Jump to content

Ασφαλής διακοπή ασφάλειας αυτοκινήτου

Γιάννης
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω τωρα τιθεται και το ερωτημα

Πληρωνεις 165 Ε για μεταβιβαση στο μαντρα?? η πληρωνεις την ασφαλεια για ενα χρονικο διαστημα ακομη στο οποιο ομως μπορει να το εχει δωσει το αυτοκινητο αλλα μπορει και οχι... Τελικα φιλε Γιαννη μαλλον απο την πλευρα σου συμφαιρει 100% η μεταβιβαση για να κοιμασαι ησυχος:D:D:D

Γιατί να μην γίνεται να μην πληρώνεις τίποτα και να πουλάς το αυτοκίνητο στον μαντρά ανασφάλιστο και μετά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσει αυτός σε κάποιον άλλο τότε να γίνει νέα ασφάλεια;Ποιος ο λόγος να έχει ασφάλεια ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στη μάντρα και ΔΕΝ πρέπει να κινείται;Εκεί είναι το θέμα.

Ο Γιάννης με τις παρούσες συνθήκες πολύ καλά έκανε (αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς..)

Φυσικά και δεν μπορεί να δηλωθεί καθώς ο Νόμος ορίζει ότι αστικά υπεύθυνος κατά πρώτο λόγο είναι αυτός στου οποίου το όνομα είναι η ασφάλιση. Δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο καθένας, αλλά τι φαίνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Α ΟΚ!!!!

Αυτο ηθελα να μαθω αν γινεται.Οποτε η καλυτερη λυση ειναι να μεταβιβαστει το αυτοκινητο στον μαντρα,εφοσον βεβαια δεχτει.

Γιατί να μην γίνεται να μην πληρώνεις τίποτα και να πουλάς το αυτοκίνητο στον μαντρά ανασφάλιστο και μετά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσει αυτός σε κάποιον άλλο τότε να γίνει νέα ασφάλεια;Ποιος ο λόγος να έχει ασφάλεια ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στη μάντρα και ΔΕΝ πρέπει να κινείται;Εκεί είναι το θέμα.

Ο Γιάννης με τις παρούσες συνθήκες πολύ καλά έκανε (αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς..)

Αν δεν το μεταβιβασει στον μαντρα το αυτοκινητο μενει στο ονομα του οποτε αν διακοψει το συμβολαιο και ο μαντρας το κυκλοφορει ανασφαλιστο τοτε η ευθυνη παει στο ονομα αυτονου που ειναι γραμμενο το αυτοκινητο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατί πολύ απλά ο μαντράς δεν μπορεί να το αφήσει ανασφάλιστο. Ένα αμάξι δεν είναι ανάγκη να κινείται για να προκαλέσει ατύχημα (π.χ. έκρηξη), συνεπώς ο μαντράς είτε το δίνει για test drive είτε απλά το αφήνει και κάθεται, θα το ασφαλίσει για να προστατευτεί.

Με λίγα λόγια λοιπόν, αυτό που σκέφτηκες δεν γίνεται γιατί δεν συμφέρει τον μαντρά μιας και θα πρέπει να πληρώσει αυτός την ασφάλιση.

Γιατί πολύ απλά ο μαντράς δεν μπορεί να το αφήσει ανασφάλιστο. Ένα αμάξι δεν είναι ανάγκη να κινείται για να προκαλέσει ατύχημα (π.χ. έκρηξη), συνεπώς ο μαντράς είτε το δίνει για test drive είτε απλά το αφήνει και κάθεται, θα το ασφαλίσει για να προστατευτεί.

Με λίγα λόγια λοιπόν, αυτό που σκέφτηκες δεν γίνεται γιατί δεν συμφέρει τον μαντρά μιας και θα πρέπει να πληρώσει αυτός την ασφάλιση.

Ωραία κάπου καταλήγουμε τώρα.Ποσώς με ενδιαφέρει αν συμφέρει τον μαντρά ή όχι.Από την στιγμή που το αυτοκίνητο του ανήκει ας πληρώσει.Σίγουρα δεν συμφέρει τον Γιάννη όμως 100%.Επειδή δεν θυμάμαι τα έξοδα μεταβίβασης πάνε στον πωλητή ή στον αγοραστή;

Ωραία κάπου καταλήγουμε τώρα.Ποσώς με ενδιαφέρει αν συμφέρει τον μαντρά ή όχι.Από την στιγμή που το αυτοκίνητο του ανήκει ας πληρώσει.Σίγουρα δεν συμφέρει τον Γιάννη όμως 100%.Επειδή δεν θυμάμαι τα έξοδα μεταβίβασης πάνε στον πωλητή ή στον αγοραστή;

Εγώ απλά σου απάντησα σχετικά με ό,τι ρώτησες, δεν είπα ότι συμφωνώ με αυτές τις πρακτικές.

Όσον αφορά τα έξοδα μεταβίβασης, ο ίδιος ο Γιάννης είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει 165 ευρώ.

Εγώ απλά σου απάντησα σχετικά με ό,τι ρώτησες, δεν είπα ότι συμφωνώ με αυτές τις πρακτικές.

Όσον αφορά τα έξοδα μεταβίβασης, ο ίδιος ο Γιάννης είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει 165 ευρώ.

Ναι βρε συ,δεν αμφισβητώ αυτά που λες ούτε αν γίνονται ή όχι έτσι.Η ένστασή μου είναι στο γιατί να γίνονται έτσι που είναι εις βάρος του Γιάννη και υπέρ του μαντρά.Ακόμα και τα έξοδα μεταβίβασης κανονικά αυτός θα έπρεπε να τα πληρώσει.Anyway..

Μπερδεμενα πραγματα παιδια...Απο Δευτερα (υπαρχει λογος που περιμενω) θα απαιτησω να παρει το αυτοκινητο στο ονομα του εστω και αν αναγκαστω να πληρωσω εγω τα 165 ευρω.Πιο λιγα απο τα 202 ευρω που ειναι τα τελη κυκλοφοριας ειναι.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

μεταβιβαση δεν εγινε ποτε κ ας πειρε τα λεφτα στο χερι(κανατε υπευθυνη δηλωση για τα χρηματα?πως καλυπτεσε εσυ ?),στην ουσια το αυτοκ παραμενει στην ιδιοκτησια του ιδιοκτητη.

<<Μου εδωσε ενα θεωρημενο απο εφορια δελτιο ποσοτικης παραλαβης>>δηλ.τι λεει?

το θεμα ειναι τι συμφωνησαν για τα τελη κυκλοφοριας κ τα εξοδα μεταβιβασης...

ετσι οπως τα λετε παντως...αν μπει η καινουρια χρονια και το αμαξι το κυκλοφορει καποιος για τεστ και γινει κατι και δεν υπαρχουν και τα τελη κυκλοφοριας του 2009..παλι ο γιαννης των τρωει;;

καλα εκανα εγω και το προηγουμενο μου το πηγα χερι με χερι με ιδιωτη και δεν ειχα τετοιες σκοτουρες!

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Λοιπον...Του εδωσα 150 ευρω για εξοδα μεταβιβασης σημερα πηρε το αυτοκινητο στο ονομα του και τελος !!!! Σε λιγο παω να παρω τα χαρτια και αυριο διακοπτω την ασφαλεια.

Φιλικά Γιάννης

Λοιπον...Του εδωσα 150 ευρω για εξοδα μεταβιβασης σημερα πηρε το αυτοκινητο στο ονομα του και τελος !!!! Σε λιγο παω να παρω τα χαρτια και αυριο διακοπτω την ασφαλεια.

την καλυτερη δουλεια εκανες :)

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

την καλυτερη δουλεια εκανες :)

Νασαι καλα.Ηρθε σημερα και ο ασφαλιστης του παρεδωσα τα παλια χαρτια και την φωτοτυπια της νεας αδειας και καθαρισα.

Ο χειροτερος συμβιβασμος ειναι το καλυτερο δικστηριο !

Φιλικά Γιάννης

Νασαι καλα.Ηρθε σημερα και ο ασφαλιστης του παρεδωσα τα παλια χαρτια και την φωτοτυπια της νεας αδειας και καθαρισα.

Ο χειροτερος συμβιβασμος ειναι το καλυτερο δικστηριο !

Σωστός Γιάννη για να μην έχεις καμία ευθύνη πλέον:)

το καλυτερο, να μην εχεις ευθυνες στο κεφαλι σου.

• 2 years later...

Καλησπέρα..Θα ήθελα όποιος ξέρει κάτι να με βοηθήσει για το θέμα που προβληματίζομαι.Δεν είναι τόσο σχετικό αλλά.....:confused:

Πρίν λίγους μήνες ο πατέρας μου, μου πήρε ένα παλιό αμάξι από έναν γνωστό του από μια αντιπροσωπεία. Η μεταβίβαση έγινε στο όνομά του πατέρα μου διότι εγώ δεν κάνω φορολογική δήλωση ακόμα. ( Δεν είχαμε κάνει γραμμάτια ούτε με τράπεζες είχαμε μπλεχτεί απλά επειδή ήταν γνωστός θα του τα δίναμε λίγα λίγα.) Πρόσφατα όμως ο πατέρας μου απεβίωσε και δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσουμε. Μας είπαν ότι μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω. Τί πρέπει να γίνει όμως με την μεταβίβαση?Ποιες διαδικασίες υπάρχουν?Πώς γίνεται να κάνω μεταβίβαση αφού ο κάτοχος είναι θανών?Με την ληξιαρχική πράξη θανάτου μπορώ να κάνω δουλεια?

Καλησπέρα..Θα ήθελα όποιος ξέρει κάτι να με βοηθήσει για το θέμα που προβληματίζομαι.Δεν είναι τόσο σχετικό αλλά.....:confused:

Πρίν λίγους μήνες ο πατέρας μου, μου πήρε ένα παλιό αμάξι από έναν γνωστό του από μια αντιπροσωπεία. Η μεταβίβαση έγινε στο όνομά του πατέρα μου διότι εγώ δεν κάνω φορολογική δήλωση ακόμα. ( Δεν είχαμε κάνει γραμμάτια ούτε με τράπεζες είχαμε μπλεχτεί απλά επειδή ήταν γνωστός θα του τα δίναμε λίγα λίγα.) Πρόσφατα όμως ο πατέρας μου απεβίωσε και δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσουμε. Μας είπαν ότι μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω. Τί πρέπει να γίνει όμως με την μεταβίβαση?Ποιες διαδικασίες υπάρχουν?Πώς γίνεται να κάνω μεταβίβαση αφού ο κάτοχος είναι θανών?Με την ληξιαρχική πράξη θανάτου μπορώ να κάνω δουλεια?

Αν υπαρχει η μητερα σου που το ευχομαι με ενα παραβολο καπου 60 ευρω παιρνει το αυτοκινητο στο ονομα της δικαιωματικα και μετα το κανει οτι θελει.Σε περιπτωση θανατου το αυτοκινητο παει χωρις διαδικασιες κληρονιμιας στον/στην συζηγο.

Φιλικά Γιάννης

Το παράβολο από πού θα το πάρω? Δεν χρειάζονται δηλαδή άλλες διαδικασίες?

Υπαρχει ειδικη υπηρεσια στην Διευθυνση συγκοινωνιων που ειναι το αυτοκινητο.

Φιλικά Γιάννης