Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Δεν είναι κούνημα. Όλες οι συσκευές αυξάνουν το exposure στις βραδινές με αποτέλεσμα όπου έχει φως να φαίνεται υπερβολικά έντονο.

Μόνο με manual ρυθμίσεις μπορείς να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Η συγκεκριμένη είναι με ενεργοποιημένο τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας σε auto και τραβήχτηκε την ημέρα που αγόρασα την συσκευή.

Για τις δικές μου απαιτήσεις η φωτογραφία είναι μια χαρά, διακρίνονται λεπτομέριες παρά την μεγάλη απόσταση.

Κάτι πολύ σημαντικό σε κάθε φωτογραφία αυτού του είδους.

Δεν συγκρίνουμε πίνακες ζωγραφικής αλλά φωτογραφίες.

Από εκεί και πέρα σοβαρά συμπεράσματα βγάζεις μόνο όταν έχεις δύο συσκευές την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο.

Οχι δεν ειναι μια χαρα η φωτογραφια για τους εξης λογους

1. Για μια ακομα φορα ο θορυβος στον ουρανο ειναι υπερβολικος.Ο φακος του ζουμ δεν μπορει να διαχειριστει τον θορυβο.

2. Κακη διαχειριση του φωτος.Οι φωτεινες πηγες της σκηνης ειναι overxposed. Τσεκαρε τη φωτο του @moralas.

3. Οι λεπτομερειες ειναι ανυπαρκτες. Για να μπορεσει να εξαλειψει τον Θορυβο η Samsung...επειδη υστερει σε ποιοτητα φακου,μεγεθος κ.τ.λ....χρησιμοποει επιθετικο Noise reduction. Αυτο το "πασαλειμα" εχει σαν αποτελεσμα να χανονται ολες οι λεπτομερειες απο τη φωτο.

Πισω απο τα αυτοκινητα , τα καγκελα ως δια μαγειας εξαφανιστηκαν.

ΥΓ. για αλλη μια φορα δεν φαινονται οι ρυθμισεις στη φωτογραφια σου.

Edited by navi55

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είναι κούνημα. Όλες οι συσκευές αυξάνουν το exposure στις βραδινές με αποτέλεσμα όπου έχει φως να φαίνεται υπερβολικά έντονο.

Μόνο με manual ρυθμίσεις μπορείς να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Η συγκεκριμένη είναι με ενεργοποιημένο τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας σε auto και τραβήχτηκε την ημέρα που αγόρασα την συσκευή.

Για τις δικές μου απαιτήσεις η φωτογραφία είναι μια χαρά, διακρίνονται λεπτομέριες παρά την μεγάλη απόσταση.

Κάτι πολύ σημαντικό σε κάθε φωτογραφία αυτού του είδους.

Δεν συγκρίνουμε πίνακες ζωγραφικής αλλά φωτογραφίες.

Από εκεί και πέρα σοβαρά συμπεράσματα βγάζεις μόνο όταν έχεις δύο συσκευές την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο.

Εγώ πάντως την βλέπω κουνημένη

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Εγώ πάντως την βλέπω κουνημένη

Δεν είναι κουνημενη και δεν θα μπορούσε να είναι εφόσον η κάμερα ακουμπά σε σταθερό σημείο.

Υπάρχει όμως κίνηση στο πλάνο, πχ τα άλογα.

Όπως είπα το processing εκτός από τον χρόνο ανεβάζει το exposure ακόμα και όταν δεν χρειάζεται όπως στην συγκεκριμένη φώτο η οποία παίρνει το φως που χρειάζεται από τις λάμπες.

Πλέον έχω απενεργοποιημένο μόνιμα τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν λεω μονο για την αμαξα, αλλα και σταθερα αμαξια. Θεωρω μπορει και καλυτερα :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Πειραιάς, Nokia 808

https://flic.kr/p/oNT3Kp

Και εδώ με λεπτομέρειες το Κάθισμα στην Λευκάδα

15157074505_8407c00602_s.jpg2014-08-31-1371 by petkyrk, on Flickr

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Εμένα μου άρεσε η φωτο του s4..πέρασα την beta και κάποια στιγμή θα δοκιμάσω..Αν και δεν έχει την κάμερα που είχα δοκιμάσει..αυτές είναι από της διακοπές με την παλιά έκδοση.

https://www.dropbox.com/s/k90bgcueu02mqkk/IMG20140828184936.jpg?dl=0

Φιλικά Γιώργος

Οχι δεν ειναι μια χαρα η φωτογραφια για τους εξης λογους

1. Για μια ακομα φορα ο θορυβος στον ουρανο ειναι υπερβολικος.Ο φακος του ζουμ δεν μπορει να διαχειριστει τον θορυβο.

2. Κακη διαχειριση του φωτος.Οι φωτεινες πηγες της σκηνης ειναι overxposed. Τσεκαρε τη φωτο του @moralas.

3. Οι λεπτομερειες ειναι ανυπαρκτες. Για να μπορεσει να εξαλειψει τον Θορυβο η Samsung...επειδη υστερει σε ποιοτητα φακου,μεγεθος κ.τ.λ....χρησιμοποει επιθετικο Noise reduction. Αυτο το "πασαλειμα" εχει σαν αποτελεσμα να χανονται ολες οι λεπτομερειες απο τη φωτο.

Πισω απο τα αυτοκινητα , τα καγκελα ως δια μαγειας εξαφανιστηκαν.

ΥΓ. για αλλη μια φορα δεν φαινονται οι ρυθμισεις στη φωτογραφια σου.

Η φωτογραφία έχει πράγματι πολύ επιθετικό noise reduction, τόσο που σε ορισμένα σημείο φαίνεται σαν ελαιογραφία!

Παράδειγμά, τα φύλλα στους φοίνικες.

Βασικά, πιστεύω έχει τραβηχτεί με λάθος ρυθμίσεις. Αφού η κάμερα ήταν σε σταθερό σημείο (όσο γίνεται, γιατί ακόμα και το άγγιγμα, προκειμένου να ληφθεί η φωτογραφία, είναι ικανό να οδηγήσει σε blurring, αν η ταχύτητα κλείστρου είναι αργή) θα έπρεπε να μειωθεί το iso χειροκίνητα σε τιμή κάτω από 400 (ώστε να μειωθεί ο θόρυβος στο ελάχιστο - ιδανικά iso 200) και να μειωθεί η ταχύτητα του κλείστρου, ώστε η φωτογραφία και να βγει φωτεινή και με λίγο θόρυβο.

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Σ αυτή τη φωτό έχουμε συννεφιά με βροχή (λίγη) και ταυτόχρονα ήλιο που έρχεται από δεξιά. Χτυπάει τη ταμπέλα που δείχνει το δρόμο και την εξαφανίζει.
- There is no place like 127.0.0.1 -

Σ αυτή τη φωτό έχουμε συννεφιά με βροχή (λίγη) και ταυτόχρονα ήλιο που έρχεται από δεξιά. Χτυπάει τη ταμπέλα που δείχνει το δρόμο και την εξαφανίζει.

Μου αρέσει!:) ωραία χρώματα!

Θα απαντήσω μόνο στο ζήτημα που έθιξε ο PAOK για το ότι δεν φαίνονται οι ρυθμίσεις.

Σαν πρωην κάτοχος Samsung θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι όταν η συσκευή χρησιμοποιεί το mode για νυχτερινές δεν καταγραφονται οι ρυθμίσεις. Θα έπρεπε να το καταλάβεις απο την κατάληξη του αρχείου που ειναι LLS.

Η φωτογραφία βγήκε με την συσκευή ακουμπισμένη στην κουπαστη λογο μεγάλου ζουμ και night mode.

Ήταν από τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα. Το είχα αγοράσει μια ώρα πριν.

Οι δυνατότητες του S4 Zoom είναι τεράστιες επειδή ακριβώς έχει zoom.

Τα χρώματα που δίνει είναι τα πραγματικά και όχι επιμελώς τονισμένα από τον αλγόριθμο όπως γίνεται σε άλλες συσκευές. Πχ όταν το γρασίδι είναι κιτρινισμενο δεν θα στο κάνει καταπράσινο. Οταν ο ουρανός έχει ξεθωριασμενο μπλε δεν θα στο κάνει έντονο μπλε.

Την συσκευή την χρησιμοποιώ για εκδρομές και διακοπές.

Μου έδωσε φωτός που κανένα άλλο τηλέφωνο χωρίς ζουμ δεν θα μπορούσε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Θα απαντήσω μόνο στο ζήτημα που έθιξε ο PAOK για το ότι δεν φαίνονται οι ρυθμίσεις.

Σαν πρωην κάτοχος Samsung θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι όταν η συσκευή χρησιμοποιεί το mode για νυχτερινές δεν καταγραφονται οι ρυθμίσεις. Θα έπρεπε να το καταλάβεις απο την κατάληξη του αρχείου που ειναι LLS.

Η φωτογραφία βγήκε με την συσκευή ακουμπισμένη στην κουπαστη λογο μεγάλου ζουμ και night mode.

Τα χρώματα που δίνει είναι τα πραγματικά και όχι επιμελώς τονισμένα από τον αλγόριθμο όπως γίνεται σε άλλες συσκευές. Πχ όταν το γρασίδι είναι κιτρινισμενο δεν θα στο κάνει καταπράσινο. Οταν ο ουρανός έχει ξεθωριασμενο μπλε δεν θα στο κάνει έντονο μπλε.

H συσκευή έχει manual ρυθμίσεις? Μπορείς να ρυθμίσεις το iso και την ταχύτητα του κλείστρου κατά βούληση?

Αν ναι, δοκίμασε αυτά που έγραψα πιο πάνω και πες μας τα αποτελέσματα.

H συσκευή έχει manual ρυθμίσεις? Μπορείς να ρυθμίσεις το iso και την ταχύτητα του κλείστρου κατά βούληση?

Αν ναι, δοκίμασε αυτά που έγραψα πιο πάνω και πες μας τα αποτελέσματα.

Η συσκευή έχει το καλύτερο σύστημα manual ρυθμίσεων.

Αν ασχοληθεί κάποιος, μπορεί να κάνει παπάδες.

Στις διακοπές μου, μου έδωσε καταπληκτικές φώτο εν κινήσει.

Δηλαδή όχι να καθόμαστε στην ταράτσα με τρίποδο και να βγάζουμε 100 δοκιμαστικές φωτογραφίες για να ανεβάσουμε μια.

Η συσκευή έχει το καλύτερο σύστημα manual ρυθμίσεων.

Αν ασχοληθεί κάποιος, μπορεί να κάνει παπάδες.

Στις διακοπές μου, μου έδωσε καταπληκτικές φώτο εν κινήσει.

Δηλαδή όχι να καθόμαστε στην ταράτσα με τρίποδο και να βγάζουμε 100 δοκιμαστικές φωτογραφίες για να ανεβάσουμε μια.

Ωραία! :) οι χειροκίνητες ρυθμίσεις είναι το Α και το Ω.

Περιμένουμε δείγματα!

Ωραία! :) οι χειροκίνητες ρυθμίσεις είναι το Α και το Ω.

Περιμένουμε δείγματα!

Γιάννη το S4 Zoom με 3.1 φακό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί φακούς f2.0 στις βραδινές.

Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις.

Έχει όμως το ζουμ που θα σου δώσει την δυνατότητα στις βραδινές να μην φαίνεται σαν ζωγραφιά αυτό που βλέπεις στο βάθος.

Θα φαίνεται όπως αν βρίσκονταν στα 50 μέτρα.

Δεν έχουμε καταλάβει κάτι σημαντικό. Στην φωτογραφία δεν υπάρχει μόνο το καλλιτεχνικό μέρος.

Όταν τραβάς θέλεις να διακρίνεται το αντικείμενο.

Στην συγκεκριμένη φώτο αν τραβηχτεί χωρίς zoom δεν θα διακρίνεται καμία λεπτομέρεια από το ιστορικό ξενοδοχείο στο βάθος. Και μόλις επιχειρήσεις να κάνεις ζουμ στον υπολογιστή θα γίνει πολύ χειρότερη.

Εκ πείρας το να πας κοντά επειδή δεν έχεις ζουμ εκτός ότι δεν είναι εφικτό τις περισσότερες φορές, δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χάνεις από το εύρος του πλάνου.

Αν πήγαινα στο τέλος της πλατείας για να βγάλω το ξενοδοχείο, δεν θα είχα όλη την πλατεία και τα διπλανά κτήρια.

Γι αυτό το επόμενο βήμα μου θα είναι η αναζήτηση μιας κόμπακτ στο μέγεθος του S4 Zoom υπό την προϋπόθεση ότι θα μου δίνει παραπάνω και θα διαθέτει τις ευκολίες συνδεσιμότητας.

Μου αρέσει!:) ωραία χρώματα!

Ήταν και καταπληκτικό το σκηνικό του ήλιου που δύει σιγά σιγά με τη βροχή ταυτόχρονα. Πολλές φορές η καλή φωτογραφία είναι και συγκηρία.

- There is no place like 127.0.0.1 -

Εγραψα 3 λογους για τους οποιους η φωτογραφια που εσυ θεωρεις μια χαρα...εγω δεν τη θεωρω καλη.

Συμφωνεις μ'αυτους η οχι?

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η φωτογραφία έχει πράγματι πολύ επιθετικό noise reduction, τόσο που σε ορισμένα σημείο φαίνεται σαν ελαιογραφία!

Παράδειγμά, τα φύλλα στους φοίνικες.

Βασικά, πιστεύω έχει τραβηχτεί με λάθος ρυθμίσεις. Αφού η κάμερα ήταν σε σταθερό σημείο (όσο γίνεται, γιατί ακόμα και το άγγιγμα, προκειμένου να ληφθεί η φωτογραφία, είναι ικανό να οδηγήσει σε blurring, αν η ταχύτητα κλείστρου είναι αργή) θα έπρεπε να μειωθεί το iso χειροκίνητα σε τιμή κάτω από 400 (ώστε να μειωθεί ο θόρυβος στο ελάχιστο - ιδανικά iso 200) και να μειωθεί η ταχύτητα του κλείστρου, ώστε η φωτογραφία και να βγει φωτεινή και με λίγο θόρυβο.

Συμφωνω σε ολα...σωστος.

Γιάννη το S4 Zoom με 3.1 φακό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί φακούς f2.0 στις βραδινές.

Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις.

Έχει όμως το ζουμ που θα σου δώσει την δυνατότητα στις βραδινές να μην φαίνεται σαν ζωγραφιά αυτό που βλέπεις στο βάθος.

Δεν έχουμε καταλάβει κάτι σημαντικό. Στην φωτογραφία δεν υπάρχει μόνο το καλλιτεχνικό μέρος.

Στην συγκεκριμένη φώτο αν τραβηχτεί χωρίς zoom δεν θα διακρίνεται καμία λεπτομέρεια από το ιστορικό ξενοδοχείο στο βάθος. Και μόλις επιχειρήσεις να κάνεις ζουμ στον υπολογιστή θα γίνει πολύ χειρότερη.

Εκ πείρας το να πας κοντά επειδή δεν έχεις ζουμ εκτός ότι δεν είναι εφικτό τις περισσότερες φορές, δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χάνεις από το εύρος του πλάνου.

Αν πήγαινα στο τέλος της πλατείας για να βγάλω το ξενοδοχείο, δεν θα είχα όλη την πλατεία και τα διπλανά κτήρια.

Γι αυτό το επόμενο βήμα μου θα είναι η αναζήτηση μιας κόμπακτ στο μέγεθος του S4 Zoom υπό την προϋπόθεση ότι θα μου δίνει παραπάνω και θα διαθέτει τις ευκολίες συνδεσιμότητας.

Δεν κρίνω τη συσκευή Κώστα, απλά ανέφερα τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τη γνώμη μου, στη συγκεκριμένη περίσταση, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις.

Σου το χουν ξαναγραψει κι αλλοι, θα στο ξαναγραψω κι εγω μπας και το εμπεδωσεις.

Συνεχιζεις να τονιζεις το ατου της συσκευης σου (το οπτικο ζουμ), το οποιο ομως δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ στην ποιοτητα της φωτογραφιας.

Επισης οποιος ξερει στοιχειωδη πραγματα γυρω απο την φωτογραφια γνωριζει οτι

σε landscape photography δεν χρησιμοποιουμε ΠΟΤΕ zoom...για τον απλουστατο λογο οτι θελουμε το πλανο μας να ειναι οσο πιο πανοραμικο γινεται...αυτα.

Εσυ τοτε γιατι τονιζεις συνεχως την landscape photography?? Επειδη μεχρι εκει εχει δυνατοτητα το 1020 θα σκεφτει καποιος κακεντρεχης σαν εμενα,οκ αλλα...και οταν εχεις μια ψηφιακη μηχανη, πολλοι δινουν και χιλιαρικα ακομα για το ζουμ...ο καθενας τονιζει τα ατου του...αυτα... Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Εσυ τοτε γιατι τονιζεις συνεχως την landscape photography?? Επειδη μεχρι εκει εχει δυνατοτητα το 1020 θα σκεφτει καποιος κακεντρεχης σαν εμενα,οκ αλλα...και οταν εχεις μια ψηφιακη μηχανη, πολλοι δινουν και χιλιαρικα ακομα για το ζουμ...ο καθενας τονιζει τα ατου του...αυτα...
Αυτό που λέει, ότι δηλαδή το ζούμ δεν προσθέτει τίποτα στην ποιότητα της φωτογραφίας, είναι σωστό. Από εκεί και πέρα, πάντα είναι καλοδεχούμενο, γιατί επιτρέπει crop χωρίς απώλεια ποιότητας.

Στην ποιότητα της φωτογραφίας δεν προσθέτει αλλά δεν έχεις φωτογραφία χωρίς ζουμ.

Στην ποιότητα της φωτογραφίας δεν προσθέτει αλλά δεν έχεις φωτογραφία χωρίς ζουμ.

α-κ-ρ-ι-β-ω-ς.... ή με λιγα λογια δεν μπορεις να λες οτι εχεις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ κινητο,γιατι ολες οι μηχανες απο την 50 ευρω εως τις χιλιαδες ευρω εχουν ΖΟΟΜ!

Δεν εχω δει κανεναν φωτογραφο σε γαμο να τραβαει ΜΟΝΟ landscape ... Αντιθετως εχω δει κατι ζουμαρισμενες που τις βλεπεις και ξαναζεις τα συναισθηματα..

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...