iliasp Δημοσιεύτηκε August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 6, 2003 guyzz exw enan ibm laptop me 4 giga disko edw kai 5 xronia omws pote den asxolhthika na ton syndesw me to desktop mou,shmera to apogeyma tsimapw enan compaq 2540A kai afou exei 40 giga lew na toy perasw ta mp3 mou!o forhtos exei karta diktyou o desktop omws oxi kai epidh de goystarw na toy bazw lew mhpws yparxei kapoios allos tropos gia na ta syndesw!gia paradeigma mou exei pei kapoios apo ena katasthma edw sth salonica oti exei ferei usb kalwdio me to opoio mporw na syndesw 2 pc!lete na ginetai?kai pws tha blepei o enas ypologisths ton allo!gia na sas akousw... :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faithless Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Φυσικα και γινεται, υπαρχει καλωδιο USB (CrossΟver λεγεται) με το οποιο μπορεις να συνδεσεις 2 οποιαδηποτε pc's. Στην συσκευασια του καλωδιου περιλαμβανεται driver αλλα και ενα μικρο application για να κανεις το file transfer. Υπαρχει φυσικα και 2η λυση, ενα παραληλο καλωδιο (LapLink λεγεται) και το αντιστοιχο προγραμμα, LapLink το οποιο κανει ακριβως την ιδια δουλεια αν και λιγακι πιο αργο. Παράθεση FNK Creative Workshop http://fb.com/fnk.creative Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Εγώ είχα πάρει το USB παλιότερα απο Πλαίσιο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NV_ORTON Δημ. August 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Και με υπέρυθρες γίνετε το file transfer. Έχουν τα pc σου? Έπίσης (το είχα κάνει πόλύ παλιά) μπορείς να τα συνδέσεις και με το καλώδιο του εκτυπωτή στην LPT1 port!!! Αλλά θα έχεις περίπου 4-5ΜΒ transfer ανα sec. Παράθεση + (είμαι αγράμματος και υπογράφω με σταυρό) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Η καλύτερη λύση είναι το ethernet όπου θα χρειαζόσουν ένα crossover καλώδιο δικτύου (rj45). Αφού λες όμως ότι το desktop μηχάνημα δεν έχει κάρτα δικτύου, καλή λύση είναι το καλώδιο usb. Είχα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο, χρειάζεται εγκατάσταση ενός driver και ενός μικρού προγράμματος με το οποίο θα μεταφέρεις τα αρχεία. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. August 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 me yperythres file mou tha mou epairne kati xronakia opote paw gia usb kai sas eyxaristw olous gia th dieykolynsh!filika iliasp! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blackup Δημ. August 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Και εγώ μεταξύ των προαναφερθέντων λύσεων προτείνω τη χρήση usb. Ωστόσο γενικότερα προτείνω στην κάθε αγορά νέου υπολογιστή (αλλά και στους παλιούς) την τοποθέτηση κάρτας δικτύου αφού είναι πλέον μια πολύ φθηνή επιλογή και στην κυριολεξία σου λύνει τα χέρια σε άπειρες περιπτώσεις. :) Παράθεση "The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. August 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον iliasp me yperythres file mou tha mou epairne kati xronakia opote paw gia usb kai sas eyxaristw olous gia th dieykolynsh!filika iliasp! Είναι κακή ιδέα το USB μια και το Laptop σου έχει ήδη κάρτα δικτύου. Αν βάλεις μια 3com κάρτα δικτύου 3cSoho100BTX θα δώσεις 15 ευρώ και άλλα 3 - 5 ευρώ το Cross καλώδιο και θα έχει 100Mbit δίκτυο. Το USB καλώδιο προσωμειώνει δύο κάρτες δικτύου 10Mbit και κάνει γύρω στα 30 ευρώ... Οπότε και πιο ακριβό και πιο αργό. Άσε που με κάρτα δικτύου και UTP Καλώδιο πάς στα 80 μέτρα απόσταση ενώ το άλλο έιναι το πολύ 5μετρο... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gusS Δημ. August 7, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Είναι κακή ιδέα το USB μια και το Laptop σου έχει ήδη κάρτα δικτύου. Αν βάλεις μια 3com κάρτα δικτύου 3cSoho100BTX θα δώσεις 15 ευρώ και άλλα 3 - 5 ευρώ το Cross καλώδιο και θα έχει 100Mbit δίκτυο. Το USB καλώδιο προσωμειώνει δύο κάρτες δικτύου 10Mbit και κάνει γύρω στα 30 ευρώ... Οπότε και πιο ακριβό και πιο αργό. Άσε που με κάρτα δικτύου και UTP Καλώδιο πάς στα 80 μέτρα απόσταση ενώ το άλλο έιναι το πολύ 5μετρο... και εγώ προτείνω να πάρεις μια κάρτα δικτύο και ένα crossover καλώδιο. θα είναι πολύ καλύτερα. και εγώ έτσι τα έχω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. August 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Είναι κακή ιδέα το USB μια και το Laptop σου έχει ήδη κάρτα δικτύου. Αν βάλεις μια 3com κάρτα δικτύου 3cSoho100BTX θα δώσεις 15 ευρώ και άλλα 3 - 5 ευρώ το Cross καλώδιο και θα έχει 100Mbit δίκτυο. Το USB καλώδιο προσωμειώνει δύο κάρτες δικτύου 10Mbit και κάνει γύρω στα 30 ευρώ... Οπότε και πιο ακριβό και πιο αργό. Άσε που με κάρτα δικτύου και UTP Καλώδιο πάς στα 80 μέτρα απόσταση ενώ το άλλο έιναι το πολύ 5μετρο... thnaks valerio mou fanike poly kalh h lysh sou! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. August 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gusS και εγώ προτείνω να πάρεις μια κάρτα δικτύο και ένα crossover καλώδιο. θα είναι πολύ καλύτερα. και εγώ έτσι τα έχω Έχω προσπαθήσει και εγώ με crossover κάλώδιο UTP να τα συνδέσω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί ρυθμίσεις και τι σύνδεση πρέπει να κάνω. Τους δίνω ίδιο workgroup και ip με το τελευταίο νούμερο διαφορά βέβαια αλλά δεν βλέπει το ένα το άλλο. Τί πρέπει να κάνω για να τα δω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. August 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Demon Έχω προσπαθήσει και εγώ με crossover κάλώδιο UTP να τα συνδέσω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί ρυθμίσεις και τι σύνδεση πρέπει να κάνω. Τους δίνω ίδιο workgroup και ip με το τελευταίο νούμερο διαφορά βέβαια αλλά δεν βλέπει το ένα το άλλο. Τί πρέπει να κάνω για να τα δω; Για αρχή δες αν το καλώδιο είναι σωστό. Συνδεσμολογία Cross καλωδίου Μετά δώσε στο ένα PC π.χ. την IP 192.168.0.1 και στο άλλο την IP 192.168.0.2, στο πεδίο subnet δώσε 255.255.255.0. Για να δείς αν δουλεύει σωστά κάνε από το ένα μηχάνημα ping στο άλλο. (π.χ. από το 192.168.0.1) Έναρξη ->εκτέλεση -> command και στο παράθυρο που θα ανοίξει ping 192.168.0.2 Αν δεν σου βγάλει σφάλμα είσαι ΟΚ. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demon Δημ. August 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Για αρχή δες αν το καλώδιο είναι σωστό. Συνδεσμολογία Cross καλωδίου Μετά δώσε στο ένα PC π.χ. την IP 192.168.0.1 και στο άλλο την IP 192.168.0.2, στο πεδίο subnet δώσε 255.255.255.0. Για να δείς αν δουλεύει σωστά κάνε από το ένα μηχάνημα ping στο άλλο. (π.χ. από το 192.168.0.1) Έναρξη ->εκτέλεση -> command και στο παράθυρο που θα ανοίξει ping 192.168.0.2 Αν δεν σου βγάλει σφάλμα είσαι ΟΚ. Ok, thanx valerio. Μάλλον το καλώδιο θα έφταιγε. Θα δοκιμάσω ξανά μόλις γυρίσω Αθήνα γιατί αύριο βράδυ φεύγω για τα μέρη σου. Κρήτη, Χανιά... :D :D :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gusS Δημ. August 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2003 κοίτα αν ανάβουν τα λαμπάκια στις κάρτες, αλλιώς φταίει το καλώδιο ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts