Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Τα πολλά λόγια ειναι φτώχια.

Όταν μιλάμε για φωτογραφία, το σημαντικότερο ειναι να μπορείς να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό οποιεσδηποτε συνθήκες.

Για μένα χωρίς optical zoom έχεις μισό αποτέλεσμα.

Απο εκεί και πέρα καταλαβαίνω ότι δεν ειναι εύκολο να κουβαλάς μια τέτοια συσκευή. Το 1020 ειναι πολύ πιο κοντά σε νορμαλ κινητό.

Παρόλο που ειναι πιο σύγχρονο προτιμώ το 808 για τους γνωστούς λόγους.

Και βέβαια η κάμερα της Nokia αποδίδει καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες λόγο ποιοτικοτερου hardware αλλά και pure view.

Τώρα για τις νυχτερινές. Στο νησί δεν είδα κανένα να βγάζει φωτογραφίες βράδυ με dslr χωρίς φλας.

Ούτε να τραβά θεοσκοτεινα πλάνα.

εξαρταται τι θες να βγαλεις. Δεν θα βαλεις φλας για να βγαλεις το φεγγαρι :blink:

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η μαγεία της Νυχτερινής φωτό είναι χωρίς φλας, έτσι αποτυπώνεις φυσικούς φωτισμούς και μεγαλύτερο βάθος πεδίου, φυσικά χρειάζεσαι ένα τριπόδι λόγω χαμηλής ταχύτητας κλείστρου ή ένα πολύ καλό OIS μαζί με υψηλή ταχύτητα ISO...

Η μαγεία της Νυχτερινής φωτό είναι χωρίς φλας, έτσι αποτυπώνεις φυσικούς φωτισμούς και μεγαλύτερο βάθος πεδίου, φυσικά χρειάζεσαι ένα τριπόδι λόγω χαμηλής ταχύτητας κλείστρου ή ένα πολύ καλό OIS μαζί με υψηλή ταχύτητα ISO...

αυτο για το τριποδο ειναι κανονας οντως. και φακο με mega OIS να βαλεις, παλι θα χρειαστεις τριποδο.

could you do it again?

Η εστω να ακουμπησεις καπου σωστα τη συσκευη γιατι που να κουβαλας τριποδο...

Κοινώς να έχεις κάποιο φυσικό στσθεροποιητη.

could you do it again?

Για δύσκολες νυχτερινές λήψεις εγω χρησιμοποιώ χρονοδιακοπτη 2 δευτερολέπτων...πολυ καλύτερες φωτογραφίες απο θέμα κουνήματος...

Για δύσκολες νυχτερινές λήψεις εγω χρησιμοποιώ χρονοδιακοπτη 2 δευτερολέπτων...πολυ καλύτερες φωτογραφίες απο θέμα κουνήματος...

Σωστός... Ακόμα και το παραμικρό κούνημα σε μεγάλες εκθέσεις επηρεάζει (θολώνει) το αποτέλεσμα...

Δεν θα βγαλεις όμως χωρίς φλας στα 5-6 μέτρα για την μαγεία.

Μην κοιτάς που τα led φλας των κινητών αλλοιώνουν τα πάντα. Ta xenon ίσα ίσα τονίζουν τα χρώματα και τα φέρνουν πιο κοντά στο πραγματικό.

Χωρίς φλας έχει νόημα να φωτογραφίσεις κάτι μακρινό που όμως παίρνει φως από κάποια πηγή.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

...Χωρίς φλας έχει νόημα να φωτογραφίσεις κάτι μακρινό που όμως παίρνει φως από κάποια πηγή.

Σε αυτό ακριβώς αναφερόμουν Κώστα...

Τώρα για τις νυχτερινές. Στο νησί δεν είδα κανένα να βγάζει φωτογραφίες βράδυ με dslr χωρίς φλας.

Ούτε να τραβά θεοσκοτεινα πλάνα.

Γιατί είναι διακοπες και βγαζουν φωτοφραφιες τα αγαπημενα τους προσωπα στα σοκακια, στα κλαμπς...

Φωτο δεν βγαζεις μονο οταν εισαι σε διακοπες ομως. Θες να μου πεις πως αν βρεις ενα ωραιο βραδυνο θεμα για φωτογραφιση (μνημειο, ενα δρομο, πλατεια κλπ κλπ) θα βαλεις φλας?

*"θεοσκοτεινα" σου φαινονται οταν τα βλεπεις. Αν τα βγαλεις ομως φωτο μπορεις να τα φωτισεις και να δωσεις ενα ωραιο εφφε στην φωτογραφια.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Σαφώς το οπτικό zoom κάνει καλή δουλειά, αλλά αυτό ισχύει κυρίως για όσο λάμπει ο ήλιος. Στην καθημερινότητα και ένα τυπικό απλό zoom 2x-3x είναι ικανοποιητικό, κάτι το οποίο μπορεί να προσφέρει το 1020/808 με τον φακό που έχουν. Από εκεί και έπειτα υπάρχει το πλεονέκτημα στα συγκεκριμένα μοντέλα ότι με το zoom δεν χάνεις φως! Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post στο οπτικό ζουμ όσο ζουμάρεις τόσο μικραίνει το διάφραγμα και τόσο λιγότερο φως περνάει.

Βλέποντας πχ τις τελευταίες φωτογραφίες του paok4270, εκτός του ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο, παρατηρούμε ότι είναι με f/2.2. Με οπτικό ζουμ θα ήταν 5+. Σε νυχτερινές λήψεις λοιπόν όπου τα πράγματα είναι δύσκολα, το οπτικό ζουμ θα τα κάνει ακόμα δυσκολότερα.

Απλα στις φωτο του Κωστα( paok ) θα ηθελα να δω κ την αποσταση του ζουμαρισματος γιατι εχει βαλει μονο το τελικο αποτελεσμα κ δεν μπορω να καταλαβω ευρος πεδιου,το οποιο δεν φαινεται ιδιαιτερα μεγαλο,εγω πχ προς χαρη της συγκρισης εβαλα το πριν κ το μετα κ φαινεται η αποσταση, στο μεγαλυτερο ευρος χ10. Το σπιτι απο μια κουκιδα ερχεται κοντα σου. Βεβαια και του Kωστα ειναι πολυ ομορφες,δεν αμφιβαλλει κανεις. Οσο γι αυτο που ειπες φιλε μου, το βραδυ σιγουρα δεν εχει νοημα να ζουμαρω με χ10, θα ζουμαρω ομως αντιστοιχα κ εγω λιγοτερο οπως και το lumia, ας πουμε πχ χ2-χ3, το ιδιο πραγμα ειναι. Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Αυτο εννουμε οταν λεμε νυχτερινη φωτογραφια, νυχτερινα τοπια.Εδω το φλας δεν προκειται να σου κανει τιποτα.

Βεβαια η συγκεκριμενη ειναι τραβηγμενη με τριποδα γιατι εχει χρονο εκθεσης 4 sec.

14798631963_f448a19ed2_c.jpg

userpixon, μου εισαι πολυ συμπαθης γιατι εισαι ευγενικος και ανοιχτος στην κουβεντα. Αυτο που θα σε ρωτησω δεν ειναι ειρωνικο.

Eχεις διαβασει να δεις τι ακριβως ειναι το Pureview?

Αν το ψαξεις θα δεις πως αν στησεις ενα 1020/808 και ενα οποιοδηποτε αλλο κινητο και βγαλετε την ιδια ακριβως φωτογραφια (και στα ιδια mp αν θελεις. πχ 8) οι φωτογραφιες των PV αν και 8άρες θα εχουν πολυ μεγαλύτερη λεπτομερεια (αν ζουμαρεις μετά, με το δαχτυλο) ή ακομα κι αν δεν ζουμαρεις... αν δηλαδη τις παρατηρησεις σε ενα μεγαλο 1080 monitor

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δείτε στο θέμα φωτογραφιών Symbian την εικόνα στην υπόγεια διάβαση πχ :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Δείτε στο θέμα φωτογραφιών Symbian την εικόνα στην υπόγεια διάβαση πχ :)

του prodigy ε? οντως ειναι εξαιρετη εκτος απο το πατωμα(που το αναφερει και ο ιδιος).

could you do it again?

userpixon, μου εισαι πολυ συμπαθης γιατι εισαι ευγενικος και ανοιχτος στην κουβεντα. Αυτο που θα σε ρωτησω δεν ειναι ειρωνικο.

Eχεις διαβασει να δεις τι ακριβως ειναι το Pureview?

Αν το ψαξεις θα δεις πως αν στησεις ενα 1020/808 και ενα οποιοδηποτε αλλο κινητο και βγαλετε την ιδια ακριβως φωτογραφια (και στα ιδια mp αν θελεις. πχ 8) οι φωτογραφιες των PV αν και 8άρες θα εχουν πολυ μεγαλύτερη λεπτομερεια (αν ζουμαρεις μετά, με το δαχτυλο) ή ακομα κι αν δεν ζουμαρεις... αν δηλαδη τις παρατηρησεις σε ενα μεγαλο 1080 monitor

Εγω ποτε δεν διαφωνησα ως προς αυτο, γενικως ομως δεν δεχομαι οτι ειναι ΠΕΡΙΤΤΟ το ζουμ, για να το "κουβαλας" πχ αν δεις στις φωτο που εβαλα,αν κανω λαθος συγχωρηστε με,αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα φερει τοσο κοντα το σπιτι στο βαθος του δασους. Θα μου πεις τωρα, ε και τι εγινε αυτο θα τραβαμε φωτο?? οχι,αλλα σε καποιες συνθηκες που θα χρειαστει το εχεις,και ειναι πιο ολοκληρωμενο σαν καμεροτηλεφωνο οποτε λες χαλαλι και το βαρος του! Οσο και καλυτερη αναλυση να εχει το pv,σε καποιο σημειο σε τοσο ΜΑΚΡΙΝΕΣ αποστασεις θα το πιξελιασει. Κατα τα αλλα στην λεπτομερια σε αποστασεις καθημερινης φωτογραφισης ειναι λογικο να υπερεχει λογω του pv. Και συμφωνω οτι στο νημα ειναι πιο καθαρες - λαμπερες, απο οτι δειγμα εχω δει εδω απο εσας,και ελπιζω να ειναι οπως τις τραβηξατε και οχι "μακιγιαρισμενες" και κατοπιν επεξεργασιας,γιατι τα ειπαμε κ χθες και παραλιγο να μαλωσουμε με τα παιδια εδω,κατι που δεν το θελω.

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Xρησιμοποιω παλι μια απαντηση του Κωστα,και ισως αυτο φαινεται πως θελω να δημιουργησω εντασεις, αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο, απλα δεν μπορω αλλιως να σου απαντησω στην ερωτηση σου για να γινω 100% πιστευτος. Προκαταβολικα ζητω στο παλικαρι συγνωμη και προχωρω...

Δες απο τις χιλιαδες φωτογραφιες που κυκλοφορουν στο web και εχουν να κανουν με "landscape photography" ....ποσες απ'αυτες τις χιλιαδες ειναι τραβηγμενες με zoom? θα σου πω εγω.Σχεδον καμια.Οι μονοι που τραβατε lanscapes με zoom....εισαι εσυ και ο Te-salat.

Τελος τις λεπτομερεις στις πολυκατοικιες τις ανεφερα για να δειξω τις δυνατοτητες του φακου.Και το zoom να ειχα δηλαδη, παλι ετσι θα την εβγαζα τη φωτογραφια.Για να μπορεσω να πιασω ολοκληρο το πλανο.Εγω δηλαδη το zoom του 1020 το χρησιμοποιω ελαχιστα εως καθολου...κι ας ειναι lossless.

πχ αυτη η αποψη ειναι λιγο γενικευμενη,σου λεει εχω pv τι να την κανω την κουμουτσα τον φακο να με βαραινει?? Ομως ειμαι σιγουρος αν καποια στιγμη βγει lumia με οπτικο,το τι θα ακουμε απο τεχνολογικη επανασταση δεν θα περιγραφεται...

galaxy Κ zoom - white

Για την ιστορία, έχει υπάρξει Nokia με οπτικό ζουμ (3x) αλλά παλιά. Το είχα : p

Κοίτα, δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, εγώ θα γούσταρα άσχημα να είχε οπτικό ζουμ το 808. Κάποια στιγμή σίγουρα θα το χρειαζόμουν. Μην τρελαθούμε δηλαδή, είναι πολύ χρήσιμη λειτουργία.

Εγώ απλά λέω πως σχεδόν σε όλες τις άλλες συνθήκες τα Pureview βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες λόγω κυρίως του Pureview, του αισθητήρα και του φακού Zeiss.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Απλα στις φωτο του Κωστα( paok ) θα ηθελα να δω κ την αποσταση του ζουμαρισματος γιατι εχει βαλει μονο το τελικο αποτελεσμα κ δεν μπορω να καταλαβω ευρος πεδιου,το οποιο δεν φαινεται ιδιαιτερα μεγαλο,εγω πχ προς χαρη της συγκρισης εβαλα το πριν κ το μετα κ φαινεται η αποσταση, στο μεγαλυτερο ευρος χ10. Το σπιτι απο μια κουκιδα ερχεται κοντα σου. Βεβαια και του Kωστα ειναι πολυ ομορφες,δεν αμφιβαλλει κανεις. Οσο γι αυτο που ειπες φιλε μου, το βραδυ σιγουρα δεν εχει νοημα να ζουμαρω με χ10, θα ζουμαρω ομως αντιστοιχα κ εγω λιγοτερο οπως και το lumia, ας πουμε πχ χ2-χ3, το ιδιο πραγμα ειναι.

Κι όμως δεν είναι το ίδιο. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω από την ψηφιακή μου τεστάροντας μέσα στο σπίτι αυτή τη στιγμή χωρίς ζουμ τραβάει με ταχύτητα 1/28 ενώ αν κάνω ζουμ 3x η ταχύτητα πέφτει στο 1/8 με το ίδιο iso. Σε χαμηλότερο φωτισμό η αναλογία πάει χαμηλότερα οπότε είναι αρκετά πιο δύσκολο να βγάλεις σταθερή φωτογραφία.

Φυσικά δεν υποτιμώ το οπτικό ζουμ. Απλά επειδή μου έχει τύχει αρκετές φορές να μου είναι άχρηστο το ζουμ σε τέτοιες περιστάσεις, θεωρώ ότι σε βραδινές με ζουμ όσο να ναι κερδίζει λίγο το pureview σε φωτογραφίες του χεριού και όχι του τρίποδα.

@paok4270 αν μπορείς ανέβασε καμιά βραδινή φωτογραφία με ζουμ με το χέρι να έχουμε κι από εκεί μια εικόνα.

Το ξερω,και για την εποχη του ηταν οντως επανασταση και πολυ ιδιαιτερο εμφανισιακα! Δεν θυμαμαι πως λεγοταν το μοντελο. Οσον αφορα τα αλλα,συμφωνω,και αν δημιουργηθηκε ενταση,ηταν εξαιτιας αυτου, δλδ να μην απαξιωνετΑΙ το πλεονεκτημα του οπτικου, γιατι οπως εχω τονισει πολλες φορες το τηλεφωνο αυτο πριν καν ανακοινωθει (που λεει ο λογος) χαραχτηριστικε μαπα, οχι μονο σαν φωτο,αλλα κ σαν λειτουργικο. Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Xρησιμοποιω παλι μια απαντηση του Κωστα,και ισως αυτο φαινεται πως θελω να δημιουργησω εντασεις, αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο, απλα δεν μπορω αλλιως να σου απαντησω στην ερωτηση σου για να γινω 100% πιστευτος. Προκαταβολικα ζητω στο παλικαρι συγνωμη και προχωρω...

Δες απο τις χιλιαδες φωτογραφιες που κυκλοφορουν στο web και εχουν να κανουν με "landscape photography" ....ποσες απ'αυτες τις χιλιαδες ειναι τραβηγμενες με zoom? θα σου πω εγω.Σχεδον καμια.Οι μονοι που τραβατε lanscapes με zoom....εισαι εσυ και ο Te-salat.

Τελος τις λεπτομερεις στις πολυκατοικιες τις ανεφερα για να δειξω τις δυνατοτητες του φακου.Και το zoom να ειχα δηλαδη, παλι ετσι θα την εβγαζα τη φωτογραφια.Για να μπορεσω να πιασω ολοκληρο το πλανο.Εγω δηλαδη το zoom του 1020 το χρησιμοποιω ελαχιστα εως καθολου...κι ας ειναι lossless.

πχ αυτη η αποψη ειναι λιγο γενικευμενη,σου λεει εχω pv τι να την κανω την κουμουτσα τον φακο να με βαραινει?? Ομως ειμαι σιγουρος αν καποια στιγμη βγει lumia με οπτικο,το τι θα ακουμε απο τεχνολογικη επανασταση δεν θα περιγραφεται...

Κοιταξε για να καταλαβεις ... το οπτικο zoom σαν δυνατοτητα καλοδεχουμενη οπωσδηποτε (βεβαια εδω μπαινει και ο παραγοντας του ογκου/μεγεθους).Αλλα εγω θα προτιμουσα χιλιες φορες το κινητο μου να εχει οπτικο σταθεροποιητη οπωσδηποτε παρα να διαθετει οπτικο zoom.Δηλαδη το τελευταιο κριτηριο που θα κοιτουσα θα ηταν το οπτικο zoom.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κι όμως δεν είναι το ίδιο. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω από την ψηφιακή μου τεστάροντας μέσα στο σπίτι αυτή τη στιγμή χωρίς ζουμ τραβάει με ταχύτητα 1/28 ενώ αν κάνω ζουμ 3x η ταχύτητα πέφτει στο 1/8 με το ίδιο iso. Σε χαμηλότερο φωτισμό η αναλογία πάει χαμηλότερα οπότε είναι αρκετά πιο δύσκολο να βγάλεις σταθερή φωτογραφία.

Φυσικά δεν υποτιμώ το οπτικό ζουμ. Απλά επειδή μου έχει τύχει αρκετές φορές να μου είναι άχρηστο το ζουμ σε τέτοιες περιστάσεις, θεωρώ ότι σε βραδινές με ζουμ όσο να ναι κερδίζει λίγο το pureview σε φωτογραφίες του χεριού και όχι του τρίποδα.

@paok4270 αν μπορείς ανέβασε καμιά βραδινή φωτογραφία με ζουμ με το χέρι να έχουμε κι από εκεί μια εικόνα.

θα ψαξω να δω αμα εχω καμια

Σε λιγα χρονια που τα κινητα παλι θα γινουν σαν ψειρες,και θα μας βγαινει πατωντας ενα κουμπι μια οθοναρα 10 ιντζων σπαστη τοτε θα μαλωνουμε για αλλα! :lol::lol:!!

galaxy Κ zoom - white

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...