Jump to content

Πρόβλημα στο format

ladybirda
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσπαθώ να κάνω format σε ένα laptop και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο υπολογιστής σβήνει!! Βάζω το cd των windows (xp) από τα recovery cds που μου έδωσαν όταν αγόρασα το laptop, και όταν φτάνει στο σημείο με τα partitions στο δίσκο ο υπολογιστής σβήνει τελείως. Κάποια στιγμή έσβησε και πιο νωρίς.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει;;

Το laptop είναι στο ρεύμα (έλεγα μήπως έφταιγε η χαμηλή μπαταρία). Να φταίει μήπως το cd;;Το drive που διαβάζει το cd;; Κάτι άλλο;;

Αν γνωρίζει κανείς κάτι!!Θέλω οπωσδήποτε να κάνω format!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Κατ'αρχήν αφού τον έχεις στο ρεύμα, βγάλε την μπαταρία. Κατά δεύτερον, μπορεί να είναι θέμα θερμοκρασιών, βάλε τον κάπου που μπορεί ν'αερίζεται καλά (κι ένας ανεμιστήρας να τον βαράει δεν θα ήταν άσχημα τώρα που έχει ζέστες! :) ) και ξαναδοκίμασε..

Μιχάλης

Δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Επίσης δοκίμασα και με άλλα 2 διαφορετικά cd που είχα με windows και γίνεται πάλι το ίδιο,σβήνει ο υπολογιστής μόνος του και δε μπορώ να κάνω format!!

Καμιά άλλη ιδέα ξέρει κανείς;;

Γενικά σε αυτό το στάδιο της εγκατάστασης (κι εφόσον έχεις δοκιμάσει άλλο δισκάκι) τέτοιου είδους προβλήματα οφείλονται στο hardware, π.χ. μνήμη, δίσκος. Μπορεί να είναι και υπερθέρμανση ωστόσο, αλλά αν ήταν αυτό, θα το έκανε μάλλον αργότερα, όταν αντιγράφονται αρχεία.

Το Hiren's είναι free;Μπορώ να το κατεβάσω απο internet;

Γενικώς δεν έχω ξανασχοληθεί με παρόμοια προγράμματα, οπότε αυτά θα ελέγξουν γενικώς μνήμη,δίσκο κτλ για τον αν υπάρχει πρόβλημα;

Ποια άλλα παρόμοια υπάρχουν με το Hiren's;

Το Hirens αυτό καθαυτό είναι δωρεάν, αλλά τα επιμέρους προγράμματα όχι, γι αυτό ο δημιουργός του δεν το έχει για κατέβασμα από τη σελίδα: http://www.hiren.info/

Μπορείς να το βρεις και από torrent.

φιλε μου πεσ μασ.μηπωσ το λαπτοπ πριν είχε (σ)βιστα?σου το ροτάω γιατι μου έτειχε κ εμενα και απλα εβαλα στο cd με το ν λιτε τα ντριβερσ για τον raid των σκληρών

υποψην οτι πολλα laptop (ACER TOSHIBA FUJITSU SIEMENS) εχουν δυνατοτητα να κανουν φορματ και χωρις cd ...εχουν μια λειτουργια που εχουν ουσιαστικα τα windows + drivers απο το laptop κρυμενα στον χωρισμενο δισκο....

• 3 months later...
κατα πασα πιθανοτητα ειναι προβλημα hardware. αν εχει εγγυηση ακομα βρες κανα φιλαρακι να του ριξει μια ματια κ αν δεν βρειτε ακρη στειλτο αμεσα! διαφορετικα ετοιμασου να βαλεις λιγο το χερακι στην τσεπη ;)