Jump to content

Δημιουργία FTP

xpuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να εγκαταστήσω ένα FTP. Ποιο πρόγραμμα αξίζει να χρησιμοποιήσω και τι βήματα πρέπει να κάνω. Χρησιμοποιώ Windows XP. Οι ειδικοί ας απαντήσουν! Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Όταν λες ότι θέλεις να εγκαταστήσεις ένα FTP, εννοείς ftp server ή πρόγραμμα για να συνδέεσαι σε ftp servers;

Για την πρώτη περίπτωση, δες το Serv-U είναι πολύ καλό.

Για τη δεύτερη περίπτωση καλά είναι τα FlashFXP και CuteFTP Pro 3.

Αν θέλεις κάτι ελαφρύ και παραμετροποιήσιμο ρίξε μια ματιά στον War FTP daemon (free)

Επίσης αν έχεις Windows 2000/XP Pro μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις τα Internet Information Services που υπάρχουν δωρεάν στο CD της εγκατάστασής τους. Περιλαμβάνουν WEB, SMTP και FTP server (φυσικά μπορείς να απενεργοποιήσεις ότι δεν χρειάζεσαι από αυτά). Πάντως ο FTP server των Internet Information Services δεν είναι εύκολα παραμετροποιήσιμος και έχει σοβαρά bugs, οπότε δεν σου τον συνιστώ.

this signature is under heavy construction

o FTP server των XP δεν σου δίνει και πολλές δυνατότητες και έχει αρκετα προβλήματα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο : Οι φάκελοι με τα αρχεία πρέπει να είναι υποχρεωτικά μέσα στο φάκελο στο c:\Inetpub\ftproot ?

Αρχικό Μήνυμα από τον xpuser

o FTP server των XP δεν σου δίνει και πολλές δυνατότητες και έχει αρκετα προβλήματα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο : Οι φάκελοι με τα αρχεία πρέπει να είναι υποχρεωτικά μέσα στο φάκελο στο c:\Inetpub\ftproot ?

Όχι. Μπορείς να καθορίσεις σαν shared όποιο φάκελο του δίσκου σου θέλεις. Αρκεί να πας στο Control Panel->Administrative Options->Internet Informations services. Όταν ανοίξει βρες στο αριστερό πάνελ το "default FTP site", κάνε δεξί κλικ και θα σου βγάλει μια επιλογή add folder (κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν έχω IIS τώρα) για να κάνεις share κάποιο φάκελο του δίσκου σου έξω από το directory Inetpub

this signature is under heavy construction

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Το CuteFTP είναι πολύ μούφα τελικά... Δοκίμασε το WS_FTP καλύτερα.

Δεν συμφωνώ, έχει πολλές δυνατότητες και ρυθμίσεις, επίσης επιτρέπει fxp μεταφορές και πολλαπλές συνδέσεις στον ίδιο server χωρίς να ανοίξεις νέο παράθυρο. Αυτά για το pro, το απλό δεν ξέρω τι κάνει, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Αρχικό Μήνυμα από τον xpuser

Θέλω να στήσω ένα ftp server στο οποίο μπορώ να κάνω εγώ και άλλοι upload και download αρχείων

Χρησιμοποιώ το Serv-U πολλούς μήνες τώρα σε μηχανήματα που λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Παλιότερα είχα το War και είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα (τα οποία δε θυμάμαι πια...).