δε χρεώνουν με το χρόνο παραμονής στη σύνδεση αλλά μόνο

για τη μεταφορά δεδομένων.Τι γίνεται;

Edited by Versus_U

Τι καραγκιόζηδες είναι ρε φίλε? Η samsung στη Λάρισα μου είπε ότι η cosmote έχει ένα κλείδωμα κατά το οποίο αν αλλάξεις firmware, μετά δε δουλεύει το κινητό. Όχι ότι τους πίστεψα, αλλά το ρισκάρεις? Επίσης μου είπε ότι αυτός έχει μηχάνημα 10.000 ευρώ για να αναβαθμίζει firmwares και ότι η δουλειά που κάνει είναι ανώτερη από ότι αν το κάνεις εσύ. Τώρα αν κάποιος ξέρει να απαντήσει, ας το κάνει. Η λογική μου λέει ότι δεν στέκει, αλλά αν κάποιος ξέρει την αλήθεια 100%, ας μας διαφωτίσει.

Φίλε Tzimmys ο τύπος εκεί(και όχι η Samsung επίσημα) προφανώς λέει αηδίες.Όποιος είναι αυτός που στο είπε το είπε εκ του πονηρού.Θέλει να το πηγαίνεις σε αυτόν για αναβάθμιση για να του δίνεις χρήματα.Τι μηχάνημα είναι αυτό με 10.000 ευρώ που κάνει αναβαθμίσεις και που κάνει και ανώτερη δουλειά; Είναι παπάντζες 100% για να φοβίζει τον κόσμο και να παίρνει τα ευρώ της αναβάθμισης.Καταρχήν τι σχέση έχει το δίκτυο που συνδέεσαι με το firmware της συσκευής;Το update γίνεται χωρίς την κάρτα sim που σε συνδέει με το δίκτυο.Και το κινητό μου μια χαρά δουλεύει, απλά με ανησύχησε το θέμα που σας είπα.Ελπίζω, ότι ήταν απλά μια ένδειξη για δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με GPRS, όπως σε κινητά όπου υποστηρίζονται υπηρεσίες 3ης γενιάς εμφανίζεται το 3G.Θεωρώ ότι η χρέωση αρχίζει από τη στιγμή που τρέχεις μια εφαρμογή που απαιτεί Internet(και τότε το εικονίδιο έχει κόκκινο πλαίσιο που σημαίνει ότι ανταλάσσονται δεδομένα) και όχι όταν απλά είσαι συνδεδεμένος.Όσο για την αναβάθμιση εγώ που την έκανα χθες μια χαρά πήγε εκτός από το εικονίδιο που σας είπα, το οποίο 5 λεπτά μετά από το τελευταίο μου post χάθηκε.Tzimmy μη μασάς, όσον αφορά θέμα software και ρυθμίσεων κάντο μόνος σου.

Να σε ρωτήσω.Εσύ την έκανες την αναβάθμιση που πρότεινες;;

Μπράβο ρε Versus_U. Λεφτά δε μου ζήτησε, αλλά στην ταλαιπωρία να αφήσω τα τηλέφωνο για πάνω από 1 εβδομάδα μπήκα. Το έχω πάει την προηγούμενη Τρίτη και να δω πότε θα το πάρω. Την αναβάθμιση που πρότεινα δεν την δοκίμασα, γιατί φοβήθηκα να μην χάσω την εγγύηση. Αυτό το έχω ρωτήσει δύο φορές μέχρι τώρα εδώ, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση.

Για το gprs, λογικά δεν χρεώνεσαι. Απλά σου βγάζει το σήμα και σου λέει ότι εκεί έχεις σήμα gprs. Λογικά στο μενού κάπου θα έχει μια ρύθμιση για το ποιο δίκτυο θέλεις να δουλεύεις και τώρα θα είναι στο "αυτόματα" ή "και στα δύο". Επέλεξε το "μόνο gsm". Δεν έχω το κινητό μου, αλλά κάπως έτσι θα είναι.

Tzimmy δεν είχα δει την απορία που είχες σχετικά με την εγγύηση.Η γνώμη μου είναι ότι ναι την χάνεις, γιατί οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στο πρόγραμμα ή το υλικό του κινητού ακυρώνει την εγγύηση. Αλλά έτσι κι αλλιώς ένα χρόνο δε θα το κρατήσεις το κινητό; και πέρα από αυτό περιμένεις για επισκευή πολύ καιρό και στο φέρνουν πίσω γρατσουνισμένο και άθλιο (μου είχε συμβεί στο παρελθόν).Άρα αν το κινητό μου πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη απλά το πετάω και αναβάθμιση προγράμματος κάνω μόνος μου. Μη φοβάσαι πάντως για την αναβάθμιση εγώ την έκανα στο δικό μου και όλα μια χαρά, την προτείνω στους φίλους που τη σκέφτονται.Σε επόμενο post γιατί δε προλαβαίνω τώρα, θα σας φέρω υλικό που βρήκα( φωτογραφίες, java apps κ.α) Γεια χαρά σε όλους!

Για όσους φίλους είχαν παρόμοιο πρόβλημα βρήκα λύση για να μη συνδέεται αυτόματα το κινητό στο δίκτυο GPRS, παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο:

1) Στο πληκτρολόγιο γράφουμε *#4777*8665#

2) Ξετσεκάρουμε το"Power on attach"

3) Κάνουμε Save

Με τον τρόπο αυτό το κινητό μας δε συνδέεται αυτόματα στο GPRS με το που το εκκινούμε, ούτε παραμένει συνδεδεμένο στο προσκήνιο εκτός αν τρέξουμε κάποια

εφαρμογή που απαιτεί Internet, ή αν λάβουμε/στείλουμε κάποιο MMS. Επίσης με την μη-αυτόματη σύνδεση στο GPRS εξοικονομούμε ενέργεια στη μπαταρία!

Για όσους φίλους είχαν παρόμοιο πρόβλημα βρήκα λύση για να μη συνδέεται αυτόματα το κινητό στο δίκτυο GPRS, παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο:

1) Στο πληκτρολόγιο γράφουμε *#4777*8665#

2) Ξετσεκάρουμε το"Power on attach"

3) Κάνουμε Save

Με τον τρόπο αυτό το κινητό μας δε συνδέεται αυτόματα στο GPRS με το που το εκκινούμε, ούτε παραμένει συνδεδεμένο στο προσκήνιο εκτός αν τρέξουμε κάποια

εφαρμογή που απαιτεί Internet, ή αν λάβουμε/στείλουμε κάποιο MMS. Επίσης με την μη-αυτόματη σύνδεση στο GPRS εξοικονομούμε ενέργεια στη μπαταρία!

Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία.

Μόλις το πηρα από το service. Μου βάλαν το firmware S5230MAJE1. Καταρχήν δουλεύει το ευρετήριο με το πρώτο γράμμα. Αυτό καρααξίζει. Το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα είναι πιο γρήγορα. Γενικά βλέπω κι άλλες επιλογές που κάνουν το κινητό πιο εύχρηστο. Όπως τα είπε και ο felix δηλαδή. Από την άλλη, τα videos κολλάνε όταν πάω να επιλέξω επόμενο, οι φωτο γραφίες δεν ανοίγουν το ίδιο γρήγορα και με το κύλισμα του κινητού μία προχωράνε- μία όχι. Επιπλέον παιχνίδια δεν υπάρχουν. Εν ολίγοις, αν δεν έχανα την εγγύηση, θα έβαζα χαλαρά το firmware S523GXXJA2 του felix.

Για να γράφετε ένα μήνυμα πέρα από κεφαλαίους χαρακτήρες κάντε τα εξής:

1) Πηγαίνετε Μενού-Ρυθμίσεις-Ρυθμίσεις εφαρμογής-Μηνύματα-SMS-Επιλογές

αποστολής-Υποστήριξη χαρακτήρων

2) Αναπτύξτε και επιλέξτε "Unicode" αντί "Αλφάβητο GSM" που είναι προ-ρυθμισμένο

3) Αποθηκεύστε και είστε έτοιμοι!

Φίλοι μου μόλις βρήκα και δοκίμασα έναν πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο για να περάσω στο σταράκι εφαρμογές java και παιχνίδια! Τα βήματα είναι τα εξής:

1) Δημιουργήστε στον υπολογιστή σας έναν φάκελο όπου θα αποθηκεύετε τα αρχεία

που απαιτούνται για την εφαρμογή ή το παιχνίδι και δώστε του ένα όνομα π.χ

Jar files.

2) Κάντε το ίδιο και για το κινητό σας στην κάρτα μνήμης του κατά προτίμηση και

πείτε το φάκελο π.χ My Java Applications.

3) Κατεβάστε την εφαρμογή με κατάληξη jar και τοποθετήστε την χωρίς να την

αποσυμπιέσετε στο φάκελο Jar files.

4) Κατεβάστε το πρόγραμμα δημιουργίας HTML σελίδων των jar εφαρμογών από

εδώ: http://sourceforge.net/projects/s5230-java/ και εγκαταστήστε το.

5) Με το που θα το τρέξετε, πηγαίνετε στην επιλογή Open και κάντε Browse το jar

αρχείο, (που βρίσκεται στο φάκελο του βήματος 1).

6) Πηγαίνετε στην επιλογή Select και κάντε browse τον φάκελο Jar Files όπου

βρίσκεται η εφαρμογή jar.

7) Hit Build the .HTML!

8) Στον φάκελο Jar files υπάρχουν τώρα δύο αρχεία: το jar και το html αρχείο που

αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο jar.Τα επιλέγουμε και τα κάνουμε copy-paste

στον φάκελο My Java Applications του κινητού, μέσω καλωδίου Usb ή

Bluetooth.

9) Αποσυνδέουμε το κινητό από το PC και πάμε στον φάκελο My Java Applications

όπου τρέχουμε το αρχείο .html

10) Τελειώσαμε! Μπορούμε τώρα να διαγράψουμε τα περιεχόμενα και των δύο φα-

κέλων.

Περιμένω σχόλιά σας!

Edited by Versus_U

Καλημερα παιδια.. βρήκα το star στα 100 ε.. στο kinitoprosfores.gr.. εσείς τι λέτε? Κ απ ότι διαβάζω εδώ του δίνεται πολύ καλες κριτικές..

• The title was changed to Samsung S5230 Tocco Lite / Star