gms Δημοσιεύτηκε January 25, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 25, 2009 Γεια σας, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μου τις γνώσεις και την εμπειρία σας και να με βοηθήσετε να διαλέξω μεταξύ δύο συγκεκριμένων επεξεργαστών. 1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251 - INTEL CORE 2 DUO E8400 - 3.00 GHZ - Front Side Bus: 1333MHz - 6MB L2 cache 2) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558262 - INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200 - 2.33 GHZ - Front Side Bus: 1333MHz - 4MB L2 cache Με ενδιαφέρει ποιος από τους από τους δύο επεξεργαστές θα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα σε βαριά 3d games. Όλα τα άλλα κομμάτια του pc είναι συγκεκριμένα και δεν θα αλλάξουν. Ξέρω ότι δεν κάνεις δυνατό μηχάνημα με αυτούς τους δύο και ξέρω ότι αυτοί θα καλύπτουν μόνο το minimum των απαιτήσεων και πολύ πιθανό να μου προτείνετε κάτι πέρα από αυτούς τους δύο. Παρά ταύτα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω ποιος από τους δύο επεξεργαστές είναι καλύτερος στα παιχνίδια και μόνο. Αν γίνεται και μια αιτιολόγηση θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αυτά. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 :( Κανείς δεν έχει άποψη πάνω στο θέμα; Δεν υπάρχει κανείς σ' αυτό το forum; :help: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Οι δύο παρατηρήσεις που έχω να κάνω είναι οι εξής: 1) η απόδοση στα παιχνίδια εξαρτάται πολύ περισσότερο από την GPU παρά τον κεντρικό επεξεργαστή. Εκεί πρέπει να προβληματιστείς για το τί θα πάρεις :p 2) δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται και τους 4 πυρήνες. Άρα ο πρώτος μάλλον είναι προτιμώτερος. Δες κι αυτό: So then, the hardcore truth today is a very simple fact: you'll gain a better bang for buck in your games from a faster clocked dual-core processor opposed to having a somewhat slower clocked quad-core processor. That doesn't mean though that quad-core processors offers less value. Contrary, and I know I've been evangelizing it for over a year now, but the future is multi-core gaming, the fact is just that dual-core is the sweet spot value wise anno 2008 as 95% of the games still only use one and maybe two CPU cores. http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/11 -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατατοπιστική. Όσο για την κάρτα γραφικών θα συμφωνήσω, απλώς αυτή έχει αποφασιστεί, ενώ με τους cpu δεν ξέρω τη να διαλέξω. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατατοπιστική. Όσο για την κάρτα γραφικών θα συμφωνήσω, απλώς αυτή έχει αποφασιστεί, ενώ με τους cpu δεν ξέρω τη να διαλέξω. Τότε ξεκίνησες λάθος.Πες μας τι κάρτα έχεις, για να σου πούμε τι να περιμένεις από games.. ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Εεεε, μήπως μπερδεύτηκες; Γιατί δεν τίθεται θέμα επιλογής στην κάρτα γραφικών. Είναι αυτή εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513329 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Λυπαμαι που στο λεω αλλα με αυτην την καρτα γραφικων οτι επεξεργαστη και να βαλεις μονο TETRIS θα παιζεις και δεν ειμαι σιγουρος αν θα ειναι και εγχρωμο. Κοψε απο καπου και βαλε πιο καλη καρτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Το μόνο πρόβλημα με την κάρτα πιστεύω είναι η 64bit μνήμη της. Αλλά σεβαστή κάθε άποψη. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (και να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε) θέλω να αλλάξω motherboard ώστε να μπορώ να βάλω DDR2 και PCI-E που δεν παίρνει το παρόν (ΜΒ) και οπωσδήποτε INTEL επεξεργαστή. Δεν προσπαθώ να φτιάξω το υπερμηχάνημα για 3D games, αλλά με τα λεφτά που θα διαθέσω να έχω τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις (να μην κάνω λάθος επιλογές δηλαδή). Το μηχάνημά μου ήδη παίζει, οριακά όμως, το FEAR με μέτρια γραφικά. Θέλω να μην μασάει για παράδειγμα σε SIMS 2 με τέρμα γραφικά, Battlefield 2 με υψηλά γραφικά, Second Life με υψηλά γραφικά, Lineage και παρομοίως απαιτητικά games. Αν πάλι δεν γίνεται,, πιο είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω με τα παρακάτω: Υπολογίζω μέχρι 150Ε για CPU και άλλα 120Ε για MB + Ram + GPU. Δηλαδή 270Ε για όλα αυτά. Ξέρω ότι μπορεί να δίνω τροφή για πολύ αρνητικά feedback αλλά απλώς ζητάω την βοήθειά σας λόγω της εμπειρίας που εσείς μπορεί να έχετε αλλά εγώ δεν έχω. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Αν πάλι δεν γίνεται,, πιο είναι το καλύτερο που μπορώ να έχω με τα παρακάτω: Υπολογίζω μέχρι 150Ε για CPU και άλλα 120Ε για MB + Ram + GPU. Δηλαδή 270Ε για όλα αυτά. Δεν ξέρω και πολλά από αυτά αλλα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δίνεις συγκριτικά πάρα πολλά για CPU και πραγματικά ελάχιστα για τα υπόλοιπα. Κάνε μια καλύτερη ανακατανομή του budget σου κόβοντας από την CPU υπέρ της κάρτας γραφικών. -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VEGETTO Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 γτ δεν βρισκεις απο καποιο φιλο σου καρτα γραφικων η κατι?ειναι μεταχειρισμενη και θα σ ρθει πιο φτηνα! Γραμμη δεξια μετα αριστερα, λιγο πανω δεξια, ενα αλφα και μουτζουρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. January 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Δεν σου κανω αρνητικα σχολια αλλα απο τον τιτλο νομιζα αλλα πραγματα,πχ δεν θεωρειται απαιτητικο πια το F.E.A.R. Λοιπον παρε τον πιο φτηνο Core 2 duo εξεργαστη ο οποιος ειναι μια χαρα cpu 120ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558272 ,παρε την πιο φτηνη 9500 60ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512703, παρε 4 giga RAM 30ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554137, και τελος αυτη την μητρικη 60ε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526748 ΣΥΝΟΛΟ 270! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 27, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2009 Όχι δεν υπονοούσα ότι κάποιος κάποιος με αντιμετωπίζει αρνητικά. Πραγματικά. Δυστυχώς το μεταχειρισμένο στους υπολογιστές το φοβάμαι πολύ. Καλύτερα να ξέρω τι έχω στα χέρια μου. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις όλων σας. Πραγματικά το να ακούς και άλλες γνώμες βοηθάει πολύ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 28, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2009 Έχει πάρει το θέμα εντελώς διαφορετική τροπή από ότι περίμενα, αλλά θέλω δύο ακόμα διευκρινήσεις: 1) Motherboard... Ποιες εταιρίες σαν όνομα εμπιστεύεστε; Όταν είσαι μεταξύ MB ίδιων χαρακτηριστικών, ποια εταιρία θα εμπιστευτείς; 2) Γιατί όταν επιλέγουμε κάρτα γραφικών δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα στη σειρά του chipset (πχ gforce 9xxx, ati hd 4xxx) πάνω από όλα τα άλλα και όχι στο σύνολο των χαρακτηριστικών; Πχ γιατί αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519647 λόγω Chipset GeForce 9500 GT θεωρείται καλύτερη από αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513342 που έχει GPU clock στα 725Mhz και χρονισμό μνήμης στα 1,4Ghz; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
inactiveaccount76533 Δημ. January 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2009 Έχει πάρει το θέμα εντελώς διαφορετική τροπή από ότι περίμενα, αλλά θέλω δύο ακόμα διευκρινήσεις: 1) Motherboard... Ποιες εταιρίες σαν όνομα εμπιστεύεστε; Όταν είσαι μεταξύ MB ίδιων χαρακτηριστικών, ποια εταιρία θα εμπιστευτείς; 2) Γιατί όταν επιλέγουμε κάρτα γραφικών δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα στη σειρά του chipset (πχ gforce 9xxx, ati hd 4xxx) πάνω από όλα τα άλλα και όχι στο σύνολο των χαρακτηριστικών; Πχ γιατί αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519647 λόγω Chipset GeForce 9500 GT θεωρείται καλύτερη από αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513342 που έχει GPU clock στα 725Mhz και χρονισμό μνήμης στα 1,4Ghz; Ξενυχτάς κι εσύ? :p Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι κάθε "οικογένεια" gpu έχει πολύ διαφορετική απόδοση ανά mhz, γιατί υπεισέρχονται πάρα πολλοί ακόμα παράγοντες (bandwidth, shader units, pipelines κ.ο.κ.). Οπότε μπορεί μια κάρτα γραφικών να έχει τα μισά Mhz μιας άλλης και το ένα τρίτο του χρονισμού μνήμης, αλλά να έχει τριπλάσια και τετραπλάσια απόδοση (γιατί έχει 256bits memory bandwidth ενώ η πρώτη έχει 64bits, γιατί έχει πολύ περισσότερα shader units κλπ). Τα παιδιά που σου είπαν ότι ξοδεύεις πάρα πολλά για cpu και ελάχιστα στην κάρτα γραφικών έχουν απόλυτο δίκιο. Χωρίς δόση υπερβολής, να συνδυάζεις έναν quad core επεξεργαστή με 8400gs κάρτα, είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις λάστιχα mountain bike σε μια BMW! Για τα παιχνίδια που ενδιαφέρεσαι θα είχες πολύ καλύτερη απόδοση συνδυάζοντας μια 4850 με τον φθηνότερο διπλοπύρηνο Core2 που υπάρχει. Αυτός ο συνδυασμός θα αποδίδει τουλάχιστον τετραπλάσιες ταχύτητες από τον συνδυασμό Core2 Quad 8200- 8400GS που σκεφτόσουν και θα κοστίσει 20 ευρώ ακριβότερα. Ακόμα και με έναν Dual Core 5200 μαζί με 4850 θα έχεις καλύτερη απόδοση από ότι με μια 8400gs ή μια 9500 και τον ταχύτερο επεξεργαστή που υπάρχει! Είναι κρίμα να πετάξεις τα λεφτά σου συνδυάζοντας κάρτα γραφικών της πλάκας με ακριβό επεξεργαστή. Όπως και να έχει πάντως, ένας διπύρηνος επεξεργαστής Core2 αποδίδει στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών (και πολύ περισσότερο σε αυτά που ανέφερες, που δεν εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες) καλύτερα από έναν τεραπύρηνο της ίδιας οικογένειας και χαμηλότερης ταχύτητας. Καλή διασκέδαση με το νέο σου σύστημα! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 28, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2009 Ευτυχώς τελικά που πήρα την απόφαση και άνοιξα thread για να πάρω και άλλες απόψεις. Μου αλλάξατε τον προγραμματισμό σχεδόν στο 100% και αισθάνομαι πιο σίγουρος για τις επιλογές που θα κάνω. Ευχαριστώ! Ναι ξενυχτάω και εγώ. Από άγχος λόγω της εξεταστικής. Και από MotherBoard; Ποια/ες εταιρία/ες να προτιμήσω σαν όνομα και μόνο; Αν βάλω 2x2GB Ram θα λειτουργούν ως Dual Channel (σε Dual Channel MB φυσικά); Το ρωτάω γιατί τα 32bit Windows θα βλέπουν μόνο τα 3,33GB Ram. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. January 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2009 Είναι οι τελευταίες μου ερωτήσεις. Το υπόσχομαι. :rolleyes: Τι λέτε; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. May 18, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2009 Καλημέρα σας. Επειδή μπορεί όλοι εσείς που με βοηθήσατε να θέλετε να μάθετε τι επιλογές έκανα τελικά, είπα να κάνω ένα ακόμα post. Λόγω κάποιας οικονομικής δυσχέρειας το καθυστέρησα πάρα πολύ αλλά τελικά το πήρα. Επειδή τελικά θα μου είναι απαραίτητο να έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ το μηχάνημα (πέρα από τα 3D γραφικά) πήρα τα παρακάτω: 1) Motherboard 2) CPU 3) RAM 4) Τροφοδοτικό Για κάρτα γραφικών λέω να δώσω 110-130 ευρώ για μία Nvidia 9600GT ή 9800GT. Και επειδή δεν έχω ακόμα τόσα, επέλεξα ένα MB που να έχει ενσωματωμένη ώστε να κάνω τη δουλειά μου μέχρι να την αγοράσω και αυτή. Όταν βάλω και την κάρτα γραφικών θα ενημερώσω για να μου προτείνεται με ποιο πρόγραμμα να κάνω μετρήσεις και αν τυχόν σας ενδιαφέρει να αναρτήσω τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 Για τα χρήματα που έδωσες μια χαρά όλα,αλλά θα προτιμούσα ίσως κάποια μητρική της ASUS.Αλλά και πάλι έκανες καλό μηχάνημα! Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 και εγώ θα σου πρότεινα αντί της 9600 να πάρεις την HD4850. Εγώ την έχω 203 μήνες τώρα και είμαι απολυτα ευχαριστημένος. "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 και εγώ θα σου πρότεινα αντί της 9600 να πάρεις την HD4850. Εγώ την έχω 203 μήνες τώρα και είμαι απολυτα ευχαριστημένος. 203 μήνες? μάλιστα :p Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 :lol:that was nice Sxetiκα με τον επεξεργαστη εσεις που ξερετε πιστευεται οτι στο αμεσο μελλον η πλειονοτητα των παιχνιδιων θα απαιτει τετραπυρινους;; [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. May 20, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 αλλά θα προτιμούσα ίσως κάποια μητρική της ASUS.Αλλά και πάλι έκανες καλό μηχάνημα! Εμ δεν μου απαντήσατε στην τελευταία μου ερώτηση και έτσι έπρεπε να αποφασίσω με βάση την δική μου κρίση,, αλλά κανείς δεν είναι παντογνώστης. Γνωρίζω ότι η ASUS θεωρείται η top εταιρία κατασκευής μητρικών αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι σημασία έχουν τα εξής: Το μέγεθος, το οποίο καθορίζει πόσες θύρες PCI, PCI Express θα έχει, αν θα δέχεται δύο κάρτες γραφικών, αν μία κάρτα γραφικών θα σου αχρηστεύει μία άλλη PCI, κλπ. Το chipset και οι δυνατότητες αυτού (μέγιστη RAM, τύπος RAM, υποστήριξη Dual Channel, ενσωματωμένη κάρτα ήχου/γραφικών/LAN). Και αν ξεχνάω κάτι τουλάχιστον αυτά είναι τα βασικότερα. Οπότε η μάρκα σε τι παίζει ρόλο (εκτός από την εγγύηση όταν υπάρχει κάποια διαφορά) αν εγώ είχα αποφασίσει από την αρχή ότι θέλω ένα MB που να δέχεται DDR2 Dual Channel και Core 2 Duo CPU με το chipset G41; Δυστυχώς από κάρτες γραφικών δεν το κατέχω καθόλου το θέμα. Μα καθόλου. Τώρα άλλαξα γνώμη και λέω να πάω για μία τέτοια. Ευτυχώς μέχρι να μαζέψω τα λεφτά θα έχω καιρό να πάρω γνώμες και να το ψάξω λίγο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 Το topic είχε παραμείνει ανοιχτό επειδή αρχικά υπήρχε συγκεκριμένη απορία σχετικά με επιλογή επεξεργαστή. Εφόσον αυτό δεν ισχύει πλέον κλειδώνεται. Για θέματα σχετικά με κάρτες γραφικών υπάρχει το σχετικό επισημασμένο: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=144775 http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts