Jump to content

Παραλαβή αποσκευών στο Ελ.Βενιζέλος

Γιάννης
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γυρισα πριν λιγο απο ενα μινι ταξιδι στο Ρεθυμνο και διαπιστωσα για μια κομα φορα το μπαχαλο που υπαρχει στην παραλαβη αποσκευων...Ερχοντε πανω σε μια λουριδα κυλιομενη και οποιος θελει παιρνει οτι θελει με πολυ μικρη πιθανοτητα να τον δει ο νομιμος ιδιοκτητης αν καταλαθος ή επι τουτου παρει αλλη αποσκευη.Το θεωρω εντελως απαραδεκτο....Αν χαθει μια αποσκευη για τετοιο λογο τι αποζημειωση δικαιουτε ο ιδιοκτητης της ?

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου το ίδιο σύστημα υπάρχει.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος καλύτερη μέθοδος.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Γυρισα πριν λιγο απο ενα μινι ταξιδι στο Ρεθυμνο και διαπιστωσα για μια κομα φορα το μπαχαλο που υπαρχει στην παραλαβη αποσκευων...Ερχοντε πανω σε μια λουριδα κυλιομενη και οποιος θελει παιρνει οτι θελει με πολυ μικρη πιθανοτητα να τον δει ο νομιμος ιδιοκτητης αν καταλαθος ή επι τουτου παρει αλλη αποσκευη.Το θεωρω εντελως απαραδεκτο....Αν χαθει μια αποσκευη για τετοιο λογο τι αποζημειωση δικαιουτε ο ιδιοκτητης της ?

Αναλογα με το βαρος των αποσκευων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τουλαχιστον να υπηρχε ενας δυο υπαλληλοι σε καθε λωριδα που να εποπετυουν οσο μπορουσαν τι παιρνει ο καθενας και ενας ελεγχος κατα την εξοδο απο το αεροδρομιο.

Αναλογα με το βαρος των αποσκευων.

Πονηρα λοιπον σκεπτομενος καποιος παει ενα ταξιδακι εσωτερικου με μια βαλιτσα βαρια , λεει οτι την εχασε και αποζημιωνεται με το βαρος....Ποσο ειναι η αποζημιωση ανα κιλο ?

Φιλικά Γιάννης

Δεν έχω πάει σε πολλά αεροδρόμια για να ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα παραλαβής αποσκευών εκεί, αλλά πιστεύω ότι αυτό που ισχύει είναι πολύ καλό. Αυτός ο ιμάντας που λες μπαίνει σε λειτουργία αρκετή ώρα μετά την άφιξη της πτήσης (έως και πολλή :p) οπότε όλοι οι επιβάτες έχουν φτάσει εκεί για να πάρουν τις αποσκευές τους. Και είναι έτσι φτιαγμένος ο ιμάντας που όπου και να καθήσεις βλέπεις όλη του την έκταση.

Και είναι έτσι φτιαγμένος ο ιμάντας που όπου και να καθήσεις βλέπεις όλη του την έκταση.

Σε αυτο διαφωνω εκ πειρας σημερινης....

Μια εποπτεια απο υπαλληλους στις ταινιες και στην εξοδο δεν την θεωρεις χρησιμη ?

Φιλικά Γιάννης

Σιγουρα ειναι ετσι σε ολα τα αεροδρομια του κοσμου αλλα σε ολο τον αλλο κοσμο οι επιβατες κοιτανε και το αποκομα που εχει πανω η βαλιτσα αν εχει το ονομα τους και δεν αρπαζουν οποια βρουν στον ιμαντα επειδη μοιαζει με την δικη τους .

Εχω τσακωθει πολλες φορες και ολες ειναι στο Βενιζελος και παντα σε πτηση που εχει Ελληνες μεσα για καποιον που εχει παρει την βαλιτσα μου και πηγαινει προς την εξοδο , και σκεφτομαι τι θα γινοταν αν δεν τον ειχα δει και με πιανουν τα νευρα μου.

Δεν ειναι δυνατον αυτο το πραγμα , να αρπαζεις μια βαλιτσα επειδη μοιαζει με την ''δικη σου'' .Οκ δεν λεω πολλες βαλιτσες μαυρες με ροδακια υπαρχουν και μπορει και να τυχει και να εχεις μια βαλιτσα που να ειναι κοινη , αλλα γι αυτο ακριβως τον λογο ριξε μια ΡΗΜΑΔΑ ματια να δεις αν ειναι οντως η δικη σου πατριωτη!!!!!

Δηλαδη τι πρεπει να γινει ?? να παρω μια βαλιτσα και να την γεμισω γκραφιτι , ή να παρω μια βαλιτσα ροζ με βουλες που δεν θα υπαρχει αλλη στο κοσμο???

Ταξιδευω παρα πολυ τα τελευταια 2 χρονια και πουθενα μα πουθενα στο κοσμο δεν εχω αυτο το αγχος που εχω στο Βενιζελο με τον καθε και την καθεμια που οποια βαλιτσα περναει την πιανει και την κατεβαζει γιατι μπορει να μοιαζει με την δικια του και πηγαινει ο πραγματικος ιδιοκτητης και του την παιρνει απο το χερι.

Και το θεμα ειναι οτι ο καθενας κατεβαζει οτι θελει , εχω τυχει σε περιπτωση οικογενεια που ο μπαμπας κατεβαζει οτι βαλιτσα σχεδον περναει,κατεβαζει ενα μπεζ σακουβαγιαζ , δεν ειναι δικο του , μετα κατεβαζει μια μαυρη καφε βαλιτσα , ουτε αυτη ειναι δικια του , κατεβαζει εναν μπλε σακο , ουτε αυτος ειναι δικος του το απιστευτο ειναι οτι κατεβασε και ενα στρατιωτικο σακο (λουκανικο ) και ο κακομοιρης ο φανταρακος ετρεχε να τον προλαβει...Και τελικα η δικαι του βαλιτσα ηταν μια κοκκινη τεραστια που ηταν οσο και το καροτσι που την φορτωσε , ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

και τελειωνω ,αν την παρει και φυγει και ανακαλυψει σπιτι του οτι δεν ειναι η δικια εγω και ο καθε ενας γιατι να πληρωσει την δικη του βλακεια και την δικη μου ταλαιπωρια να παω να ξαναπαρω την βαλιτσα απο το αεροδρομιο συν τα νευρα και το αγχος που δεν θα βρεις την βαλιτσα σου στον ιμαντα .....

Ελλαδα αθανατη

@Γιαννη , Σε καταλαβαινω απολυτα , το εχω σκεφτει και εγω απειρες φορες

Για να αποφυγω τετοια απωλεια πηρα το Laptop σε χειραποσκευη και με εβαλαν και το εβγαλα απο την τσαντα του , ανοιξα το καπακι και το πηραν στα χερια τους και το κοιταγαν γυρω γυρω...Τι μπορεσαν να καταλαβουν μακαρι ναξερα κι εγω και αυτοι.Η κορη μου ρισκαρε με το macbook και στην επιστροφη το εβαλε στην βαλιτσα που πηγε στις αποσκευες.

Μια λυση που δεν ξερω αν ειναι τεχνολογικα εφικτη θα ηταν ισως αφου τα ταμπελακια που τους περνανε εχουν barcode (αν δεν κανω λαθος) αν αυτα στελνοντουσαν στον προορισμο αφιξης και περνιοντουσαν σε ενα σκανερ ευκολα μερικοι υπαλλοιλοι θα μπορουσαν κατα την εξοδο να ελεγξουν ποιος και τι πηρε.

Φιλικά Γιάννης

Για να αποφυγω τετοια απωλεια πηρα το Laptop σε χειραποσκευη και με εβαλαν και το εβγαλα απο την τσαντα του , ανοιξα το καπακι και το πηραν στα χερια τους και το κοιταγαν γυρω γυρω...Τι μπορεσαν να καταλαβουν μακαρι ναξερα κι εγω και αυτοι.Η κορη μου ρισκαρε με το macbook και στην επιστροφη το εβαλε στην βαλιτσα που πηγε στις αποσκευες.

Αυτό για τα laptop ισχύει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Το βάζουν μάλιστα και σε ξεχωριστό καλαθάκι εκεί που παραδίδεις τα πράγματα σου για να περάσουν απ'το μηχάνημα. Καλό θα'ταν να διαβάσεις γενικά κάποιους κανόνες που ισχύουν, για να μην πας πχ. με ένα μπουκάλι του 1,5lt να περάσεις τον έλεγχο γιατί δε θα σε αφήσουν και θα παραπονιέσαι πάλι για το σύστημα στα ελληνικά αεροδρόμια. Πάντως όλα αυτά που αναφέρεις είναι μέτρα που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. :)

Αυτό για τα laptop ισχύει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Το βάζουν μάλιστα και σε ξεχωριστό καλαθάκι εκεί που παραδίδεις τα πράγματα σου για να περάσουν απ'το μηχάνημα. Καλό θα'ταν να διαβάσεις γενικά κάποιους κανόνες που ισχύουν, για να μην πας πχ. με ένα μπουκάλι του 1,5lt να περάσεις τον έλεγχο γιατί δε θα σε αφήσουν και θα παραπονιέσαι πάλι για το σύστημα στα ελληνικά αεροδρόμια. Πάντως όλα αυτά που αναφέρεις είναι μέτρα που ισχύουν σε όλο τον κόσμο, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. :)

Το θεμα ειναι κατα ποσο αποφερουν κατι οπως γινοντε τουλαχιστον στην Ελλαδα...Τι καταλαβαν απο τον φορητο ή τι θα μπορουσαν να καταλαβουν...Ουτε μπαταρια δεν του εβγαλαν ουτε τιποτα αλλο...Μια περιεμετρικη ματια μονο...Αν καποιος ηθελε να κρυψει κατι μεσα πολυ ανετα θα το εκανε...

Δεν διαμαρτυρομαι...Απλα σχολιαζω....

Μου πηραν ενα μπουκαλι σαμπουαν γιατι ηταν μεγαλο...Δικο μου λαθος.

Φιλικά Γιάννης

Απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω πως υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Κι αν το να βγάλεις το laptop από την τσάντα για να το σκανάρουν ξεχωριστά σου φαίνεται χρονοβόρο ή ταλαιπωρία, φαντάσου πόσο μεγάλη καθυστέρηση θα προκαλούσε το μέτρο που προτείνεις για τον έλεγχο των αποσκευών με το τσεκάρισμα από υπαλλήλους των ονομάτων. Συζήτηση κάνουμε, πάνω στο σχολιασμό σου απαντάω κι εγώ. :)

• 3 weeks later...

πριν 2 εβδομάδες ταξίδεψα στην Φινλανδία, στο Ελ.Βενιζέλος, κανονηκά, έβγαλα το laptop το έβαλα μόνο του, μετά το ανοίξαμε, το εξετάσαμε και αυτό ήταν.

στην επιστροφή, στο Ελσίνκι, απλά έβαλα το Laptop μόνο του, περασε απο το μηχάνημα και αυτό ήταν τίποτε παραπάνω.

οπότε ίσως είναι και στην "αυστηρότητα" του κάθε αεροδρομίου ή υπαλλήλου?

www.innerwish.gr

www.youtube.com/innerwish

πριν 2 εβδομάδες ταξίδεψα στην Φινλανδία, στο Ελ.Βενιζέλος, κανονηκά, έβγαλα το laptop το έβαλα μόνο του, μετά το ανοίξαμε, το εξετάσαμε και αυτό ήταν.

στην επιστροφή, στο Ελσίνκι, απλά έβαλα το Laptop μόνο του, περασε απο το μηχάνημα και αυτό ήταν τίποτε παραπάνω.

οπότε ίσως είναι και στην "αυστηρότητα" του κάθε αεροδρομίου ή υπαλλήλου?

Μαλλον ελληνικων κανονων ειναι αποτελεσμα γιατι σε εμενα και στην Αθηνα και στο Ηρακελιο ελεγξαν το laptop υπαλληλοι.

Φιλικά Γιάννης

δεν θα ναι καπως ηλιθιο να μπει κλεφτης σε ενα χωρο που παρακολουθειτε απο εκατονταδες καμερες για να κλεψει μια βαλιτσα?

δεν θα μπει με κουκουλα, κανονικα θα μπει με την φατσα του...

δεν θα ναι καπως ηλιθιο να μπει κλεφτης σε ενα χωρο που παρακολουθειτε απο εκατονταδες καμερες για να κλεψει μια βαλιτσα?

δεν θα μπει με κουκουλα, κανονικα θα μπει με την φατσα του...

Η καμερα θα δει καποιον που παιρνει μια βαλιτσα...Που να ξερει οτι την κλεβει ? Αντε και μετα απο ωρες/μερες αυτος που την εχασε να δει στο βιντεο καποιον να παιρνει την βαλιτσα του...Ψαξε βρες ποιος ειναι...

Φιλικά Γιάννης

Δεν έχω πάει σε πολλά αεροδρόμια για να ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα παραλαβής αποσκευών εκεί, αλλά πιστεύω ότι αυτό που ισχύει είναι πολύ καλό. Αυτός ο ιμάντας που λες μπαίνει σε λειτουργία αρκετή ώρα μετά την άφιξη της πτήσης (έως και πολλή :p) οπότε όλοι οι επιβάτες έχουν φτάσει εκεί για να πάρουν τις αποσκευές τους. Και είναι έτσι φτιαγμένος ο ιμάντας που όπου και να καθήσεις βλέπεις όλη του την έκταση.

Aυτο δεν υσχυει παντα...Πολλες φορες μπορει να βρισκεσε εσυ στους ιμαντες πολυ ποιο γρηγορα απο τις βαλλιτσες...:D Εξαρταται απο που ειναι το stand που εχει παρκαρει το αεροπλανο αν ειναι μακρια η κοντα στο baggage hall ;)

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg