beton Δημοσιεύτηκε February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 4, 2004 Για να σβήσω όλο το partinion ενός σκληρού μου δίσκου μπορώ να χρησιμοποιήσω την εντολή πχ. rmdir D:\ ή με την rmdir σβήνω μόνο directories; Έχω ΧΡ Pro. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
argonaftis Δημ. February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Με αυτή την εντολή σβήνεις μόνο directories.Αν θες να σβήσεις ΤΕΛΙΩΣ το partition πρέπει να το κάνεις με fdisk.Εκτός αν θέλεις να σβήσεις τα περιεχόμενα,οπόυε κάνεις μια απλή διαργαφή. Παράθεση Argonaftis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beton Δημ. February 4, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Εννοώ να σβήσω τα περιεχόμενα του D: και όχι να καταργήσω το partition. Αλλά θέλω να σβήνονται με τρέξιμο του batch αρχείου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Μιλάμε για "panic script" ή για κακό σκοπό? :worry: Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beton Δημ. February 4, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sigmacom ( 4 Φεβ. 2004 , 15:56) Μιλάμε για "panic script" ή για κακό σκοπό? :worry: Τι εννοείς με το panic script; Εγώ το θέλω για να σβήνω τα περιεχόμενα του D: μου, στον οποίο αποθηκεύω διάφορα temp files. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Υπάρχουν κάποιες "ειδικές" περιπτώσεις, όπου μερικοί "καλοί" άνθρωποι, έχουν κάποια αρχεία σε κάποιο directory, τα οποία δεν πρέπει να πέσουν σε ξένα χέρια. Χρησιμοποιούν λοιπόν κάποιο παρόμοιο script έτσι ώστε με ένα πάτημα του ποντικιού να χαθεί το σύμπαν! :whistle: Anyway, το script για το .bat αρχείο που θες, είναι: cd E:\Test del *.* /Q /F cd\ rmdir E:\Test όπου E:\Test το path του φακέλου που θες να καθαρίσεις. Οι 2 τελευταίες γραμμές σου διαγράφουν και τον φάκελο... Αν δεν το θές αυτό, μη τις βάλεις. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alxnks Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 kali fasi auto to scriptaki. alla exo dio erotiseis.. mia einai pos dimiourgeis auto to .bat file. kai dio einai, esto ta diagrafei amesos, den pane omos ston kado aporimaton? oxi? giati an nai..tote kai se katastasi panikou..prepei sto kapaki na pas na adeiaseis ton kado. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alxnks ( 5 Φεβ. 2004 , 03:21) kali fasi auto to scriptaki. alla exo dio erotiseis.. mia einai pos dimiourgeis auto to .bat file. kai dio einai, esto ta diagrafei amesos, den pane omos ston kado aporimaton? oxi? giati an nai..tote kai se katastasi panikou..prepei sto kapaki na pas na adeiaseis ton kado. Το γράφεις στο Notepad, και το σώζεις με κατάληξη .bat Τα αρχεία τα τρώει η μαρμάγκα, δεν πάνε στον κάδο... Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 αλλιως απο Dos με την εντολη: copy con ονομα-αρχειου.bat [enter] mpla mpla mpla [enter] mpla mpla [enter] mpla [enter] [conltol + z] (βγαζει ενα ^Ζ) [εντερ] ετοιμος YΓ, τα /f και /q, τι κανουν;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Phoenix ( 5 Φεβ. 2004 , 10:48) YΓ, τα /f και /q, τι κανουν;; /q(uiet) δεν σε ρωτάει y/n /f(orce) σβήνει και τα read only. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Εχμ, αν θέλεις να σβήνεις ολόκληρο drive, μάλλον η πιο γρήγορη λύση είναι το quick format. format e: /q /autotest ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η εντολή σβήνει τα πάντα χωρίς να περιμένει επιβεβαίωση!! Αν πάλι θέλεις να σβήνεις ένα μόνο directory, η καλύτερη λύση είναι deltree /y e:\test >nul md e:\test γιατί σβήνει και τα subdirectories του test. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts