navi55 Δημοσιεύτηκε November 9, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 9, 2008 Λοιπόν.. Έχω windows xp sp2, και έχω χωρισμένο τον σκληρό σε 2 partitions. Θέλω να δημιουργήσω ένα δεύτερο λογαριασμό στον οποίο να μην υπάρχει πρόσβαση στον δίσκο D. Ο μόνος τρόπος που βρήκα είναι να μεταφέρω ότι έχω, στον φάκελο "τα έγγραφά μου" αλλά δεν με βολεύει καθόλου, εξάλλου γι' αυτό χώρισα τον σκληρό.. ;) Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος? Ή έστω ας είναι και πολύπλοκος, αρκεί να μου δώσετε οδηγίες! :rolleyes: Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2008 Αρχικά σιγουρέψου έχεις XP PRO (στα Home δε γίνεται), πως το partition είναι NTFS και το Simple File Sharing είναι απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια δημιούργησε το account που θες (εννοέιται απλός user και όχι administrator). Μετά δεξί κλικ στο partition που θες->properties->καρτέλα security. Εκεί θα επιλέξεις τους χρήστες που θες και θα δώσεις από κάτω τα ανάλογα δικαιώματα. Αν θες να το κάνεις για όλους τους απλούς χρήστες θα πειράξεις δικαιώματα στο xxx\Users, ενώ για μεμονομένους χρήστες θα πατήσεις add, θα βάλεις έναν-έναν αυτούς που θες με τη μορφή xxx\Onomaxristi και θα πειράξεις τα δικά τους δικαιώματα. Πρόσεξε μόνο μην αφαιρέσεις από τη λίστα τους Administrators και το System. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. November 10, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2008 Ευχαριστώ!!! Το έκανα και είναι εντάξει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. October 10, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Επαναφέρω το θέμα διότι αυτή τη φορά θέλω κάτι παραπάνω! Θέλω ο δεύτερος λογαριασμός που έχω στα windows xp pro, να έχει πλήρη δικαιώματα, να γίνεται δηλαδή εγκατάσταση και χρησιμοποίηση προγραμμάτων χωρίς να ζητάει κωδικό από τον Administrator και γενικώς ότι προγράμματα κάνω εγώ σαν admin να φαίνονται και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο 2ο λογαριασμό. Το μόνο δικαίωμα που δεν θέλω να έχει, είναι η πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο φάκελο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό? :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2009 Για να έχει πλήρη δικαιώματα και ο άλλος χρήστης θα πρέπει να τον κάνεις "Διαχειριστή". :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. October 11, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2009 Ναι αλλά έτσι δεν μπορώ να "κλειδώσω" τους φακέλους που θέλω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2009 Ναι αλλά έτσι δεν μπορώ να "κλειδώσω" τους φακέλους που θέλω.. Για να "κλειδώσεις" τους φακέλους που θες, θα πρέπει να "κατεβάσεις" το "Folder Lock". ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. October 11, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2009 Τα έχω ψάξει αυτά τα προγραμματάκια αλλά τα περισσότερα που βρήκα δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Γι' αυτό είπα μήπως μπορέσω και το κάνω μέσω διαχείρισης λογαριασμών των windows, αλλά με αναζητήσεις που έκανα δεν βρήκα κάτι. Οπότε μάλλον θα καταλήξω σε κανα προγραμματάκι κλειδώματος φακέλων έστω μέχρι να βρεθεί λύση. Το folder lock το είχα "κατεβάσει" αλλά τελικά το έβγαλα γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνει κρυπτογράφηση (είχα κακή εμπειρία σε εξωτερικό σκληρό δίσκο WD με δικό του πρόγραμμα κρυπτογράφησης). Επίσης δεν θέλω να μεταφέρω σε ένα συγκεκριμένο φάκελο αυτά που θέλω να κλειδώσω όπως κάνουν κάποια προγράμματα. Θέλω απλά να κλειδώνω ένα φάκελο και όταν κάνω διπλό κλικ σε αυτόν να μου ζητάει κωδικό ή κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο να έχει επιλογή για κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Όσα προγράμματα βρήκα και δοκίμασα κανένα δεν κάνει αυτό ακριβώς. Προς το παρόν έχω βάλει το lock folder xp το οποίο κρύβει τους φακέλους που θέλω μέσω της εφαρμογής που χρησιμοποιεί κωδικό. Πάντως θα περιμένω μήπως βρεθεί κάποια λύση σχετικά με τους λογαριασμούς στο παρόν θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. October 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2009 Η λύση υπάρχει και είναι πολύ εύκολη αλλά και πολύ επικίνδυνη. Αφού ο υπολογιστής σου δεν τρέχει σε περιβάλλον δικτύου με Domain Server και επειδή δεν τρέχει κάποιο λειτουργικό που να μπορεί να ''μοιράζει'' δικαιώματα, τότε υπάρχει η λύση του Local Security Policy. Πήγαινε στο Run και γράψε gpedit.msc. Θα σου ανοίξει η κονσόλα, με την οποία μπορείς να κάνεις ''παπάδες'' αρκεί να είσαι Administrator. Καλή δύναμη ;););) Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts