Jump to content

Κινητά στα σχολεία και νομοθεσία

cb_papi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλοι ξέρουμε πως τα κινητά δεν επιτρέπονται στο σχολείο. Όμως πουθενά δεν έχω δει τον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος μάλιστα μπορεί να λέει πως ναι μεν επιτρέπονται, αλλά απενεργοποιημένα την ώρα του μαθήματος.Επίσης δεν ξέρουμε την επίσημη ποινή. Άρα το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος είναι και τι ορίζει ο νόμος περί κινητών.

Δεύτερων, απ'ότι ξέρω, ο καθηγητής/καθηγήτρια δεν μπορεί να ψάξει την τσάντα μας ή την τσέπη μας.Όμως αν χτυπήσει το κινητό μας, μπορεί να μας αναγκάσει να ανοίξουμε την τσάντα(αποβολή,ποινολόγιο κ.α. αν δεν την ανοίξουμε),ή αυτά θεωρούνται απειλές για προσωπικά στοιχεία και δεν γίνεται να τιμωρηθούμε?Επίσης, επειδή αυτό συμβαίνει στο σχολείο μας,είναι δυνατόν να το κρατήσουνε αυτοί αν το βρούνε και να ζητήσουν να έρθει γονέας να το πάρει ή αυτό είναι παρακράτηση προσωπικού αντικειμένου,ή ακόμα και κατάχρηση εξουσίας?Τέλος, αν δεν χτυπήσει και απλά εξέχει κάτι απ'την τσέπη(π.χ ακουστικά)και το δει καθηγητής,μπορεί να απαιτήσει να δείξουμε το περιεχόμενο της τσέπης μας?

Φυσικά δεν μου έχει τύχει τίποτα απ'όλα αυτά,ούτε σκοπεύω να δείχνω επιδεικτικά το κινητό λέγοντας ότι με προστατεύει ο νόμος.Απλά από καθαρή περιέργεια και μετά από διαφωνία με έναν φίλο μου (έχουμε ρητορικές συζητήσεις μάλλον:lol: )

Επειδή έχω δει αρκετούς γνώστες του νόμου εδώ μέσα αν γίνεται να μας πει την γνώμη του για να δούμε τι συμβαίνει με τα κινητά

• Απαντήσεις 80
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δεν εισαι υποχρεωμενος σε κανεναν να δειξεις το περιεχομενο της τσαντας σου.μονο αν ερθει η αστυνομια(ειχαμε καποιο περιστατικο στο σχολειο μου και το γνωριζω αυτο).

επισης δεν μπορει να σε απειλει κανεις με αποβολες,απουσιες κλπ.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει ακουσει καποιον νομο που να απαγορευει τα κινητα στο σχολειο.οποιος τον γνωριζει ας τον πει.

τωρα απο την αλλη αν γινεται μαθημα και χτυπησει το κινητο σου,μονο απο σεβασμο και ευγενεια θα το δειξεις αν ειναι στην τσαντα.βεβαια ο καθε καθηγητης εχει δικαιωμα να σε διωξει απο την αιθουσα αν ενοχλεις το μαθημα!ειτε χτυπησει το κινητο σου ειτε μιλας με τον διπλανο!

Την τσαντα και τις τσεπες εχει δικαιωμα να στα ψαξει μονο η αστυνομια.Οσο για την κρατηση του κινητου νομιζω οτι γινεται και δεν ειναι καταχρηση εξουσιας.Αφου το απαγορευουν νομιζω πως μπορουν να το κρατησουν για καποιες μερες η να το παραδωσουν στον γονιο.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγκύκλιος για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ

ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνσεις και Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας 2. ....

ΚΟΙΝ. : Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

ΘΕΜΑ: «Χρήση κινητών τηλεφώνων»

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου

Αποφασίζουμε

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός

του σχολικού χώρου.

Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του.

Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται:

α) για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 13 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄) για την καλύτερη παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος

β) για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α΄) σχολικές κυρώσεις.

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α΄).

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes.

εμας μας λεγανε οτι θα μας τα δωσουν στο τελος της χρονιας και κατι τετοια.βεβαια τιποτα δεν γινοταν απο αυτα.μονο κανα 2 περιπτωσεις που ο διευθυντης κρατησε τα κινητα μονο για μια μερα(μεχρι να σχολασουμε δλδ).πρωτα ομως ενημερωσε τους γονεις οτι αν θελουν κατι τα παιδια τους να παρουν τηλ στο σχολειο,γιατι τα κινητα τα ειχε αυτος.τιποτα τραγικο δλδ.

Στο σχολείο μας τυχαίνει όταν έχουμε κενό,πολλοί καθηγητές να έχουν ανοιχτά τα κινητά και να μιλάνε στο προαύλιο.Βέβαια καμιά φορά(για πλάκα βέβαια,δεν το παίρνουμε σοβαρά)τους λέμε κύριε?κινητό στο σχολείο?Και μας απαντάνε μα δεν είμαι σε μάθημα, είμαι στο προαύλιο.Γι'αυτούς τι ισχύει

Στο σχολείο μας τυχαίνει όταν έχουμε κενό,πολλοί καθηγητές να έχουν ανοιχτά τα κινητά και να μιλάνε στο προαύλιο.Βέβαια καμιά φορά(για πλάκα βέβαια,δεν το παίρνουμε σοβαρά)τους λέμε κύριε?κινητό στο σχολείο?Και μας απαντάνε μα δεν είμαι σε μάθημα, είμαι στο προαύλιο.Γι'αυτούς τι ισχύει

δεν νομιζω να υποννοεις πως θελεις ισοτητα αναμεσα σε μαθητη και δασκαλο.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α΄).

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Κοιτα στο προαυλιο εχει το δικαιωμα ο καθηγητης να κανει χρηση του κινητου του.Και αυτο γιατι βρισκεται εκτος μαθητικης αιθουσας και δεν ενοχλει το μαθημα.Εντος της αιθουσας ομως ειναι υποχρεωμενος να το απενεργοποιησει.Μην γινεστε τοσο καχυποπτοι οι μαθητες.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Νομιζω οτι σε καλυψα πιο πανω. Οι δασκαλοι και οι καθηγητες μπορουν να χρησιμοποιουν το κινητο τους τηλεφωνο, οταν δε διδασκουν.

+φωνω με Freak. Δεν ειναι το ιδιο δασκαλοι και καθηγητες με τους μαθητες.

Νομιζω οτι σε καλυψα πιο πανω. Οι δασκαλοι και οι καθηγητες μπορουν να χρησιμοποιουν το κινητο τους τηλεφωνο, οταν δε διδασκουν.

Τώρα κοίταξα λεπτομερώς τον νόμο και είδα αυτά που λες..Απλά πριν ήταν πρωί και..

Kαλα πλεον κανεις δεν τα κοιταζει αυτα...

Σε εμάς γενικά είναι αναλόγως τον καθηγητή/καθηγήτρια. Οι περισσότεροι λένε απλά να το απενεργοποιήσουμε:shifty: ή να του το δώσουμε και να μας το δώσει στο τέλος της ώρας. Βέβαια υπάρχουν και οι πιο αυστηροί-ρες:wacko: (πολύ σπάνια:p)που μπορεί να το πάρουν κιόλας. Πάντως ο Διευθυντής λέει πως θα επιστραφούν στο τέλος της χρονιάς αν βρεθεί πως κάποιος έχει

Kαλα θα ηταν να μην τα κουβαλατε ολη μερα μαζι σας,γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο.Αλλα αφου θελετε,ας τα εχετε και στην ταξη,αρκει να ειναι κλειστα ή εστω στο αθορυβο,και μεσα στην τσαντα σας.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

δεν νομιζω να υποννοεις πως θελεις ισοτητα αναμεσα σε μαθητη και δασκαλο.

Όχι φυσικά, καταλαβαίνω τους λόγους που απαγορεύονται στους μαθητές και γενικά δεν θέλω τίποτα να αλλάξει. Οι ερωτήσεις που κάνω είναι απλώς από περιέργεια:)

Υ.Γ: Αν μπορεί κάποιος να ενώσει αυτό το μήνυμα με τις από πάνω παραθέσεις μου γιατί μπερδεύτηκα λίγο με την δημιουργία νέας παράθεσης χρησιμοποιώντας την τροποποίηση:X

επισης δεν μπορει να σε απειλει κανεις με αποβολες,απουσιες κλπ.

η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει ακουσει καποιον νομο που να απαγορευει τα κινητα στο σχολειο.οποιος τον γνωριζει ας τον πει.

νομίζω ότι ο καθηγητής (συνήθως δεν απειλεί) άλλα αναφέρει ότι θα εφαρμόσει τον νόμο

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

Θεωρω αδικο να απαγορευονται τα κινητα στους μαθητες αλλα οι καθηγητες να φερνουν.

Ε,τι για ποιο λόγο?Γιατί είμαστε στο ίδιο κτίριο όλοι,κάτω από την ίδια νομοθεσία η οποία απαγορεύει και τους μαθητές αλλά ΚΑΙ τους καθηγητές να έχουν κινητό εν ώρα διδασκαλίας

ναι μεν ειστε στο ιδιο κτιριο αλλα δεν εχετε τις ιδιες "αρμοδιοτητες"

σα να ζητας σε φυλακές να εχουν ιδια δικαιωματα σε βολτες οι κρατουμενοι με τους φύλακες

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ε,τι για ποιο λόγο?Γιατί είμαστε στο ίδιο κτίριο όλοι,κάτω από την ίδια νομοθεσία η οποία απαγορεύει και τους μαθητές αλλά ΚΑΙ τους καθηγητές να έχουν κινητό εν ώρα διδασκαλίας

αφού δεν έχεις διαβάσει την νομοθεσία φίλε μου.

Θα δεις ότι αναφέρει ρητά το αντίθετο απο αυτά που λες.

Μην ξεχνάς ότι άλλη η θέση, οι ευθύνες, οι αρμοδιότητες και φυσικά τα δικαιώματα του καθενός.

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

αφού δεν έχεις διαβάσει την νομοθεσία φίλε μου.

Θα δεις ότι αναφέρει ρητά το αντίθετο απο αυτά που λες.

Μην ξεχνάς ότι άλλη η θέση, οι ευθύνες, οι αρμοδιότητες και φυσικά τα δικαιώματα του καθενός.

Δεν λέει το αντίθετο. Και η καθηγητές απαγορεύεται να έχουν το κινητό εν ώρα διδασκαλίας ή να το έχουν απενεργοποιημένο.

Τέσπα, εγώ το κινητό το έχω στο σχολείο και στέλνω και μηνύματα και μιλάω..

Με έχουν δει κιόλας αλλά δεν μου έχουν πει τίποτα.

sophieth.hi5.com

Σε μας τα κινητά τα παίρνουν μόνο αν μας πιάσουν να τα χρησιμοποιούμε εν ώρα μαθήματος και τα πηγαίνον στον διευθυντή από όπου μπορεί να το πάρει πίσω ο γονέας.

Oι καθηγητές έχουν πολλούς λόγους να φέρνουν και να χρησιμοποιούν κινητό στο σχολείο.Έχουν οικογένειες πρώτα απ'όλα. Δεύτερον είναι χώρος εργασίας γι'αυτούς και όχι σχολείο.Τρίτον, φαντάζεσαι να χρησιμοποιούσαν όλοι το τηλέφωνο του σχολείου για να μιλήσουν?Εγώ όταν περνάω έξω απ'το γραφείο των καθηγητών,βλέπω τουλάχιστον 5-6 να μιλάνε.Άρα..

Σε μας τα κινητά τα παίρνουν μόνο αν μας πιάσουν να τα χρησιμοποιούμε εν ώρα μαθήματος και τα πηγαίνον στον διευθυντή από όπου μπορεί να το πάρει πίσω ο γονέας.

Η συνηθεστερη πρακτικη ειναι αυτη...

tokio_hotel νομιζω οτι θα πρεπει να κοιταξεις καλυτερα παραπανω την εγκυκλιο...

Oι καθηγητές έχουν πολλούς λόγους να φέρνουν και να χρησιμοποιούν κινητό στο σχολείο.Έχουν οικογένειες πρώτα απ'όλα. Δεύτερον είναι χώρος εργασίας γι'αυτούς και όχι σχολείο.Τρίτον, φαντάζεσαι να χρησιμοποιούσαν όλοι το τηλέφωνο του σχολείου για να μιλήσουν?Εγώ όταν περνάω έξω απ'το γραφείο των καθηγητών,βλέπω τουλάχιστον 5-6 να μιλάνε.Άρα..

γιατι σου κανει εντυπωση?

εγω οταν πηγαινα σχολειο δεν υπηρχαν τα κινητα και ολοι περιμεναμε αμα θελαμε να παρουμε τηλεφωνο ενα καρτοκινητο που υπηρχε στο προαυλειο.

παλια ο κοσμος πως νομιζεις οτι ζουσε? πολυ καλυτερα σε πληροφορω απ οτι τωρα ειχαμε την ησυχια μας και κανενας γονεας δεν μπορουσε να σε βρει

Don't give up! :!: