sakaflias Δημοσιεύτηκε April 22, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 22, 2009 Έχω την λόξα όπου βρίσκομαι και μου αρέσει κάτι να τι βγάζω φωτογραφία. Ήθελα να τραβηξω μια φωτογραφία σε κάποιο καφενείο και κάποιος θαμώνας μου το απαγόρευσε. Έχει δικαίωμα να μου το απαγόρευση; γενικά για φωτογραφία και για κάμερα ποιοι νόμοι διέπουν τα δικαιώματα του καθενός. Φυσικά και εγώ δεν θα ήθελα να με βιντεοσκοπούν αλλά πως μπορώ να το τεκμηριώσω; Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2009 Αν κάποιος βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, αποτελεί θεωρητικά για εκείνες τις στιγμές μέρος της δημόσιας ζωής. Μπορεί δηλαδή κάποιος να τον απαθανατίσει, αλλά ως μέρος του συνόλου ή τουλάχιστον χωρίς να εστιάζεται σε αυτόν ή να επισημαίνεται η ταυτότητά του. Εξαρτάται βέβαια και για ποιον λόγο γίνεται η φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση, πού πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, αν θα αποφέρει κέρδος στον φωτογράφο κλπ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις, ο θαμώνας σού απαγόρευσε να τον συμπεριλάβεις στην φωτογραφία ή σου απαγόρευσε γενικά να τραβήξεις τον χώρο; Όλα αυτά τα αναφέρω χωρίς να είμαι νομικός, απλά έχει τύχει να ασχοληθώ με το θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snik Δημ. April 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2009 Ριξε μια ματια σε αυτα τα 2 θεματα εδω και εδω . Επισης στο forum του dpgr εκτος απο αυτα τα νομικα ζητηματα θα βρεις σιγουρα κατι που θα σε βοηθησει στην φωτογραφια γιατι ειναι αποκλειστικα φωτογραφικο forum. Παράθεση All about wedding photography Photo Studio Commercial Photography Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. April 22, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2009 Ο θαμωνας δεν ηθελα να ειναι στο γενικο πλάνο που επαιρνα και οταν του ειπα οτι δεν εβγαζα αυτον αλλα ολο το καφενειο ως παραδοσιακο σηκωθηκε και εφυγε. Και καλα εκανε. Απλα θελω καπου να διαβαζω νομο ή κατι αναλογο. Το ιδιο και για βιντεο. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2009 Συγκεκριμένος, εξειδικευμένος νόμος δεν νομίζω να υπάρχει. Πρέπει να προκύπτει από γενικότερες διατάξεις. Εκτός από τις περιπτώσεις χρήσης / εκμετάλλευσης των φωτογραφιών (νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων), αλλά φαντάζομαι δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobster21 Δημ. May 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2009 προεκυψε προσφατα ενα σοβαρο προβλημα με εναν Ελληνα φωτογραφο στο Λονδινο... η περιπτωση του μας αφορα ολους οσους ασχολουμαστε επαγγελματικα ή ερασιτεχνικα εμ την φωτογραφια... οποιος ενδιαφερεται περισσοτερο υπαρχει και μια συγκεντρωση διαμαρτυριας το Σαββατο εξω απο την πρεσβεια της Μεγαλης Βρετανιας... αντιγραφω... "Ας μαζευτούμε όλοι το Σάββατο 16/5/09 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία (Πλουτάρχου 1, Αθήνα, δίπλα στο μετρό "Ευαγγελισμός") για να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη σύλληψη και αδικαιολόγητη μεταχείρηση του 'Ελληνα φωτογράφου Περικλή Αντωνίου στο Λονδίνο." Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2009 για ποιο λογο τον συνελαβαν? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. May 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2009 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=41097 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 14, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2009 εδω αναγκαστηκε η google να βαζει μωσαικο στα προσωπα,λετε να επιτρεπετε για τους υπολοιπους? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. May 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2009 Είχε γίνει παλιότερα ένα μεγάλο debate (στις Απόψεις ή τους Τεχνολογικούς προβληματισμούς) που είχε ξεκινήσει από τις φωτογραφίες καλλίγραμμων κυριών στις παραλίες. Δεν είμαι νομικός, δε ξέρω τι λέει ο νόμος, αλλά προσωπικά φωτογραφίζω ότι μου αρέσει σε δημόσιο χώρο. Δε θεωρώ ότι κάτι μου το απαγορεύει. Και τα κανάλια τραβάνε πλάνα από δημόσιους χώρους και οι εφημερίδες, οπότε γιατί όχι και εγώ. Λεπτομέρεια: Αν βρεθείτε ποτέ σε αραβική χώρα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φωτογραφίσετε ντόπια γυναίκα…. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
corkala Δημ. May 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2009 Ας ερθουν στο Φαληρακι να κανουν τα αισχη τους παλι! Σκουπα και παλι σκουπα! Ρε τον ανθρωπο τι τον βρηκε! ΚΑι μετα μιλατε για Ελλαδισταν.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts