Jump to content

εγκατασταση δικτυου σε τριωροφο

perdikos2000
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα παιδια. δεν ξερω αν το τοποθετησα στο σωστο μερος αλλα δεν ηξερα που να τοποθετησω το θεμα. Σκεφτομαι να κανω μια συνδεση ADSL 6 μηνων (πακετο ΟΤΕ αφουν δεν υπαρχει αλλη εταιρεια ιδιοκτητο στην περιοχη). εκεινο ομως που με αποσχολει και δεν ξερω πως θα το υλοποιησω ειναι οτι το σπιτι ειναι τριων οροφων με 4 δωματια σε καθε οροφο και θελω καθε δωματιο να ειχει internet χωρις ομως καλωδια δηλαδη ασυρματο. οποτε χρειαζομαι σιγουρα ενα ασυματο router που θα μπει κεντρικα και απο εκει και περα μαλλον χρειαζομαι κατι σαν αναμεταδοτες ή κατι αλλο? επισης πως μπορω να απογορευσω τη χρηση πχ torrent site και το download apo p2p προγραμματα?

ξερει καποιος να μου πει που μπορω να βρω πληροφοριες για να στισω το δικτυο. αν ξερετε και εσεις θα με βοηθουσατε πολυ

ευχαριστω

Λοιπόν καταρχάς χρειάζεσε σίγουρα εναν wireless router(ίσως και ενα access point αν έχεις πολλά pc), usb wireless καρτούλες ανάλογα με το σύνολο των υπολογιστών που διαθέτεις,όσο αναφορά τώρα την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα πρέπει να ψαχτείς με τις ρυθμίσεις απο το web interface του router όσο αναφορα πολιτικές με διευθυνσιοδότηση ip, ασφάλεια, κωδικούς,port forwarding,φυσικά και μπορείς να απαγορέψεις υπηρεσίες έχει να κάνει με το αν έχεις τις tcp πόρτες ανοιχτές η κλειστές,γενικά πρέπει να παίξεις.Αν δες να έχεις κάποιες ξεχωριστές πολιτικές στα pc πρέπει να τους δώσεις στατικές διευθύνσεις ip και όχι δυναμικές απο dhcp,αλλιώς κάποιες διευθετήσεις εντός δικτύου ομως και μόνο γίνονται και με ρυθμίσεις στις mac addresses

Αυτά απο εμένα φίλε μου

mobile fan user

ευχαριστω φιλε. αλλα με ενα μονο wirelles router θα γινει δουλεια? πως το σημα θα μεταφερθει απο το πρωτο στο δευτερο οροφο? μηπως χρειαζεται και αναμεταδοτες ή δεν ξερω εγω πως τα λενε?

Να έχεις υπόψη σου ότι το τσιμέντο κόβει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Δηλαδή σε κάποια απόσταση είτε θα έχεις αδύναμο σήμα, είτε καθόλου, με ένα router. Όμως, για θέματα adsl αρμόδιο είναι το forum Ευρυζωνικά Σταθερά Δίκτυα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...