Jump to content

Λογαριασμός χρήστη με περιορισμένες δυνατότητες?


navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν.. Έχω windows xp sp2, και έχω χωρισμένο τον σκληρό σε 2 partitions.

Θέλω να δημιουργήσω ένα δεύτερο λογαριασμό στον οποίο να μην υπάρχει πρόσβαση στον δίσκο D. Ο μόνος τρόπος που βρήκα είναι να μεταφέρω ότι έχω, στον φάκελο "τα έγγραφά μου" αλλά δεν με βολεύει καθόλου, εξάλλου γι' αυτό χώρισα τον σκληρό.. ;)

 

Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος? Ή έστω ας είναι και πολύπλοκος, αρκεί να μου δώσετε οδηγίες! :rolleyes:

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σιγουρέψου έχεις XP PRO (στα Home δε γίνεται), πως το partition είναι NTFS και το Simple File Sharing είναι απενεργοποιημένο.

 

Στη συνέχεια δημιούργησε το account που θες (εννοέιται απλός user και όχι administrator).

Μετά δεξί κλικ στο partition που θες->properties->καρτέλα security. Εκεί θα επιλέξεις τους χρήστες που θες και θα δώσεις από κάτω τα ανάλογα δικαιώματα. Αν θες να το κάνεις για όλους τους απλούς χρήστες θα πειράξεις δικαιώματα στο xxx\Users, ενώ για μεμονομένους χρήστες θα πατήσεις add, θα βάλεις έναν-έναν αυτούς που θες με τη μορφή xxx\Onomaxristi και θα πειράξεις τα δικά τους δικαιώματα.

 

Πρόσεξε μόνο μην αφαιρέσεις από τη λίστα τους Administrators και το System.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Επαναφέρω το θέμα διότι αυτή τη φορά θέλω κάτι παραπάνω!

Θέλω ο δεύτερος λογαριασμός που έχω στα windows xp pro, να έχει πλήρη δικαιώματα, να γίνεται δηλαδή εγκατάσταση και χρησιμοποίηση προγραμμάτων χωρίς να ζητάει κωδικό από τον Administrator και γενικώς ότι προγράμματα κάνω εγώ σαν admin να φαίνονται και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο 2ο λογαριασμό. Το μόνο δικαίωμα που δεν θέλω να έχει, είναι η πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο φάκελο.

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά έτσι δεν μπορώ να "κλειδώσω" τους φακέλους που θέλω..

Για να "κλειδώσεις" τους φακέλους που θες, θα πρέπει να "κατεβάσεις" το "Folder Lock". ;)

Link to comment
Share on other sites

Τα έχω ψάξει αυτά τα προγραμματάκια αλλά τα περισσότερα που βρήκα δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Γι' αυτό είπα μήπως μπορέσω και το κάνω μέσω διαχείρισης λογαριασμών των windows, αλλά με αναζητήσεις που έκανα δεν βρήκα κάτι. Οπότε μάλλον θα καταλήξω σε κανα προγραμματάκι κλειδώματος φακέλων έστω μέχρι να βρεθεί λύση.

 

Το folder lock το είχα "κατεβάσει" αλλά τελικά το έβγαλα γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνει κρυπτογράφηση (είχα κακή εμπειρία σε εξωτερικό σκληρό δίσκο WD με δικό του πρόγραμμα κρυπτογράφησης). Επίσης δεν θέλω να μεταφέρω σε ένα συγκεκριμένο φάκελο αυτά που θέλω να κλειδώσω όπως κάνουν κάποια προγράμματα. Θέλω απλά να κλειδώνω ένα φάκελο και όταν κάνω διπλό κλικ σε αυτόν να μου ζητάει κωδικό ή κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο να έχει επιλογή για κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Όσα προγράμματα βρήκα και δοκίμασα κανένα δεν κάνει αυτό ακριβώς. Προς το παρόν έχω βάλει το lock folder xp το οποίο κρύβει τους φακέλους που θέλω μέσω της εφαρμογής που χρησιμοποιεί κωδικό.

 

Πάντως θα περιμένω μήπως βρεθεί κάποια λύση σχετικά με τους λογαριασμούς στο παρόν θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση υπάρχει και είναι πολύ εύκολη αλλά και πολύ επικίνδυνη. Αφού ο υπολογιστής σου δεν τρέχει σε περιβάλλον δικτύου με Domain Server και επειδή δεν τρέχει κάποιο λειτουργικό που να μπορεί να ''μοιράζει'' δικαιώματα, τότε υπάρχει η λύση του Local Security Policy. Πήγαινε στο Run και γράψε gpedit.msc. Θα σου ανοίξει η κονσόλα, με την οποία μπορείς να κάνεις ''παπάδες'' αρκεί να είσαι Administrator. Καλή δύναμη ;););)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...