Jump to content

Εγκατάσταση XP

xristos69
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε εναν καινούριο υπολογιστή προσπαθω να βάλω τα XP και κατα την διάρκεια που γράφονται τα προσωρινά αρχεία στο δίσκο για την εγκατάσταση σταματάει σε ενα αρχείο εν ονόματι "drivers.cab" και βγάζει μια ωραία μπλέ οθόνη λάθους που λέει κατι για "Page_Fault_in_nonpage_Area"

Έχει κάποιος καμια ιδέα? παίζει άραγε τίποτα με τις ρυθμίσεις του bios? (award)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος StR (29 Ιαν. 2004 , 00:07)

kane mas mia perigrafi tou pc!!!

ειναι ενα ολοκαινουργιο pc με celeron 2600 , 80mb WD δισκο, καρτα γραφικών NVIDIA GeForge4 MX 440, 256 DDR, SONY DVD, και MSI CD recorder

Πολλές φορές errors σ'αυτό το σημείο του setup οφείλονται σε προβληματικό cd. Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση με άλλο δισκάκι.

Έχεις κάποιο άλλο λειτουργικό και προσπαθείς να τα βάλεις από πάνω??? +δοκίμασε να καθαρίσεις το cd :)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος csk4023 (29 Ιαν. 2004 , 00:39)

Και μένα "χτυπημένο" CD μου μυρίζει... :confused:

παιδια το pc ειναι ολοκαινουργιο! απο την κουτα το εβγαλα,εβαλα το cd των xp φορμαρισα απο αυτο το δισκο και πηγα να βάλω τα XP όπως εχω κάνει΄πολλές φορες και σε καινουριους υπολογιστές.δοκίμασα και με 3 διαφορετικά XP. Αγγλικα professional,ελληνικα home, ελληνικά professional. το ίδιο πάντα.

Μήπως παίζει τίποτα με RAID στην αρχή εγκατάστασης των XP ρωτάει αν θες να βάλεις RAID DRIVERS.Αν και δεν έχεις 2 δίσκους για να έχεις RAID.....Ή πρόβλημα μνήμης τα PAGE errors συνήθως αναφέρονται σε μνήμη γιατί είναι το μόνο πράγμα στους υπολογιστές με σελιδοποίηση.

Κατά την γνώμη μου είναι πρόβλημα μνήμης. Πήγαινε εδώ http://www.memtest86.com/

και γράψε το σε μια δισκέτα. Ύστερα κάνε boot από την δισκέτα και άσε το να τρέξει καμια ωρίτσα. Αν δεν βγάλει error το ξανασυζητάμε!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xristos69 (29 Ιαν. 2004 , 00:44)

παιδια το pc ειναι ολοκαινουργιο! απο την κουτα το εβγαλα,εβαλα το cd των xp φορμαρισα απο αυτο το δισκο και πηγα να βάλω τα XP όπως εχω κάνει΄πολλές φορες και σε καινουριους υπολογιστές.δοκίμασα και με 3 διαφορετικά XP. Αγγλικα professional,ελληνικα home, ελληνικά professional. το ίδιο πάντα.

Σ'αυτή την περίπτωση φοβάμαι ότι είναι πρόβλημα hardware. Είναι σχετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς τι μπορεί να φταίει. Μπορεί να συμβαίνουν διάφορα... Υποθέτω ότι το μηχάνημα το πήρες έτοιμο; Από κατάστημα όπως το πλαίσιο π.χ. (που τα συναρμολογούν οι ίδιοι) ή είναι έτοιμο (π.χ. Quest);

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (29 Ιαν. 2004 , 12:08)

Σ'αυτή την περίπτωση φοβάμαι ότι είναι πρόβλημα hardware. Είναι σχετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς τι μπορεί να φταίει. Μπορεί να συμβαίνουν διάφορα... Υποθέτω ότι το μηχάνημα το πήρες έτοιμο; Από κατάστημα όπως το πλαίσιο π.χ. (που τα συναρμολογούν οι ίδιοι) ή είναι έτοιμο (π.χ. Quest);

το μηχάνημα ειναι συναρμολογημένο.Ήδη το επέστρεψα για έλεγχο.να δουμε τι θα βγεί ;)

Πάντος δοκίμασα και το εξής πριν το επιστρέψω: ενεργοποίησα στο BIOS εντολη κατι σαν "safe mode" για errors που απ οτι κατάλαβα απενεργοποιούσε κάποια στοιχεία της μητρικής όπως το USB και δεν ξερω κι εγω τι άλλο, και η εγκατάσταση ολοκληρωθηκε κανονικά.μετα επέστρεψα στο bios και φορτωσα τα default. εκει άρχισε να βλέπει usb floppy disk και άλλα.παρολα αυτα το σύστημα ηταν ασταθέστατο με κατι απότομα αναβοσβήσματα της οθόνης στιγμιαία κολλήματα του πντικιού και τέτοια.Πακέτο λοιπόν και πίσω. :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Stratos ( 1 Φεβ. 2004 , 04:31)

kati tetoio ekane kai to diko mou pc kai diorththike me format tis registry alla den thimamei me tipota tin entoli...

uparxei kaneis pou tin gnorizei?

δεν νομιζω να ειχαμε παρομοιο προβλημα γιατι η registry προυποθέτει την ύπαρξη των windows και στην περίπτωση μου δεν μπορούσε να ξεκινήσει καν η εγκατάστασή τους. Για format στην registry δεν εχω ξανακουσει.μόνο για επαναφορά της μετα απο backup.