Jump to content

Φορτιστής ρεύματος για PNAs;

jogatore
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει γιατί τα PNA's δεν έχουν φορτιστή σπιτιού??

Φορτίζονται μόνο στο αυτοκίνητο?

:(:(:(

Έχουν, απλά στο δικό σου (όπως και στο δικό μου) τον αγοράζεις. Αγόρασε ένα μετατροπέα που να τον βάζεις στην πρίζα στο σπίτι και να έχει έξοδο 12V και όσα Ampere λέει η συσκευή σου ότι χρειάζεται (π.χ. 500mA, 1A) και να έχει υποδοχή όπως αυτή του αυτοκινήτου για να συνδέεις το φορτιστή αυτοκινήτου της συσκευασίας. Πήγαινε σε καταστήματα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών και με 5-6 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου. Ελπίζω να μην έκανες 8ωρο ταξίδι για να κάνεις την πρώτη φόρτιση του PNA σου στο αμάξι!

Έχουν, απλά στο δικό σου (όπως και στο δικό μου) τον αγοράζεις. Αγόρασε ένα μετατροπέα που να τον βάζεις στην πρίζα στο σπίτι και να έχει έξοδο 12V και όσα Ampere λέει η συσκευή σου ότι χρειάζεται (π.χ. 500mA, 1A) και να έχει υποδοχή όπως αυτή του αυτοκινήτου για να συνδέεις το φορτιστή αυτοκινήτου της συσκευασίας. Πήγαινε σε καταστήματα ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών και με 5-6 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου. Ελπίζω να μην έκανες 8ωρο ταξίδι για να κάνεις την πρώτη φόρτιση του PNA σου στο αμάξι!

Δεν έκανα ταξίδι, απλά με προβληματίζει που δεν αναφέρουν σε κανένα pna ότι διατίθετε στη συσκευασία και φορτιστής σπιτιου.

Βέβαια ακόμη δεν έχω αγοράσει κανένα και αυτό γιατί δεν ξέρω τι να πάρω.....και όσο το ψάχνω τόσο το καθυστερώ !!!!

• 3 weeks later...
Δεν έκανα ταξίδι, απλά με προβληματίζει που δεν αναφέρουν σε κανένα pna ότι διατίθετε στη συσκευασία και φορτιστής σπιτιου.

Βέβαια ακόμη δεν έχω αγοράσει κανένα και αυτό γιατί δεν ξέρω τι να πάρω.....και όσο το ψάχνω τόσο το καθυστερώ !!!!

Φιλαράκι μου αυτό που χρειάζεσαι 99,99999999999999999%

πρέπει να έχει αυτές τις προδιαγρφές:

· Input 100 – 240V, 50/60 Hz, 0,25A

· Output 4,6 – 5,5V, 1,0Α MAX

---------------------------------------------

Αν βάλεις κανένα με 12V πάρε και κράνος. χιχιχι:) Θα εκραγεί το μηχάνημα.

Κοίτα λίγο εδώ να πάρεις μια ιδέα.

http://shop.ebay.at/items/_W0QQ_nkwZNetzladegerQc3Qa4tQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ

http://shop.ebay.at/items/_W0QQ_nkwZNetzladegerQc3Qa4tQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ

Μα τόσο μεγάλη τσιγκουνιά τους έχει πιάσει?? Να δίνεις τόσα χρήματα και να μην βάζουν ένα φορτιστή σπιτιού ?????

Αυτό είναι που θεωρώ "κακή πολιτική πωλήσεων" και όχι μόνο από τις ετερείες !

Μάλλον μπερδεύτηκες λιγάκι και δίνεις μισές συμβουλές. Δε γίνεται να αγοράσει τέτοιο μετατροπέα γιατί δεν μπορεί να αντιγράψει το βύσμα της κάθε εταιρείας, εκτός αν πάει σε κατάστημα ηλεκτρονικών και τα δοκιμάσει ένα ένα να δει ποιο του κάνει και αν το βρει ή κάποιος που έχει αγοράσει ήδη το ίδιο από το internet και του έκανε για το συγκεκριμένο μηχάνημα του πει ποιο να πάρει ακριβώς. Εγώ μιλάω για κάτι τέτοιο: http://cgi.ebay.co.uk/Universal-AC-to-DC-Car-Power-Converter-Adapter-EU_W0QQitemZ190263005607QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_LaptopAccessories_PowerSupplies?hash=item190263005607&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1301|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 που κάνει για όλα. Και εννοείται ότι θα δίνει 12V όπως και η μπαταρία του αυτοκινήτου.

Μάλλον μπερδεύτηκες λιγάκι και δίνεις μισές συμβουλές. Δε γίνεται να αγοράσει τέτοιο μετατροπέα γιατί δεν μπορεί να αντιγράψει το βύσμα της κάθε εταιρείας, εκτός αν πάει σε κατάστημα ηλεκτρονικών και τα δοκιμάσει ένα ένα να δει ποιο του κάνει και αν το βρει ή κάποιος που έχει αγοράσει ήδη το ίδιο από το internet και του έκανε για το συγκεκριμένο μηχάνημα του πει ποιο να πάρει ακριβώς. Εγώ μιλάω για κάτι τέτοιο: http://cgi.ebay.co.uk/Universal-AC-to-DC-Car-Power-Converter-Adapter-EU_W0QQitemZ190263005607QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_LaptopAccessories_PowerSupplies?hash=item190263005607&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1301|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 που κάνει για όλα. Και εννοείται ότι θα δίνει 12V όπως και η μπαταρία του αυτοκινήτου.

Εσύ καλά τα λες... αλλά αυτό που προτείνεις θέλει να κουβαλάς μαζί σου και τον φορτιστή του αυτοκινήτου !!! Καλό σαν λύση αλλά όχι ενδεδιγμένη.

Εγώ λέω γιατί να μην βάζουν ένα φορτιστή σπιτιού στην συσκευασία......Για όλες τις ετερείες το κόστος είναι μηδαμινο !!!

Εδώ είναι η λάθος πολιτική πωλήσεων

Το ζήτημα είναι ότι το κάνουν όλοι οπότε είναι γενικότερη η φιλοσοφία του ότι αφού είναι pna το έχεις μόνο στο αμάξι. Βλακεία, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ο τρόπος να μη δώσεις τα 30 ευρω που ζητάνε για το φορτιστή σπιτιού... ευτυχώς.

Εγώ από περιέργεια θα ρωτήσω ...

Οταν περνεις pda έχουν μέσα φορτιστή αυτοκίνητου -- έχουν μέσα βάση για να το κρεμάσεις στο αυτοκίνητο -- έχουν εξωτερική κεραία που είναι σχεδόν απαραίτητη στα pda ??

όταν αγοράσατε αυτοκίνητο στην βασική έκδοση είχε πάνω ζάντες αλουμινίου

είχε αεροτομή-είχε δερμάτινο σαλόνι??? οεο!!

αφού το ξέρετε οτι έτσι λειτουργεί η αγορά.

οτιδήποτε αξεσουάρ χρειαστείς

βάζεις το χέρι στην τσέπη το πλερώνεις

και λες και ευχαριστώ.:lol::lol::p

......PNA...[sIGPIC][/sIGPIC]...LOVER...

Εγώ από περιέργεια θα ρωτήσω ...

Οταν περνεις pda έχουν μέσα φορτιστή αυτοκίνητου -- έχουν μέσα βάση για να το κρεμάσεις στο αυτοκίνητο -- έχουν εξωτερική κεραία που είναι σχεδόν απαραίτητη στα pda ??

όταν αγοράσατε αυτοκίνητο στην βασική έκδοση είχε πάνω ζάντες αλουμινίου

είχε αεροτομή-είχε δερμάτινο σαλόνι??? οεο!!

αφού το ξέρετε οτι έτσι λειτουργεί η αγορά.

οτιδήποτε αξεσουάρ χρειαστείς

βάζεις το χέρι στην τσέπη το πλερώνεις

και λες και ευχαριστώ.:lol::lol::p

Φίλε μου δεν ξέρω για τα pda ... αλλά για τα αυτοκίνητα είναι ατυχής η παρομοίωση..... γιατί έστω και στη βασική έκδοση έχουν μηχανή, καθίσματά, καθρέπτες..... να μην τα λέω όλα!!!

Για την αγορά είπα και εγώ και για τον Σεβασμό που μας δείχνουν !!!!!!

Φίλε μου δεν ξέρω για τα pda ... αλλά για τα αυτοκίνητα είναι ατυχής η παρομοίωση..... γιατί έστω και στη βασική έκδοση έχουν μηχανή, καθίσματά, καθρέπτες..... να μην τα λέω όλα!!!

Για την αγορά είπα και εγώ και για τον Σεβασμό που μας δείχνουν !!!!!!

Η παρομοίωση δεν είναι καθόλου ατυχής φίλε μου.:p

Πήρες εσύ κάποιο pna που δεν είχε επεξεργαστή -οθόνη- εσωτερική κεραία.σε αντίθεση με τα (μηχανή, καθίσματά, καθρέπτες) που αναφέρεις)

εγώ μίλησα για τα έξτρα.

Τον σεβασμό μπορείς να τον κερδίσεις από την εταιρία μόνο αν πληρώσεις.

τον φορτιστή σπιτιού τον θεωρούν αξεσουάρ

όπως και όταν περνεις τηλέφωνο σου έχουν τον φορτιστή σπιτιού αλλά όχι αυτόν του αυτοκινήτου . :lol::lol:.

παρόλα αυτά στα ebay αν δεις αρκετές συσκευές οι κινεζοι τις προμηθεύουν και με φορτιστή σπιτιού αλλά αν παρατηρήσεις τις τιμές τις έχουν λίγο πιο τσιμπημένες από άλλους πωλητές που δεν τον συμπεριλαμβάνουν στην συσκευασία.

Οταν αγοραζετε PNA κινεζικο ή επωνυμο να κοιτατε να φορτιζει απο USB (προσοχη να φορτιζει κιολας, γιατι ορισμενα εχουν το USB μονο για data και οχι για φορτιση). Ετσι μπορειτε να χρησιμοποιησετε οποιοδηποτε USB φορτιστη εχετε ή να αγορασετε ενα απο 5 ευρω εχουν και τους πουλανε ακομη και στα φαναρια! και ξεμπερδεψατε...

Οταν αγοραζετε PNA κινεζικο ή επωνυμο να κοιτατε να φορτιζει απο USB (προσοχη να φορτιζει κιολας, γιατι ορισμενα εχουν το USB μονο για data και οχι για φορτιση). Ετσι μπορειτε να χρησιμοποιησετε οποιοδηποτε USB φορτιστη εχετε ή να αγορασετε ενα απο 5 ευρω εχουν και τους πουλανε ακομη και στα φαναρια! και ξεμπερδεψατε...

σωστά φίλε μου και έχεις δίκαιο σε αυτό που λες αλλά

αν παρατηρήσεις η φόρτιση από την usb ενός υπολογιστή δεν είναι σαν του φορτιστή σπιτιού.

Επίσης αναφέρθηκαν μέχρι και κάψιμο της φισας σε μηχανάκια όπως το rye3505 σε φόρτιση από usb θύρα.

Το τελευταίο που ανέφερα δεν είναι απαραίτητο πως συμβαίνει σε όλα τα μηχανάκια αλλά καλά είναι να προσέχουμε .

σωστά φίλε μου και έχεις δίκαιο σε αυτό που λες αλλά

αν παρατηρήσεις η φόρτιση από την usb ενός υπολογιστή δεν είναι σαν του φορτιστή σπιτιού.

Επίσης αναφέρθηκαν μέχρι και κάψιμο της φισας σε μηχανάκια όπως το rye3505 σε φόρτιση από usb θύρα.

Το τελευταίο που ανέφερα δεν είναι απαραίτητο πως συμβαίνει σε όλα τα μηχανάκια αλλά καλά είναι να προσέχουμε .

Προσεξε ειπα να φορτιζει απο USB και οχι να φορτιζει απο υπολογιστη. Υπαρχουν λοιπον φορτιστες κινητων τηλεφωνων, mp3 κλπ. με βυσμα miniUSB με τους οποιους μπορειτε αφοβα να τα φορτισετε αν εχουν τετοια θυρα τα GPS σας. Αρα δε χρειαζεται να παρετε αυθεντικο φορτιστη ή να κανετε πατεντες με το φορτιστη αυτοκινητου για να τα φορτισετε στο σπιτι. Επισης ετσι με τον ιδιο φορτιστη μπορειτε να φορτισετε και αλλες συσκευες που εχετε και εχουν miniUSB θυρα (ή να το φορτισετε με το δικο τους) = ενας φορτιστης για πολλες συσκευες...

Προσεξε ειπα να φορτιζει απο USB και οχι να φορτιζει απο υπολογιστη. Υπαρχουν λοιπον φορτιστες κινητων τηλεφωνων, mp3 κλπ. με βυσμα miniUSB με τους οποιους μπορειτε αφοβα να τα φορτισετε αν εχουν τετοια θυρα τα GPS σας. Αρα δε χρειαζεται να παρετε αυθεντικο φορτιστη ή να κανετε πατεντες με το φορτιστη αυτοκινητου για να τα φορτισετε στο σπιτι. Επισης ετσι με τον ιδιο φορτιστη μπορειτε να φορτισετε και αλλες συσκευες που εχετε και εχουν miniUSB θυρα (ή να το φορτισετε με το δικο τους) = ενας φορτιστης για πολλες συσκευες...

τέτοιο φορτιστή έχω φιλε μου απο κινητό motorola με usb αλλά δεν το φορτίζει το pna μου αφού έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στα mAmb κα στα volt

το pna θέλει 2 Αμπερ και ο φορτηστης απο το motorola βγαζει 0.5

το pna θελει 5 volt και ο φορηστης απο το motorola βγαζει 4.4

Ούτε το λαμπάκι της φορτησης δεν μου ανάβει

ίσως πρέπει να ψάξω για κάποιον άλλον αν και έχω βολευτεί με μια πατέντα...

έχεις να μου προτείνεις κάποιο φορτιστή από κινητό που να ανταποκρίνεται στις τροφοδοτικές απαιτήσεις του pna μου??

Οντως εχεις ενα θεμα λογω των πολλων Ampere που θελει το συγκεκριμενο μηχανακι... Με τον ιδιο φορτιστη της Μοτορολα που δινει 0,5 Αmpere φορτιζω ενα GPS που ο κανονικος του φορτιστης ειναι 1 Ampere... Αλλα με 0,5 Ampere να φορτισεις συσκευη 2A δε γινεται... Και 2A USB φορτιστη ειναι πολυ δυσκολο να βρεις... Οποτε μονο με πατεντα με το φορτιστη αυτοκινητου μπορεις να το φορτισεις...

Φιλαράκι μου εγώ δεν μπερδεύτηκα, εσύ μάλλον δεν διάβασες καλά και συμβουλές αν δεν είμαι σίγουρος δεν δίνω σε κανέναν. Γράφω για τις προδιαγραφές και τις τιμές του ρεύματος που πρέπει να έχει ο φορτιστής.

Για την ιστορία να ξέρεις όλα τα ΡΝΑ κατά 99,99999999999999% χρησιμοποιούν τους ίδιους φορτιστές και έχουν mini usb είσοδο.

Εχω 3 Becker, 2 ΜΙΟ (Α501 - Α701) 1 Glofiish X650 τα οποία δεν είχαν φορτιστή σπιτιού και τα φορτίζω μέ έναν. Αυτόν που λέω παραπάνω. :D

Φιλαράκι μου εγώ δεν μπερδεύτηκα, εσύ μάλλον δεν διάβασες καλά και συμβουλές αν δεν είμαι σίγουρος δεν δίνω σε κανέναν. Γράφω για τις προδιαγραφές και τις τιμές του ρεύματος που πρέπει να έχει ο φορτιστής.

Για την ιστορία να ξέρεις όλα τα ΡΝΑ κατά 99,99999999999999% χρησιμοποιούν τους ίδιους φορτιστές και έχουν mini usb είσοδο.

Εχω 3 Becker, 2 ΜΙΟ (Α501 - Α701) 1 Glofiish X650 τα οποία δεν είχαν φορτιστή σπιτιού και τα φορτίζω μέ έναν. Αυτόν που λέω παραπάνω. :D

Συμβουλή συγκεκριμένη δίνεις όταν μιλάς για ένα συγκεκριμένο μοντέλο και κατάλαβα ακριβώς τι είπες. Όταν μιλάς γενικά δεν μπορείς να δίνεις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εμένα έχουν περάσει από τα χέρια μου 5 μηχανάκια και κανένα δεν είχε το ίδιο βύσμα ούτε φόρτιζαν από usb τα 3 από αυτά και για τα άλλα δεν ξέρω. Επίσης δεν μπορείς να λες πάρε με 500mA γιατί άλλο μπορεί να θέλει 1A (όπως το δικό μου) ή άλλο 2Α. Και τέλος τα αν εξαιρέσεις τα 3 Becker που λες τα άλλα δεν είναι PNA.

Έτσι είναι φίλε μου κάποια φορτίζουν από usb και κάποια άλλα όχι.

Έχουν περάσει αρκετά pna από τα χέρια μου και πολλά έχουν σχεδόν διαφορετικές απαιτήσεις και βύσμα για την φόρτιση.

θυμάμαι πολύ καλά όταν μου χάλασε ο φορτιστής από το πρώτο pna που ειχα το vector 590 δεν ειχε μέσα ασφάλεια γυάλινη αλλά μια πλακέτα μόνο με αντιστάσεις ..άντε να βγάλεις άκρη..

και το βύσμα ήταν περίπου σαν τα nokia αλλά δεν εμπενε

στάθηκα τυχερός και βρήκα σε ενα παλιό μαγαζί με τέτοια είδη.αλλά με 1 Αμπερ και οχι 2 που απαιτούσε το σύστημα (αποτέλεσμα να φορτίζει αργά και όχι μέχρι τέλους)

Πρέπει να είσαι τυχερός για να σε πατήσει κάποιος απολυτα

ειδικά όταν μιλάμε για φορτιστές στα 1.5 ή και 2 αμπερ όπου δύσκολα βρίσκεις στην αγορά.(μονο απο φορητα sd player και παρόμοιες φορητές συσκευές.)

Εγω για mls 3900 φορτιστη σπιτιου εκανα τον εξης συνδιασμο και ειναι οκ..!!

αγορασα αυτο--->

http://www.e-shop.gr/show_tel.phtml?id=TEL.003474

και αυτο---->

http://www.ebw.gr/store/default.aspx?tabid=144&CatID=113&productid=1250

LG G4

αγορασα αυτο--->

και αυτο---->

http://www.ebw.gr/store/default.aspx...productid=1250

Το πρώτο το είδα... το δεύτερο δεν ανοίγει !!!!Αν μπορείς να βάλεις πάλι τη σελίδα .

Το πρώτο το είδα... το δεύτερο δεν ανοίγει !!!!Αν μπορείς να βάλεις πάλι τη σελίδα .

ΓΙΑ δες τωρα,..

LG G4

αγορασα αυτο--->

Ειχα παρει ενα τετοιο απο ebay 1 ευρω και 20 λεπτα! Με τα μεταφορικα μεσα!

Υποψιν οτι αυτα βγαζουν συνηθως 0,5 Ampere... To MLS μαλλον τραβαει 1 Ampere αλλα φορτιζει (κλειστο εννοειται) ανετα και με αυτο (ισως λιγο πιο αργα)...

Εκει που υπαρχει προβλημα με τα λιγοτερα Ampere ειναι στους φορτιστες αυτοκινητου, αν δουλευεις ταυτοχρονα τη συσκευη, οποτε το ρευμα δε φτανει για να δουλευει η συσκευη και να φορτιζει η μπαταρια ταυτοχρονα...

Εγώ ένα Roadfinder 143 που αγόρασα πρόσφατα (139€), είχε μέσα όλα τα απαραίτητα. Και φορτιστή ρεύματος.