destiny1983 Δημοσιεύτηκε January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 5, 2009 Καλημέρα, ο κολλητός μου πήρε νέο επεξεργαστή τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200 2.33 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX και φοράει την μητρική ASUS P5B-VM με 2x1 gb KINGSTON στα 533ghz μνήμες. Απο την στγμή που την έβαλε πριν μπεί στα vista του βγάζει μήνυμα: Unknown Cpu detected! Update Bios to unleash its full power. Κάποια ρύθμιση θέλει λογικά....αλλά δεν έχω ιδέα απο overclocking, που λογικά πάλι απο εκεί πρέπει να ξεκινάει το πρόβλημα....ή εκτός αν φταίνε οι μνήμες....γνωρίζει κανείς??? Παράθεση http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilardino Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 πες του να βαλει τον παλιο επεξεργαστη,να κανει ενα bios update και στη συνεχεια να βαλει τον καινουργιο επεξεργαστη.... edit:βασικα απ οτι ειδα τωρα η μητρικη που εχει δεν υποστηριζει τον συγκεκριμενο επεξεργαστη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
destiny1983 Δημ. January 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 να το κανει....αλλα θες να μου πείς πως γίνεται το bios update???δλδ οι μνήμες δεν φταίνε?? Παράθεση http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilardino Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 οπως σου ειπα και πριν η συγκεκριμενη μητρικη συμφωνα με το επισημο site της asus δεν υποστηριζει τον q8200...επομενως ουτε το bios update δε θα κανει τιποτα...θελει καινουργια μητρικη.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Η motherboard δεν λεει οτι υποστηριζει 1333fsb http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522480 τωρα αν με bios update ανεβαινει το fsb δεν ξερω(και δεν νομιζω). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
destiny1983 Δημ. January 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Συγνώμη έγινε ένα λάθος....η μητρική είναι η ASUS P5B SE και εδώ http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1831&l1=3&l2=11&l3=307&l4=0 δείχνει οτι σηκώνει τον επεξεργαστή... Παράθεση http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilardino Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 ωραια...τοτε θελει bios update.....κατεβαζεις απο το download center της asus, το asus update μαζι με το πιο προσφατο bios και μετα η διαδικασια ειναι ευκολη.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
destiny1983 Δημ. January 5, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 να ρωτήσω κάτι....τώρα έχουμε βάλει τον νέο επεξεργαστή...για να κάνουμε update θα πρέπει να ξαναβάλουμε τον παλιό πάνω??? Παράθεση http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilardino Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 αν με τον καινουργιο μπορεις να μπεις στα windows καντο ετσι....αλλιως βαλε τον παλιο, κανε update και μετα βαζεις τον καινουργιο.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Μην βάλεις τον παλιο επεξεργαστή και μην μπεις στα windows. Όλες οι Asus νέας γενιάς υποστηρίζουν την αναβάθμιση απο το bios. Κατέβασε το νεο firmware-bios βάλτο σ ενα stickακι και κάνε update απο το bios. Με τα win έχεις σοβαρό κίνδυνο να μην γίνει σωστά το flash του νέου bios και να μην είναι λειτουργική η μητρική. Edit ξέχασα να πω για να τον επεξεργαστή. Δεν χρειάζεται να βάλεις τον παλιό. Στην δική μου maximus formula εκανα update με τον "παλιο " 8500 Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xriskrik Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 παιδιά sorry gia για το offtopic έχω μια μητρική MSI K8n neo 4 series και θέλω να κάνω bios update. Από το site της MSI δεν γίνεται στην περίπτωση μου.¨Εχω κατεβάσει το τελευταίο firmware που έχει kai κάτι οδηγίες αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά.Γίνεται μέσω ms-dos λέει και τέτοια αλλά και πάλι δεν γίνεται.¨Εχει κανείς ιδέα πως γίνεται?Θέλω να αλλάξω επεξεργαστή, γι ' αυτό και το bios update, διαφορετικά.. Παράθεση Τεχνικός Η/Υ - Κινητών Τηλεφώνων - Tablets iOS / Android Ανάκτηση Δεδομένων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. January 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2009 Καλημέρα, ο κολλητός μου πήρε νέο επεξεργαστή τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200 2.33 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX και φοράει την μητρική ASUS P5B-VM με 2x1 gb KINGSTON στα 533ghz μνήμες. Απο την στγμή που την έβαλε πριν μπεί στα vista του βγάζει μήνυμα: Unknown Cpu detected! Update Bios to unleash its full power. Κάποια ρύθμιση θέλει λογικά....αλλά δεν έχω ιδέα απο overclocking, που λογικά πάλι απο εκεί πρέπει να ξεκινάει το πρόβλημα....ή εκτός αν φταίνε οι μνήμες....γνωρίζει κανείς??? Παρομοιο προβλημα με Επεξεργαστη Intel και Μητρικη Καρτα Asus ειχα πριν 2 εβδομαδες... Αφου απ οτι βλεπω υπαρχει λειτουργικο συστημα τοτε μεσα στο cd της motherboard υπαρχει το update bios αν θυμαμαι καλα... Κανεις αναβαθμιση και ολα τελειωνουν πολυ απλα...μιλαμε για kb/mb :rolleyes: Προσοχη! Μην το δουλευει ετσι γιατι ο επεξεργαστης σαφως θα φτανει στα υψη η θερμοκρασια του και μπορει να τον καψει απο αμελεια :) Φιλικα Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 7, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2009 παιδιά sorry gia για το offtopic έχω μια μητρική MSI K8n neo 4 series και θέλω να κάνω bios update. Από το site της MSI δεν γίνεται στην περίπτωση μου.¨Εχω κατεβάσει το τελευταίο firmware που έχει kai κάτι οδηγίες αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά.Γίνεται μέσω ms-dos λέει και τέτοια αλλά και πάλι δεν γίνεται.¨Εχει κανείς ιδέα πως γίνεται?Θέλω να αλλάξω επεξεργαστή, γι ' αυτό και το bios update, διαφορετικά.. Λογικά θα σου έχει κάποιες οδηγίες για να μπορείς να το κάνεις μέσω δισκέτας. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. January 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2009 Λογικά θα σου έχει κάποιες οδηγίες για να μπορείς να το κάνεις μέσω δισκέτας. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος. Καλημερα Καποτε με δισκεττα :p Πλεον με τον ποιο απλοοοο τροπο στο δινουν να το κανεις , αν προσεξες το παραπανω μου ποστ το ειχα και εγω αυτο και δεν μου πηρε ουτε 3 λεπτα Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
destiny1983 Δημ. January 9, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2009 balame telika thn ekdosh 0904 bios kai balame kai tous teleutaious drivers ths mhtrikhs kai tipota.....ekei pou leitourgei bgazei polu grhgora mia mple o8onh...den prolabainoume na diabasoume ti grafei kai meta kanei epanekkinhsh sto pc.....mono to mhnuma pou ebgaze otan anoigame to pc...efyge....kamia protash???? Παράθεση http://www.lottery24.com/img/horoscope/capricorn.gif Αιγόκερως Είσαι??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. January 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2009 Μπες στο BIOS και βαλε να μην κανει reboot οταν κανει POST τα ERRORS,μπας και καταφερεις να διαβασεις τι λεει η μπλε οθονη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. January 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2009 Μπες στο BIOS και βαλε να μην κανει reboot οταν κανει POST τα ERRORS,μπας και καταφερεις να διαβασεις τι λεει η μπλε οθονη. Γινεται και μεσα απο το BIOS αυτη η επιλογη/ρυθμιση? Νομιζα πως μονο μεσα απο το λειτουργικο στο Εκκίνηση και αποκατάσταση :worry: Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. January 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2009 Mmmmm σαν να εχεις δικιο,το θυμομουν απο τους servers στη δουλεια οτι εχουν τετοια επιλογη αλλα μονο για τα δικα τους ERRORS οχι του λειτουργικου.Τα εχω μπερδεψει μου φαινεται. Οποτε ο Κορμος εχει δικιο,και εγω απλα σας πλανεψα με τα λαθη μου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2009 balame telika thn ekdosh 0904 bios kai balame kai tous teleutaious drivers ths mhtrikhs kai tipota.....ekei pou leitourgei bgazei polu grhgora mia mple o8onh...den prolabainoume na diabasoume ti grafei kai meta kanei epanekkinhsh sto pc.....mono to mhnuma pou ebgaze otan anoigame to pc...efyge....kamia protash???? Μάλλον κάμια ασυμβατότητα με hardware εφόσον μιλάμε για φρεσκοστημένο σύστημα.. Ξεκίνα από μνήμες. Βάλε 1 dimm μόνο πάνω, δοκίμασε και σε διαφορετικά slot μήπως είναι κάτι τόσο απλό. Αλλιώς θέλει πολύ ψάξιμο.. Εφόσον μπαίνει στα windows, πήγαινε στα properties του my computer, εκεί που λέει για device manager κλπ και αν θυμάμαι καλά από τα XP κάπου έχει ένα ταμπελάκι για Advanced.Εκεί θα λέει κάπου για Startup και recovery. Πας και ξετικάρεις το Automatically Restart, ώστε την επόμενη φορά να διαβάσεις τη βγάζει η μπλε οθόνη.. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pcmagas91 Δημ. January 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2009 Kαταρχάς στο Manual κοίταξες?? Έχει κάτι Jumper που τα ρυθμίζεις... Τα βάζεις στην ταχύτητα FSB που ορίζεις εσύ... 1066/1333 κτλ... Βεβαιώσου ότι είναι σωστά όλα αυτά και δοκίμασε να μπείς στα Windows... Δοκιμάστε να κάνετε και ένα Format καλού κακού αν αλλάξατε επεξεργαστή και είστε με το ίδιο λειτουργικό.. Στην χειρότερη αν μπορείς απλά δίνεις λίγη τάση στον επεξεργαστή και τον βάζεις στην συχνότητα του... Μπορεί επειδή δεν τον αναγνωρίζει να δίνει ότι νάναι τάσεις.. Βασικά είναι πολύ γενικό απλά δοκίμασε με τα Jumper μήπως αυτό είναι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. January 13, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2009 Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω οπως εχω προαναφερει και μιλαμε για "νεοστημενο μηχανακι" :rolleyes: , γι αυτο αναφερθηκα αμεσως για bios update Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 13, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2009 Τσέκαρε και τις θερμοκρασίες στο BIOS πριν αρχίσεις να ξεστήνεις μνήμες και να πειράζεις τα jumpers. Μου είχαν βάλει κάποτε ανάποδα την ψύξτρα με αποτέλεσμα να ξεκινά με 90 βαθμούς και να βγάζει μπλε οθόνη όταν πήγαιναν να κάνουν load τα Windows.... :chair: Επίσης μετά από κάθε αλλαγή motherboard κάνουμε format και περνάμε από την αρχή τα Windows. Μπορεί να οφείλεται εκεί το πρόβλημα όπως είπε κάποιος παραπάνω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts