Jump to content

Πρόβλημα με εκκίνηση υπολογιστή

stavraina
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό το εξής περίεργο πρόβλημα,

Όταν πάω να ανοίξω τον υπολογιστή, ανάβουν τα λαμπάκια, κάνει το θόρυβο που κάνει όταν ανοίγει, και σε 5 δευτερόλεπτα... κλείνει!

Για να επιχειρήσω ξανά να τον ανοίξω πρέπει να κλείσω από πίσω το διακόπτη του ρεύματος, να τον ανοίξω, να ξαναπατήσω το κουμπί για να γίνει και πάλι το ίδιο και να κλεισει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό μπορεί να επαναληφθεί 20-30 φορές, συνήθως ανοίγει μετά από μισή ώρα προσπαθειών...

Όταν ανοίξει όλα καλά.

Τι να φταίει;

Είχες πολλά προγράμματά στον υπολογιστή?
η αγωνια,η γυμναστκη και ο ερωτας ειναι η ζωη οχι τα λεφτα:)

Δε νομίζω ότι είχα τόσα ώστε να δημιουργείται πρόβλημα.

Υπάρχει κάποια πιθανή αιτία; Μπορώ να κάνω κάτι; Δεν είναι παλιός αλλά μήπως να τον ξεφορτωθώ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για κάτι τέτοιο. Το τροφοδοτικό σου να μην μπορεί να σηκώσει το φορτίο, κάτι να πηγαίνει στραβά με τις μνήμες σου, κάποιο άλλο κομμάτι του pc να παρουσιάζει πρόβλημα, ίσως η registry...

Βγάλε τα καλώδια που δίνουν ρεύμα στα cd rom drives για να δεις αν φταίνε τα λίγα watt του τροφοδοτικού σου, βγάλε και ξανά βάλε τις μνήμες και κοίτα μήπως σου βγάζει κανένα μύνημα σφάλματος όταν ξεκινά το μηχανήμα. Τσεκάρισε επίσης αν το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού σου (όπως και τα άλλα ανεμιστηράκια) ξεκινάνε.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Είχα περίπου το ίδιο πρόβλημα. Μετά από έρευνα που είχα κάνει για το τι φταίει τα έψαξα με αυτή τη σειρά.

Τροφοδοτικό: 300W το λιγότερο

Μνήμες: Υπάρχουν πολλά τεστάκια που μπορείς να βρεις για να κάνεις ενα crash test

Το cd rom έχει φάει κάποιο κόλλημα και σου προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα.

Συμβουλή - πρόταση: Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το pc σου κάνε ένα backup.

Ερώτηση - όταν είναι ανοιχτό το μηχάνημα κανονικά και δουλεύει σου κλείνει στο άσχετο και κάνει επανεκκίνηση?

Μάλλον για σκληρό δίσκο σε βλέπω. Εάν ήταν το τροφοδοτικό και γενικά ρεύμα θα σου έκανε επανακίνηση και όταν δούλευες. Κάνε ένα backup και μπές στην διαδικασία του format. Εάν όμως δεν το βιάζεσαι άστο μήπως σου προτείνει κάποιος άλλος καμιά ιδέα καλύτερη. Το format να είναι η τελευταία σου επιλογή.

Έχω και εγώ ένα πρόβλημα με την εκκίνηση αλλά είναι διαφορετικό..

Από προχθές λοιπόν που άλλαξα σκληρό δίσκο, μου έχει τύχει 2 φορές να ανοίξω τον υπολογιστή και να μην κάνει boot. Αν κλείσω τον υπολογιστή και τον ανοίξω πάλι, φορτώνει κανονικά τα windows. Τον σκληρό τον έχω σε κατάσταση master.

Τί μπορεί να φταίει? :O